Muguruzaová v Mexiku prolétla do semifinále se ztrátou pouhých deseti gamů

7. 4. 2018, 08:49
Aktuality 6
WTA MONTERREY - Garbiñe Muguruzaová v Monterrey smetla i Australanku Ajuu Tomljanovicovou a cestou do semifinále ztratila se třemi soupeřkami jen deset gamů. O druhé letošní finále se světová trojka utká s Rumunkou Ano Bogdanovou, která si poradila s Američankou Daniellou Collinsovou.
Garbiñe Muguruzaová

Světová trojka Garbiñe Muguruzaová zatím neprožívá ideální sezonu. Pouze v Dauhá se dostala do finále, k čemuž jí stačilo vyhrát tři zápasy.

Podruhé v sezoně vyhrála tři zápasy po sobě tento týden v mexickém Monterrey, kde je jedinou hráčkou Top 20. A roli favoritky zatím bez potíží potvrzuje, když ve třech duelech prohrála pouze deset gamů.

Domácí Renatu Zarazuaovou smetla 6-1 6-1, Američanku Alison Riskeovou přehrála 6-2 6-3 a v pátečním čtvrtfinále nedala šanci 6-3 6-0 Australance Ajle Tomljanovicové.


Muguruzaová sice začala souboj čtyřiadvacetiletých tenistek ztraceným servisem čistou hrou, od stavu 0-2 však na kurtu dominovala a po hodině hry soupeřce oplatila čtyři roky starou porážku z Miami.

"Jsem ráda, že konečně nacházím herní rytmus a začínám si věřit. Tenhle turnaj pro mě může být zlomovým. Doufám, že ve výkonech budu pokračovat," řekla dvojnásobná grandslamová vítězka Muguruzaová. 

V semifinále se poprvé střetne s o rok starší Anou Bogdanovou. Rumunská tenistka ve čtvrtfinále porazila 6-2 6-4 Američanku Daneillu Collinsovou a postupem do semifnále vyrovnala své maximum na okruhu WTA. 

Jediná výhra od premiérového finále v Mexiku dělí i Američanku Sachiu Vickeryovou, která porazila snadno 6-0 6-3 druhou nasazenou Slovenku Magdalénu Rybárikovou. V semifinále dvaadvacetiletá Vickeryová vyzve šampionku z roku 2012 Maďarku Timeu Babosovou.

• WTA ITERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (05. 04. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Muguruzaová (1-Šp.) - Tomljanovicová (8-Austr.) 6-3 6-0
Vickeryová (7-USA) - Rybáriková (2-SR) 6-0 6-3
Babosová (4-Maď.) - Puigová (5-Portor.) 6-4 6-2
Bogdanová (6-Rum.) - Collinsová (USA) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
kada.tom
mě potěšilo zejména vypadnutí kníračky a také vymetení Čobolky z kurtu :-)
Reagovat
EllNino
pičus přišel :))
Reagovat
smazaný uživatel
jak málo stačí u Kadleců radosti...
Reagovat
blixa
Já jen čekám, až se objeví v krimi zprávách. "Šílený tramvaják v Plzni umlátil všechny cestující slovenské národnosti želenou tyčí." :D
Reagovat
Herbert_Hoover
"deseti pouhých gemů" ...jaj :)

projektované finále proti Timee by mohlo mít gule :)
Reagovat
com
ale tak když na tom turnaji zatím poráží hráčky okolo stýho a dvoustýho místa, to by měla mít ztrátu tak pouhých 3 gamu a ne 10 :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist