Montcourt dostal trest za sázky

8. 8. 2008, 19:04
Aktuality 2
Francouz Mathieu Montcourt je dalším tenistou, který byl potrestán za sázení na zápasy. Třiadvacetiletý hráč musí zaplatit pokutu 12.000 eur (přes 290.000 korun) a osm týdnů nesmí hrát na turnajích ATP. Vedení mužské tenisové asociace dnes oznámilo, že Montcourt se provinil proti pravidlům, když sázel na zápasy svých kolegů v létě roku 2005.
Profily hráčů
Mathieu Montcourt

Za stejný prohřešek byl na konci července potrestán i český deblista František Čermák, který má na deset týdnů zastavenou činnost na okruhu ATP a musel zaplatit pokutu asi 217.000 korun. Údajně sázel za 6 euro z nudy.

Vedení mužského tenisu se začalo sázkami intenzivněji zabývat loni v srpnu, kdy společnost Betfair upozornila na podezřelé sázky na zápas čtvrtého tenisty světa Nikolaje Davyděnka z Ruska s Martinem Vassallem Arguellem na turnaji v Sopotech. Od té doby padlo v rámci vyšetřování několik trestů.

Montcourt odehrál na turnajích ATP jen několik zápasů a tenisem vydělal za šest let 270.000 dolarů (4,3 milionu korun). Jeho maximem ve světovém žebříčku bylo loňské 111. místo, nyní mu patří 152. pozice.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
"Vedení mužského tenisu" usilovne pracuje na tom, aby tenis skoncil, jako cyklistika!!! Bohuzel uplne nesmyslne!
Reagovat
dabelsobul
No jo, velky ryby tezko chyti. Narazili na male, a kdyz uz v tom zacali, musi pokracovat. Na vsechny musi stejnym metrem. A pravidla jsou pravidla...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist