Monfils a Melzer se pokusí vylepšit nelichotivou finálovou bilanci

24. 8. 2013, 10:52
Aktuality 6
ATP WINSTON-SALEM - Gael Monfils ve Winston-Salemu zdolal dalšího výše nasazeného soupeře a po výhře nad Ukrajincem Dolgopolovem postoupil už do finále. V něm se proti Rakušanu Melzerovi pokusí vylepšit bilanci finálových zápasů, v nichž uspěl stejně jako jeho příští soupeř pouze čtyřikrát.
Jürgen Melzer

Gael Monfils už ve Winston-Salemu vyřadil nasazené Španěly Fernanda Verdaska a Tommyho Robreda a ve včerejším semifinále si poradil i s Alexanderem Dolgopolovem. Ukrajince, který hrál poprvé v sezoně v semifinále, navzdory nepovedenému vstupu do utkání porazil ve dvou setech 7-6 6-3.

V prvním setu šestadvacetiletý Francouz prohrával už 0-4, vynutil si však tie-break, v něm odvrátil tři setboly a vzrostlo mu sebevědomí. Ve druhé sadě už o podání nepřišel a i díky soupeřovým 49 nevynuceným chybám zvítězil za 98 minut hry.

"Bylo to velmi dobré pro moje sebevědomí. Byl jsem dole dva brejky a set jsem ještě vyhrál. Ale s tím, jak jsem dnes hrál, spokojený nejsem. Myslím, že potřebuju hrát lépe. Nejlepší zápas jsem tu odehrál proti Tommymu (Robredovi), tak doufám, že zítra budu hrát lépe a předvedu lepší tenis," řekl Monfils.

Bývalý sedmý hráč světa tak v Jižní Karolíně postoupil už podevatenácté v kariéře do finále turnaje ATP, z 18 předchozích ale vyválčil jen 4 tituly.

O páté turnajové vítězství a první po dvou letech se utká s oblíbeným Jürgenem Melzerem. Rakouského soupeře porazil ve všech čtyřech vzájemných soubojích, na betonu spolu ale ještě nehráli.

Melzer v semifinále zdolal za rovných 100 minut hry 6-2 4-6 6-3 domácího Sama Querreyho a stejně jako Monfils bude bojovat o svůj celkově 5. titul na okruhu ATP. Ani manžel Ivety Benešové se nemůže pyšnit příliš dobrou bilancí finálových zápasů, neboť celkem osmkrát v boji o titul neuspěl.

"Každý titul pro mě hodně znamená. Zítra to bude pěkný zápas a doufám, že dokážu uspět. Bude to i dobrá generálka na US Open," řekl jednatřicetiletý Melzer.

- ATP 250 WINSTON-SALEM -
(USA, tv. povrch, 575.250 dolarů)
páteční výsledky (23. 08. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Melzer (9-Rak.) - Querrey (6-USA) 6-2 4-6 6-3
Monfils (15-Fr.) - Dolgopolov (10-Ukr.) 7-6(9) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tedkon komentator rikal ze v zapase s Pairem rozhodci nechal vyhostit ze stadionu Ivetu Melzerovou (Benesovou). :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Zatim je Jurgen mnohem lepsi hrac na kurtu. Necekal jsem ze bude hrat az tak dobre ale chytil dobrou formu
Reagovat
Reti64
To bude zas tou změnou stravy, českou domácí kuchyní:-)
Reagovat
skott
Někdo před pár dny psal, že může dál hrát turnaje včetně US Open, ale v losu není. Jeho rozhodnutí nebo to nebyla pravda?
Reagovat
gigin
No psali to tady. Dávala to sem Nola. Ale jak se věcí mají...

http://sportky.topky.sk/c/112056/dopingovy-hriesnik-troicki-moze-dalej-sutazit-predstavi-sa-aj-na-us-open
Reagovat
skott
díky, to je ono. Právě jsem si říkal, jestli to nebyl jen nějaký bulvár a špatně to nepřeložili, protože jsem jinde nic takového nečetl...anebo je v jeho situaci jiný háček.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist