Muchová oslavila 23. narozeniny v Bronxu hladkou výhrou a postupem do čtvrtfinále

21. 8. 2019, 21:54
Aktuality 0
WTA NEW YORK - Karolína Muchová v generálce na US Open v newyorském Bronxu, kde hraje poprvé od Wimbledonu, zatím předvádí suverénní výkony. Dnes si poradila hladce ve dvou setech s domácí Kristie Ahnovou a ke svým 23. narozeninám si tak nadělila postup do čtvrtfinále. V něm se utká s Polkou Linetteovou.
Karolína Muchová (© AFP)

Karolína Muchová na turnaji v Bronxu, jenž letos nahradil v kalendáři tradiční generálku v New Havenu, hraje poprvé od úspěšného tažení ve Wimbledonu, kde došla až do čtvrtfinále.

Během šest týdnů dlouhé pauzy však česká tenistka formu neztratila. Po úvodní výhře nad Slovenkou Viktorií Kužmovou si poradila ve dvou setech i s domácí Kristie Ahnovou, kterou přehrála za hodinu a čtvrt 6-3 6-1.

Čerstvě třiadvacetiletá Češka je v New Yorku suverénní při svém podání. Poprvé o něj přišla až dnes za stavu 6-3 a 5-0 poté, co nevyužila mečbol. V předchozích 17 gamech po svém servisu ztratila jen 14 fiftýnů a ani jednou nemusela přes shodu.

Ve čtvrtečním čtvrtfinále se 47. hráčka světa Muchová utká s o čtyři roky starší Polkou Magdou Linetteovou, s níž dosud nehrála. 

V případném semifinále generálky na US Open může dojít na český souboj Muchové s Kateřinou Siniakovou. Ta z druhého kola postoupila už v úterý, ve čtvrtek ji čeká Američanka Bernarda Peraová.

• WTA INTERNATIONAL NEW YORK / BRONX •
USA, tv. povrch, 250.000 dolarů
sředeční výsledky (21. 08. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Muchová (10-ČR) - Ahnová (USA) 6-3 6-1
Qiang Wang (1-Čína) - Ferrová (Fr.) 6-1 6-4
Linetteová (Pol.) - Sasnovičová (9-Běl.) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist