Mooreová vědomě nedopovala. Za pozitivní test mohlo kontaminované maso, oznámila ITIA

23. 12. 2023, 14:28
Aktuality 0
Britka Tara Mooreová byla zbavena obvinění z dopingu. Mezinárodní agentura pro integritu tenisu (ITIA) dnes informovala o tom, že za pozitivní nález mohlo kontaminované maso.
Profily hráčů
Tara Mooreová (© AFP)

Jednatřicetiletá Mooreová byla suspendována loni v červnu poté, co po finále dubnového turnaje v Bogotě měla pozitivní test na nandrolon a boldenon. Tenistka se hájila tvrzením, že nikdy vědomě nedopovala a nezávislá komise jí nyní dala za pravdu.

Mooreová na osvobozující verdikt reagovala kritikou, že ITIA trvalo rozhodnutí tak dlouho. "Po 19 měsících jsme konečně já a všichni v týmu dostali odpověď, kterou jsme znali od samého začátku," uvedla na sociální síti X bývalá britská deblová jednička. "Bude trvat déle než těch 19 měsíců, než se vzpamatujeme z toho, čím jsme si za tu dobu prošli. Ale vrátíme se silnější než dřív," dodala.

V Bogotě měla pozitivní test také chilská hráčka Bárbara Gaticaová a i její suspendace byla zrušena. Jihoameričanka však ani tak hrát nemůže, protože před rokem dostala tříletý distanc za to, že v roce 2016 vzala úplatek a úmyslně prohrála zápas.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist