Monfils se letos na kurty nevrátí. Přijde o Paříž i finále Davis Cupu

30. 10. 2017, 11:11
Aktuality 1
Gaël Monfils se odhlásil z domácího turnaje Masters 1000 v Paříži a zároveň oznámil, že letos se už na kurty nevrátí. Kvůli zranění kolena tak přijde i o listopadové finále Davis Cupu, v němž se Francie střetne s Belgií.
Profily hráčů
Gaël Monfils

Gaël Monfils kvůli zranění pravého kolena nedohrál na začátku září zápas třetího kola na US Open a od té doby se na kurtech neobjevil. Věřil, že stihne alespoň konec sezony, dva dny po losu domácího turnaje Masters 1000 v Paříži se však ze soutěže odhlásil.

"Svým zdravotním stavem jsem byl donucený ukončit sezonu. Dnes jsem se bohužel odhlásil odhlásil z Rolex Paris Masters," oznámil v neděli na sociálních sítích Monfils, který se měl v prvním kole utkat s Italem Paolem Lorenzim. Místo finalisty z let 2009 a 2010 se do hlavní soutěže dostal Němec Peter Gojowczyk.

Jednatřicetiletý Francouz tak nebude k dispozici ani pro finále Davis Cupu, ve kterém se Francie utká o víkendu 24. - 26. listopadu v domácím prostředí v Lille s Belgií. Nicméně Monfils se letos nevešel do žádné ze tří nominací kapitána Yannicka Noaha a pravděpodobně by se nevešel ani mezi kvarteto nominovaných na finále.

"Budu fanouškem číslo jedna mých francouzských spoluhráčů. Budu je plně podporovat a doufám, že je uvidím zvednout vítěznou trofej nad hlavu," slíbil Monfils.

Bývalý osmý hráč světa letos nevyhrál víc jak tři zápasy po sobě. Zahrál si osmifinále na Australian Open a na Roland Garros, dál než dio čtvrtfinále se dostal jen na trávě v Eastbourne, kde prohrál finále s Novakem Djokovičem. Aktuálně klesl na 46. místo žebříčku.

"Přišel čas, abych se zamyslel nad sezonou, která nesplnila má očekávání. Byla pro mě těžká jak psychicky, tak fyzicky. Byl jsem často zraněný a musel jsem vynaložit spoustu úsilí pro návrat zpět," uvedl Monfils. "Ne vždy jsem dělal správná rozhodnutí a uvědomuju si, že musím udělat nějaké změny, abych začal rok 2018 lépe."

"V příštích týdnech se zaměřím na rekonvalescenci a postupně budu se zvyšováním intenzity posilovat své tělo. Na doporučení svého lékaře asi odletím do USA za lepším počasím," dodal Monfils.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
a.magerova
A kdybys potřeboval párťáka do tepla, tak můj telefon znáš... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist