Montcourt: Pokuta za sázení je směšná

25. 5. 2009, 11:35
Aktuality 4
Neplánované volno bude mít v červenci a srpnu Mathieu Montcourt. Francouzský tenista si bude odpykávat pětitýdenní trest od ATP za sázení, kvůli kterému musí zaplatit také pokutu 12.000 dolarů. Nejvíc jsem vsadil tři dolary a celkově jsem byl v mínusu, je to směšné, tvrdí soupeř Radka Štěpánka ve druhém kole French Open.
Mathieu Montcourt

Montcourt před čtyřmi lety prosázel na zápasy jiných tenistů 192 dolarů, a přestože vyšetřování prokázalo, že výsledek ani jednoho z nich neovlivnil, byl loni v srpnu potrestán. "Vsadil jsem asi na 20 nebo 25 hráčů. Nejvyšší sázka byla tři dolary a nakonec jsem prohrál 36 dolarů. Proto mi to celé přijde směšné," řekl. "Každý se tomu směje, takže to není jen můj názor. Chápete to? Sázel jsem na Agassiho a ten už tři nebo čtyři roky nehraje. Trest je příliš tvrdý. Pro hráče, jako jsem já, je pokuta 12.000 dolarů moc," uvedl Montcourt, který si zatím v kariéře vydělal 327.000 dolarů.

Podle pravidel mají tenisté přísně zakázáno sázet na jakékoliv tenisové zápasy a ATP provinění tvrdě trestá od předloňského turnaje v Sopotech, kde za podezřelých okolností skrečoval zápas s Martinem Vasallem Arguellem favorizovaný Nikolaj Davyděnko.

"Jenom ze mě chtějí udělat odstrašující případ. Jako z Gasqueta," připomněl Montcourt svého krajana. Francouzský tenista byl suspendován kvůli pozitivnímu nálezu na kokain, který mu našli v těle při dopingové kontrole před turnajem v Miami. "Nemůžu mluvit o něm, ale o kokainu. Ještě nikdo nedokázal, že tahle droga má vliv na sportovní výkon," prohlásil.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
ano, je to vysmech
vzhladom na to o ake ciastky islo je ta pokuta obrovska
keby na tom zarobil par tisic dolarov, kolko by mu zobrali? 5 milionov?

ku Gasquetovi sa uz skoda vyjadrovat, zabili talent ...
Reagovat
smazaný uživatel
Mónkůre, vsadíš si na Štěpce, nebo radši půjdeš proti favoritovi a dáš sám na sebe???:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
No, trochu zvlastny nazor chlapce. Mal by si o tom este rozmyslat, co si povedal Montcourt.
Reagovat
smazaný uživatel
hahaha vážně vtipný on nikdy nesázel na sebe ani na turnaje na kterejch hrál tak si nejdřív zjisti jak to bylo a až pak tu piš ty svoje rádoby vtipný nesmysly
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist