Mizerný začátek, dobrý konec. Hájek vyhrál první letošní zápas

5. 2. 2013, 14:57
Aktuality 7
Jan Hájek se v Montpellier dočkal premiérového vítězství na okruhu ATP v této sezoně. Český tenista sice s Izraelcem Selou prohrál úvodní set, utkání ale otočil a po výhře 2-6 7-5 a 6-1 postoupil do druhého kola.
Profily hráčů
Jan Hájek

Na výhru na okruhu ATP nečekal Jan Hájek jen od začátku sezony, tu poslední totiž vybojoval loni v červenci na antuce v Gstaadu. A v dnešním utkání s Dudim Selou se dlouho nezdálo, že by mohl černou sérii ukončit: jeho soupeř po častých nepřesnostech českého hráče sbíral bod za bodem a brzy vedl 5-0.

Hájek, který do té doby uhrál pouhé dva míče, se ke konci setu probral a začal být Selovi důstojnějším soupeřem. Ztrátu úvodního setu už sice olomoucký rodák nezvrátil, ale v dalším už se 107. tenistou světa držel krok. Ve druhém gamu se český hráč ještě brejku nedočkal a za stavu 5-4 promrhal tři setboly, avšak závěr setu přeci jen patřil jemu - o dvě hry později si vypracoval další setbol a tentokrát nezaváhal.

Rozhodující sadu už český hráč ovládl. Po rychlém brejku se dostal do vedení 3-0, viditelně rozhozený Sela v šesté hře ještě jednou přišel o servis, a za hodinu a tři čtvrtě se tak Hájek mohl po více než půl roce radovat z vítězství na turnaji mimo challengerový okruh.

Na jméno svého dalšího soupeře si jediný český zástupce v Montpellier musí ještě počkat, vzejde z duelu mezi Srbem Viktorem Troickým a domácí divokou kartou Lucasem Pouillem.

Výsledky - Montpellier (dotace 467.800 eur, tvrdý povrch):
Dvouhra - 1. kolo:
Hájek (ČR) - Sela (Izr.) 2:6, 7:5, 6:1, Darcis (Belg.) - Mannarino (Fr.) 6:4, 7:6 (7:0), Nieminen (Fin.) - Serra (Fr.) 6:3, 6:2, Stachovskij (Ukr.) - Mathieu (9-Fr.) 6:4, 6:4, Monfils (Fr.) - Bemelmans (Belg.) 7:5, 6:4.

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Taky Honzovi fandím,je to skromný tenista,ne jako napapánek Rosol.
Reagovat
George_Renel
že Hájek to vyhrál díky tomu, že na tom byl lépe fyzicky.
Zato Lukášovi zřejmě ten týden s DC pomohl. Udělal sice pár lehkých chyb, ale slabšího soupeře, a to je u něj nepříliš obvyklé, suverénně přejel.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, Dudi nezvládol koncovku 2.setu, nakoniec lepší tenista prehral.
Reagovat
Fandina
Ve třetím už byl lepší Hájek. Líp podával a ve výměnách pak Selu přetlačoval. Ani na AO nehrál Honza marně. První set Raoničovi sebral a ten ve kterém nakonec prohrál byl až v TB.
Reagovat
Fandina
Třetí set v pohodě, držím palce do druhého kola. Jen tak dál!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já ne
Reagovat
Fandina
Já ano :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist