Modernizace areálu French Open má zelenou

3. 2. 2017, 10:50
Aktuality 2
Tenisoví fanoušci určitě budou doufat, že včerejší rozhodnutí je konečné. Pařížský soud totiž s definitivní platností rozhodl, že renovace a rozšíření areálu French Open může pokračovat. Modernizace, během níž pořadatelé plánují mimo jiné zastřešení centrálního dvorce a vybudování nového kurtu, má být dokončena v roce 2020.
areál Roland Garros

Pořadatelé French Open mají konečně povolení pokračovat v rozšíření a renovaci dějiště druhého grandslamového turnaje sezony. S definitivní platností o tom včera rozhodl pařížský soud.

Renovace areálu, který se má rozrůst z 21 akrů na 34, byla několikrát a naposledy pozastavena loni v říjnu kvůli protestům ochránců přírody. Ti tvrdí, že vybudování nového kurtu pro 5000 diváků v areálu botanické zahrady Serres d'Auteuil by poškodilo vegetaci.

K otevření zmíněného nového dvorce by mělo dojít již příští rok. Francouzská tenisová federace chce navíc do tří let vybudovat zatahovací střechu pro centrální kurt Philippa Chatriera. Konec modernizace je naplánován na rok 2020.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ach jo, radši déšť než znetvoření Philippa Chatriera :( když vidím co střecha udělala s Arthurem Ashem tak ne. AA byla krásná aréna, ten otevřený kolos byl jedinečný, hráči tam byli jak gladiátoři, teď to není ono. Court Philippa Chatriera je nádherný a neumím si představit co za hnus z něj bude se střechou. Ale třeba k arénám v Melbourne se střecha hodí parádně, ale Margaret Court Arena moc moc chybí
Reagovat
VlS
budou " vylepšovat" zelený demonstrace, jak známe Frantíky a Zeleníky :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist