Mladenovicová poprvé porazila Wozniackou a je ve svém největším semifinále

16. 3. 2017, 21:51
Aktuality 9
WTA INDIAN WELLS - Kristina Mladenovicová opět potvrdila svou životní formu. Dnes v Indian Wells zdolala dánskou šampionku z roku 2011 Caroline Wozniackou, s níž si poradila až ve čtvrtém vzájemném duelu, a poprvé postoupila do semifinále velkého turnaje WTA Premier Mandatory. Třiadvacetiletá Francouzka, jež se premiérově posune do Top 20, si o finále zahraje s Ruskou Jelenou Vesninovou.
Kristina Mladenovicová

Caroline Wozniacká a Kristina Mladenovicová se do čtvrtfinále dostaly bez ztráty setu a potvrdily tak své aktuální formy. Ve vzájemném souboji o semifinále prohrály set obě, ale jen jedna mohla pokračovat v turnaji dál. 

Úspěšný obrat se povedl třiadvacetileté Mladenovicové, která byla set a brejk dole. Francouzská tenistka nakonec nad o tři roky starší Dánkou, která v Indian Wells před šesti lety triumfovala, zvítězila díky agresivní hře na riziko 3-6 7-6 6-2 a ve čtvrtém vzájemném duelu si připsala premiérové vítězství.

Mladenovicová v Kalifornii těží ze své životní formy. V únoru v ruském Petrohradu získala svůj premiérový titul, před dvěma týdny si zahrála finále v mexickém Acapulku a nyní na prestižním podniku WTA Premier v Indian Wells postoupila do svého největšího semifinále.

Díky němu se ve světovém žebříčku posune poprvé v kariéře do Top 20. Zatím má jisté osmnácté místo, které může ještě vylepšit. Zaútočit může až na post světové patnáctky.

O své celkově páté finále si Mladenovicová zahraje s Jelenou Vesninovou, s níž oba vzájemné duely prohrála. Také třicetiletá Ruska je v semifinále turnaje WTA Premier Mandatory poprvé, jejím největším ale není. Loni si totiž zahrála v semifinále Wimbledonu. 

Světová patnáctka Vesninová v Indian Wells vyřadila dvě bývalé světové jedničky během dvou dnů. Po Němce Kerberové si poradila i s domácí veteránkou Venus Williamsovou, kterou zdolala 6-2 4-6 6-3 a vyhrála tak čtvrtý ze šesti vzájemných soubojů.

První semifinálovou dvojici vytvořily už ve středu Karolína Plíšková a Světlana Kuzněcovová.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 4.828.000 dolarů
čtvrteční výsledky (16. 03. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Vesninová (14-Rus.) - V. Williamsová (12-USA) 6-2 4-6 6-3
Mladenovicová (28-Fr.) - Wozniacká (13-Dán.) 3-6 7-6(4) 6-2
Semifinálové dvojice:
Kar. Plíšková (3-ČR) - Kuzněcovová (8-Rus.), Vesninová (14-Rus.) - Mladenovicová (28-Rus.)
• Čtyřhra - semifinále •
Hradecká/Siniaková (ČR) - Makarovová/Vesninová (2-Rus.) 6-3 6-3
Hingisová/Yung Jan Chan (6-Švýc./Tchaj-wan) - Matteková-Sandsová/Šafářová (1-USA/ČR) 7-6(7) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Bob
Monty tohle nepřežije. Pinkálka vypadla s hráčkou, která kvůli svému názoru byla vyhošťena z jeho harému.
Reagovat
smazaný uživatel
Už včera večer jsem psal, že jsem se po 2. setu šel koukat na fotbal (a nakonec jsem dobře udělal :D). Mimochodem, Caro teď taky měla názor, se kterým jsem sice nesouhlasil, ale má na něj právo. Na házení špíny a zpochybňování něčích úspěchů ale nemá právo nikdo. V tom je ten podstatný rozdíl mezi Caro a Kikinou.
Reagovat
Bob
:)))
Reagovat
Nola
pekny zapas od oboch ucastnicok, Caro hrala na svoje pomery celkom utocny tenis, nakoniec ten utocnejsi styl slavil uspech, Kristina sa mi tento rok zacina celkom pacit, ak si udrzi nastavenu latku, moze porazit hociktoru hracku na okruhu a atakovat TOP 10
Reagovat
horska.kraslice
Po tomto zápase tuším předstihne Báru i Sami a bude osmnáctá.
Reagovat
vendulkabendulka
Ano, je #18
Reagovat
VlS
Kikina hraje moc pěknej tenis. Ono jí to asi nebude vycházet furt tak dobře, ale dneska ty lajny a růžky trefovala náramně. Hra na absolutní riziko, který vyšlo. Zejtra se může stejně dobře vyautovat, ale když to padá, tak je to paráda.
Reagovat
Nola
pravda, ale to plati skoro bez vynimky na vsetky trepacky/trepacov kobercov na okruhu, Caro mi bolo trochu luto, uz davno som ju nevidela hrat tak utocne ako dnes
Reagovat
Pedronegro
jo, Kiki hrou moc potěšila, tedy některé asi ne, že :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist