Muchovou stále trápí břišní sval, po vyšetření rozhodne o zbytku sezony

1. 9. 2021, 09:49
Aktuality 16
Problém s břišním svalem ovlivňuje letošní sezonu tenistky Karolíny Muchové. V New Yorku i kvůli tomu nezvládla na US Open zápas prvního kola. Po návratu do Česka proto absolvuje další z vyšetření a po něm se rozhodne, jak naloží se zbytkem sezony.
Profily hráčů
Karolína Muchová (© j48tennis.net)

Pětadvacetiletá Muchová si natrhla břišní sval cestou do semifinále únorového Australian Open. Léčila se dva měsíce a teprve před antukovým Roland Garros začala pořádně podávat. Dobře se cítila až na trávě ve Wimbledonu a hned v Londýně došla do čtvrtfinále.

Před US Open se ale břišní sval ozval znovu. Nedohrála proto turnaji v Cincinnati, snažila se pomoci kryoterapií, ale ani v New Yorku nemohla kvůli bolesti hrát podle svých představ. "Bolí to na jiném místě, než jsem měla trhlinu. Na tréninku už jsem to cítila minimálně, ale nasazení zápasový je prostě jiný," řekla smutně Muchová po prohře se Španělkou Sarou Sorribesovou.

Po sedmi měsících, které uplynuly od Melbourne, prožívá podobou situaci a psychicky trable snáší hůře. "V Austrálii to bylo nové. Věděla jsem o bolesti, ale poprala se s tím líp, než se s tím peru teď. Moje hra je o servisu, a jak to začne bolet, tak na to hodně myslím a hraje se mi s tím blbě."

Sezona se blíží k závěru a je otázkou, jestli by čtyřiadvacátá hráčka světa neměla dát přednost doléčení. "Pojedu domů, udělám sono a uvidím, co se svalem je. Pak rozhodneme, co dál," řekla Muchová, která by měla být od 20. září jednou z hvězd ostravského turnaje WTA.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
turista
Ty chronické potíže s břišním svalem Karolínu hodně limitují. Bude holt muset lítat po doktorech a ti jí dají dohromady. Tak držím palce ať to netrvá nekonečně dlouho.
Reagovat
Esgalnor
At se vykasle na Ostravu i IW a poradne to vyleci. Prijde o nejaky body (porad ma dost z Asie), propadne se mozna jako Marketa (hlavne na AO to bude tezky), ale rozhodne je to podle me rozumnejsi rozhodnuti nez tlacit to na silu, obnovovat si zraneni a uhrat vsude maximalne QF. Potencial na totalni spicku ma urcite a tohle je fakt smutny sledovat.

Kazdopadne nejsem expert a nejlip to budou vedet ti, co tomu rozumi. Drzim palce at to dobre dopadne a to zraneni se podari vylecit!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
bez ohledu na výsledek vyšetření zabalit zbytek sezóny a pořádně doléčit, potrénovat, dát si vánoční cukroví, vyběhat vánoční cukroví, zaplavat si s kaprem, pak už žádné adrenalinové radovánky, ale trénink a hurá do Austrálie.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
už nechci slyšet spojení Muška-břišní svalsmile
Reagovat
Mony
Pokud je to chronické, tak asi uslysis
Reagovat
Tomas_Smid_fan
měla tam být díra, pak zánět, takže je potřeba vyléčit obojí pořádně a pak by neměl být důvod k chronickým potížím.
Reagovat
Petr_Fisk
Přesně takto jsem reagoval už před pár dny tommrovi. Zabalit zbytek sezóny a důkladně doléčit srůst, samozřejmě vyléčit případný zánět.
Ale je tam ještě věc druhá a na tu se často zapomíná. Většinou konkrétní zranění nebývá příčina, ale důsledek. Bývá to třeba o špatném držení těla nebo o podvědomém uhýbání problému u jiného segmentu a pak následné přetěžování jiné části těla. Může to být i o nedostatku určitých látek v organismu, které ovlivňují pevnost tkání. A může to být také i genetická slabina daného jedince.
Takže nejen řešit problém, ale současně se ptát, proč se to stalo právě v tomto místě a právě v tomto období. Upravit návyky, trénink, rehabilitaci, stravování atd. atd.
Je to "pakárna", ale tohle je současný vrcholový sport...smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
velmi výstižně napsánosmile
Vzpomínal jsem tě tu před časem, kdy se s evidentně nedoléčenou ránou pustila do dalšího z turnajů. Neporozuměl jsem tomu, jak to mohl její tým riskovat. Možná už mohla hrát USO vyléčená, možná taky ne. Ale zkoušet, co to vydrží a způsobit tam zánět.smile
Reagovat
Petr_Fisk
...riskovat...
Já fakt nevím. Chybí nám spousta informací a tak spekulujeme. Podobné to může být s Petrou, Laurou S., Bethanie, Andym atd. atd...
Kolik % je tam rizika, nakolik mají "svou hlavu" a jdou proti názorům expertů. Jak moc si musí hlídat každý pohyb a jak moc je taková hra s omezením baví a limituje.
Někteří mají tak rádi ten svůj sport, že si ani neumí představit život bez něj a jdou "přes čáru".
Pozorně sleduji třeba Markétu, protože ta byla celé roky proslulá svou křehkou tělesnou konstitucí a letos zatím snad tělo drží...
"klepu na dřevo"...smile
Reagovat
tommr
no včera si pěkně namlátila a ke konci zápasu nevypadala zrovna fit ...
Reagovat
Petr_Fisk
Jenom jsem zaslechl, že se prý snad nic vážného nestalo.
Reagovat
Jan
Celý rok s tím laboruje, měla by to doléčit než si to přenese do další sezóny.
Reagovat
.vorlik.
At si na den pujci fyzio od Djocovice a je do druhy dne v pohode.
Reagovat
Andrew89
né druhý den...ještě ten den :Dsmile
Reagovat
Torn
Přesně tak...ten se podívá a už léčí pohledem. :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile mít jeho kouzelníka, tak si nejspíš odváží trofej.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist