Monterrey: Watsonová vyřadila Wozniackou, Kontaveitová je poprvé v semifinále

5. 3. 2016, 07:31
Aktuality 36
WTA MONTERREY - Heather Watsonová v mexickém Monterrey vyřadila nasazenou dvojku Caroline Wozniackou a poprvé po 14 měsících postoupila do semifinále. Poprvé v kariéře je mezi kvartetem nejlepších dvacetiletá Estonka Anett Kontaveitová, která si poradila i s Američankou Gibbsovou.
Heather Watsonová

Heather Watsonová skončila na posledních dvou turnajích v prvním kole, v mexickém Monterrey ale už dosáhla na nejlepší výsledek od loňského ledna, kdy triumfovala v Hobartu. Třiadvacetiletá Britka poprvé po 14 měsících postoupila do semifinále poté, co si vyšlápla na druhou nasazenou Caroline Wozniackou.

Duel dvou skvěle se pohybujících tenistek nabídl řadu zajímavých výměn, tempo zápasu však udávala Watsonová. Ta za celý zápas přišla jen jednou o svůj servis a v úvodu druhé sady prohrávala 0-2. Ale ale i díky výbornému forhendu získala čtyři gamy v řadě a za hodinu a tři čtvrtě zvítězila 7-5 6-4.

"Jsem spokojená s tím, jak jsem dnes hrála. Myslím, že jsem hrála opravdu dobře. Proti Caroline je to nutné, protože je to skvělá hráčka. Bojovala jsem až do konce a šla jsem bod po bodu," komentovala Watsonová.

"Bojovnost je jednou z jejích předností. Vrátí spoustu mičků a jde si za výhrou. Věděla jsem, že dnes budu muset hodně výměn zakončit já, chodit k síti a nebýt pasivní," dodala britská tenistka.  

O postup do svého třetího finále na okruhu WTA, v němž dosud neprohrála, se utká s o rok mladší Caroline Garciaovou. S Francouzkou vede ve vzájemné bilanci 2-1, jedinou porážu utrpěla letos na Hopman Cupu. Pátá nasazená Garciaová ze čtvrtfinále postoupila po výhře 7-5 6-2 nad krajankou Pauline Parmentierovou.

Anett Kontaveitová v Mexiku porazila snadno 6-1 6-4 Američanku Nicole Gibbsovou a poprvé v kariéře postoupila do semifinále turnaje WTA.

O finále si dvacetiletá Estonka zahraje s Belgičankou
Kirsten Flipkensová, jež zdolala 6-3 6-7 6-1 čtvrtou nasazenou Britku Johannu Kontaovou a poprvé v sezoně postoupila do semifinále.

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
páteční výsledky (04. 03. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Watsonová (Brit.) - Wozniacká (2-Dán.) 7-5 6-4
Flipkensová (Belg.) - Kontaová (4-Brit.) 6-3 6-7(2) 6-1
Garciaová (5-Fr.) - Parmentierová (Fr.) 7-5 6-2
Kontaveitová (Est.) - Gibbsová (USA) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
janek_da
Letos jsou ty ženské mexické turnaje nějaká slabota :-/
Reagovat
Frick
Příliš lejou tequilu :o)
Reagovat
smazaný uživatel
třeba to souvisí s tím, že český holky skoro nehrajou a vůbec celá ta dosavadní top vyvolených se trápí
Reagovat
janek_da
Tady si dovolím napsat, že mě v Monterrey zklamaly
1. Puig (tu jsem chtěl do finále nebo aspoň sf s Caro)
2. Babos - trochu smůla, že Hercog zrovna hrála dobře
3. Wickmayer - nedokázala ani jednou dopodávat set

A pak hráčky, které by se měly vrátit na svoje pozice nebo mají na víc
Cibulková, Konta, Pavljučenka, Wozniacki, Errani
Reagovat
COMEON
Monterrey suhlasím, ale Acapulco až na to zranenie Viky bolo Acapulco celkom fajn s brilantným záverom (finale Sloane vs. Domi)
Reagovat
janek_da
Jo, jsem se trochu unáhlil. Beru to Acapulco ještě jako sice fajn turnaj, ale jenom. A něco jako Baczinszka se tam letos neobjevilo.
Reagovat
janek_da
eee, záložní turnaj za Doha
Reagovat
smazaný uživatel
si přišla zatrénovat, Garcia se po prvním setu nechávala ošetřovat, nevím jak velký vliv měly ty zdravotní obtíže na její výkon, ten byl tak jako tak prachbídný. Jedna chyba za druhou, naopak Heather velmi stabilní. Caroline ukončila zápas dvojchybou, symbolicky.
Reagovat
smazaný uživatel
taky má takové zvláštní podání... eather bere první set úplně v klidu.
Reagovat
VlS
Ani by mě neudivilo, kdyby Caroline začala mít problémy s ramenem. Ten servis má fakt zvláštní, řekl bych, že to táhne ne švihem, ale ramením kloubem. Taky má prakticky nulovej výskok.
Heather stačilo vracet, Caroline se pak zničila sama, ale neřekl bych, že Heather hrála špatně. Caroline hrála špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak, Caroline hrála zle
Reagovat
smazaný uživatel
Díval jsem se na druhý set, a bylo vidět, že je nějak limitovaná. Prakticky ji fungoval jenom servis, balony do rohu vůbec nedobíhala. Je to její oblíbený turnaj, tak to asi dohrávala pro diváky...
Reagovat
EllNino
Nooo Kirsten mě teda překvapila, hlavně ten 3. set, to musela bejt docela rychlovka :) ...no v estonsko-belgickém zápase vyzve Anett, která je zdá se v dobré formě a s Nicole Gibbs neztratila set ...

Očekávaný francouzský souboj zvládla lépe Caroline, Pauline možná došla šťáva, přeci jen 6. zápas během krátký doby ...no a Caroline se utká s Het ...tak snad bude repete zápasu z Hopman Cupu, to byla skvělá bitka :)
Reagovat
sprchon
Bára dala Chorvatku 2:0 na sety a je ve finále. :) O titul si zahraje s Pivovarovou.
Reagovat
tommr
Bára příjemně překvapila. Snad už to dotáhne až k tomu titulu - to by byl pro ní spěch jako hrom ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Čekal bych všechno možné, ale že Caro prohraje s Heather, to teda ne. Zápas jsem neviděl, ale vypadá to, že Caro je na tom pořád bídně... :(
Reagovat
blixa
Aby tě Caro nevyměnila jak Petra Kotyzu ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mě nelze vyměnit... :D
Reagovat
VlS
:-) nemožeš ma vymeniť, ako růž, som tvoj Monty :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom si vem, kolik lidí by tady teď musela vyměnit taková Petra... :D
Reagovat
VlS
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ne víc než 30.
Reagovat
VlS
Nebo Heather dobře?
Reagovat
smazaný uživatel
Že by měla Heather letos nějaké super výsledky, to se říct nedá. A co jsem tady četl ohlasy na její zápas proti Poloně, tak to byl mizerný tenis...
Reagovat
VlS
Ale znáš to, najednou tam spadne pár míčků, sebevědomí pookřeje a na kurtu je vlastně úplně jiná hráčka. Nevím, taky jsem to neviděl, tak to nechci nijak komentovat.
Reagovat
sprchon
Ja koukal a Heather mela rozhodne vetsi sebevedomi nez Caro. Byla odvaznejsi a taky uspesnejsi...
Reagovat
COMEON
Caro sa trápi , síce od leta 2014 až do konca roka bola zase na vzostupe a odohrala 4 vyrovnane suboje so Serenou , rok 2015 a aj začiatok tohto roka je trapenie .
Reagovat
tommr
ještě se chceš hádat, že na tom Wozniacki není stejně špatně jako Petra? Vypadnutí s Watsonovou ovšem překvapilo i mě ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ta je na tom o dost hůř než Petra. Neporazila pořádnou hráčku už 100 let (okay, přiznávám, že zaokrouhluju trochu nahoru, ale jen trochu, přesně je to od 25.19.15). Petra je v klidu, jen šetří síly na Wimbledon.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, o co se furt snažíš. :D Připadá mi, že 7/5 je pořád lepší bilance než 2/6. Jinak pokud jde o žebříček, tak je na tom Caro samozřejmě hůř, ale to není záležitost letošního roku...
Reagovat
tommr
já ale nemluvím o letošní bilanci, která je mimochodem velmi zavádějící. Mě jde spíš o to, že kariéry Petry a Caro mají spoustu společnejch rysů: v roce 2011 spolu soupeřily na úplným vrcholu a od tý doby to s nima jde pomalu ale jistě z kopce. I příčiny jejich úpadku jsou podle mýho názoru dost podobný - obě měly/mají problematický vztahy s chlapama a obě jsou/byly příliš fixovaný na svého trenéra i když jim muselo bejt už dávno jasný, že jim to tenisově moc neprospívá ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je na delší povídání... Caro to (na rozdíl od Petry, která nového trenéra zatím nemá) zkoušela s jinými trenéry, ale bylo to spíš horší než lepší. Pak ty úspěchy v roce 2014 (USO, TM) udělala zase pod Piotrem... A co se týče chlapa, tak Caro (pokud vím) už nějakou dobu žádného nemá a nevypadá to, že by jí to prospívalo. :D
Reagovat
tommr
jj to by bylo na delší rozbory. Já jsem jen zvědavej jestli se aspoň jedna z nich ještě dokáže vzmátořit a udělá na "starý kolena" nějakej velkej úspěch jak se ted v poslední době stává ve WTA zvykem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Problém je, že Petra trochu neuváženě udělala dost úspěchů už v mládí, takže se podle mě těžko bude po třicítce přemáhat k nějakému přepínání a honbě za tituly. Spíš se bojím, že po 30 nebude mít ani motivaci hrát. Podle mě to dost podcenila, když se rozhodla vyhrát ty Wimbledony už tak brzy.
Reagovat
tommr
jj Petra se sama demotivovala už na začátku kariéry a těžko očekávat, že se bude chovat jako ženskej Jágr ... :)
Reagovat
George_Renel
Stačí když je udělá do třicítky. Do té má ještě hafo příležitostí. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist