Muguruzaová ukončila kariéru. Splnila jsem si mnoho snů, hodnotí vítězka dvou grandslamů

20. 4., 17:49
Aktuality 21
Bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová vítězka Garbiňe Muguruzaová (30) ze Španělska ohlásila konec kariéry. Šampionka Roland Garros a Wimbledonu nehrála od loňského února a nyní se na tiskové konferenci oficiálně rozloučila.
Profily hráčů
Garbiňe Muguruzaová (© Profimedia)

"Došla jsem daleko. Splnila jsem si mnoho snů, které jsem měla jako dítě. Můj příběh byl úžasný, byla to dlouhá a úspěšná kariéra," řekla Muruguzaová. Podle ní nastal čas, aby odešla do důchodu. "Slovo důchodce zní velmi silně, protože je mi pořád jen 30 let, ale už je to 25 let, co hraju tenis," dodala.

Rodačka z Venezuely získala na okruhu WTA deset titulů ve dvouhře a pět ve čtyřhře. V roce 2016 vybojovala na Roland Garros premiérovou grandslamovou trofej po finálovém vítězství nad americkou hvězdou Serenou Williamsovou.

O rok později přidala druhou ve Wimbledonu, kde ve finále porazila Venus Williamsovou, a ve stejné sezoně se dostala i do čela světového žebříčku. V roce 2021 ovládla i Turnaj mistryň.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
turista
No, pověsila tu raketu na hřebík sakra brzy. Wozniacká to udělala taky tak, ale dnes zase hraje na okruhu.
Reagovat
Patik
RG proti Serene nezabudnem vtedy som sa s ňou tešil..ale vraj je dosť arogantná a veľa si o sebe myslí ..neviem čo je natom pravdy.každopádne sympatická hráčka ..a o uškriekanú tenistku menej. nič jej nepoprajem lebo aj tak sa to k nej nedostane.
Reagovat
paddy
Na RG tehdy pomohla správná taktika, kterou vymyslela trenérka smile smile smile

https://www.youtube.com/watch?v=nw6sc5YJijM
Reagovat
Walda58
smile
Reagovat
tommr
Muguruza mi bude na okruhu chybět. Našim hráčkám se proti ní vždycky dařilo (např. Petra Kvitová to s ní měla na zápasy 6:1, Karolína Plíšková 9:2) ...
Reagovat
com
a karieru ji ukoncila vyhra Noskove v Lyonu
Reagovat
tommr
jj to byl asi ten příslovečnej poslední hřebíček do rakve. Porážku od tehdy osmnáctileté juniorky už Muguruza nedokázala rozdýchat ...
Reagovat
johana
A je třeba i zmínit úžasnou výhru Karolíny Muchové na US Open
Reagovat
tommr
jj Karolína byla tenkrát ještě neznámá hráčka třetí stovky která se na USO musela probít z kvalifikace zatímco Muguruza už měla na kontě 2 GS tituly. Pro kariéru Karolíny to byla velmi důležitá výhra ...
Reagovat
Nola
nemyslis, ze to je slaba utecha? ma 2 GS na rozlicnych povrchoch, TM a dokonca aj NO1, ako tenistka si splnila urcite nejaky sen, ved nie kazdej sa zadari to co jej, nejake statisticke udaje vs ceske hracky casom vysumia, uspechy zostanu trvale
Reagovat
tommr
já ale přece nijak nezpochybňuju že Muguruza měla úspěšnou kariéru. Jen říkám že našim hráčkám se proti ní vždy dařilo a je to o to cennější právě proto že to byla jinak vynikající hráčka ...
Reagovat
Nola
OK, to nespochybnujem
Reagovat
Walda58
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Garbi,
jsem téměř stoprocentně přesvědčen, že čteš tenisportál a že použiješ Google překladač a proto ti tu přeji všechno nejlepší do tenisového důchodu!

Blixo,
tohle máš u nás teda schovaný
Reagovat
com
Ve 30ti do duchodu..

Pamatuju si jak ovladla TM, kdy jedinou porazku schytala od Karoliny
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vidíš, jaké na ni máš pěkné vzpomínky
Reagovat
hanz
Zato Kájísek nevyhrál ani GS ani TM.
Reagovat
com
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
FedError
ako ARod
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist