Monfils je letos už podruhé ve finále

8. 2. 2014, 16:18
Aktuality 11
ATP MONTPELLIER - Gaël Monfils v Montpellier porazil v rychlém třísetovém zápase Fina Jarkka Nieminena a podruhé v sezoně postoupil do finále. V něm se utká s krajanem a obhájcem titulu Richardem Gasquetem.
Gaël Monfils

Gaël Monfils letos odehrál 13 zápasů a prohrál jen dva. A oba s Rafaelem Nadalem, nejprve začátkem sezony ve finále v Dauhá a poté ve 3. kole Australian Open. Už podruhé v sezoně se do finále dostal tento týden na domácím halovém turnaji v Montpellier, kde v roce 2010 triumfoval a předloni v boji o titul prohrál s Tomášem Berdychem.

Sedmadvacetiletý Francouz si 11. výhru v sezoně připsal v dnešním souboji s Finem Jarkkem Nieminenem, kterého porazil za 78 minut hry 6-2 3-6 6-1 a vyhrál tak i čtvrtý vzájemný zápas. Přitom pokaždé se spolu utkali v hale.

"Hraju tu čím dál lépe. Cítím, že můj pohyb se zlepšuje každým zápasem," pochvaloval si Monfils. "Když se dobře pohybuju, tak je to pro mě zajímavé, protože můžu zkoušet více věcí a tlačit se do více úderů," dodala bývalá světová sedmička.

Ve finále se aktuálně 30. hráč světa utká s krajanem Richardem Gasquetem, s nímž loni v Montpellier prohrál už ve druhém kole, po lednové výhře v Dauhá ale ve vzájemné bilanci vede nad o tři měsíce starším kamarádem 5-4.

"Richard dělá všechno dobře, je velmi talentovaný a v Top 10 není náhodou. V poslední době se navíc zlepšil fyzicky i psychicky, takže je hodně těžké ho porazit. Zítra bude favoritem, je nasazenou jedničkou a obhájce titulu. Na finále proti kamarádovi se moc těším, bude to zábava," řekl Monfils.

Lichotky sypal i Gasquet. "Gaël je neuvěřitelný hráč, jeho aktuální umístění neodpovídá jeho kvalitám. S tím, jak hraje, by podle mě měl být minimálně v Top 15  Vždy je trochu divné hrát s kamarádem ve finále, ale těším se na to. Myslím, že je to nejlepší finále, jaké jsme tu mohli mít. Doufám, že to bude pěkný zápas."

Gasquet, který obhajuje loňský titul a hraje na prvním turnaji pod novým trenérem Sergim Bruguerou, ještě neztratil set. Po krajanech Mathieuovi a Olivettim si poradil i s Jerzym Janowiczem. Poláka, který si ve Francii pomýšlel na svůj premiérový titul, zdolal ve dvou zkrácených hrách.

"Byl to velký zápas a pro mě důležité vítězství. Tohle byl nejlepší hráč, kterého jsem tu porazil a jsem spokojen s tím, jak jsem toho dosáhl," pochvaloval si devátý hráč světa Gasquet svůj výkon.

"Tohle je můj první turnaj s mým novým trenérem Sergim Bruguerou, tak chci hrát opravdu dobře. Jsem moc rád, že jsem tu znovu ve finále a obzvlášť poté, co jsem o víkendu hrál Davis Cup na jiném povrchu," připomněl víkendovou výhru Francie nad Austrálií, ke které v pátek přispěl bodem proti Kyrgiosovi.

Gasqueta i Monfilse zítra čeká 21. finále, oba v nich ale mají odlišnou bilanci. Gasquet má ve sbírce 10 titulů, zatímco Monfils vyhrál dosud jen čtyři turnaje.

- ATP 250 MONTPELLIER -
(Francie, tv. povrch / hala, 485.760 eur)
sobotní výsledky (08. 02. 2014)
Dvouhra - semifinále:
Gasquet (1-Fr.) - Janowicz (3-Pol.) 7-6(6) 7-6(4)
Monfils (5-Fr.) - Nieminen (6-Fin.) - Gicquel (Fr.) 6-2 3-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
No vidis, ze Ti to jde:) Kdyz se chce...:)
Reagovat
smazaný uživatel
nerada te, Vlcku, takhle pronasleduju, ale gumaka si, prosim, hezky upozad, bude Risa.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:) Risa ma pekny BH, takze kdyz upozadi Gaela... preziji:)

!!!Ale Gael musi predvest par peknych jumpigu:) Minimalne try povinne triky:
front side 1260, triple cork 1440 a jeden Back flip... jinak spokojeny nebudu, to se teda na mne nezlob:)
Reagovat
smazaný uživatel
:-) klidne, jen at si gumak povinnou vystrihne, trebas i bezchybne, mne postaci, kdyz Risa jen vyhraje, jsem skromna a muze to zas byt, pro me za me i na dva "Johny" jako dneska.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No to by mel teda...ma co napravovat... Na AO proti Rafovi jsem to s nim v polovine zapasu zabalil, se nedalo, tam predvedl staticky back side na base line...dost bodu u mne upisoval, takze se nedivim, ze uz hraje v Montpellier, ma co dohanet...;-)

Na dva Johny to beru:-)
Reagovat
smazaný uživatel
si to uz, doufam, ve druhem pohlida.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mohl by dřímat, vůbec bych se nezlobila :)
Reagovat
smazaný uživatel
nevim, jak vypada zapas, spaci? Nekoukam, jen ho Risovi planuju.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky jen jukám, zatím mi tam Ríšu Tarzana nějak honí.. ale Jerzy vede 4:3..
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědavá, zatím Tarzan brejknul Ríšu a má šanci vyhrát 1. set :)
Reagovat
smazaný uživatel
Bože Jerzy ty jsi ťulín... nechat se brejknout, dvojchyba.. míň křič a lépe podávej :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist