Monfils vypadá fit, v Aucklandu vyřadil Haase a s Ferrerem si zahraje o finále

10. 1. 2013, 09:32
Aktuality 0
ATP AUCKLAND - Na podzim se v souvislosti s Gaelem Monfilsem spekulovalo o konci kariéry, ale začala nová sezona a šestadvacetiletý Francouz se velmi rychle dostává do formy. Dnes v Aucklandu otočil čtvrtfinále s třetím nasazeným Tommym Haasem a s trojnásobným šampionem Davidem Ferrerem si zahraje o finále.
Gael Monfils

Gaela Monfilse téměř celou loňskou sezonu trápily problémy s kolenem, kvůli kterému přišel o tři grandslamy i olympiádu. Na podzim se zoufale snažil o návrat na kurty, bolesti ho ale přinutily předčasně ukončit sezonu. Jeho trenér, ale i legendární Henri Leconte dokonce řekli, že by Monfils mohl v 26 letech ukončit kariéru. 

Francouzský tenista se však pravděpodobně během zimní pauzy stihl dát do kupy a hned od začátku nové sezony se dostává do velmi dobré formy. Po čtvrtfinále v Dauhá, kde si připsal i výhru nad 19. hráčem světa Kohlschreiberem, postoupil už do semifinále na turnaji v Aucklandu. 

V dnešním čtvrtfinále Monfils otočil vývoj utkání se světovou jednadvacítkou Tommym Haasem, kterého zdolal po setech 3-6 7-5 6-3. V zápasech už hraje bez tejpů a prezentuje se útočným tenisem, byť to ještě není ten starý dobrý Monfils. Dnešní zápas ukončil parádním vítězným bekhendem po lajně a i když spáchal 8 dvojchyb, pomohl si také 19 esy.

"Jsem šťastný, protože už je to nějaké chvíle, co jsem vyhrál tři zápasy v řadě. Ale pořád nejsem spokojený s tím, jak jsem hrál. Moje hra byla až příliš defenzivní," komentoval bývalý sedmý hráč světa, který je nyní až na 99. místě.

O první finále po 11 měsících si zahraje s nejvýše nasazeným Davidem Ferrerem, který v Aucklandu útočí na třetí titul v řadě, celkově dokonce už čtvrtý. Španělský tenista v dnešním semifinále smetl 6-2 6-1 Slováka Lukáše Lacka.

"Zítra mě čeká masivní výzva, bude to velmi těžké. Ale už se mi vrací sebedůvěra a ať se stane cokoliv, budu zítra bojovat a nsažit se hrát co nejlépe," řekl před semifinálovým duelem s Ferrerem, s ekterým vyhrál všechny tři vzájemné bitvy.

Ve druhém semifinále se utkají druhý nasazený Němec Philipp Kohlschreiber s turnajovou čtyřkou Samem Querreym z USA.

"Pokud dobře podává a cítí se sebevědomě, je těžké ho porazit. Jsou tu hodně rychlé podmínky a to jeho hře vyhovuje o něco více," řekl Kohlschreiber. "Klíčem utkání bude dobře returnovat," dodal. 

Querrey prohlásil, že má jeden z pěti, nebo šesti nejlepších servisů na okruhu. "Ale potřebuju trochu lépe returnovat a více využívat šance po druhém podání," uvedl pětadvacetiletý Američan, který se s o čtyři roky starším Němcem utkal dosud třikrát a vždy na grandslamech. Na US Open 2006 a French Open 2011 vyhrál, v Melbourne před čtyřmi lety ale neuhrál ani set.

- ATP 250 AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 433.400 dolarů)
čtvrteční výsledky (10. 01. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Ferrer (1-Šp.) - Lacko (SR) 6-2 6-1
Kohlschreiber (2-Něm.) - Malisse (Belg.) 7-6(6) 6-4
Monfils (Fr.) - Haas (3-Fr.) 3-6 7-5 6-3
Querrey (4-USA) - Levine (Kan.) 6-4 7-6(5)

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Čermák/Mertiňák (ČR/SR) - Malisse/Moser (Belg./Něm.) bez boje

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist