Montcourt zemřel na zástavu srdce

8. 7. 2009, 20:03
Aktuality 8
Příčinou úmrtí mladého francouzského tenisty Mathieua Montcourta byla zástava srdce. Oznámila to dnes policie po pitvě s tím, že o víkendu by měly být ještě známy výsledky toxikologických testů.
Profily hráčů
Mathieu Montcourt

"Zatím to vypadá, že skonal přirozenou smrtí. Abychom si mohli být zcela jistí, musíme ještě počkat na výsledky toxikologické analýzy," citovala dnes agentura Reuters policejního mluvčího.

Čtyřiadvacetiletého Montcourta našla v úterý v jednu hodinu ráno mrtvého přítelkyně před jeho bytem. Hráč, kterému patřilo 119. místo ve světovém žebříčku, strávil večer v nedalekém bytě u technického ředitele Francouzské tenisové federace Patrice Domingueze a jeho syna, s nímž se přátelil.

Oba Dominguezové při výslechu na policii uvedli, že Montcourt nejevil žádné známky zdravotních problémů. Večer prý strávili v klidu sledováním filmu.

Montcourt hrál naposledy challenger v chorvatské Rijece. Tento týden si začal odpykávat pětitýdenní zákaz startů na turnajích za sázení na zápasy, který mu udělila ATP společně s pokutou 12.000 eur. Montcourt dostal trest za to, že před čtyřmi lety prosázel na zápasy jiných tenistů 192 dolarů.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je to bohuzel zcela vidany jav, hodne sportovcu v tak mladem veku kolabuje, je to neuveritelne, ale je to tak :( kdyz se jen podivas globalne na choroby, kde bylo kdysi tolik rakovin a jinych nemoci? S vyvojem a pokrokem vedy se vyviji take mnozstvo nepredvidanych jevu .... je to PECH :(
Reagovat
majjkaa
och az ma zamrazi take nieco.....:(
Reagovat
smazaný uživatel
strašné .. :( ve 24 zástava srdce..ve sportu čím dále častější bohužel.. :(.. Rest in Peace
Reagovat
smazaný uživatel
tohle me opravdu mrzi v sobotu mi utekl jako posledni zapas ale vem to cert tohle bych mu nepral nikdy.kdyz pominu ze to byl kluk ktereho jsem sazel tak hlavne to byl mladej kluk.a mladeho zivota je skoda snad nedopoval,to by me zklamal
Reagovat
carolyn
JAk můžou nepsat že zemřel na zástavu srdce? Ta zástava musí mít snad nějakou příčinu ...a pochybuju že ve 24 se jen tak zastaví srdce.....
Reagovat
smazaný uživatel
U těch sportovců je vpodstatě během celé sportovní kariéry nějaké zdravotní riziko, většinu jich mine, ale někoho takto zahubí. Fotbalistů již taky umřelo pár na zástavu srdce, opravdu už je to běžnější a to je zlá zpráva.:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Je to smutný :-(. Asi nepřišli na žádnou vadu, ale někdy stačí přechozená chřipka/angína nebo náhlá arytmie..někdy jsou za tím léky/drogy.. Srdce profi sportovců je hodně zatěžovaný, sebemenší problém může bejt osudovej.
Reagovat
skott
To je na tom to nejhorsi, ze nebylo zadneho varovani, proste nahla obrovska tragedie:(
Jak zminuje great, posledni dobou je takovych udalosti vic i z jinych sportu (Miklos Feher, Vivien Foe, Cerepanov), ale snad vsechny se stali behem utkani.O to vic mi prijde Montcourtova smrt nepochopitelnejsi...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist