Monfils má třetí titul. Vyhrál premiéru turnaje v Montpellieru

1. 11. 2010, 08:49
Aktuality 0
ATP MONTPELLIER - Gael Monfils ukončil před domácím publikem v Montpellieru sérii tří finálových porážek. Díky třísetovému skalpu obhájce titulu Ivana Ljubičiče se dočkal celkově třetího triumfu na okruhu ATP.
Profily hráčů
Gael Monfils

Třetí nasazený Gael Monfils zdolal turnajovou čtyřku Chorvata Ivana Ljubičiče 6-2 5-7 6-1 a ve svém celkově 12. finále si připsal třetí titul v kariéře. Loni triumfoval rovněž v domácí hale v Métách a před pěti lety slavil premiérové vítězství v Sopotách. 

"Za tenhle titul jsem moc rád. Je to pro mě o to speciálnější, že se hrálo ve Francii a před domácím publikem. Je to skvělý turnaj, od první dne jsem se tu cítil parádně. Doufám, že příští rok budu schopný se sem vrátit," řekl Monfils. 

Čtyřiadvacetiletý rodák z Paříže ve finále třikrát v řadě neuspěl. Naposledy před měsícem v Tokiu, kde nestačil na světovou jedničku Rafaela Nadala. I proto měl před domácím publikem o motivaci více titul získat.

O sedm let starší Ljubičič sice z dosavadních sedmi vzájemných zápasů pětkrát vyhrál, tentokrát však byl od začátku pozadu. Ve druhé sadě zvládl koncovku, ovšem v rozhodujícím setu již neměl šanci. Během zápasu se přehoupl přes hranici pěti set nastřílených es v této sezoně, k vítězství mu to ale nepomohlo a svou sbírku turnajových triumfů nerozšířil.

Open Sud de France se letos po 23 letech přesunulo do Montpellieru z Lyonu, odkud si Ljubičič v letech 2001 a 2009 odvezl dva ze svých celkově deseti titulů.

"Dnes jsem si bohužel příliš nepomohl servisem, protože on výborně returnoval. Pro vývoj zápasu byl klíčový první set, ve kterém jsem měl skoro v každé hře brejkbol, ale nevyužil jsem je," komentoval finále poražený Ljubičič.

Monfils je letos již čtvrtým Francouzem, který dokázal vyhrát turnaj ATP. Před ním se to podařilo Gasquetovi, Llodrovi a Simonovi. Tým Francie čeká začátkem prosince finále Davis Cupu a kapitán Guy Forget má k dispozici ještě Tsongu, Benneteaua nebo do deblu Clementa.

- ATP 250 MONTPELLIER (Francie, tv. povrch / hala, 650.000 dolarů) -
nedělní výsledky (31. 10. 2010)

Dvouhra - finále:
Monfils (3-Fr.) - Ljubičič (4-Chorv.) 6-2 5-7 6-1

Čtyřhra - finále:
Huss/Hutchins (Austr./Brit.) - M. López/Schwank (4-Šp./Arg.) 6-2 4-6 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist