Muchová v deštivém Soulu deklasovala Linetteovou a má první titul!

22. 9. 2019, 14:08
Aktuality 67
WTA SOUL - Třiadvacetiletá Češka Karolína Muchová v jihokorejském Soulu ve svém druhém finále, na které musela kvůli dešti čekat šest hodin, deklasovala 6-1 6-1 ve formě hrající Polku Magdu Linetteovou a získala premiérový titul na okruhu WTA. Ve světovém žebříčku se posune na 37. místo a vylepší své maximum.
Profily hráčů
Karolína Muchová

Svou první finálovou zkušenost Karolína Muchová absorbovala v květnu na domácí antuce v pražské Stromovce, kde po třísetovém boji podlehla Švýcarce Jil Teichmannové. Druhé finále už však třiadvacetiletá rodačka z Olomouce zvládla. A to suverénně.

Dnes v Soulu sice musela na souboj s Polkou Magdou Linetteovou kvůli dešti šest hodin čekat, ale formu si načasovala výborně. Do zápasu vlétla bez respektu, za 20 minut vedla 4-0 a kontrolu nad utkáním už nepustila. Takřka bezchybným výkonem diktovala tempo, při vlastním podání ztratila jen šest fiftýnů a soupeřce nenabídla ani jeden brejkbol.

Při svém podání pak Muchová proměnila druhý mečbol a Linetteové oplatila porážku z jediného vzájemného duelu z Bronxu, kde letos ve čtvrtfinále bojovaly téměř tři hodiny. Polka dnes utrpěla teprve třetí porážku z posledních 18 utkání.

"Jsem nadšená, že jsem finále zvládla, protože jedno jsem letos hrála a moc se nepovedlo. Je hezké držet trofej, moc si to užívám a těším se na další," prohlásila Muchová při slavnostním vyhlášení v náručí s velkou vázou.



"Byl to dlouhý den, přijela jsem sem už v deset dopoledne, ale pršelo, tak jsme obě dlouho seděly," popsala Muchová dlouhé čekání.

Turnaj v Soulu Muchová vyhrála jako třetí Češka v historii. V roce 2005 se radovala z trofeje Nicole Vaidišová a před pěti lety Karolína Plíšková. V letošní sezoně je rovněž třetí českou šampionkou na okruhu WTA, tituly zatím sbíraly jen Karolína Plíšková s Petrou Kvitovou.

Muchová si po zisku trofeje vylepší kariérní maximum ve světovém žebříčku, kterým je zatím 43. místo. V pondělním vydání se posune na 37. pozici, sezonu přitom zahájila na 145. příčce.

"Je to krásné, ale musím dál pracovat, protože to nepřijde samo. Musím poděkovat svému týmu, i když tady není celý, protože pár lidí zůstalo doma," řekla tenistka, kterou v Soulu doprovázeli jen fyzioterapeut a sparringpartner.

• WTA INTERNATIONAL SOUL •
Jižní Korea, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (22. 09. 2019)
• Dvouhra - finále •
Muchová (3-ČR) - Linetteová (2-Pol.) 6-1 6-1
• Čtyřhra - finále •
Mariaová/Arruabarrenaová (Něm./Šp.) - Carterová/Stefaniová (USA/Braz.) 7-6(7) 3-6 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

67
Přidat komentář
Krisboy
Královna.
Reagovat
Fandina
https://www.instagram.com/p/B2uGuXfAHE6/
Reagovat
d@ve
Gratulace Karolíno! Zasloužená výhra..
Reagovat
Frick
Nejdříve Muška získala svůj premiérový titul a poté Trpišova armáda bez problémů vyplenila půdu jakéhosi průměrného klubu z Prahy.
Reagovat
blixa
Chtěl jsi říci přidružená jednotka čínské lidové armády pod velením generála Tvrdíka, ne ? :D
Reagovat
Jon61
Slavia už několik let hraje nejpěknější fotbal v naší lize, ale tituly získávala většinou Plzeň.
Reagovat
FulnekUltras
sralta už v globalizaci není co bývala
Reagovat
turista
Už nejsou železní. Ale zase na tom nejsou tak zle jako před 40 lety kdy dostávali na Julisce nakládačky. Tehdy ale byla Dukla Praha nejlepší československý fotbalový klub. Nehoda s Vízkem dávali jeden gól za druhým a soupeři padali jako hrušky.
Reagovat
FulnekUltras
tak to je jasné - Jurkanin a Bohouš Veselka na to sami nestačili, a Brabec byla známá díra.
Reagovat
turista
Velká gratulace! Jen tak dál.
Reagovat
EllNino
Neskutečné :) Leť, teď už je možné vše :)
Reagovat
Kozoroh
Super! :)
Reagovat
Dobry-den
Tak se to povedlo, Muška konečně dosáhla na svůj první turnajový triumf. :-)

Její vyrovnanost je obdivuhodná. Muška sice hraje málo turnajů, ale kam přijede, tam jsou vidět výsledky. Letos jen jednou prohrála první zápas na turnaji, a to ještě s pozdější vítězkou. Tady v Soulu byla v každém zápase favoritkou a svou roli bez problému dokázala potvrdit. Spousta dalších hráček by si z ní mohla vzít příklad. :-)

Teď by to chtělo ještě získat pár bodů a zajistit si nasazení na GS. Pak ještě udržet formu a zdraví a v příští sezóně se máme na co těšit. :-)

Jen tak dál a ještě jednou obří gratulace!!!
Reagovat
Dobry-den
A ještě co se týká Wuhanu - tak buď by jej měla úplně vypustit a šetřit se na Peking a případně ještě Moskvu, a nebo tam zkusit zaletět, moc to nehrotit a pustit dál Marušku. :-)
Reagovat
FulnekUltras
Morava má opět hráčku světové třídy. A bude to ještě lepší. Hlavně zdraví - o ostatní věci strach nemám.
Reagovat
Torn
A Petra není hráčka světové třídy? :D Si jí zazdil, když už nevyhrává a řekla, že by žil v Praze?:D
Reagovat
FulnekUltras
Místo "opět" tam mohlo být "další" - to máš recht... ;-)))
Reagovat
Tiebraker
Jak je mozne, ze v top 100 mame snad osm Cesek a v muzskem top100 presne 0 tuzemskych hracu?
Je snad mezi muzi vetsi a tvrdsi konkurence? Nebo je u nas spatna tenisova skola pro muzske tenisove nadeje?
Dokaze mi to nekdo rozume vysvetlit? Rozdil mezi nulou a osmickou je desivy.
Diky!
Reagovat
Jon61
Spoustu sportovně nadaných kluků odčerpá fotbal a hokej, u holek je výběr užší, tenis si zvolí více holek. Švédi mohou také naříkat, po éře Borga, Wilandera, Edberga... také nemají špičkového tenistu.
Reagovat
Fandina
Nedávno jsem četla názor, že důvodem může být konkurence hokeje a fotbalu, který v uvozovkách sní hodně kluků. Holek je v těhle sportech marginálně.
Reagovat
Jon61
Tak jsme se shodli nejen v čase. :-)
Reagovat
Tiebraker
To zni rozume...
Reagovat
FulnekUltras
Naše holky jsou momentálně vytrvalejší a dostávají i od rodičů víc času, zatímco kluky totálně deptá tlak režimu být "úspěšným" a "zajištěným" sportovcem nebo raději manažerem pokud možno včera.
Reagovat
Fransoas
Krom komentářů o odlivu tenisu mužské části by tu byl jěště jeden moment.Přibližně 5 - 10 let zpět tvrdilo duo Štěpánek-Berdych,že je za nima prázdno.Dnes máme několik nadějných mladých hráčů.Je to trochu pozdě,ale sláva tomu.Doufejme,že se nová mladá generace prosadí lépe než bývalý junior Veselý - pravděpodobně toho už moc nedokáže,pomineme-li zdravotní peripetie.
Reagovat
Jon61
Veselý je varováním, jak by to mohlo dopadnout, on byl velkou nadějí a snad se nemýlím i juniorskou jedničkou. Mladých kluků je naštěstí více, snad všichni nezapadnou jako Jirka.
Reagovat
FulnekUltras
Jonášek má zatím našlápnuto hodně slibně.
Reagovat
tommr
nazanedbatelnej podíl na tom má i Petra Kvitová, která je ideální vzor pro mladý holky a určitě jich hodně k tenisu přitáhla ...
Reagovat
FulnekUltras
rok 2011 byl pro náš tenis velmi zajímavým (i sociologickým) zlomem
Reagovat
Jon61
To neplatí jen pro tenis, každý úspěch přitáhne ke sportu více zájemců, ale ne všichni vydrží a ještě méně se jich skutečně prosadí. Pořád je lepší, když se děcka vybijí energii sportem, než vandalismem. :-)
Reagovat
Fandina
To určitě. Petra byla zlom. Ale takovým zlomem byla svým způsobem i Nicol Vaidišová. I když brzy skončila, tak dost na tenis upoutala. Po skončení Jany Novotné se o tenisu zase začalo víc mluvit. A pak přišla prohra našich v Brně ve FEDu a tuším semifinále Petry se Serenou v roce 2010 ve Wimblu a nové holky bylo asi zaděláno.
Reagovat
Fandina
Nicole
Reagovat
FulnekUltras
všem dalším holkám hlavně ukázala, jak se to dělat nemá
Reagovat
Fandina
Upoutala na tenis pozornost víc, než která jiná.
Reagovat
Fandina
A nic na tom nemění fakt, že brzy skončila. Už bylo zaděláno.
Reagovat
FulnekUltras
u Kvitů rozhodně
Reagovat
FulnekUltras
ovšem spíš po kurnikovsku - a tudy cesta na vrchol nevede
Reagovat
Fandina
Já bych nezlehčovala její úspěchy. Sedmá na světě, dvě semifánále na GS, moc takových holek u nás nebylo. A najednou vyběhla Nicole.
Reagovat
Blondie
Já bych měla ještě jeden smělý tip - podle mě za to může i medializace sportu a sociální sítě. Přece jen - která mladá holka by nechtěla žít jako Petra nebo Kája P? Všude, kam přijedou, jsou obdivované, fotí se v krásných hadrech, jí skvělé načančané jídlo, spí v luxusních hotelech. A když jdou na kurt, se soupeřkami si to rozdají v minisukních a vypadají vlastně úplně skvěle. Vlastně cokoliv, co tenistky dělají, je na sockách prezentované o level či dva více sexy než cokoliv kolem dalších sportů :-)
Reagovat
FulnekUltras
Upocené honění v kolektivu už dneska skoro nikoho nezajímá. ;-)
Reagovat
Mr.Pink
Ano, u kluku je ta konkurence o dost vetsi. A pak ma pravdu Jon61. U holek je tenis sport c.1, u kluku na 4.- 5. miste.
Reagovat
FulnekUltras
Tak je to ale ve většině zemí. Málokde ale hniloba samečků dosáhla takové míry, jako u nás. Teď je možná chvilku bude bavit basket.
Reagovat
Mr.Pink
Co se tyce holek, tak malokde je tenis sport c.1 jako u nas.
A u kluku si musime nejakou chvili pockat. Obecne se sportuje mene.
Jsme mala zeme, ale i tak mame spoustu uspesnych sportovcu v mnoha sportech.
Reagovat
FulnekUltras
Kolektivní sporty tady šly léta do hayselu. Naději vidím v tom, že technologicky už by mohla být mladá generace brzy nabažená. Prodej mobilů konečně klesá, ještě pár smrťáků na elektroběžkách, a pak třeba někoho zase módně napadne jít po škole na hřiště s balónem.
Reagovat
turista
Nemluvil bych o hnilobě samečků. Na běžeckých a chodeckých závodech, který se pravidelně zúčastňuji stále vedeme v počtu účastníků asi tak 3:1.
Reagovat
FulnekUltras
tak už mírně vyžilí samci to ještě držet musejí aspoň rekreačně - ale dozadu, resp. časově dopředu, se radši nedívám ;-)
Reagovat
fretek
To v Číně mají dokonce v prvních 200 asi 10 holek a v mužích taky 0.
Reagovat
dadaft
dobrá práce
Reagovat
FulnekUltras
krásně muška letěla
Reagovat
bIbec
Měl sem malinko obavy, páč finálová bilance Káji není zrovna oslňující (již od dob ITF časů), ale dneska v pohodě a Magdaléna taky celkem dost pomohla, takže TO dopadlo.

Obrovská gratulace !
Reagovat
tommr
pokud budou Markéta Vondroušová a Karolína Muchová zdravý tak by se příští rok mohly připojit ke Karolíně Plíškový a Petře Kvitový jako top-hráčky, který budou bojovat i o ty největší tituly a umístění v první desítce ...
Reagovat
milik254
Já spíš myslím, že Markéta (pokud bude zdravá) a Karolína M. Petru v mezi nejlepšími pomalu vystřídají.
Reagovat
tommr
jednou k tomu určitě dojde, ale já doufám, že se Petra ještě pár let ve špičce udrží. Rozhodující bude jak jí bude držet ruka ...
Reagovat
milik254
Je pravda, že si Petru dokážu představit v první desítce i třeba za tři roky, ale stejně tak i její konec po příští sezóně. Ruka bude asi veledůležitý faktor pro rozhodování
Reagovat
lvicek
Tak si prejme, at maji vsechny ctyri jednu sezony bez zraneni, kdy budou hrat svuj nejlepsi tenis :). A to prosim hned tu pristi ;). A pekne at si to mezi sebou rozdaji na ferovku, ktera je nejlepsi, ne ze furt budem resit nejake kdyby bolistky nebyly....
Reagovat
Torn
Já se tedy obávám, že ani jedna na úspěchy Petry spíš nenaváže.
Reagovat
bIbec
já bych byl hlavně rád, kdyby Maky ještě dostala možnost nějak na ty úspěchy navázat. Jak je hráčka nucena jít na operaci.. to nikdy nevěstí nic dobrého.
Reagovat
bIbec
je pravda, že např oproti Robson, Konjuh nebo Bellis se zapsala už celkem dost výrazně do historie. Pokud by ani jedna z těchto hráček už neměla hrát, Maky bude ta, která byla v GS finále. Na ty ostatní si v budoucnu nikdo nevzpomene.

Ale jakoby, co do potenciálu, všecky bych řekl na dost podobné úrovni.
Reagovat
smazaný uživatel
Čekal jsem to.
Reagovat
smazaný uživatel
Pecka! Velká gratulace!
Reagovat
Fandina
protože se hrál napínavý debl, tak jsem všechno neviděla. Ale až bude chvilka, tak se na to podívám zpětně. Nicméně přečetla jsem si, že Magda nehrála nic moc. Což mě překvapilo, protože včera proti Alexandrové byla hodně dobrá.

Karolíně gratulace, viděla jsem předešlé zápasy a moc se mi líbila.
Reagovat
Petur_Fisk
Linette si včera v náročné bitvě s Alexandrovou asi hodně "šáhla" do rezerv. Dnes mi připadala unavená a současně ji výborně hrající Muška k ničemu nepustila.
Reagovat
tommr
Linette podala dneska svůj "normální" výkon zatímco v Bronxu odehrála proti Karolíně jeden z nejlepších zápasů svý kariéry. Hodně tomu napomoh i diametrálně rozdílnej výkon Karolíny na returnu. Dneska returnovala velice dobře kdežto v Bronxu od ní dostala Linette na servisu spoustu bodů zdarma ...
Reagovat
turista
Karolína Muchová pokud hraje svůj standard tak je prostě lepší než standardně hrající Linette.
Reagovat
com
vyhrala Muchova i to bily auto? Nebo to byla jen reklama nake mistni automobilky?
Reagovat
Frick
Bez nějakého "jenom škoda, že se jí nepovedlo"

Ten titul to chtělo a tak super, že si na to Kája našla dobré místečko v programu.

Je to takový revanč za ty tři nepovedená finále v Pešti, Cařihradu a Královské Oboře. Kdy soupeřka musela jako na potvoru zahrát (min. ve dvou setech) "jak nikdy" a tak nakonec Kája nebo Maky byly poraženy. Tak dnes konečně soupeřka taky hrála jednou "jako ponocná" :o)

I když možná "jenom škoda, že se jí nepovedlo" tam bude. V race chybí na 20. místo 312 bodů....
Reagovat
tommr
dneska zvládla hned dva reparáty. Na druhej pokus se jí podařilo porazit Linette a vyhrát finále WTA turnaje ...
Oproti předchozímu zápasu v Bronxu byly dneska obě hráčky k nepoznání. Zatímco v Bronxu byla Linette nebrejknutelná dneska jí Karolína brejkla hned pětkrát ...
Zajímavý ted bude sledovat další program Karolíny. Já si tipnu, že do Wuhanu nepoletí ...
Reagovat
lars
takze Muska poleti do jineho cinskeho mesta, a pak vlakem do Wuhanu ? :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist