Mischa Zverev si v Basileji vyšlápl na Wawrinku

28. 10. 2016, 22:31
Aktuality 27
ATP BASILEJ - Mischa Zverev v Basileji potvrdil svou formu z posledních týdnů, když si proti domácímu favoritovi Stanu Wawrinkovi připsal svůj dosud nejcennější skalp. Prvního vítězství nad Juanem Martínem Del Potrem se dočkal Japonec Kei Nišikori, který Argentince zdolal až na pátý pokus.
Mischa Zverev

Mischa Zverev se v posledních týdnech dostal do velmi dobré, ne-li životní, formy. Před dvěma týdny si v Šanghaji zahrál poprvé ve čtvrtfinále turnaje Masters 1000 a málem v něm vyřadil i světovou jedničku Novaka Djokoviče.

Tehdy se mu ještě nepovedlo získat svůj první skalp hráče Top 4, dnes v Basileji to však již dokázal. Devětadvacetiletý Němec, který je o deset let starším bratrem vycházející hvězdy Alexandera Zvereva, si vyšlápl na třetího hráče světa Stana Wawrinku a připsal si své celkově páté vítězství nad hráčem Top 10.

I když favorizovaný Wawrinka - vítěz letošního US Open - rozhodně nepodal optimální výkon, Zverev si výhru vybojoval především díky vlastní skvělé hře. Nastřílel 24 winnerů, udělal pouhých 6 nevynucených chyb, 43 fiftýnů získal při hře u sítě a po necelých dvou hodinách zvítězil 6-2 5-7 6-1.

Wawrinka minulý měsíc vyhrál US Open a získal svůj třetí grandslamový titul. Ale od té doby potvrzuje, že podávat vyrovnané výkony nedokáže. V Petrohradu prohrál s Alexanderem Zverevem, dnes s jeho bratrem a v Šanghaji s Gillesem Simonem.

Tento týden v Basileji jednatřicetiletý Švýcar sice ukončil pětileté čekání na výhru, ale už první dvě kola prošel až po boji s Chiudinellim a Youngem. Příští týden ho čeká Masters v pařížské hale Bercy, po týdnu volna pak sezonu zakončí účastí na Turnaji mistrů.

Zverev je aktuálně 72. hráčem světa, nejvýše byl na 42. místě. Po svém vystoupení v Basileji, které ještě nekončí, si polepší minimálně o devatenáct příček.

V prvním letošním semifinále a o své druhé finále na okruhu ATP se Zverev utká s Chorvatem Marinem Čiličem, nebo se Španělem Marcelem Granollersem.

Kei Nišikori dnes v Basileji porazil 7-5 6-4 argentinského šampiona z let 2012 a 2013 Juana Martína Del Potra, s nímž v předchozích čtyřech vzájemných duelechneuhrál ani set. V semifinále se třetí nasazený Japonec utká s Lucemburčanem Gillesem Müllerem.

• ATP 500 BASILEJ •
Švýcarsko, tv. povrch / hala, 2.151.985 dolarů
páteční výsledky (28. 10. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
M. Zverev (Něm.) - Wawrinka (1-Švýc.) 6-2 5-7 6-1
Nišikori (3-Jap.) - Del Potro (Arg.) 7-5 6-4
Müller (Luc.) - Delbonis (Arg.) 6-7(4) 6-4 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
Lunej..
klasika, vyradis Juana a Muller te skoli. Jeste, ze je to fakt sympatak, takze pripadnou vyhru mu preju.
Reagovat
Lunej..
Ovsem Muller hraje skvele, hezky zapas.
Reagovat
Lunej..
Tak Kei ho udolal nakonec, hezké výměny tam byly. Ještě doufám, že Marin to dá.
Reagovat
Mayo
Skoda DelPa
Reagovat
smazaný uživatel
Jak mu skacou mice neustale nizko, je v Stan v prrrr. Jak rikal Matts, Wawrinka je silny od pasu nahoru
Reagovat
Mayo
Wawrinka sa moze vy,rat na podradne turnaje.
Reagovat
Fandina
Koukám jako puk, jak teď starší Zverev hraje. A jsem zvědavá, jak bude pokračovat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nádherný tenis, Zverev je skvělý v útoku (tedy tom opravdovém, kdy jde hráč pro winner k síti) i v obraně, solidní od BL. Tomu říkám komplexní hráč. Přál bych mu, aby se stal světovou jedničkou, už kvůli budoucnosti tenisu.

Ale to je jen zbožné přání, já vím...
Reagovat
gigin
Jj, hraje super. Jaké zbožné přání tvl. V klidu. Se budou mlít s Géniem o No.1!
Reagovat
vrabejka
tak je mu 29 třeba vyletí jako Stan :)
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2016_BNP_Paribas_Masters_%E2%80%93_Singles

2. kolo - Almagro/Müller
3. kolo - Dimitrov/Baghdatis
ČF - Čilič/Goffin/Mahut/Karlovič/Kližan
SF - Wawrinka/Thiem/Gasquet/Ferrer/Isner/Kohlshreiber/Sock/Johnson
F - Murray/Raonič/Nišikori/Berdych/Bautista/Tsonga/Pouille/Cuevas/Simon...

Paris Masters bude po dvou letech prvním turnajem, kde se na další dva týdny bezprostředně rozhodne, který tenista bude na 1. místě žebříčku ATP - jestli Novak prodlouží svou 3. šňůru, která v pondělí bude čítat 122 týdnů nebo se 26. jedničkou v historii singlového pořadí ATP stane Andy
Reagovat
Kozoroh
Murray se v posledních týdnech hodně přiblížil No1emu v žebříčku race, který se po Paříži prolne s klasickým parametrem, neboť se odečtou body za loňský TM. V klasickém žebříčku je sice rozdíl přes 2000 bodů, ale fakticky nyní činí 735 bodů. Pokud Murray vyhraje 500 ve Vídni nebo alespoň postoupí do finále, bude muset No1e hrát v Paříži finále, aby se neohlížel na výsledek Andyho v Paříži a prodloužil svou 3. šňůru týdnů.

Jelikož No1e letos vyhrál RG, může se v případě zisku titulu v Bercy stát třetím tenistou v historii, kdo v jednom roce vyhrál oba velké pařížské tenisové turnaje - tvz. Paris Double. Doposud to dokázali jen Nastase (1973) a Agassi (1999).
Reagovat
Pe3k
Kdyz Mura vyhraje Widen a ve finale P prohraje s Nolem, kdo bude jednicka?
Reagovat
Krisboy
Pistol Pete. Navždy.
Reagovat
Kozoroh
No1e setrvá na 1. místě s náskokem 815 bodů. Djokovi v Bercy stačí finálová účast, aby se nemusel ohlížet na výsledek Můry ve Vídni a Paříži.
Reagovat
Mayo
finále dá No1e v pohode...nakoniec môže Andyho mrzieť tá finálová prehra Cinncinati ale aj tak som rátal, že ak sa stane 1-tkou, tak až v roku 2017 na nejakých pár týždňov
Reagovat
rusedski
Tak co, byl tam dotek nebo ne?
Reagovat
Krisboy
Moc tam toho vidět není, ale řekl bych, že nebyl.
Reagovat
Krisboy
Tak Mischa je fakt v laufu v poslední době. Asi potrénovali s bráchou.
Reagovat
Davor1
Od Stana sa dalo čakať, že to v Bazileji nebude nič extra. Naopak Čilič hrá výborne a zajtra by mal poraziť aj Zvereva a tým pádom by sa dostal do finále v v Race rebríčku pred Berdycha. Už je známy aj los v Paríži. Tam majú obidvaja prakticky rovnakú východiskovú pozíciu, o trošku horšie je na tom Čilič. Pre oboch by mal byť strop štvrťfinále. Čiliča tam čaká Djokovič, Berdycha Murray. Obaja majú ale náročných súperov aj cestou do QF, Čilič Karloviča a Goffina, Berdych Simona a Bautistu. Berdychovou výhodou je, že pôjde do Paríža oddýchnutý a v QF by mal byť unavený Andy, Čilič naopak pôjde unavený proti oddýchnutému Djokovičovi. Takže v Paríži to ešte Berdych môže uhrať, ale veľké šance tomu nedávam. Momentálne je Marin v lepšej pozícii, samozrejme, keď to zvládne zajtra proti Zverevovi...
Reagovat
Lunej..
Zatím mě hodně zajímá zápas Mahuta s Kližanem, minule to bylo takové fopa, tak jsem zvědavá, co Mikuláš předvede. jestli má Tomáš Simona, tak možná na něm začne i skončí zároveň.
Reagovat
Davor1
Obaja sú totálne z formy, a Simon takisto, takže to budú zaujímavé zápasy :D
Reagovat
Lunej..
Jestli zajímavé, to silně pochybuju :D
Reagovat
vrabejka
Marin je rozjetý nevím proč by nemohl porazit i vyhasleho Djokovice.
Reagovat
Kozoroh
Asi proto, že nikdy nad ním nevyhrál?!?
Reagovat
Stan_Borowitz
No, ale občas to bylo o pověstný fous, takže když se sejdou okolnosti, vyhrát může.
Reagovat
Lunej..
ATP nabízí teď opravdu skvělé zápasy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist