Monfils na čtvrtý pokus porazil Južného, Simon si poradil s Tipsarevičem

23. 4. 2015, 23:49
Aktuality 14
ATP BUKUREŠŤ - Do antukového turnaje v Bukurešti úspěšně vstoupili oba favorizovaní Francouzi. Gaël Monfils poprvé ve čtvrtém vzájemné duelu porazil Rusa Južného, nasazená jednička a trojnásobný šampion Gilles Simon si poradil se Srbem Tipsarevičem.
Gaël Monfils

Gaël Monfils si před týdnem v Monte Carlu vyšlápl na Federera či Dimitrova a svou formu po zranění kyčle potvrdil i ve svém úvodním zápase v Bukurešti. Druhý nasazený Francouz smetl 6-1 6-2 Rusa Michajla Južného, s nímž si poradil poprvé v kariéře. Předchozí tří souboje s o čtyři roky starším Rusem prohrál na tvrdém povrchu.

"Hrál jsem agresivně a snažil jsem se soustředit na každý míček. Hrál jsem dobře a za výhru jsem rád. Tohle byl můj první zápas  s Južným na antuce, je to dobrý tenista. Tento turnaj může vyhrát kdokoliv, ale bylo by nádherné, kdyby se to povedlo mě po povedeném týdnu v Monte Carlu," řekl osmadvacetiletý Monfils.

Ve čtvrtfinále se francouzský tenista utká s Italem Simonem Bolellim, který porazil dvakrát 6-4 Rakušana Adrease Haidera-Maurera

"Byl to ode mě dobrý zápas. Dobře jsem podával, nedělal jsem příliš chyb. Byl jsem agresivní, protože jsem věděl, že Andreas je dobrý hráč a minulý týden byl v Mónaku ve třetím kole. Dnešní výhry si vážím a už se těším na čtvrtfinále," řekl Bolelli.

Vstup do turnaje úspěšně zvládl i nejvýše nasazený Gilles Simon. Třicetiletý Francouz, který v letech 2007, 2008 a 2012 v Bukurešti triumfoval, si poradil 7-5 6-4 se Srbem Jankem Tipsarevičem a v desátém vzájemném duelu si připsal už osmou výhru.

"Myslím, že hlavně na konci jsem hrál dobře.Dobře jsem se pohyboval, dobře jsem hrál a dělal jsem správná rozhodnutí. Začátek druhého setu jsem trochu zaspal, protože mě (Tipsarevič) svými údery přehrával. Ale naštěstí jsem našel řešení, jak ho porazit," řekl Simon.

O své druhé letošní semifinále se šampion z Marseille Simon střetne s Danielem Gimenem-Traverem. Španělský tenista dnes porazil 7-5 6-2 Chorvata Nikolu Mektiče.

"Byl to zvláštní zápas nahoru dolů, za stavu 5-3 v prvním setu jsem nevyužil setbol," řekl Gimeno-Traver. "Nehrál jsem konzistentně, jako v předchozích zápasech, ale nakonec jsem vyhrál a to je důležité. Antuka v Bukurešti je dost pomalá, ale dokážu se přizpůsobit, protože je to můj oblíbený povrch."

• ATP 250 BUKUREŠŤ •
Rumunsko, antuka, 494.310 eur
čtvrteční výsledky (23. 04. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Simon (1-Fr.) - Tipsarevič (Srb.) 7-5 6-4
Monfils (2-Fr.) - Južnyj (Rus.) 6-1 6-2
Bolelli (8-It.) - Haider-Maurer (Rak.) 6-4 6-4
Gimeno-Traver (Šp.) - Mektič (Chorv.) 7-5 6-2
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Monroe/Sitak (USA/N. Zél.) - Klaasen/Rosol (3-ČR/JAR) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Pe3k
Pěkně On! Pěkně on, ten Jirka!
Reagovat
Fandina
Jirka porazil Iva bez ztráty servisu dvakrát 6:4. Dobrý skalp. Jooooooooooo gratulka Jirko. Pojď!!!!!!!!!!!!
Reagovat
gigin
Ivo mu to pustil k svátku no :)
Reagovat
Fandina
Hodnej ... úsměv
Reagovat
Cico93
Čo myslíš vyhra aj Lukyno?
Reagovat
gigin
Luky, Luky dej to z ruky!! Rosol, Rosol pořádně to vosol!!

Jasně Cicko, v suchým, ve dvou... Rosi je ďábel.
Reagovat
Cico93
:)
Reagovat
smazaný uživatel
dobře Veselka :-)
Reagovat
PH94
A hned break :)
Reagovat
PH94
6-4 :) Jako pravej mazák s zatím Jirka počíná :)
Reagovat
Fandina
První set 6:4, super. Jirka sice odvracel v několika hrách několik brejkbolů, ale nakonec sebreal za stavu 4:4 Ivovi podání a pak dopodával. Tak super Veselko. Ještě jeden. Pojď!!
Reagovat
Fandina
OT ... Ivo má sice jen černo-šedé kalhoty a jinak bílé oblečení a k tomu na triku odstínované šedé pruhy, nicméně se mi tahle klasika moc líbi.
A ještě jsme se dozvěděli, že tenkrát to oblečení, v Marocu, co nedorazilo Veselkovi, si pak kupoval tam na místě, aby bylo od Lotta, které nosí a také si předtím něco půjčil od Franty Čermáka.
Reagovat
PH94
Jirka zatím moc zkušeně :)
Reagovat
Fandina
Veselka, Karlovic na Nova Sport. Jirko pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist