Monfils si k hladkému návratu pomohl i 21 esy

19. 9. 2012, 10:52
Aktuality 4
ATP MÉTY - Téměř čtyři měsíce chyběl na okruhu ATP fanoušky oblíbený Gael Monfils. Včera se francouzský tenista na kurty vrátil a v Métách si comback užil hladkým vítězstvím. K němu si pomohl i 21 esy.
Profily hráčů
Gael Monfils

Gael Monfils si letos zahrál dvakrát ve finále, před klíčovou částí sezony ho ale zradilo zranění kolena. Naposledy se představil v květnu na domácím antukovém turnaji v Nice, kde vypadl ve druhém kole s Američanem Brianem Bakerem. Během čtyřměsíční pauzy přišel o tři grandsamy French Open, Wimbledon a US Open a navíc i o olympijské hry a v žebříčku spadl na 40. místo.

Návratu se šestadvacetiletý Francouz dočkal na dalším domácím turnaji v Métách, kde si v roce 2005 zahrál ve svém prvním finále na okruhu ATP a kde před třemi lety získal jeden ze svých čtyř titulů.

V prvním kole se Monfils utkal s Belgičanem Olivierem Rochusem a souboj zvládl až nečekaně hladce. Po ztraceném servisu v zahajovacím gamu už po svém podání ztratil jen 6 fiftýnů, nastřílel 21 es a za 63 minut zvítězil hladce 6-3 6-2.

Ve druhém kole se francouzský tenista utkábuď s krajanem Nicolásem Mahutem, nebo Němcem Danielem Brandsem.

Soutěže se zúčastní také jeden český tenista Jan Hájek, který měl v prvním kole čelit Jarkku Nieminenovi. Fin se však na poslední chvíli odhlásil a šanci dostal poražený z kvalifikace Michael Berrer.

V mizerných výsledcích na turnajích ve čtyřhře se dál topí Lukáš Dlouhý. Za poslední rok už na 18. turnaji včetně tří challengerů končí hned v 1. kole, když v Métách neuspěl ani po boku Jordana Kerra. Na halovém turnaji česko-australská dvojice prohrála 3-6 5-7 s duem Brands/Levine.

- ATP 250 MÉTY -
(Francie, tv. povrch / hala, 450.00 eur)
úterní výsledky (18. 09. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Monfils (7-Fr.) - O. Rochus (Belg.) 6-3 6-2
Davyděnko (8-Rus.) - Zverev (Něm.) 2-6 6-3 6-3
Reix - Roger-Vasselin (oba Fr.) 6-3 3-6 7-5
Karlovič (Chorv.) - De Schepper (Fr.) 7-6(5) 7-6(3)
Paire (Fr.) - Malisse (Belg.) 6-1 6-4
Millot (Fr.) - Sijsling (Niz.) 6-4 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Brands/Levine (Něm./USA) - Dlouhý/Kerr (ČR/Austr.) 6-3 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
dadaft
tenis Tě potřebuje. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Chudak Oli. To se to Monfilsovi esickuje kdyz ma malicky jen 153 cm :-D
Reagovat
smazaný uživatel
:DD to jo no a sem rád že jeden z mé oblíbené 5tky se vrátil :-)
Reagovat
smazaný uživatel
taky je v mé top4
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist