Murray a Nadal jsou po třísetových bitvách v semifinále

12. 8. 2016, 22:14
Aktuality 64
Oba svou poslední olympiádu přetavili ve zlatou medaili a oba jsou čím dál blíže ke svému druhému triumfu. Andy Murray i Rafael Nadal však měli v dnešním čtvrtfinále nečekaně hodně problémů. Brita v Riu potrápil Američan Steve Johnson, Španěla pak domácí Thomaz Bellucci.
Andy Murray

Andy Murray na olympiádě svedl druhou třísetovou bitvu během dvou dnů. Avšak znovu úspěšnou. Poté, co včera britský obhájce zlata z Londýna 2012 otočil zápas s Italem Fogninim, dnes zdolal Američana Steva Johnsona 6-0 4-6 7-6 a jako první v Riu postoupil do semifinále dvouhry mužů. 

Devětadvacetiletého Murrayho dnes čeká ještě čtvrtfinále ve smíšené čtyřhře. 

O singlové finále si Murray zahraje v sobotu s Keiem Nišikorim, nad kterým vede ve vzájemné bilanci 6-1.  Čtvrtý nasazený Japonec ve čtvrtfinále udolal po bezmála třech hodinách boje 7-6 4-6 7-6 Francouze Gaëla Monfilse, byť v rozhodujícím tie-breaku prohrával 3-6 a čelil třem mečbolům.


Vítěze olympijského turnaje z Pekingu 2008 Rafaela Nadala pořádně potrápil domácí Thomaz Bellucci. Třicetiletý Španěl v prvním setu zápasu dvou leváků přišel dvakrát o podání a na returnu uhrál pouhé tři fiftýny. Poprvé v šestém vzájemném duelu ztratil set, ale vývoj dokázal otočit. Ve druhé sadě sice neudržel náskok brejku, nicméně za stavu 5-4 udeřil podruhé. V rozhodujícím dějství už nečelil brejkbolu a nakonec zvítězil 2-6 6-4 6-2. 

Nadal dnes jako osmý muž v open éře zaznamenal jubilejní 800. výhru v kariéře a na olympiádě vyhrál i svůj 10. zápas ve dvouhře. Na posledním turnaji pod pěti kruhy před čtyřmi lety v Londýně nestartoval.

Ani pro Nadala dnešní den neskončil, večer ho čeká ještě finále ve čtyřhře. S kamarádem Marcem Lópezem si o zlato zahrají s rumunským párem Florin Mergea a Horia Tecau.

Juan Martín Del PotroV sobotním semifinále dvouhry se třetí nasazený Nadal utká poprvé po třech letech s Juanem Martínem Del Potrem. Nad Argentincem vede ve vzájemné bilanci 8-4, přičemž všechny porážky utrpěl na tvrdém povrchu.

Sedmadvacetiletý Del Potro dnes v Brazílii zdolal 7-5 7-6 Španěla Roberta Bautistu a tak i svou druhou olympiádu proměnil v semifinále. Před čtyřmi lety v Londýně v něm prohrál obrovskou bitvu s Rogerem Federerem, aby pak v boji o bronz porazil Novaka Djokoviče. Bývalý vítěz US Open, který v posledních letech laborval se zraněním zápěstí, může postoupit do svého prvního finále od ledna 2014.

• XXXI. LETNÍ OLYMPIJSKÉ HRY, RIO DE JANEIRO 2016 •
Brazílie, tv. povrch
páteční výsledky mužů (12. 08. 2016)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
A. Murray (2-Brit.) - Johnson (USA) 6-0 4-6 7-6(2)
Nadal (3-Šp.) - Bellucci (Braz.) 2-6 6-4 6-2
Nišikori (4-Jap.) - Monfils (6-Fr.) 7-6(4) 4-6 7-6(6)
Del Potro (Arg.) - Bautista (10-Šp.) 7-5 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

64
Přidat komentář
Mayo
Dnes supis zápasy obidva, DelPo Vs Rafa obaja pre mna symposi, myslím, ze DelPo vyhra ale jemu to prajem, D ním prehra mrzieť nebude a co sa týka Andy Vs Kei, skoda Gaela, ze tak smolne vypadol a zahodil mecbole,,,, Andy podľa mna Keia porazí.
Reagovat
baggik
Finále: Del Potro - Nishikori.
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, Rafa má olympijské zlato...Síce sa táto placka vobec a nikdy nevyrovná zlatu zo singla a predpokladám, že Rafa medailu daruje nejakému bratrancovi z druhého kolena ako suvenír, aj tak je to potešujúca trofej.
Reagovat
Frantz
To se dost krutě pleteš! Od Pekingu 08 má zlato z deblu úplně stejnou hodnotu, ne-li vyšší, jako zlato ze singlu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fratišku plácáš pitomost na entou.
Reagovat
dappe
Za více než dva roky alespoň jeden částečný úspěch, a určitě ho bude někomu darovat no...
Reagovat
Amputace
Vyhranej Masters je podle mě určitě víc než zlato z deblu..
Reagovat
FulnekUltras
a na první pohled čistá jak slovo boží... ;)

Basketbalový Dream Team v závěru udržel tříbodový náskok nad Srby.
Reagovat
spaniel
Tak koukám, že najednou už se počítá i zlato v deblu.
Reagovat
Lina
Časy se mění. :))
Reagovat
Hypertac
Nervy jako vždy, ale je to tam! Teď ještě dvě výhry v singlu!
Reagovat
svetova.dvojka
přes Juana Martina není šance.
Reagovat
smazaný uživatel
přes Del Potra je.
Reagovat
Hypertac
Dokud není konec, tak je šance vždy. Uvidíme za pár hodin...
Reagovat
Davor1
Rumuni to neskutočne docurvili, od stavu 4-3 to bola totálna tragédia predovšetkým od Mergeu, škoda. Nadal zlato zaslúžené, ale Lopez môže byť rád, že mu to tragickí rumuni takto darovali, hral úplnú tužku.
Reagovat
kada.tom
Vamoooooooooooos Rafa!! Vamooos Marc!!
Rafa dvojnásobný olympijský vítěz :-)
Reagovat
svetova.dvojka
vyrovnal Nicolase Massúa.
Reagovat
kada.tom
tak tak :-)
a pořád se může stát trojnásobným :-)
Reagovat
svetova.dvojka
Rafael Nadal je olympijský vítěz !!!
Reagovat
Davor1
Rumuni brejk čistou pri Lopezovom servise. Čakal som, že ho brejknú, je fakt tragický. Rafa by mu tam asi najradšej jednu struhol :D
Reagovat
kada.tom
Rafa hraje super, Marc kazí, co mu na raketu přijde
Reagovat
svetova.dvojka
Juan Martin zítra Nadala přejede...
Reagovat
Davor1
Rumuni predovšetkým zásluhou Mergeu odvrátili 5 BP španielov a Nadal začína byť nas*atý na Lopeza, ktorý je fakt slabúčky. Teraz BP Rumuni...
Reagovat
Davor1
a tragicky to Tecau vyhodil...
Reagovat
kada.tom
hodně dramatický finále ..
Reagovat
Davor1
Ale má to skvelú úroveň a parádne grády...
Reagovat
Tornes
Denis je fakt zajímavej hráč. Hráč s jednoručním backhandem, který je teoreticky horší pro return - pravidelně vyhrávající 40-50% míčů na příjmu. Hráč hrající pravidelně servis-volej (kromě toho, že toto samo o sobě je celkem rarita) - teoreticky jej hrají hráči s dobrým podáním, avšak Denis je stejně schopný ztratit za zápas svoje podání klidně pětkrát, tedy zatím to jeho silná stránka moc není.

Těším se na to, jak se bude dál vyvíjet a zlepšovat svoje slabiny :) Minimálně SF na challengeru je další úspěch a postupný krok směrem na vrchol.
Reagovat
Tornes
A to ani nemluvím o jeho zvláštní zálibě v hraní třísetových zápasů. Na druhou stranu je v nich zase celkem dobrej - letos jich hrál celkem 15 a prohrál jen ve čtyřech.
Reagovat
Davor1
Bude to veľký tenista, ale nepáči sa mi jeho správanie na kurte, podobne ako u väčšiny mladíkov. Snáď dostane rozum čo najskôr, potenciál má chlapec brutálny...
Reagovat
Tornes
Já bych k nim byl shovívavý. Pamatuješ na mladého Federera? Nebo mladého Djokoviče? Dal bych jim čas a hodnotil až později.
Reagovat
Davor1
Hmm, tak v prvom sete rumuni totálne jaloví. Keď sa nič nezmení, tak Rafovi čoskoro zavesia na krk druhú zlatú OH medailu...
Reagovat
Davor1
Druhý set rumuni výrazne lepší a začína sa odznova :-))
Reagovat
kada.tom
tak tak, Rumuni se zmátořili ... snad jen dočasně
Reagovat
insanezy_
Lopez nejhorsi na kurtu, Rafa by je dal sam
Reagovat
kada.tom
Rafa s Marcem si pro to jdou!
Rumuni se prozatím vůbec nechytají.
Reagovat
kada.tom
Jack se Stevem první (bronzoví) medailisté :-)
Radost byla nelíčená :-))
Reagovat
Lunej..
Preju jim to.:)
Reagovat
Dobry-den
Super. Aspoň trocha radosti po těch dnešních neúspěších :-)
Reagovat
Davor1
Vo finále debla verím o niečo viacej Rumunom, sú parádne zohratí a hrajú tu výborne, navyše Nadalovi ten tenis už musí ísť aj cez uši :D
Reagovat
smazaný uživatel
Juančo, může napsat největší příběh olympijského turnaje. Kéž by to klaplo. Zároveň je super, že poprvé od Turnaje mistrů 2013 je v semifinále velkého turnaje poprvé od semifinále Šhanghaje 2013. A zkuste si, přátelé, tipnout, koho tehdy v tomto semifinálové porazil... :)
Myslím, že DelPovi by případná zlatá plně nahradila ty dva roky zranění, protože on je přesně ten typ člověka, který by jel na olympiádu i tehdy, kdyby se za účast odečítali body.
Reagovat
smazaný uživatel
kua, to od semifinále turnaje mistrů 2013 jsem zapomněl vymazat, takže poprvé od semifinále Šhanghaje 2013.
Reagovat
Davor1
Bolo by to krásne, keby získal hocijakú medailu, na zlato to podľa mňa nebude, musel by zvládnuť ešte 2 zápasy za 2 dni proti top hráčom a to jeho ruka nevydrží :/
Ideálne by bolo, keby zajtra ešte porazil Nadala, v nedeľu mu už verím menej či vo finále, alebo v zápase o bronz. Každopádne, už teraz urobil famózny výsledok a napísal nádherný príbeh. Je to fakt neskutočná osobnosť a veľký človek, o športovej kvalite ani netreba hovoriť. Sympaťák každou molekulou :-))
Reagovat
smazaný uživatel
+1111
Reagovat
smazaný uživatel
No ale mix Andymu asi nedopadne, jak jsem čekal, nejlepší pár, co v pavouku zůstal Bopanna)Mirza je sundá ve dvou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a hotovo. A můžem se soustředit na singl.
Reagovat
Davor1
Škoda, veľmi som im prial medailu, snáď ešte viac, ako samotnému Andymu v singli, keďže bude k tomu musieť poraziť Nishiho... Navyše aj Jamie s Johankou vonku, to už tam nemám vôbec komu priať. Asi prejdem do Štepcovej stajne :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ta staj neni vubec spatna;D)
Reagovat
kada.tom
Pojďte si pro bronz :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli Adny předvede to, co dneska, bude to průser, ale na Keie mu věřím, má s ním výbornou bilanci, navíc Keiova fyzička je pro mě pořád docela velkým otazníkem a po dnešním boji bude zřejmě docela utavený. Ale kdo ví, Adny se musí hodně zlepšit, hlavně nepřestávat hrát. Věřím, že když si podrží své standardy z prvních setů, tak si pro to zlato dojde.
Reagovat
kada.tom
no, Kei vypadal na konci už hodně vyčerpaně ... Andy by ho měl dát, ovšem jestli bude hrát jak dnes a včera, tak to půjde těžko
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jak říkám, když bude hrát jak první sety, bude to ok. Ale aspoň bojoval jak kůň a to je super. Věřím, že ho lepší soupeř vyhecuje k lepšímu výkonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Adny nevim;)
Ale Andy udela Nisiho ve dvou...
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, Gael...To je moták...
Reagovat
Davor1
Neskutočný zápas, Kei prežil 3 MP zaradom proti La Monfovi a otočil TB tretieho setu z 3-6 na 8-6. Neskutočný zápas dvoch mojich obľúbencov, Nishi ide na medailu ! Poď chlapče po zlato !
Reagovat
Lunej..
Kdo si teda jde vlastně pro tu medaili? Mám tady v tom bordel :)
Reagovat
Davor1
Šak všetci :-) Akurát jednému ostane čierny peter no :D
Reagovat
smazaný uživatel
v závěru chladnokrevný, Gael mu pomohl dvojchybou, jinak od stavu 3:6 v TB Nishi zcela suverenní. Věřím, že porazí i Andyho a vybojuje zlato. A to fakt jako dost pevně věřím :)
Reagovat
smazaný uživatel
no a pro Gaela zdrcující porážka, takto prohraný zápas určitě hodně bolí.
Reagovat
kada.tom
noo, Kei vyhrál prohraný TB ... Gael vedl 4-0 a poté 6-3 ... Kei vyhrál 8-6 :-)

to budou bitvy v SF :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Skvelé zlozenie semifinále, bez ohladu na posledného postupujúceho...Delpovi to nejde nepriat, po tom vsetkom co si prezil by ho clovek rád videl s medailou na krku. Napriek tomu by som to oželel a vo finále videl radšej Rafu..
Reagovat
turista
Nišikori ještě OH nevyhrál, tak by mohl.
Reagovat
vrabejka
DelPooooooooooooooooo!!
Už se těším na předčasne finále Rafa - Delpo :)
Tak ještě Gaele dotáhni to a budu dnes s muži na 1000% spokojený :)
Reagovat
turista
No Rafa bohužel hazarduje se zdravím. pokud to dá bude nesmrtelný a může se zase bohužel do vánoc léčit.
Reagovat
turista
No Rafa bohužel hazarduje se zdravím. pokud to dá bude nesmrtelný a může se zase bohužel do vánoc léčit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist