Montreal: Kerberová první zápas po Wimbledonu nezvládla, Svitolinová měla namále

9. 8. 2018, 06:47
Aktuality 16
WTA MONTREAL - Němka Angelique Kerberová první zápas po wimbledonském triumfu nezvládla, když v Montrealu světová čtyřka prohrála hladce ve dvou setech s Francouzkou Alizé Cornetovou. Namále měla i vítězka loňského Rogers Cupu Elina Svitolinová, jež málem prohrála i třetí letošní souboj s rozjetou Rumunkou Mihaleou Buzarnescuovou. Ta si ale podvrtla kotník a v bolestech vzdala.
Angelique Kerberová

Angelique Kerberová v roce 2016 vyhrála Australian Open a US Open a stala se světovou jedničkou. Na turnajích po grandslamových triumfech se jí ale nedařilo. Na první akci po Melbourne vypadla v prvním kole, po newyorském vítězství uhrála jedno kolo.

A v nelichotivé tradici třicetiletá Němka pokračovala i po wimbledonském titulu. V Montrealu nečekaně nestačila na Alizé Cornetovou, s níž prohrála i druhý vzájemný duel na tvrdém povrchu. V Kanadě Francouzce podlehla 4-6 1-6.

"Byl to můj první zápas po třech týdnech. Nikdy není snadná změna povrchu. Myslím, že je potřeba více času, abych si na tvrdý povrch zvykla. Potřebuju víc tréninku, víc zápasů," vysvětlovala Kerberová, jež jen v prvním setu spáchala 20 nevynucených chyb. Před US Open si zahraje ještě příští týden v Cincinnati.

"Nehrála jsem stejně jako v Pekingu," připomněla Cornetová svou loňskou výhru nad Kerberovou. "Ona se za posledních 6 měsíců hodně zlepšila. Loni jsem se více soustředila na svůj forhend a pohyb, dnes byla taktika jiná - hrát více z bekhendu, agresivně. Jsem moc ráda, že to zase vyšlo," pochvalovala si Francouzka.

I když osmadvacetiletá Cornetová nikdy nebyla hráčkou Top 10, sama si připsala už 17. výhru nad soupeřkou elitní desítky. Z toho osmou za poslední dva roky. Třikrát porazila Serenu Williamsovou, s níž se měla v Montrealu utkat v 1. kole, Serena ale nenastoupila. 

Po prvním vystoupení si v Montrealu málem balila i pátá nasazená Ukrajinka Elina Svitolinová. Vítězka loňského Rogers Cupu z Toronta byla na pokraji už třetí letošní porážkyMihaelou Buzarnescuovou, která v rozhodujícím setu vedla 3-0 a měla dva brejky v zádech.

Třicetiletá Rumunka, jež v neděli v San Jose získala první titulu na okruhu WTA, ale pak prohrála čtyři gamy v řadě a za stavu 3-6 7-6 a 3-4 si bolestivě podvrtla pravý kotník. V utkání už nepokračovala a kurt opustila plačící na kolečkovém křesle.



"Takhle vyhrát zápas není příjemné. Ona to měla skvěle rozehrané a mě se pak podařilo vrátit do hry a byla jsem za to ráda. Ale takový konec jsem si nepřála. Doufám, že to nebude vážné a brzy se vrátí na kurt," řekla Svitolinová.

Zároveň si postěžovala, že trvalo hodně dlouho, než na kurt přišel lékař. "Vždycky tam musí někde musí být. To čekání na ošetření trvalo věčnost. Co kdyby tam někdo dostal infarkt?" ptala se třiadvacetiletá Ukrajinka. Lékařka na kurt dorazila po 80 vteřinách od zranění.

Maria Šarapovová se na začátku přípravy na US Open prezentuje ve velmi dobré formě. V Montrealu zkušená Ruska smetla 6-0 6-2 krajanku Darju Kasatkinovou a se ztrátou pouhých pěti gamů postoupila do třetího kola. V něm na ni čeká Francouzka Caroline Garciaová (h2h 4-1), s níž jedinou porážku utrpěla letos ve Stuttgartu.

Středeční program v Montrealu se nestihl dohrát kvůli dešti. Ve čtvrtek tak několik tenistek čekají hned dva zápasy.

Viktoria Azarenková může na druhém turnaji po sobě vypadnout v zápase po předchozí drtivé výhře. V Montrealu běloruská tenistka prohrávala ve druhém kole 3-6 a 0-3 s Britkou Johannou Kontaovou ve chvíli, kdy duel přerušil déšť.

• WTA PREMIER 5 MONTREAL •
Kanada, tv. povrch, 2.820.000 dolarů
středeční výsledky (08. 08. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Bertensová (Niz.) - Kar. Plíšková (9-ČR) 6-2 6-2
Stephensová (3-USA) - Abandaová (Kan.) 6-0 6-2
Cornetová (Fr.) - Kerberová (4-Něm.) 6-4 6-1
Svitolinová (5-Ukr.) - Buzarnescuová (Rum.) 6-3 6-7(5) 4-3 skreč B.
Šarapovová (Rus.) - Kasatkinová (12-Rus.) 6-0 6-2
Mertensová (14-Belg.) - Shuai Zhang (Čína) 6-2 6-7(2) 6-0
Bartyová (15-Austr.) - Van Uytvancková (Belg.) 7-6(7) 6-2
Suárezová (Šp.) - Curenková (Ukr.) 6-4 3-2 skreč C.
Sevastovová (Lot.) - Puigová (Portor.) 4-6 7-6(9) 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Bartyová/Schuursová (8-Austr./Niz.) - Matteková-Sandsová/Šafářová (USA/ČR) 6-2 7-5
• Čtyřhra - 2. kolo •
Melicharová/Peschkeová (7-USA/ČR) - Görgesová/Kar. Plíšková (Něm./ČR) bez boje
Bertensová/Srebotniková (Niz./Slovin.) - Sestini Hlaváčková/Strýcová (4-ČR) 6-3 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Hector21
tak samozřejmě špatně, já to věděl, že to Nastěnka projede...

hrát s Halep je příjemný jak jehovista za dveřma :(
Reagovat
Hector21
4:2 a UŽ JE TO 4:5...

prčic už
Reagovat
tommr
to se dalo čekat, že se v závěru zase sesype ... :(
Reagovat
Hector21
fakt sním svůj klobouk, až začne tyhle zápasy vyhrávat...
Reagovat
Hector21
ach jo
Reagovat
Hector21
jak jsem předpokládal...
Reagovat
tommr
tvůj klobouk se nemá čeho bát ...
Reagovat
tommr
ted už je snad všem jasný proč se Serena z Montrealu odhlásila když uviděla los ... :)
Reagovat
Hector21
Nasti hrála dost dobře, sice opět ztratila vedení 3:1, ale jinak dobrej mač...

takže předpokládám, že v dnešní dohrávce to totálně zazdí a půjde 0:2, díky počasí
Reagovat
Hector21
hodně hnusný zranění, doufám, že se z toho brzo dostane :(

takovej pech v životní sezóně....
Reagovat
aligo
Co to je za magořinu.... ztratila 4 gemy v řadě a vzdala. Když už máte tendenci to takhle blbě napsat tak by se hodila napsat že upadla a odvezli ji na vozíku................
Reagovat
Andrew89
taky mě to rozlítilo :D
Reagovat
aligo
Tak oni ji odvezou v bolestech a slzách a oni napíšou jako by to neunesla psychicky a vzdala kvůli tomu -_-
Reagovat
Krisboy
Ano, ale ty čtyři gemy ztratila ještě před tím zraněním a byla jeden fiftýn od stavu 3:5, takže se o jistém nezvládnutí koncovky mluvit dá...
Reagovat
aligo
Ale nevzdala kvůli tomu
Reagovat
Krisboy
Viz začátek mého příspěvku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist