Muchová nepovolila Miklové v českém derby jediný game

9. 3. 2017, 11:58
Aktuality 5
ITF ANTALYA - Karolína Muchová má na svém prvním letošním turnaji formu jako hrom. Česká tenistka v českém derby nepovolila krajance Barboře Miklové jediný game, ve dvou zápasech tak ztratila jako nasazená dvojka pouhé tři gamy a postoupila do čtvrtfinále. V něm se utká s Rumunkou Georgiou Andreeou Craciunovou.
Karolína Muchová

Karolína Muchová zahájila letošní sezonu na podniku ITF 15k v Antalyi a na turecké antuce zatím válcuje jednu soupeřku za druhou. Ve dvou utkáních ztratila pouhé tři hry, když v prvním kole smetla bývalou hráčku Top 20 Aljonu Bondarenkovou a v dnešním českém derby nedovolila uhrát Barboře Miklové jediný game.

Takový výsledek se dvacetileté Češce podařil poprvé v kariéře. O dva roky mladší krajanku tak porazila i potřetí, přičemž jejich dvě předchozí měření sil v roce 2015 byla mnohem vyrovnanější.

Muchová zahájila útok na premiérový posun do první dvoustovky žebříčku ve velkém stylu. Jejím dosavadním maximem je 206. místo a momentálně jí patří 247. pozice.

Dnešní duel snad ani není třeba komentovat. Muchová nečelila jedinému brejkbolu, šest ze sedmi brejkbolových příležitostí využila a za pouhých 50 minut svou deblovou partnerku, s níž ještě dnes nastoupí ke čtvrtfinále čtyřhry, z kurtu vyprovodila dvěma kanáry.

A jasnou favoritkou bude i v zítřejším čtvrtfinálovém zápase s 801. hráčkou světa Georgiou Andreeou Craciunovou z Rumunska. Poprvé od loňského července by si tak talentovaná Češka mohla zahrát semifinále na okruhu ITF.

• ITF 15k ANTALYA •
Turecko, antuka, 15.000 dolarů
čtvrteční výsledky (9. 3. 2017)
Dvouhra - 2. kolo
Muchová (2-ČR) - Miklová (ČR) 6-0 6-0
Mituová (1-Rum.) - Shou Na Mu (Čína) 6-3 6-1
Eraydinová (3-Tur.) - Evtimovová (Bulh.) 7-5 6-4
Aksuová (4-Tur.) - Klaneceková (Slovin.) 6-1 6-3
Černyšová (Ukr.) - Tarasovová (6-Rus.) 6-4 6-2
Sezerová (7-Tur.) - Mi Zhuoma You (Čína) 6-4 6-3
Craciunová (Rum.) - Frolovová (8-Rus.) 6-2 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
Frick
se vám líběj ty její kraťasy? :o)
Reagovat
EllNino
co víš, třeba je lesbička ;) Fandil bys jí pak ? ...chlapskej styl, chlapské vyjadřování ...
Reagovat
smazaný uživatel
"Česká tenistka v českém derby..."
No Nečeška v českém derby asi nebude :-)
Reagovat
tommr
kéž by se Karolíně poved podobnej návrat po zranění jako Markétě Vondroušový ... :)
Reagovat
Krisboy
To se dělá, Karolíno? Takže ponížit krajanku?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist