Muchová v Tallinnu znovu nadělila kanára a zahraje si po více než roce čtvrtfinále, postoupila i Krejčíková

28. 9. 2022, 14:13
Aktuality 22
WTA TALLINN - Karolína Muchová v Tallinnu pokračuje ve výborné formě a zahraje si své první čtvrtfinále od loňského Wimbledonu, 26letá Češka i ve druhém zápase nadělila kanára a po parádním obratu přehrála Viktoriji Golubicovou. Účast mezi nejlepší osmičkou naopak nevybojovala Linda Nosková, 17letá kvalifikantka podlehla Beatriz Haddadové Maiaové. Ta bude příští soupeřkou Barbory Krejčíkové, která si poradila s Ukrajinkou Martou Kosťukovou.
Karolína Muchová (© AFP)

Karolína Muchová na konci března podnikla návrat na kurty po téměř sedmiměsíční pauze a zatím na nové halové akci v estonském Tallinnu parádně využívá divoké karty od pořadatelů. Šestadvacetiletá Češka kvůli neustálým zdravotním problémům absolvuje svůj teprve devátý letošní turnaj a v pátek si zahraje své první čtvrtfinále od loňského Wimbledonu.

Rodačka z Olomouce v estonské hale exceluje. V úvodním kole deklasovala kvalifikantku Jessiku Ponchetovou a kanára nadělila i Viktoriji Golubicové. Zkušenou Švýcarku, která rovněž musela do kvalifikačních bojů a v hlavní soutěži si vyšlápla na nasazenou čtyřku Madison Keysovou, přehrála 4-6 6-0 6-2.

Muchová v úvodním dějství vedla 2-0, ale pak ztratila následující čtyři gamy a manko už nedohnala. Od začátku druhé sady však na kurtu dominovala, získala 10 her v řadě a luxusní náskok už si pohlídala. V utkání si vypracovala celkem 15 brejkbolů a sedm šancí využila.

O první semifinálovou účast od loňského Australian Open může bývalá světová devatenáctka a nyní až 224. hráčka světa usilovat proti Ann Liové. Američanka stále čeká na vítězku duelu Kaia Kanepiová - Jelena Ostapenková.


Nosková do čtvrtfinále neprošla, Krejčíková může narazit na její přemožitelku
Linda Nosková v Tallinnu podruhé v kariéře přešla přes první kolo na hlavním okruhu, ale na červencové tažení do semifinále Livesport Prague Open nenaváže. Sedmnáctiletá česká kvalifikantka v souboji o postup mezi nejlepší osmičku podlehla 1-6 5-7 nasazené trojce Beatriz Haddadové Maiaové.

Zatímco v úvodním dějství získala jediný game, ve druhém byla favoritce mnohem vyrovnanější soupeřkou. Haddadové Maiaové nedovolila potvrdit brejk z pátého gamu, ale v jedenácté hře na servisu zaváhala znovu a světová patnáctka duel suverénně dopodávala.

Brazilka, která už na třetí akci v řadě prošla do čtvrtfinále, bude o své první semifinále od půlky srpna bojovat s další českou soupeřkou Barborou Krejčíkovou (h2h 0-1).

Krejčíková ve druhém kole porazila 7-5 6-3 Ukrajinku Martu Kosťukovou, přestože prohrála první tři gamy zápasu, a ve třetím vzájemném duelu, si připsala první vítězství. Do čtvrtfinále postoupila teprve podruhé od lednového Australian Open.

Zítra čeká zápas druhého kola Terezu Martincovou, v něm vyzve domácí hvězdu a turnajovou jedničku Anett Kontaveitovou.

• WTA 250 TALLINN •
Estonsko, tv. povrch / hala, 251.750 dolarů
středeční výsledky (28. 9. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Krejčíková (7-ČR) - Kosťuková (Ukr.) 7-5 6-3
Muchová (ČR) - Golubicová (Švýc.) 4-6 6-0 6-2
Haddadová Maiaová (3-Braz.) - Nosková (ČR) 6-1 7-5
Bencicová (2-Švýc.) - Boulterová (Brit.) 6-4 6-7(2) 6-3
• Dvouhra - 1. kolo •
Kanepiová (Est.) - Ostapenková (5-Lot.) 4-6 6-4 6-0
Shuai Zhang (8-Čína) - Kužmová (SR) 7-6(4) 7-6(8)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

22
Přidat komentář
Fandina
dobře. Jednak moc dobře vypadá v oblečení Fila a také dneska hrála dobře. Doufám, že ruka už je úplně OK a Bára začne zase vyhrávat, jako před zraněním. Držím palce. Pojď!!!smile
Reagovat
Dobry-den
Bára odehrála 2 relativně slušné zápasy po sobě. Že by se konečně probouzela?
Příští zápas bude každopádně tvrdý oříšek...
Reagovat
tommr
Bára měla špatnej začátek, ale nezpanikařila, postupně se zlepšovala a ke konci zápasu už připomínala Báru z lonska ... smile
V dalším kole doufám pomstí Lindu ...
Reagovat
turista
smile
Reagovat
vavrinec
Dobře Bára! smile
Reagovat
zfloyd
Kostice je načatá do ní Báro !!!!smile
Reagovat
Ela-fon-isi
druhý set byl, na šestnáctiletou holku, výborný. smileŠkoda toho jednoho brejku, z druhého podání Haddad.smile Moc jsem jí přála, aby to rozhodl až třetí set. Zkušenosti se holt musí získat.
Reagovat
tommr
sedmnáctiletou a v listopadu jí už bude 18 ...
Reagovat
Titan
No, Hingisová měla v 18-ti už 4 GS...smile
Reagovat
Mantra
no to vidím bleděsmile
Reagovat
com
hraje svy nynejsi maximum smile
Reagovat
Mantra
to je mi jasný, a lepší to asi brzy nebude, pokud někdy ještěsmile
Reagovat
zfloyd
dobrý ne ? rebrejk smile
Reagovat
Nenela
Vy jste zase jednou meli presne prognozy teda smile Expertismile
Reagovat
Fandina
:-DDDD
Reagovat
com
nevim cemu se tlemis smile to ze jeji hra stacila na Kostyuk - ok, ale proti fetacce Haddad to stacit urcite nebude smilesmile
Reagovat
Fandina
:-DDDD hezky se čílíš smilesmile
Reagovat
vladka
Na její tenis je radost se koukat, zase nezklamala + parádní obleček! smilesmile
Reagovat
turista
Tak ať se jí daří. Tenis má na první desítku. Škoda že jí brzdí zdravotní problémy.
Reagovat
Dobry-den
Muška přežila 2 zápasy ve zdraví, když zvládne i třetí, tak má letošní osobák. Když se jí daří, tak je to fakt nádhera. Jen tak dál. smile

Lindu jsem asi trochu přecenil. Ne, že bych čekal výhru, ale odevzdala to přece jen docela lacino. Každá trochu solidnější hráčka, která si Lindu dokáže rozpohybovat, má vyhráno.
Jestli se chce Linda letos udržet ve stovce a vyhnout se kvaldě na AO, tak musí ještě v Ostravě přidat několik výher. Nebo pak v Trnavě, pokud tam bude hrát...
Reagovat
tommr
v prvním setu se Linda ještě rozkoukávala a soupeřka jí spláchla. Ve druhým setu se Linda konečně probudila a hra se vyrovnala. Zápas rozhodla špatná bilance Lindy na brejkbolech (proměnila jen 1 z 9, zatímco soupeřka 4 ze 7) ...
I přes (očekávanou) porážku s BHM může být Linda s turnajem spokojená. Porazila 3 solidní soupeřky a vrátila se do top-100 ... smile
Reagovat
tommr
v prvním setu hrála soupeřka neskutečně dobře a po zásluze vyhrála. Od druhýho setu jí to ale naštěstí přestalo jít a Karolína toho dokázala využít ... smile
Minimálně ještě jedno kolo by mohla Karolína zvládnout a když vydrží zdraví tak možná i víc ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist