Monfils zdolal Blakea. Konečně jsem fit, hlásí z Houstonu

9. 4. 2013, 09:04
Aktuality 2
ATP HOUSTON - Gael Monfils svůj premiérový zápas na turnaji v Houstonu zvládl. Po téměř dvouměsíční pauze zdolal po velmi solidním výkonu bývalého finalistu Američana Jamese Blakea, kterému nepomohla ani výrazná podpora domácího publika.
Profily hráčů
Gael Monfils

Gael Monfils v loňské sezoně vinou vážného zranění kolena, kvůli němuž mu hrozil i konec kariéry, odehrál jen 10 turnajů. Letošní rok začal podle plánu, jenže v únoru začal mt znovu potíže a na turnajích Masters 1000 v Indian Wells a Miami se vůbec neobjevil.

Nyní už ale hlásí, že je konečně zcela fit a poprvé v kariéře se tak mohl představit divákům v Houstonu. Šestadvacetiletý Francouz se už v 1. kole utkal v duelu dvou bývalých hráčů Top 10 s domácím Jamesem Blakem a utkání to bylo hodně těsné.

Třiatřicetiletý Blake v prvním setu podával za stavu 5-4 na zisk úvodní sady, o náskok však vinou prvního ztraceného servisu přišel a nakonec v tie-breaku prohrál. I druhé dějství měl Američan rozehrané lépe, jenže ani vedení 3-0 udržet nedokázal. V závěru utkání udělal příliš mnoho chyb a Monfils tak po hodině a 49 minutách vyhrál 7-6 7-5.

"Jsem stoprocentně spokojený s tím, jak jsem hrál. Jsem rád za to, jak jsem se pohyboval. Teď mohu říct, že ta noční můra (zranění) je za mnou a já jsem teď moc šťastný," řekl Monfils, který si k výhře pomohl i 15 esy.

"(Monfils) mi to na kurtu hodně znepříjemnil. O body jsem musel tvrdě bojovat, problémy jsem měl i s jeho prvním servisem. Bylo to vážně těžké utkání, Monfils si vyhrát zasloužil," uznal finalista z roku 2008 Blake, který v Houstonu odehrál už 51. zápas (včetně čtyřhry).

Ve druhém kole se Monfils utká s nejvýše nasazeným Španělem Nicolásem Almagrem, který v Houstonu rovněž debutuje.

Titul obhajuje třetí nasazený Argentinec Juan Mónaco, který ale letos na turnjích ATP ještě nevyhrál. Turnajovou dvojkou je šampion z roku 2004 Tommy Haas z Německa, čtyřkou domácí obhájce finále Sam Querrey a pětkou další Američan John Isner, který si zahrál finále v roce 2010.

- ATP 250 HOUSTON -
(USA / Texas, antuka, 455.775 dolarů)
pondělní výsledky (08. 04. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Monfils (Fr.) - Blake (USA) 7-6(5) 7-5
Williams (USA) - Pella (Arg.) 7-5 7-5
Smyczek (USA) - Ouanna (Fr.) 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
no paráda,konečně zase uvidíme pestrý a zajímavý tenis.
Reagovat
gigin
Jj, mač se Simonem na AO byl špičový zážitek.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist