Monterrey: Z tria slovenských tenistek se do čtvrtfinále dostaly Schmiedlová a Kužmová

18. 3. 2021, 11:33
Aktuality 0
WTA MONTERREY - Na turnaji WTA v mexickém Monterrey si všechny tři slovenské zástupkyně zahrály ve druhém kole a dvě z nich jsou už mezi osmičkou nejlepších. Anna Karolína Schmiedlová postoupila přes Italku Jasminu Paoliniovou, Viktórie Kužmová si poradila s Britkou Harrietou Dartovou. Neuspěla jen Kristína Kučová.
Anna Karolína Schmiedlová

Anna Karolína Schmiedlová letos na všech pěti akcích vyhrála vždy minimálně jeden zápas. Na turnajích WTA 250 v Mexiku je dokonce druhý týden po sobě ve čtvrtfinále, které si zahrála naposledy v lednu 2019 cestou do finále v Hobartu. 

V Monterrey si po hladké výhře nad Britkou Katie Boulterovou poradila po obratu i s Italkou Jasminou Paoliniovou, kterou zdolala 2-6 6-2 6-2 a na třetí pokus si proti ní připsala vítězný set i zápas.

O postup do semifinále se 26letá Slovenka Schmiedlová utká se Sarou Sorribesovou (h2h 0-1), která minulý týden triumfovala v Guadalajaře. Španělka si ve středu odpočinula, neboť její soupeřka Kaja Juvanová k utkání vůbec nenastoupila.

Viktória Kužmová od 20. srpna 2020 prohrála devět zápasů a osmnáct setů v řadě. Ve třech letošních duelech získala dohromady pouze devět gamů. 

V Monterrey však sérii zlomila a připsala si dokonce už dvě dvousetová vítězství. Po Američance Caroline Dolehideové si poradila i s Britkou Harrietou Dartovou a po výhře 6-4 6-3 postoupila po roce a podeváté v kariéře do čtvrtfinále turnaje WTA.

V něm už pětkrát po sobě neuspěla. V Mexiku si 22letá Slovenka zahraje o vyrovnání svého maxima, kterým jsou semifinále z Budapešti 2018, Hertogenbosche 2018 a Aucklandu 2019, s Leylah Fernandezovou.

Osmnáctiletá Kanaďanka ve druhém kole zastavila jinou Slovenku Kristínu Kučovou. Přemožitelku nasazené jedničky Sloane Stephensové porazila snadno 6-1 6-4 a také své třetí čtvrtfinále na okruhu WTA si zahraje v Mexiku. Loni v Acapulku došla až do finále.

• WTA 250 MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 235.238 dolarů
středeční výsledky (17. 03. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Sorribesová (7-Šp.) - Juvanová (Slovin.) bez boje
Schmiedlová (SR) - Paoliniová (It.) 2-6 6-2 6-2
Kužmová (SR) - Dartová (Brit.) 6-4 6-3
Fernandezová (Kan.) - Kučová (SR) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist