Muguruzaová v Monterrey postoupila bez ztráty setu do čtvrtfinále

6. 4. 2018, 08:47
Aktuality 0
WTA MONTERREY - Garbiñe Muguruzaová zatím potvrzuje roli největší favoritky turnaje v mexickém Monterrey. Španělská tenistka ve dvou zápasech ztratila jen sedm gamů a postoupila do čtvrtfinále, v němž ji vyzve Australanka Tomljanovicová.
Garbiñe Muguruzaová

Světová trojka Garbiñe Muguruzaová zatím neprožívá ideální sezonu. Pouze v Dauhá vyhrála tři zápasy po sobě, což jí stačilo na jediné letošní finále.

Najít sebevědomí a herní pohodu se dvojnásobná grandslamová šampionka snaží tento týden v mexickém Monterrey, kde je jedinou hgráčkou Top 20. A roli favoritky zatím bez potíží potvrzuje.

V prvním kole čtyřiadvacetiletá Španělka ztratila jen dva gamy s domácí Zarazuaovou a včera si poradila snadno 6-2 6-3 s Američankou Alison Riskeovou, s níž neprohrála set ani ve druhém vzájemném střetnutí.

"Odehrála jsem tu dva dobré zápasy, ale ideální to nebylo. Pořád mám na čem pracovat, ale aspoň se mám od čeho odrazit," řekla Muguruzaová, která nedávno ukončila spolupráci s Conchitou Martínezovou a na plný úvazek ji trénuje Sam Sumyk.

Ve čtvrtfinále se Muguruzaová utká s Australankou Aljou Tomljanovicovou, se kterou jediný vzájemný zápas před čtyřmi lety v Miami prohrála. "Na ten zápas si pamatuju. Bylo to vyrovnané a očekávám, že tady to bude stejné," uvedla Muguruzaová.

Čtyřiadvacetiletá Tomljanovicová, jejíž kariéru několikrát přibrzdily probléym s ramenem, v osmifinále zdolala 6-2 5-7 6-2 Rusku Annu Blinkovovou a poprvé od září 2015 postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA.

• WTA ITERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (05. 04. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Muguruzaová (1-Šp.) - Riskeová (USA) 6-2 6-3
Rybáriková (2-SR) - Fettová (Chorv.) 7-5 6-2
Collinsová (USA) - Curenková (3-Ukr.) bez boje
Babosová (4-Maď.) - Broadyová (Brit.) 6-3 6-7(6) 7-5
Puigová (5-Portor.) - Vögeleová (Švýc.) 6-4 6-3
Bogdanová (6-Rum.) - Sorribesová (Šp.) 6-2 6-3
Vickeryová (7-USA) - Sánchezová (Mex.) 6-3 6-3
Tomljanovičová (8-Austr.) - Blinkovová (Rus.) 6-2 5-7 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist