Moskva bude mít dva turnaje WTA. V červenci bude pořádat i akci na antuce

26. 10. 2017, 19:22
Aktuality 13
Moskva bude příští rok hostit další podnik ženského okruhu WTA. Kromě tradičního halového Kremlin Cupu uspořádá ruská metropole v létě i turnaj na antuce. Dnes to oznámil tamní tenisový svaz, turnaj s názvem Moscow Open má koncem července nahradit podnik ve švédském Bastadu.

Ředitelem Moscow Open bude Alexander Ostrovsky, v jehož akademii se turnaj bude konat. Termín prvního ročníku (23. - 29. července 2018) se ještě může změnit s ohledem na fotbalové mistrovství světa, které v tu dobu bude Rusko hostit.

Organizátoři slíbili, že zvýší dotaci na 750 tisíc dolarů, což je více než trojnásobek letošních prize money v Bastadu. Podniku kategorie WTA International se tak budou moct zúčastnit až tři hráčky Top 10, nicméně pořadatelé to s lákáním hvězd na turnaj startující devět dní po skončení Wimbledonu a týden před začátkem US Open Series nebudou mít lehké.

Kromě Kremlin Cupu se v Rusku koná ještě turnaj v Petrohradu, který se hraje rovněž v hale na tvrdém povrchu na přelomu ledna a února.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Frick
Nepřekvapuje vás, že Německo nemá žádný SKUTEČNĚ VELKÝ turnaj a to jak WTA, tak ATP? Největší ekonomika západní Evropy, tenisová tradice v obou pohlavích. Francie GS + mužské Masters, Anglie GS + Turnaj mistrů, Španělsko ženské a mužské masters, Itálie ženské a mužské masters.
Reagovat
Frick
+ že Berlín nemá vůbec žádný turnaj.
Reagovat
EllNino
První set ještě ustál, ale od 2. setu si s ním začal hrát Adrian jako s myší a dokonale ho rozebral, Denis nesoustředěný, hodně laciných chyb ... trochu opadlo to kouzlo neznámého hráče a je na něj asi větší tlak, něco, co nedávno zažila i třeba jeho vrstevnice Markéta Vondroušová, ikdyž tam za to můžou hlavně zdravotní problémy ...

Škoda, těšil jsem se na pikanterii s Rogerem, ale tak snad se jí dočkáme v příští sezoně, Denis musí uzrát, je to ještě ucho :)) Ale ta paralela s Markétou tam je, sice semifinále Masters a 4. kolo na GS se nedá srovnat s International titulem a vyhranými turnaji ITF, ale tím, jak se rychle dostali oba do stovky, je to trochu podobné :)
Reagovat
skott
existuje vůbec nudnější hráč než Mannarino..:(
Reagovat
EllNino
asi ne :/ ani co se týče vystupování na kurtu ... možná Bautista
Reagovat
Fandina
Pokud budou v Rusku tři turnaje, jaro, léto, podzim, tak by se mohla zvýšit pražské šance na TM. Sice to byl Petrohrad, ale i tak.
Reagovat
skott
To nemá absolutně vliv, kolik turnajů je v dané zemi. To by potom čínská města ani nemusela podávat nabídku, když mají 7 turnajů WTA + další WTA125. Tři turnaje v jedné zemi není nic neobvyklého. Jde o byznys a kdo nabídne nejlepší podmínky pořadatelství TM získá.
Reagovat
Fandina
Pokud jde jen o peníze, tak samozřejmě, že to tak bude, ale někde jsem četla, že WTA má zájem o Evropu. A druhá věc, nevím, jestli oficiálně Petrohrad o pořádání požádal, je možné, že Rusko, nebo ten, kdo chce o TM žádat, jejich tenisový svaz nebo kdo to bude, nemusí mít, když budou tři turnaje v Rusku už o TM tak usilovat.
Reagovat
skott
Petrohrad o pořádání TM usiluje již nejméně rok. Tento maličký turnaj nemá s jejich kandidaturou nic společného, je to aktivita O1 která vlastní Ostrovsky Academy. Licence na tenhle international turnaj, kterou držel Bastad byla k mání teprve nedávno, tak toho využili. Udat turnaj v tomto temrmínu je navíc pro WTA nejobtížnější z celého kalendáře, tudíž i tak by to bylo jen plus.
Reagovat
Fandina
Tak uvidíme. Stejně by se mi TM v Praze moc líbil.
Reagovat
skott
to mně taky, ale i Petrohrad bych navštívil;)
Reagovat
Frick
Moskvu 2 bych nečekal. Spíš západ Evropy (sen samozřejmě je vám jasný). Ta 750k dotace mi přijde nepříliš smyslná. Když už by chtěli hvězdu, mohli by jí dát šek bokem. Katka to tedy s obhajobou lehké mít nebude.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist