Muchová si ve Stromovce poprvé v kariéře zahraje semifinále na WTA, Strýcová v českém derby zničila Siniakovou

2. 5. 2019, 15:01
Aktuality 26
WTA PRAHA - Karolína Muchová v pražské Stromovce bez ztráty setu porazila Rusku Natalii Vichljancevovou a poprvé v kariéře si zahraje semifinále na okruhu WTA. V něm se dvaadvacetiletá Češka utká s Američankou Bernardou Peraovou, která rovněž zaútočí na premiérové finále. Barbora Strýcová v českém derby nedala šanci chybující Kateřině Siniakové, o finále si zahraje se Švýcarkou Jil Teichmannovou.
Karolína Muchová

Karolína Muchová má letos výbornou formu. V únoru si v Dauhá zahrála své premiérové čtvrtfinále na okruhu WTA a v pražské Stromovce své maximum ještě vylepšila. Na domácím turnaji, kde si zajistila premiérový posun do elitní stovky žebříčku WTA, ve třech setech vyřadila Igu Šwiatekovou i Jennifer Bradyovou a v dnešním čtvrtfinále přehrála 6-3 6-4 Natalii Vichljancevovou.

Muchová v úvodním dějství využívala velkého počtu nevynucených chyb i dvojchyb Vichljancevové, a Rusku navíc deptala nepříjemnými technickými údery. Úvodní brejk sice rodačka z Olomouce nepotvrdila, když svůj servis odevzdala dvojchybou, nicméně od stavu 3-3 získala tři hry v řadě a po 47 minutách šla do vedení.

Vichljancevová na úvod druhé sady domácí hráčce sebrala podání, ovšem na servisu se i dál trápila a výborně hrající Muchová získala pět z následujících šesti gamů. Češka si však cestu za postupem zkomplikovala, když za stavu 5-3 nedokázala utkání doservírovat. Nemuselo ji to však mrzet, jelikož Vichljancevová opět zaváhala na podání a Muchové chybami závěrečnou hru darovala.

"Je to super. A ještě v Praze, to je dvojnásobná radost," radovala se na kurtu svěřenkyně slovenského kouče Emila Miškeho.

Muchová, jež do hlavní soutěže dostala divokou kartu místo loučící se Lucie Šafářové, si semifinále ve dvouhře naposledy zahrála loni na domácí akci ITF v Olomouci. A v souboji o své premiérové finále rozhodně nebude bez šance, protože bude čelit Američance Bernardě Peraové, která po setech 6-0 6-7(5) 6-3 zaskočila nasazenou trojku Qiang Wang. S Američankou, jež rovněž zaútočí na první finále, jediný dosavadní duel prohrála.

Barbora Strýcová v českém derby zničila 6-1 6-2 chybující Kateřinu Siniakovou, ve vzájemné bilanci zvýšila své vedení na 4-1 a podruhé v letošní sezoně si zahraje semifinále.

"První set jsem odehrála úplně bez chyby. Fungovalo spoustu věcí, ale ne nijak extrémně. Od začátku do konce jsem si držela to svoje a stačilo to," řekla Strýcová, která je v semifinále stejně jako minulý týden v Istanbulu.

Šestá nasazená Siniaková nenavázala výkony z předešlých dvou zápasů. "Nehrála jsem jinak, hrála jsem nijak a nevím proč. Snažila jsem se to během zápasu změnit, bojovala jsem s tím, ale nemohla jsem se vůbec o nic opřít," řekla Siniaková, která i popáté v Praze prohrála s krajankou. "Zůstala jsem věrná tradici," konstatovala.

O své deváté finále a první od října 2017, kdy triumfovala v hale v Linci, si zahraje s jednadvacetiletou švýcarskou kvalifikantkou Jil Teichmannovou.

Peschkeová s Melicharovou si zítra zahrají o obhajobu titulu
Loňské šampionky a nasazené jedničky letošního ročníku Květa Peschkeová s Nicole Melicharovou si v pražské Stromovce opět zahrají o titul. Česko-americký pár porazil 6-4 1-6 10-8 ryze české duo Denisa Allertová, Tereza Smitková. Ve finále se Peschkeová s Melicharovou utkají s rusko-slovenským tandemem Anna Kalinská, Viktória Kužmová.

• WTA INTERNATIONAL PRAHA •
Česko, antuka, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (2. 5. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Muchová (ČR) - Vichljancevová (Rus.) 6-3 6-4
Strýcová (9-ČR) - Siniaková (6-ČR) 6-1 6-2
Peraová (USA) - Qiang Wang (3-Čína) 6-0 6-7(5) 6-3
Teichmannová (Švýc.) - Korpatschová (Něm.) 6-2 6-1
• Čtyřhra - semifinále •
Melicharová/Peschkeová (1-USA/ČR) - Allertová/Smitková (ČR) 6-4 1-6 10-8
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
Frick
https://1gr.cz/fotky/bulvar/19/051/cl6/KRI7b0ef2_profimedia_0430198419.jpg

Snad ho na tý fotce najdete. To mohla fakt ten rok se psem počkat. Teď by si snad už pořídila skutečnýho psa. Třeba Ausíka, ten je hezkej.
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/p/Bw2LnT5nPXb/
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem si včera říkal, že čtvrtfinále bude pro Katku první větší test a dopadlo to, jak to dopadlo... Teď to přeju Jil Teichmann už jenom proto, že postoupila jako jediná z hráček, na kterých jsem včera byl a proti Světlaně mě hodně překvapila. Ale když vyhraje Pera nebo Muchová, tak to bude taky ok.
Reagovat
kada.tom
a já to zasejc přeju Báře :-)
Reagovat
Frick
Budou zítra favoritkami. Tak snad to vyjde, nejhůře alespoň v jednom případě.

Finále Teichamann - Pera by byl skutečně pořadatelský debakl. I když samozřejmě já bych pro soudruha slzy neronil. Ani pro tu de.bilní ochranku. Ani pro tenhle odporný areál.
Reagovat
blixa
Proč bude Karolína favoritka, na slovo vzatý odborníku ? :-o
Reagovat
Grape
Frickův komentář je sice tradiční blábol, ale kurzově Kája opravdu favoritkou je. Až se divím jak velkou. Já to teda vidím 50:50, dnes hrála Pera líp, což ovšem mohlo být i tím že měla těžší soupeřku.
Reagovat
blixa
Kurzově možná, sázkaři jsou blázni :D Mě by spíš zajímalo, proč by měla být reálnou favoritkou ?
Reagovat
Grape
Hraje doma a má letos lepší výsledky. To jsou asi dva hlavní důvody. Ale jak říkám, osobně to vidím vyrovnaně.
Reagovat
Frick
https://1gr.cz/log/score.aspx?page=sph2019&box=group-expres&place=6&type=Article&id=A190502_120521_dx-celebrity_krio&url=https%3A%2F%2Fwww.expres.cz%2Fsport%2Flucie-safarova-tomas-plekanec-vztah-prvni-maj.A190502_120521_dx-celebrity_krio
Reagovat
tommr
nečekaně jednoznačnej zápas. Bára hrála solidně a Katka se překvapivě nezmohla ani na náznak nějakýho odporu ...

Bára ted má jedinečnou šanci získat svůj třetí a zřejmě poslední WTA titul. Zbývající soupeřky ale asi nebudou hrát tak odevzdaně jako dneska Katka ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to byl splachovák dneska od Báry!
Reagovat
Fransoas
Je stále vidět,že Bára je úžasnou bojovnicí.Dnes byla lepší ve všech směrech.Možná se očekával vyrovnanější zápas,ale nestalo se tak.Gratulace pro Báru.
Reagovat
Fandina
Bára tedy předvedala demolici, tedy alespoň v prvním setu, ve druhém už to bylo vyrovnané. A doufám, že zítra v tom bude pokračovat a snad, doufám, že postoupí do finále a když tam bude i Muška, není co řešit. Pojďte holky!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Dobry-den
Katko, to bylo opravdu hrozné. :-(
Reagovat
Jon61
Siniaková v Praze prohrává jen s Češkami. Tak tradice zůstala zachována,
Bára hrála dobře. Nejlepší bilanci s krajankami má Petra Kvitová.
Reagovat
blixa
Bára hraje konečně dobře, myslím že to tu letos vyhrá celé ;-)
Reagovat
Nenela
Co to ta Katka tak dneska mrvi? Jsem jen na cislech, ale ta vypadaji dost jednoznacne. Tj. blbe oro Katku. A to jsme mela predstavu ceskeho finale Katka - Muska. Bara - Muska by mi ale taky nevadilo.
Reagovat
misa
Pěkné použití WC :)
Reagovat
tommr
jak znám Lucku tak z toho má určitě taky radost ... :)
Reagovat
misa
Bylo by fajn, kdyby Kája postoupila do finále, před kterým má Lucka rozlučku.
Reagovat
Frick
Reagovat
tommr
dneska sice Karolína nehrála tak dobře jako v předchozích zápasech, ale na překvapivě špatně hrající Rusku to bohatě stačilo ...

Postup do semifinále je pro Karolínu zatím největší úspěch na WTA turnajích a vynese jí na 83. místo v žebříčku. Její semifinálová soupeřka je shodou okolností jen o jedno místo a 1 bod za ní ..

Ani v semifinále proti Peraový nebude Karolína bez šance, ale bude muset trochu přidat. Dnešní výkon by na příští soupeřku, která dneska hrála skoro bez chyb asi nestačil. Zejména na returnu se Karolíně vůbec nedařilo ...
Reagovat
Dobry-den
Gratulka k postupu do semifinále.

Dneska soupeřka dost pomohla, ale to nevadí, po dvou těžkých bitvách snad Kája pošetřila trošku sil.

Tak ještě dvakrát. ;-)
Reagovat
Nenela
Muska vyhrala, divala jsem se jednim okem. Natalia mi byla sympaticka jen do zaverecneho podani ruky, ktere odbyla maximalnim moznym zpusobem. Baru na ni!
Reagovat
jirkaS
Putincevu na ni ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist