Morigamiová: Nikdo nechtěl, abych vypustila zápas

3. 6. 2008, 09:46
Aktuality 0
Zásadní obrat nastal v případě Akiko Morigamiové, po které reprezentační kouč údajně chtěl, aby na French Open vypustila zápas čtyřhry. Japonská tenistka včera prohlásila, že nic takového se nestalo.
Profily hráčů
Akiko Morigamiová

"Jsem si vědomá, co se psalo v médiích, ale mé komentáře byly bohužel špatně pochopeny," uvedla Morigamiová v prohlášení, které včera vydala organizace WTA. "Nikdy jsem neříkala, že po mě nějaký trenér chtěl, abych vypustila zápas. Hrály jsme, jak nejlépe jsme uměly, ale stály proti nám silné soupeřky, které jsme nedokázaly porazit."

I přes toto prohlášení pokračují ve vyšetřování jak organizátoři French Open, tak Japonská tenisová asociace (JTA). "V tuto chvíli není jasné, co kdo řekl. Ten incident ale budeme vyšetřovat," oznámil šéf JTA Koji Watanabe.

Podle původních zpráv přišel za Morigamiovou jeden z reprezentačních koučů, aby vypustila zápas čtyřhry, kterou měla hrát s krajankou Aiko Nakamuraovou. Důvodem byla srpnová olympiáda v Pekingu - Nakamuraová, 71. hráčka světa, totiž potřebovala na dalším turnaji nastoupit ve dvouhře a ziskem dalších bodů do žebříčku zvýšit svoje šance, že si v Číně zahraje.

"Když mi to trenér před zápasem řekl, byla jsem v šoku. Je to ostuda, takové věci by se sportovcům radit neměly. Vždycky se snažím hrát co nejlépe a vyhrát," prohlásila podle japonských médií Morigamiová, která s Nakamuraovou následně uhrála proti čtvrtým nasazeným Chan Yung-jan a Chuang Chia-jung z Tchaj-wanu jediný game.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist