Monfils Francii nepomůže, Američanům bude chybět Fish

2. 4. 2012, 22:07
Aktuality 2
Tenisté Francie i Spojených států se ve vzájemném čtvrtfinálovém duelu Davisova poháru musí obejít bez svých opor. Domácí Francii bude kvůli zranění břišních svalů chybět Gael Monfils, Američanům kvůli extrémní únavě nepomůže Mardy Fish.
Profily hráčů
Gael Monfils a Guy Forget

Američtí tenisté budou bojovat o postup do semifinále Davis Cupu s Francií na antuce v Monte Carlu bez týmové jedničky Mardyho Fishe. Devátému hráči světa nedoporučili start lékaři, podle svazového prohlášení se potýká s extrémní únavou a musí nejméně dva tři dny odpočívat. 

Devátý hráč světa Fish si minulý týden v Miami zahrál první letošní čtvrtfinále, ve kterém ale podlehl hladce ve dvou setech Mónakovi. V noci po zápase se prý necítil dobře a hned ráno tak navštívil lékaře. "Cítil jsem neobvyklou únavu. Bohužel teď nejsem schopný hrát,"  omluvil se Fish.

Výběr USA povede John Isner, v týmu jsou také nejlepší deblisté posledních let bratři Bryanové a Fishův náhradník Ryan Harrison. Zápas začne v pátek. 

Ani domácí nebudou kompletní, zranění břišních svalů vyřadilo francouzskou dvojku Gaëla Monfilse. Závažnost zranění odhalil dnešní rentgen, 14. hráče světa Monfilse čeká dvoutýdenní klid.

Jedničkou Francie je šestý hráč žebříčku ATP Jo-Wilfried Tsonga, v nominaci jsou také Julien Benneteau a Michael Llodra. Náhradníka za Monfilse kapitán Guy Forget zatím neurčil.

Vítěz čtvrtfinále Francie - USA narazí na lepšího z dvojice Španělsko - Rakousko, čeští tenisté se Srbskem budou hrát o semifinále proti vítězi Chorvatsko/Argentina.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
QPR_Draxter14
Tam podle mě není o čem - Gasquet !
Na antuce je výborný, řekl bych že možná i lepší než Tsonga...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist