Muguruzaová přejela Šarapovovou a s Halepovou si zahraje o post jedničky

6. 6. 2018, 14:00
Aktuality 109
FRENCH OPEN - Garbiñe Muguruzaová pokračuje na French Open bez ztráty setu, když ve čtvrtfinále v souboji bývalých šampionek a světových jedniček smetla chybující Marii Šarapovovou. O finále a zároveň návrat do čela světového žebříčku si čtyřiadvacetiletá Španělka zahraje se současnou vládkyní Rumunkou Simonou Halepovou.

Garbiñe Muguruzaová znovu potvrzuje, že se i přes nepříliš úspěšnou generálku dokáže na grandslamy skvěle připravit. Čtyřiadvacetiletá rodačka z venezuelského Caracasu reprezentující Španělsko na French Open ještě neztratila set.

Předloňská vítězka porazila bývalou šampionku Světlanu Kuzněcovovou, domácí divokou kartu Fionu Ferrovou, smetla bývalou finalistku Samanthu Stosurovou, po dvou gamech jí v osmifinále vzdala Lesja Curenková a dnes ve čtvrtfinálovém souboji bývalých vítězek a světových jedniček zničila 6-2 6-1 chybující Marii Šarapovovou, proti níž si připsala výhru až na čtvrtý pokus.

Muguruzaová dnes ani nemusela nijak výrazně bojovat. Šarapovová jí cestu mezi nejlepší kvarteto usnadnila 27 nevynucenými chybami (trefila jen 10 vítězných míčů).

První tři gamy byly ještě vyrovnané, přesto je všechny získala Španělka a poté už na kurtu neměla soupeřku. Šarapovová se neustále z obou stran vyhazovala a v dalším průběhu utkání se zmohla jen na tři hry.

Ve druhé sadě si vítězka ročníků 2012 a 2014 ani jednou neudržela servis a jen díky rebrejku ve druhém gamu se s turnajem neloučila potupným "kanárem".


"Podávala lépe než já a byla agresivnější. Její údery byly lepší než moje, zahrávala jsem je pod tlakem,"komentovala Šarapovová.

"Hrála jsem proti skvělé tenistce, takže jsem se snažila předvést co nejlepší tenis," hodnotila Muguruzaová.

V semifinále bude hrát o post jedničky
Dvojnásobná grandslamová vítězka Muguruzaová si semifinále French Open zahraje podruhé v kariéře a bude v něm usilovat o čtvrté grandslamové finále. Do cesty se jí postaví světová jednička Simona Halepová a pokud ji porazí, vystřídá ji v pondělí v čele žebříčku WTA. Španělka vede ve vzájemné bilanci 3-1, ale za favoritku se nepovažuje.

"Nemyslím, že jsem před tímto zápasem favoritkou, protože letos hraje mnohem lépe než já," řekla šampionka Roland Garros z roku 2016 Muguruzaová k nadcházejícímu duelu s Halepovou. "Miluje antuku, miluje Roland Garros. A ukázala to," dodala na adresu soupeřky,
Šestadvacetiletá Rumunka Halepová dnes zdolala 6-7 6-3 6-2 Němku Angelique Kerberovou a udržela naději na první grandslamový titul. O ten marně usilovala letos v Melbourne a v letech 2014 a 2017 právě v Paříži.

Halepová udělala v prvním setu 30 chyb, stále jen dotahovala náskok Němky a tie-break ztratila poměrem 2-7. Postupně se dostala do rytmu, agresivněji returnovala a diktovala výměny delšími údery. Po zisku druhé sady se ve třetí rychle dostala do vedení 2-0 a vyhrála nad Kerberovou stejně jako v semifinále Australian Open.

"Po prvním setu jsem zůstala odhodlaná, nic jsem nevzdávala. Na začátku jsem toho hodně pokazila, snažila jsem se až moc. Pak jsem trochu změnila taktiku a ono to fungovalo," popsala Halepová obrat zápasu proti dvojnásobné grandslamové šampionce.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Sloane Stephensová a Madison Keysová. Dvě Američanky se v boji o finále v Paříži utkají poprvé od roku 2002, kdy Serena Williamsová porazila obhájkyni titulu Jennifer Capriatiovou.

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 39,197.000 eur
středeční výsledky (6. 6. 2018)
• Dvouhra ženy - čtvrtfinále •
Halepová (1-Rum.) - Kerberová (12-Něm.) 6-7(2) 6-3 6-2
Muguruzaová (3-Šp.) - Šarapovová (28-Rus.) 6-2 6-1
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

109
Přidat komentář
Astarin
Doufám, že ji Muguhrůza přejede. Sice Garbine moc nemusím, ale Halep nemusím ještě více a štve mě, že je furt jednička... už by to chtělo změnu :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Jednička bez grandslamu, to je takové safinovské a jankovičovské, což? ))
Reagovat
EllNino
Plíškovské ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
No je pravda, že Dinara měla za sebou už tři finále GS, než se stala jedničkou, takže na tom byla v tomto ohledu lépe než Plíšek :)
Reagovat
EllNino
no Dinary je škoda, ta si GS zasloužila, podobně Elena Dementieva :) ale ta má aspoň ty Olympijský hry
Reagovat
brixner
Na ten řev jsem se vydržel dívat přesně dva gemy!!! To, co předvádí Marfuša, Rumunka a Lano je už těžce za hranou!!! Vždyť ta celoživotní podvodnice řve jako pitomá i při dobíhání kraťasů!!! Tohle je přesně ten důvod, proč WTA sleduji jen okrajově, i když vím, že to je každému u prdele. Ty hekny špatně nehrají, to ne, takovou Marfušu nesnáším spíš kvůli jejímu verbálnímu projevu(přeloženo do TPlštiny - ŘEVU!!), její hra se mi docela i líbí, hlavně ta její bojovnost. Je s podivem, jak se hráčka takhle dokáže zhnusit i přes své tenisové umění. Já osobně tohle prostě nedávám, zlaté Endží nebo Sam s tím jejich občasným heknutím, to veškeré Ejáá Hejáá a Uááá a Mahýýý mi ženský tenis fakt strašně zhnusilo! A kam se vlastně poděla ta Portugalka? Ta byla taky jedlá! Když začne Kong, tak věřím tomu, že King Kong by se na to vysral a zdrhnul by! Já myslím, že ten odpornej řev je prostě morybundus 1.stupně a docela mě sere, že nemám moc s tím něco udělat, protože všem těmhle bych zacpal tlamičky čímkoli a ukázalo by se, že by to šlo taky! Užívejte si toho řevu, pro mě RG WTA letos skončil.
Reagovat
Aussie
AMEN.
Reagovat
Stan_Borowitz
Na druhou.
Reagovat
slacker
AMENHOTEP
Reagovat
Krisboy
Sbohem. Pozdravuj v díře.
Reagovat
Atoidi1
Poprvé (nevím ne-li naposledy) nemohu odolat, abych vyjádřil plnou podporu těmto Brixnerovým slovům
Reagovat
smazaný uživatel
No co, aspoň neprohrála za necelou hodinu...
Reagovat
FulnekUltras
tímhle nikoho nenasereš ;-)
Reagovat
EllNino
:D :D :D
Reagovat
janek_da
Jak říkáme my, fanoušci tenisu: Nemusí pršet, hlavně když kape.
Reagovat
Herbert_Hoover
Kolik třešní, tolik višní :)
Reagovat
kada.tom
LOL ... radši zalez :-)
Reagovat
Haitik
Dneska jsem neviděl ani míček, takže nemohu hodnotit, ale to musel být výkon teda Mashy, skoro 30 UE na 15 her.. Mugu gratulace, snad to tam vyhraje celé, budu jí přát a fandit!! :-))

Jinak jsem celkově s antukovou částí sezony spokojen, Maria je zpátky v TOP 25, neobhajuje žádné body až do USO, takže je tu celkem šance, že bude ještě stoupat, herně se taky strašně zvedla, ukázala nebojím se říct level hráčky TOP 10, především tedy v Římě.. V Paříží ale celou dobu moc dobře nehrála, ale čtvrtfinále se počítá, když si vzpomenu, že prohrávala už v 1. kole 0:3 ve třetím.. :D A taky mám radost, že její tělo zvládlo ty dlouhé zápasy v Římě, takže zdraví konečně taky drží!! :)) Takže za mě spokojenost.. Teď Birmingham a pak už Wimbledon, ale chtělo by to zapracovat na servisu, doufám, že s Thomasem zůstane, i když jak říká, že je s ním strašně těžké pracovat, tak ta spolupráce nese ovoce!

Doufám, že Mugu to tam teď porazí všechno, neskutečné jak se na velké turnaje dokáže připravit! :-)
Reagovat
EllNino
Prosímtě, na kolik těch velkých turnajů se dobře připravila ? :D ...
Reagovat
blixa
Tak na dva určitě ;-) Na kolik se jich připravila Simona ?
Reagovat
EllNino
Kdo mluví o Simoně :D ... já spíš mluvím o té "neskutečnosti", jako kdyby těch GS měla 7 :D
Reagovat
blixa
Dočkáš se ;-)
Reagovat
baggik
Hoši ale letos zimona vyhraje.
Reagovat
Haitik
Tak na moc zrovna ne no.. :D :D Měl jsem napsat, že se dobře dokáže připravit jednou za dva roky na jeden velký turnaj.. :D
Reagovat
com
tak kdyz uz se tu tipuje, tak nejpravdepodobnejsi scenar, kdyz vezmem v potaz H2H, Mugu vyhraje nad Halepkou a Stephens vyhraje nad Kyes.. A ve finale vyhraje po rocni pauze opet Mugu
Reagovat
Fandina
Všechny čtyři semifinalistky jsou mi sympatické, Mugu a Klíče se mi líbí gerně, Sloane je milá holčina a Halep by si GS za to běhání na kurtu už zasloužila. A vzhledem k tomu, ži ji mám ve Fantasy, tak jí přeji nejvic :-)).
Reagovat
Fandina
herně
Reagovat
janek_da
za běhání ať si zaslouží medaili na 800m nebo podobně
Reagovat
Fandina
když ona v tom nesoutěží ... má smůlu
Reagovat
janek_da
tak ať nezavádí tuhle disciplinu v TENISe
Reagovat
Fandina
Ale když je to tak hezké, když na té základní čáře tak pěkně běhá zleva doprava ... úsměv
Reagovat
slacker
to tezko kdyz 800 beha hermafrodyt s nesestouplymi varlaty Semenay
Reagovat
janek_da
tak i kdyz hermafrodit, tak snad všechny medaile nebere
Reagovat
Herbert_Hoover
všechny ne, jenom na závodech, kterých se zúčastní proti ženám :))
Reagovat
Stan_Borowitz
Chlapci, chlapci, v jaké době to žijete? Byli jste posledních třicet let zamrzlí v Grónském ledu a probralo vás až globální oteplení, nebo co? Podle moderní "vědy" a hlavně v rámci pokrokového smýšlení není přece pohlaví biologická kategorie, ale psychologicko-sociologická. Čili každý je takového pohlaví, jaké si sám určí. A nemusí to být jen to staromódní a překonané dělení na pohlaví "mužské" a "ženské". Nežijeme přece v nějakém středověku, podle současných poznatků gender studies existuje až 30 různých "genderů".

Takže každý psychicky narušený jedinec má z čeho vybírat...
Reagovat
slacker
Vesna: Taky jsme jediná planeta, na který stačí, aby se spojily dvě bytosti a měly děti. Jakub: To jako že na ostatních planetách je potřeba, aby se spojily tři bytosti, jo?! Vesna: Ne, sedum, sedum bytostí různýho pohlaví!
Reagovat
turista
Sedum nebo dokonce osum?
Reagovat
FulnekUltras
Nejvíc to přeju Simče, potom Garbine, Mad, a Sloane mi nijak nevadí... ;-)
Reagovat
Herbert_Hoover
já nejvíc Simče, pak Sloane, pak Keys a pak Simče :))
Reagovat
Fandina
Takže Garbine nic, ostrouhala. :-))
Reagovat
Herbert_Hoover
Mugu je mi sympatická herním stylem, ale už méně pozitivního na mě vyzařuje svým vystupováním. Nelze to asi nijak specificky charakterizovat, ničím konkrétním se mi nezprotivila, (možná mi jen trošku vadí, že obdivuje Rogera víc než Rafu :)) nicméně prostě ta aura, kterou takhle zprostředkovaně vysílá, mi až tak nevoní. Asi mi přijde moc sebejistá, možná lehce namyšlená. A taky mě lehce štve, že celou sezonu "nic" nehraje a pak bez varování drze vyloupí major. :))
Reagovat
Fandina
V pohodě, já jen nevěděla, jestli si na ní zapomněl, nebo úmyslně dvakrát přál Simče ... úsměv

Jinak já mám Mugu ráda. Podle mě je to taková svéhlavá holčina. Ale to je jen na první pohled, abych si o ní víc udělala obrázek, musela bych ji víc sledovat, číst její rozhovory atd.. Ale v podstatě je mi sympatická i svým vystupováním i dolíčky ve tvářích. :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Ďolíčky mám rád, ostatně kdo ne že..jako pěkná holka to je, ale paradoxně se mi líbí v podobě, kdy je víc naturální, tedy na kurtu, než v té podobě uhlazené na pre či post-turnajových akcích..tam se mi bohužel mnohokrát vůbec nelíbila..naopak některé holky, které se mi nelíbily na kurtu, mi tam přišly krásné (což dává víc smysl) :) Nejraději ze špičky mám Venus, ale Simči to přeju strašně moc. Líbí se mi jak dře a prostě objektivně si to zaslouží a navíc je roztomilá. :)
Reagovat
FulnekUltras
Podle mnohých indicií už léta zpátky jsou Garbine a CoCo jedny z nejméně doceňovaných správnych dievčat WTA... ;-)
Reagovat
baggik
Mně vadí jedině Stephens. On to málokdo ví, ale navzdory vzhledu a předpokladům, tak je to taková obranářka s takovým nikterak dechberoucím herním projevem, takovej nenapadnej robůtek, což je úplnej extrém k jejímu vzhledu, povaze i původu. Ať si říká kdo chce, co chce, tak Madison to finále v New yorku prostě neunesla a zahrála strašně. No tady stejně vyhraje antukářka, takže americký holky ostrouhaj.
Reagovat
Herbert_Hoover
Americké SF RG je každopádně slušný miracle on clay :) navíc ty, které měly s antukou ještě donedávna větší či menší potíže..
Nicméně Sloane u té hry alespoň přemýšlí, což se o spoustě hráček a i o některých z elitní desítky spíše říct nedá.
Reagovat
janek_da
Hm, já Sloane nesnáším čistě ze subjektivních důvodů. Ve Wimblu díky cca 3-4přerušením přehrála fantastickou Peťku. To bylo jak přes kopírák. Než se Petra rozehrála, tak prohrávala .. kvůli její obraně. Pak se Peťka zastřílela a válcovala. Přerušení. A znova.
Reagovat
EllNino
myslíš Petru Cetkovskou ale, že ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
to je podle mne zichr:)
Reagovat
janek_da
A kterou jinou?
Reagovat
EllNino
Martic, Rampre, nevím ... nebo tu naši, Krejsovou
Reagovat
George_Renel
Od té doby co býválá světová jednička a také bývalá dopingová hříšnice knihu "Nezastavitelná" ji stále nějaká soupeřka zastavuje. :-D
Reagovat
FulnekUltras
podobně jako "Jiná" je pořád stejná... ;-)
Reagovat
baggik
:-D To je tak když někomu vleze sláva do hlavy.
Reagovat
FulnekUltras
a hlavně Koukal do podolku
Reagovat
Herbert_Hoover
to WTA je stejně kouzelné..přijde mi, že Mugu už téměř rok nic nehraje a teď se přede mě katapultuje zpráva, že pokud jeden konkrétní záaps zvládne, bude světovou jedničkou :))
Reagovat
janek_da
takový je život. někteří orají, vláčejí a jiní sklízí
Reagovat
Herbert_Hoover
to jsem celý já, ten oráč :)
Reagovat
tommr
dnešní nečekaná prohra Babosové s Mladenovicovou rozhodla o tom, že Latishu Chan vystřídá na deblovém trůnu ruské duo Makarova a Vesnina a to i přesto, že na FO obě vypadly už v prvním kole ...
Reagovat
tommr
první set odehrály velice slušně. Snad nebude pršet natolik, aby se zápas nemoh dohrát ...
Reagovat
tommr
tak bohužel zápas je přerušenej poté co Andrea nedokázala potvrdit brejk. To je dvojitá komplikace a v tom prvním případě i hodně zbytečná ... :(
Reagovat
tommr
dohrávku ale zvládly naše holky na jedničku a stihly to pár minut před dalším přerušením ... :)

Už ted je jisté, že jeden náš pár bude hrát ve finále FO, protože v semifinále se Andrea s Bárou střetnou s Bárou Krejčíkovou a Katkou Siniakovou ...
Reagovat
Fandina
Koukala jsem jen na závěrečný střih nejlepších míčů a naše holky byly dost při chuti a vypadalo to i na pěkný mač. Takže super, semifinále může být zajímavé a bude komu fandit i ve finále. :-))
Reagovat
tommr
jj dneska i včera hrály naše holky opravdu dobře a je trochu škoda, že se musejí potkat už v semifinále. Oba český páry měly na to, aby se dostaly do finále ... :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Muguruzo!
Reagovat
kada.tom
tak Halep to nakonec otočila :-)
pro ní rozhodně dobře, v tom 1. setu to zdaleka nebylo ono ... nicméně v SF čeká další těžká překážka - ale pokud tak moc ten titul chce, musí porazit každou :-)
Reagovat
Andrew89
Nicméně cestou do semi neměla soupeřky, nějaké pořádné. Upřímně doufám, že Semi je její konečná:)
Reagovat
EllNino
Njn, má to tam ráda :)
Reagovat
smazaný uživatel
Respekt před oběma, co uběhají, co a jak vrátí.
Obě jsou neskutečný bojovnice. Angie přeju, ale v rámci projektu nová gs vítězka - Haide, Simona!
Reagovat
Nola
Simona aj tak nevyhra, Mugu ju zomele
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
kada.tom
Halep srovnává a nechť se uvidí, která je lepší .. :-)
Reagovat
Paseka
Tak to dopadá přesně tak, jak se dalo předpokládat. Hráčky, které na antuce letos nezahrály téměř nic, jsou v SF a ty které předváděly vynikající výkony jsou již dávno venku. Jak charakteristické pro dnešní ženský tenis !!!
Reagovat
peggy
Mario,nebud smutna dokazala jsi dost a treba to vyjde brzy.Nemnela asi strach ani Sereny jednou nahore jednou dole.Prizna,ze uzivala latku,ktera byla rychle zakazana,ale nevymlouvala se na prasky na hubnuti,nebo koreni v polevce jako jina tenistka.
Reagovat
Krisboy
Koukám, že ty plži na tvém mozku se prokousali zase o kousek dále.
Reagovat
Krisboy
Hmm, Karolíno, víš jaká jseš kr..a?
Reagovat
com
kdyby sis radej hledel svejch krav predsedo
Reagovat
Krisboy
To je starost živočicháře Bédi.
Reagovat
kada.tom
Muguruza-Blanco už druhý vyhraný zápas v řadě téměř stylem W/O.
Sharapova byla dneska směšná a je dobře, že ty mlýny mlely pomalu, ale poctivě a že doping zkrátka místo (nejen) v tenise nemá :-)
Reagovat
FulnekUltras
;-))))))))))))))))))))))))
Reagovat
kada.tom
Sharapova je absolutně k smíchu! Velká škoda, že se Serena zranila, mohla dostat nařezáno už od ní a dnes bychom byli svědky důstojného zápasu.
Reagovat
slacker
nezranila se, pokakala nebo znicila neoprem pri nasoukani se
Reagovat
Auckland
Pěkný komentář, naprosto souhlasím.
Reagovat
Kozoroh
Moc šancí by ani Serena proti dnešní Garbine neměla. Zápas by však skončil důstojněji, třeba 2x 6:3.
Reagovat
kada.tom
to samozřejmě nepopírám, Muguruza Blanco dnes byla vynikající :-)
Reagovat
baggik
Pánové, smutné je kolik dostala Kája od Kudlanky. Viděl jsem první set a bylo to čisté utrpení.
Reagovat
Hector21
trhej Kerberos!
Reagovat
Hector21
kommt jetzt, Angie
Reagovat
Hector21
tak už jí z toho kurtu vyprovoď cifix
Reagovat
Hector21
ve třetím teda no
Reagovat
Hector21
ach jo :(
Reagovat
kada.tom
tak Halep dostala Němku horko těžko do TB, aby se tam nechala totálně zválcovat, a to jí Kader přiznal body z výměny, kdy to skoro spíš vypadalo, že bod měla mít Kerber ... každopádně hodně vyrovnané a klidně to Halep může otočit, pokud přestane dělat takový minely a pokud se nesloží psychicky
Reagovat
tommr
je zatím slabá jako čaj. O to víc mrzí až nedůstojnej výkon jakej proti ní předvedla Karolína ...
Reagovat
Aussie
Ale řvaní jí jde! Určitě aspoň o dva decibely víc než Muguhrůza a ta to taky dovede jedna radost.
Reagovat
lars
Marfusi asi vadilo hekani souperky :)
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
blixa
Jak se do lesa volá, tak se z koťátka ozývá ;-)
Reagovat
Krisboy
Garbi si jde pro titul.
Reagovat
kada.tom
Muguruza Blanco zatím pěkně školí soupeřku, pokud se Ruska nezlepší, aby si zabookovala letenku ..
Reagovat
Mayo
Garbine beast mode, pekne. Bolo by prijemne keby ovládne aj s Rafom FO.
Reagovat
kada.tom
tak zatím by určitě stačilo, kdyby vypakovala feťandu z turnaje :-)
Reagovat
.vorlik.
Kerber je mi z těch defenzivně laděných hráček nejvíc sympatická. Doufám, že to dneska vyhraje. V prvním setu má našlápnuto slušně.
Reagovat
Fandina
Držím palce Halep a Mugu. Ale zatím Mugu super a Angel honí Halep.

Go, Vamos, Hajdeti!!!
Reagovat
Mayo
Angelika beast mode :O
Reagovat
com
no a vypada to, ze Halepka grandslam opet neziska, trubka :D
Reagovat
dadaft
zatím to vypadá, že se prokáže, že Halepová má sice mimořádnou motivaci, ale ne úplně formu.
Reagovat
kada.tom
Rozhodl jsem se díval na Chatriera, ale přiznám se, že mám trochu obavu o moje uši.
Reagovat
MorusRubra
S těma dvojchybama a zatím celkově špatnou hrou bych se bála spíš o oči.
Reagovat
letityfanousek
ale tyhle (polosprosté slovo) obzvlášť
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist