Muchová čekání na semifinále neukončila. V Aucklandu podlehla Masárové

6. 1. 2023, 13:52
Aktuality 6
WTA AUCKLAND - Karolína Muchová v Aucklandu dvouleté čekání na semifinále neukončila. V boji o něj 26letá Češka podlehla ve dvou tie-breacích Španělce Rebece Masárové, která letos vyhrála už deset setů v řadě.
Karolína Muchová (© AFP)

Karolína Muchová si před dvěma lety zahrála semifinále Australian Open, prodrala se do čtvrtfinále Wimbledonu a ve světovém žebříčku se vyšplhala do Top 20.

Od té doby ale i vinou častých zdravotních potíží ani jednou neporazila tři soupeřky v řadě, pouze čtyřikrát zaznamenala alespoň dvě výhry po sobě a vypadla z Top 100.

Vyhrát dvě utkání po sobě a vyrovnat tím své maximum za poslední rok a půl se jí povedlo nyní hned v úvodu nové sezony na podniku WTA 250 v Aucklandu, přidat třetí výhru a ukončit dva roky dlouhé čekání na své celkově šesté semifinále ale opět nedokázala. 

Po skreči Číňanky Xiyu Wang a hladké výhře nad Rumunkou Elenou-Gabrielou Ruseovou nestačila na rozjetou španělskou kvalifikantku Rebeku Masárovou. První vzájemný duel, který se kvůli dešti hrál stejně jako předchozí kolo v hale, prohrála po dvou a čtvrt hodinách boje 6-7 6-7. 

Muchová v sedmém gamu zaznamenala první brejk, ale nedokázala ho potvrdit. Od té chvíle si obě tenistky svá podání hlídaly a rozhodovat tak musely tie-breaky. V obou byla úspěšnější Masárová, jež si rychle vypracovala náskok a už ho nepustila. 

151. hráčka světa Muchová, jež získala jediný titul na turnajích WTA v Soulu 2019, se nyní přesune do Melbourne, kde ji na základě chráněného žebříčku čeká start na Australian Open. Loni vinou zranění nemohla obhajovat semifinále.

Vítězka juniorského French Open 2016 a finalistka Australian Open 2017 Masárová, jež je dcerou švýcarské matky a slovenského otce, letos odehrála pět zápasů a vyhrála všech deset setů. Ve světovém žebříčku vyletí na své nové maximum (106. místo) a pokud přidá ještě jedno vítězství, bude poprvé hráčkou elitní stovky.

Postupem do semifinále Masárová vyrovnala své maximum ze Gstaadu 2016, kde si tehdy necelé dva měsíce po triumfu na pařížské juniorce a pár týdnů před 17. narozeninami odbyla úspěšný debut na okruhu WTA. Od té doby v hlavní soutěži vyhrála jediný zápas, než dorazila na probíhající úspěšnou misi na Novém Zélandu. 

O premiérové finále si 23letá Masárová zahraje v utkání dvou kvalifikantek s Ysalinou Bonaventureovou (h2h 1-0). 28letá Belgičanka dnes překvapivě přehrála 6-4 6-2 třetí nasazenou Kanaďanku Leylah Fernandezovou, jež v prvních dvou zápasech sezony ztratila dohromady jen tři gamy, a poprvé postoupila do semifinále.



Bez ztráty setu pokračuje v úvodu sezony Cori Gauffová. Dnes si nejvýše nasazená Američanka poradila 6-3 6-2 s Číňankou Lin Zhu a přerušila sérii pěti čtvrtfinálových nezdarů.

Ve svém prvním semifinále od loňského června Gauffová narazí na Danku Koviničovou z Černé Hory, jež vyřadila Slovenku Viktórii Kužmovou.

• WTA 250 AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 259.303 dolarů
páteční výsledky (06. 01. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Masárová (Šp.) - Muchová (ČR) 7-6(4) 7-6(2)
Gauffová (1-USA) - Lin Zhu (Čína) 6-3 6-2
Bonaventureová (Belg.) - Fernandezová (3-Kan.) 6-4 6-2
Koviničová (7-Č. Hora) - Kužmová (SR) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Vlk-v-trave
SF - kvalifikantek. Uz to nam zacina:) Prekvapive/neprekvapive vysledky se nam odehravaji uz i v telocvicne:)

Masarova vs Bonaventura

Prvni turnaj v sezone, a uz kvalifikantka ve finale!:)
Reagovat
Mony
Možná i v Adelaide
Reagovat
misa
Ekvádorku umlátila obtloustlá Bonaventura :(
Reagovat
EllNino
Měla možnost zabojovat o finále, tady ležely body na zemi ...
Reagovat
tommr
jj tak lehkej los už sotva kdy bude mít: v prvním kole jí soupeřka skrečovala, ve druhým kole, ve čtvrtfinále i v semifinále jako soupeřka kvalifikantka ... smile
Pokud se nějak zásadně nezlepší tak bude mít s návratem do první stovky velký potíže ...
Reagovat
turista
Škoda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist