Muguruzaová: V ženském tenise teď není žádná dominující `superžena`

26. 12. 2017, 20:48
Aktuality 16
Garbiñe Muguruzaová se v sezoně 2017 vyšplhala až na samotný vrchol. Díky triumfu ve Wimbledonu se Španělka poprvé v kariéře posunula do čela žebříčku WTA a sezonu zakončila za Rumunkou Halepovou na druhém místě. Jak se čtyřiadvacetiletá hráčka těší na rok 2018? Jaké jsou její cíle a kam se podle jejího názoru bude vyvíjet ženský tenis? Přečtěte si rozhovor se světovou dvojkou.
Profily hráčů
Garbiñe Muguruzaová

"Tenhle rok byl úžasný a já v něm zažila spoustu skvělých momentů," hodnotila sezonu 2017 Španělka. "Hrála jsem velká finále, odehrála jsem řadu náročných zápasů s těmi nejlepšími hráčkami a dostala jsem se na první místo v žebříčku. Tyhle momenty mě určitě hodně posunuly. Ukázaly mi, že můžu hrát tenis na té úplně nejvyšší úrovni, a to je prostě něco úžasného. Asi se to ani nedá popsat slovy, ale je to skvělý pocit. Hodně to pro mě znamená."

"Vím, že překonat rok 2017 bude náročné, ale ráda bych pokračovala v tom, co se mi letos dařilo, protože právě to mi přineslo ty největší úspěchy. Budu dál tvrdě pracovat a snažit se dávat tomu všemu maximum. Pokusím se prostě jen hrát a zůstat tam, kde jsem," konstatovala dvojnásobná grandslamová šampionka.

"Neznám žádnou hráčku, která by nechtěla být na prvním místě v žebříčku. Ten, kdo říká, že mu o žebříček nejde, tak trošku lže. Každý z nás chce být jedničkou. Ano, zdá se to být zvláštní, vždyť je to jen číslo, ale ve své podstatě je to velká prestiž a odměna za všechnu tu práci. Každý o tom přemýšlí a sní o tom, bohužel se to vyplní jen některým z nás."

"Zvlášť teď jsme byli svědky toho, že se na prvním místě často střídaly různé hráčky. Myslím, že teď není v ženském tenise žádná hráčka, která by nějak výrazně dominovala nad těmi ostatními. Žádná taková `superžena` tu teď není. Předtím to byla Serena, ale ta teď nehrála, takže se to hodně otevřelo."

"Serena teď plánuje návrat, ale my jí to určitě nebudeme ulehčovat. Na okruhu je spousta skvělých hráček, které hrály každý týden výborně a jsou schopné odehrát úžasné zápasy a stoupat v žebříčku na vyšší a vyšší pozice. Myslím, že tahle soutěživost baví nás i diváky. Uvidíme, kdo z toho v příštím roce vyjde nejlépe."

Komentáře

16
Přidat komentář
Frick
https://abload.de/img/screenshot-2017-12-28i3kw0.png

#KolaSeRoztaci #Zase
Reagovat
Frick
https://www.ifortuna.cz/cz/sazeni/stane-se-v-roce-2018?limit=100

"Kar.Plíšková vypadne z první stovky žebříčku WTA ve dvouhře @ 100"

Tj. že by stačilo, pokud by se do 31.12.2008 vydal žebříček, na kterém by Karolína měla méně než nějakých 650 bodů?!!!
Reagovat
blixa
"David Limberský se stane ministrem dopravy @ 3000" :D :D
Reagovat
EllNino
http://www.tenisportal.cz/brisbane/2018/wta-zeny/

Už je na světě první pavouk nové sezony WTA :)
Zápasy ale nic moc, snad Vikhlyantseva - Tomova vypadá zajímavě a hlavně Lapko - Yastremska, které spolu na profi okruhu i přes mladý věk hrají už po čtvrté :)

Od 2. kola budou zápasy zajímavější, ale stejně bude stream zřejmě až od 3. kola kvaldy společně s 1. kole hlavní soutěže
Ale i tak, konečně se už něco zase hraje :D
Reagovat
blixa
No vidíš, přežil si ;-) :D
Reagovat
dunphy
Ježiš, jak já se těším :D
Reagovat
skott
Lapko s Dayanou a ve 2.kole přilosované k Natě... to bych radši ještě tenisově abstinoval, horší kombinace tam nalosovat nešla:/
Reagovat
EllNino
to jo ...to mě štve, ale myslím, že Natalka stejně postoupí :)
Reagovat
EllNino
btw. jak je to s tou Vesnou ? Sice angažovala Dimu, ale odhlásila se z Brisbane, stejně tak Magda Rybáriková
Reagovat
skott
nj, máš pravdu už na ofic. stránkách její jméno není. Musí být něco čerstvého, když ten rozhovor vyšel před dvěma dny. Snad nic vážného.
Reagovat
EllNino
no na tennisforu je zpráva o odhlášení už pár dní ...
Reagovat
Haitik
Vesna má prý zraněné levé zápěstí, ale nic vážného, na další turnaje by měla být v poho.. :-)
Reagovat
EllNino
díky .. tak snad se ona i Magda představí v Melbourne, a i ta Sloane koneckonců
Reagovat
FulnekUltras
a přeju jí, aby si to se Simonou, Venus, Coco, časem případně i Agou, Angie, Caro, Carlou, Naducánkem, Hejkalem, Mášou a Petrou v následujícím volebním období ;) poctivě rozdávaly o post nejvyšší - mezi Ženami, které se za toto označení nemusejí stydět. Na nějakou jsem určitě ještě zapomněl... ;)

OT - takhle dokonalý státnický projev tady už dlouho nezazněl...

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/budte-svobodni-nenechte-se-manipulovat-posledni-vanocni-poselstvi-prezidenta-zemana-ve-funkcnim-obdobi-41111?seq-no=9&dop-ab-variant=&source=clanky-home
Reagovat
aligo
přesně to jsem psal :DDD
Reagovat
FulnekUltras
víceméně uměle udržovanou vládu jedné hráčky už WTA opravdu nemá zapotřebí... už jenom kvůli zajímavosti pro diváky ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist