Murray Australian Open opět nevyhraje. Už v osmifinále prohrál s Mischou Zverevem!

22. 1. 2017, 08:46
Aktuality 226
AUSTRALIAN OPEN - O největší senzaci letošního Australian Open se postaral německý tenista Mischa Zverev. Padesátý hráč světa si při své premiéře v osmifinále grandslamu vyšlápl hrou servis-volej na světovou jedničku Andyho Murrayho, kterého připravil o šanci na první melbournský titul.
Andy Murray

Andy Murray si na Australian Open zahrál pětkrát ve finále, ale titul nikdy neslavil. Nicméně po loňské životní sezoně byl letos největším favoritem a jeho šance zvýšilo brzké vyřazení největšího rivala současnosti Novaka Djokoviče, s nímž v Melbourne prohrál čtyři finále.

Jenže také Murray se s letošním Australian Open rozloučil nečekaně brzy a po senzační porážce. Devětadvacetiletý Brit dnes v utkání 4. kola nestačil na levou rukou hrajícího 50. hráče světa Němce Mischu Zvereva, kterému podlehl 5-7 7-5 2-6 4-6.

Statistiky zápasu
Murray - Zverev
10 esa 7
6 dvojchyby 2
66 %
1. podání 'in' 66 %
65 %
úsp. 1. podání 66 %
36 %
úsp. 2. podání 46 %
71 winnery 52
28 nevyn. chyby 26
29/44 hra na síti 65/118
5/13 brejkboly 8/17
čas: 3:33

"Pořád jsem se snažil hrát svou hru, ale nedařilo se mi. Nefungoval mi hlavně první servis," komentoval Murray, který v zápase přišel celkem osmkrát o své podání. "Někdy během zápasu můžete něco trochu změnit, ale Mischa dnes skvěle podával. V důležitých okamžicích předváděl skvělý tenis a nenechal se zahnat do úzkých, ani když prohrával," řekl zklamaný Skot. Statistici mu přitom v zápase zaznamenali 71 winnerů a jen 28 nevynucených chyb. 

"Jsem teď samozřejmě zklamaný, to je jasné. Ale prožil jsem sedm nejlepších měsíců v kariéře, takže mám za sebou úžasné časy a já věřím, že se mi i nadále bude dařit," uvedl Murray, jenž loni vyhrál podruhé v kariéře Wimbledon, obhájil olympijské zlato, poprvé dobyl Turnaj mistrů a stal se první britskou světovou jedničkou ve dvouhře.



"Dnes jsem zkrátka nebyl lepší a proto jsem prohrál. Je to pro mě zklamání, ale dál se budu snažit hrát co nejlépe, abych zase vyhrával. V kariéře jsem utrpěl několik těžkých porážek a vždy jsem se z nich dotal. |Věřím, že i tentokrát to zvládnu," dodal trojnásobný grandslamový šampion, který bude na Australian Open chybět poprvé od roku 2009 ve čtvrtfinále.

Oba nejvýše nasazení hráči se do čtvrtfinále grandslamu nedostali naposledy na Roland Garros 2004.

Zverevův životní turnaj i životní skalp
Devětadvacetiletý rodák z Moskvy Zverev si v předchozích čtyřech sezonách zahrál v hlavní soutěži grandslamu jen loni na US Open, na Mischa ZverevAustralian Open vyhrál jediný zápas při svém debutu už před deseti lety.

Nyní však prožívá životní turnaj. V osmifinále grandslamu hrál poprvé v kariéře a připsal si v něm teprve šestý skalp hráče Top 10. Světovou jedničku porazil poprvé v životě, přičemž dosavadním maximem byla výhra nad třetím hráčem světa Wawrinkou z loňské Basileje.

Murrayho dnes zaskočil agresivní hrou servis-volej, neboť 118 z 282 výměn zakončoval hrou u sítě. U té měl sice 'jen' 55% úspěšnost, ale přineslo mu to celkem 45 procent svých vyhraných fiftýnů (65 ze 146). To nejlepší ze svého stylu si nechal na závěr utkání.



"Ani nevím, jak jsem to dokázal. Tahle výhra pro mě znamená hrozně moc. Bylo těžké zachovat si klid," řekl Zverev, jemuž v Aréně Roda Lavera fandil i mladší bratr Alexander, který vypadl v sobotu s Rafaelem Nadalem.

Ve světovém žebříčku se Zverev posune z 50. pravděpodobně na 35. místo a o deset příček vylepší své maximum. Jeho čtvrtfinálovým soupeřem bude další velká hvězda Roger Federer, s nímž ve dvou zápasech neuhrál set a v posledním souboji na trávě v Halle 2013 dokonce ani game. Švýcarský čtyřnásobný šampion ve večerním osmifinále zvládl pětisetový duel s Japoncem Keiem Nišikorim

První čtvrtfinálovou dvojici vytvořili šampion z roku 2014 Švýcar Stan Wawrinka a finalista ze sezony 2008 Francouz Jo-Wilfried Tsonga.

• AUSTRALIAN OPEN 2017 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 13.694.800 dolarů
nedělní výsledky mužů (22. 01. 2017)
• Dvouhra - osmifinále •
M. Zverev (Něm.) - Murray (1-Brit.) 7-5 5-7 6-2 6-4
Federer (17-Švýc.) - Nišikori (5-Jap.) 6-7(4) 6-4 6-1 4-6 6-3
Wawrinka (4-Švýc.) - Seppi (It.) 7-6(2) 7-6(4) 7-6(4)
Tsonga (12-Fr.) - Evans (Brit.) 6-7(4) 6-2 6-4 6-4
JUNIOŘI
• Dvouhra - 1. kolo •
Vrbenský (ČR) - Lingxi Zhao (13-Čína) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

226
Přidat komentář
mahycek
To je dobře, že jste zhlédli podstatnou část zápasu Murray - Zverev.
Reagovat
spaniel
Teď jsem zkoukl HL a Zverev neskutečně šikovný na síti. Zato Murray katastrofa. Slaboucke pinkani, ze slajsu neschopný zaútočit, Zverev mohl má síť, kdy chtěl. A taky minimum prohozu, pořád chtěl lobovat, přitom Zverev skoro vždy včas couvl a zasmecoval.
Reagovat
Krisboy
Já to ještě neviděl, jdu se taky pokochat :)
Reagovat
Krisboy
Nádhera. Misha má docela neortodoxní forehand. Jednak hraje míče brzo po odskoku a hlavně nemá skoro žádnej nápřah. Švihá to tam jenom zápěstím.
Reagovat
Pe3k
Tak ten jeho fh se mi na tom vsem libi nejmene, ale tak kazdy ma nejaky vkus...
Reagovat
Herbert_Hoover
Při tom forhendu jsem si vzpomněl na lorda Gulbise..taky jsem při něm celkem trpěl, ale měl tam pár slušných míčů z té strany.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ano.
Viděl jsem jeden set a stačilo mi to, Můra neškodný, zoufalý, na světovou jedničku a mistrného taktika přímo ostudné počínání. Ona ta Mischova bilance na síti na první pohled není procentuálně oslnivá, ale když si uvědomí člověk, že si na saku připsal přes sto pokusů, měl proti sobě hráče, jenž je považován za top prohazovače..a některé ty voleje byly z říše snů. Servis sice pomalejší, ale parádně umístěný. Žádný nátlak, Roger bude pro Míšu sprška. Úplně jiný přístup. Nicméně on už si žije svou soukromou pohádku, takže si to bude užívat tak či tak. Navíc v rozhovoru říkal, že kdyby hrál s Rogerem, tak by to byl sen. Po velkou část kariéry ho inspiroval svým přístupem k tenisu.
Reagovat
Herbert_Hoover
Chudák byl z toho tak vyhukaný, že jen opakoval slova o inspiraci :)) Kdyby dialog pokračoval, tak čert ví, koho by práskl, že ho inspiroval. :))
Reagovat
Kozoroh
Andy letos podvanácté startoval na AO a opět neuspěl. Pokud by se poháru Normana Brookese dočkal v příštím roce, předčil by nelichotivý rekord Djokera, který před titulem z FO 2016 absolvoval 11 neúspěšných ročníků. Pokud by však setrval ve svém smolařství, tak by mohl dohnat svého kouče Lendla, který se o wimbledonský triumf 14x neúspěšně pokoušel.
Je to rovněž poprvé od ročníku 2009, kdy se Murrayho přemožitel na AO nejmenuje Djokovič nebo Federer. Tehdy Andy prohrál s Verdaskem 6:2, 1:6, 6:1, 3:6, 4:6.
Reagovat
Fandina
A co teprve to hafo dalších, kteří tu neuspěli :-)).
Reagovat
Nola
Andy bude mat 30 rokov, je mi ho trochu luto, dnes nebol pripraveny na supera, mozno casom ten titul ziska, ale vela casu mu nezostava, zaujimavostou je, ze Andyho nevyradil mlady hrac, ale jeho rovesnik, skuseni hraci si zacinaju viac verit na velkych hracov, ako ti mladasi....
Reagovat
Bob
Výborně, květák je pryč. Všichni na téhle planetě jsou nesmírně šťastní.
Reagovat
kada.tom
všichni ne
Reagovat
Grigor_Murray
+ nekonečno
Reagovat
Herbert_Hoover
Jo, všichni ne. Květáka máma není, ani ta princezna s vybraným slovníkem, možná ani Jamie není úplně rád.
Reagovat
Krisboy
Tihle všichni se s tím určitě vyrovnají. Ale co takovej tomasinho, toho to už dříve stálo duševní zdraví a kdo ví, jestli si nesáhl na život...?
Reagovat
Herbert_Hoover
Je to možné. Po pěti neúspěšných finále na AO mít ze hry Djokera a stejně to nedá..ba co víc, ani se tomu titulu prakticky nepřiblíží..to je k po..kakání :) Ale sám si to vybral, tak musí nést útrapy, které Můra svou kariérou prostě fanouškům přináší ve velkém.
Reagovat
a.magerova
Dvě zlaté olympijské, dva Wimbly, po jednom UeSáku a Turnajáku... není důvod si sahat na Život... ;-)
Reagovat
Vojtiik
jak je to vrtkave
Reagovat
Fandina
Andy prohrál, tak to je šok. To je proto, že jsem si ho dala prvně ve Fantasy na vítěze. Možná zvěsti o tom, že nemá takovou formu poté, co měl na začátku AO problém s kotníkem. Neviděla jsem to, ale snad si najdu čas se na to podívat.
Reagovat
Fandina
Možná zvěsti o formě nelhaly.
Reagovat
Krisboy
Není to šok, ale radost a dobrá zpráva pro tenis.
Reagovat
Fandina
Rozmyslím si to :-))
Reagovat
Fandina
Je to šok!!!
Reagovat
Krisboy
Nerozumíš tomu.
Reagovat
Fandina
Rozumím!!!
Reagovat
Krisboy
Jako koza petrželi.
Reagovat
Fandina
Nerozumíš tomu
Reagovat
Krisboy
Trapné.
Reagovat
Fandina
velice
Reagovat
PetaM
Dávej si ho tam prosím častěji :)
Reagovat
Fandina
Rozmyslím si to!!!
Reagovat
malchar
Nezdá se vám, že je letos na AO o hodně rychlejší povrch než v minulých letech?
Reagovat
spaniel
Dobre ráno :D
Už to řekli hráči, píše se o tom tady...
Reagovat
spaniel
Nishi se pěkně sype...ale to u něj není nic nového. Tak snad to rychle doklepne, ať může odpočívat.
Reagovat
spaniel
Je pěkně vidět, co udělá rychlejší povrch. Hned je víc překvapení.
Reagovat
Frantz
jj japonecek prekvapive zapomnel hrat tenis
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhaluzený volej pri BB...
Reagovat
spaniel
lol.
Reagovat
smazaný uživatel
slušně neunáší ten frustrát ...daří se?
Reagovat
smazaný uživatel
Lol.

Si si uletel..
Reagovat
Krisboy
Tak to je zatím nejpříjemnější probuzení tohoto AO. Úplně mi to odbouralo kocovinu. Bravo, Misho, Bravo!!!
Reagovat
smazaný uživatel
co máte k obědu?
Reagovat
brixner
Hrancle+sejra, klasika :-)
Reagovat
PetaM
Krásné nedělní ráno ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer v druhom sete lepší, Nishi by sa mal viac tlacit do súperovho BH. Roger naopak s dominantným servisom, pokial ho bude takto posluchat, tak to bude skoro vymalované.
Reagovat
tito
Roger v pauze ten servis snad ještě zlepšil, podává s neuvěřitelnou přesností a stabilitou. Dnes 3:1
Reagovat
baggik
Lepsi, horsi, nic takoveho tady v tom zapase neni, je to pouze o servisu, Federer podava od druheho setu tak, ze Nishi si proste nemuze dovolit dvojchyby a sked ue pri svem podani v zadnem gemu a dovest to az do tiebreaku a nebo zacit litat na returnu. Nejake tlaceni do bh je ted fakt uplne jedno.
Reagovat
tito
No z tohoto pohledu snad nemá smysl ani pokračovat, ne?
Reagovat
svetova.dvojka
Nišikori je moc malý na to, aby byl světovou jedničkou, pár čísel mu chybí, hlavně na servisu se to projevuje.
Reagovat
spaniel
Jj... Všechny světové jedničky měli mezi 180 a 190cm. Byt pod nebo nad je nevýhoda.
Reagovat
Tornes
Safin?
Reagovat
svetova.dvojka
podle anglické wiki 193 cm...
Reagovat
svetova.dvojka
a Marcelo Ríos i když to možná na první pohled nevypadalo, tak měl jen 175 cm...
Reagovat
svetova.dvojka
Nejblíž byl Michael Chang se svými 175 cm..., stačilo mu porazit Samprase ve finále US Open 96 a byl by jednička, takže mu chyběl blbý jeden zápas..., ale Sampras mu tehdy nedal šanci i když Chang na něho docela uměl , porazil ho 8x.
Reagovat
svetova.dvojka
Ideální výška pro tenistu je 184-185 cm, je to dostačující jak na kvalitní servis, tak na perfektní pohyb po kurtu.
Reagovat
lexikon
Taky záleží na proporcích končetin,, třeba můra ma 190 ale ma docela krátký nohy takže lepší stabilitu.
Reagovat
Stan_Borowitz
No a jaká je ideální výška pro sprintera ;-)
Reagovat
spaniel
Konečně.
Reagovat
stopan
pane boze splasenak, rozhadze ho po kurte a nasledne takto poserie
Reagovat
Torresek
Naprostá paráda že na GS nebude v druhém týdnu ani Djoker a ani Květák, konečně vyhraje GS někdo sympatický (:
A vidět jak nezvládá zápas, to byla slast pro oči. Jak mu Mischa dával co proto.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak vypadne Nadal s Federerom.

Konečne sa presadia mladí!!!...

Mladý 27 ročny Nishikori, 26ročný Raonic alebo 25 ročný Dimitrov..
Reagovat
spaniel
Mládí vpřed :D
Reagovat
svetova.dvojka
tenisový střední věk, takže jací pak mladíci, jako mladý vyhrál grandslam Hewitt...
Reagovat
stopan
ak 25-27 rocny hraci su mlady potom co taky 20-23? to su co teenegeri? 25-27 su hraci na vrcholu svojich sil, stredna generacia tenistov.
Reagovat
Davor1
Ešte je tam veterán Wawrinka, ten mladých zase vycvičí...
Reagovat
svetova.dvojka
Hraje nejlepší hráč historie...
Reagovat
kada.tom
já bych Nishiho zase tak nepřechvaloval, hele :-)
Reagovat
Mayo
Egoistova úloha sa nemení, stačí vyhrať tri sety.
Reagovat
Grigor_Murray
Proč se říká rogerovi egoista? Dyt to je úplně mimo mísu:D
Reagovat
Vojtiik
poprve jsem to videl pouzit barneyho po IW nebo Miami 09 jak rozsekal raketu v zapase s djokem... mr. elegan egoista rozbijraketa John McEnroe II... :D
Reagovat
Frantz
Prave ze to sedi jak prdel na hrnec
Reagovat
spaniel
Jj, proto je nejoblíbenější hráč mezi hráči. To dává logiku.
Reagovat
Frantz
Jen mu lezou do prdele, pac je jakoze hvezda a strasi tam uz dlouhou dobu, nic jinyho v tom neni
Reagovat
spaniel
Hlasování je anonymní, ty trdlo :D
Reagovat
Frantz
A to jako neco vylucuje?
Reagovat
spaniel
Smyslem lezení do prdeIe je něco získat, vylepšit si pozici, získat zájem a oblibu...což nějak nejde, když o tom dotyčný neví. Francku, no tak...toto musíš vědět i ty.
Reagovat
spaniel
Kei hraje fakt dobře. Roger se na každý bod nadře, musí dávat k lajnám s zahrát ještě jeden, dva těžké voleje. Snad Japonec poleví.
Reagovat
kada.tom
už polevil v 1. setu, ale měl náskok ... zachránil to za 5 minut 12
Reagovat
kada.tom
Už jsem nad tebou chtělo zlomit hůl! Máš štěstí :-)
Reagovat
stopan
tam ta lopticka za stavu 6-5 a 30-30 bola klucova federer zahral na baseline zial ciarovy sa pomylil zahlasil aut, musela sa opakovat vymena, ktoru vyhral Kei.
Reagovat
mahycek
Škoda nedotáhnul, ale vypadalo to na debakl v 1 setu. Asi bysme chtěli moc.
Reagovat
kada.tom
Upřímně - včera jsem byl po probuzení mile překvapen vypadnutím Cibule. Dneska jsem naprosto konsternován, protože neumím pochopit jak mohl Andy se Zverevem prohrát. Četl jsem, že neměl svůj den a dělal chyby a že Zverev hrál tak, že nemá co ztratit. Takže se to asi spojilo ... neviděl jsem ale ani míček, tak zápas samotný nebudu asi nijak komentovat.

Jisté ale je, že Andy si měl udělat na Novaka náskok a ideálně AO vyhrát, chybělo mu a chybět bude i nadále. Prostě opět nevyužil obří šanci poté, co mu vypadl jeho nejobavánější soupeř. Jen teda doufám, že to s ním a jeho psychikou nic extrémního neudělá a na Dubaj a následně na dvojici amerických turnajů se dobře připraví a ideálně všechny 3 vyhraje :-)

K AO ... ani po dnešku pro mě neztrácí smysl, byť další své oblíbence mám až na Jo Wilfrieda ve druhé části pavouka (Rafa, Milos, Grigor, Dom) ... když tak koukám na zápas Keie s Federerem, jeví se mi jako nejreálnější SF FedererXWawrinka. Ve druhé části pavouka to asi může být jakkoli.
Reagovat
marsden
Rozhodci si pujcil peknej taxi zlatej retizek od Zvereva ne?K tomu Lacoste polo triku luxusni buran.
Reagovat
Pe3k
Berdych a Zverev by se meli divat jak o 30 cm mensi borec dava jeden prvni servis za druhym...
Reagovat
Frantz
Pěkně? Vždyt sis málem zežral ruce, aby to egoista otočil :-D
Reagovat
Pe3k
Kei je jeden z mych nejoblibenejsich hracu, pro me win win situace navic skvely tenis.
Reagovat
panzer.dragon
taky
Reagovat
smazaný uživatel
Win win situace :)

Lol, ty alibista. Hanba ti.
Reagovat
Pe3k
Alibistu mas v trenach :D
Reagovat
smazaný uživatel
V trenkách?..

Tvl, jak na základnej škole.
Reagovat
Pe3k
Ty od zakladky chodis naostro nebo jak?
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, ty máš v hlave seno, ty primitív..
Reagovat
Pe3k
Urazky? To uz si zase na dne, co?
Reagovat
Davor1
Dobre Kei. Ešte 2.
Reagovat
spaniel
Vím že ho máš rád, já jeho tenis taky, ale je to faker.
Reagovat
pockerface
Tak to zamrzí. Otočit to z 1:5 na 6:5 a pak prohrát v TB. Snad to Rogera nakopne a dá další 3 sety.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale áno. Tenis ako víno!!..Nechýba tomu kvalita, napatie, zápletka, vyvrcholenie. A este k tomu máme aj Wta prídavok, kedy hrac nevyuzil monštrózne momentum, stratí ho, kolabuje, ale nakoniec set kuriózne vyhrá.
Reagovat
Frantz
Pekne japonecek, at mu ted v druhym zaservuje primo mezi ty jeho usklebeny oci!
Reagovat
Lunej..
Pekne,jen ten 1. set mohl vyhrat driv. No aspon tak,:)
Reagovat
Frantz
Tak elegouni uz zase predcasne jasali :-DD
Reagovat
Lunej..
Mne Roger nevadi, ale preju vic Keiovi. Ty si tady honis brko a provokujes:)
Reagovat
Frantz
A komu to cpeš?
Reagovat
Lunej..
A komu to ty cpes? To se zase nekdo vyrojil. Cau.
Reagovat
smazaný uživatel
jasně rožere jasně....
Reagovat
Frantz
Elegouni, muzete mi vysvetlit, proc ten namistrovanej kyselej ksicht nemuze po gemu micek z kapse hodit primo podavacovi a ne schvalne jen do site, kdyz si jde sednout na tu svoji arogantni prdel?
Reagovat
spaniel
Protože podavač u sítě podává míče co nejrychleji podavači na druhé straně? A nikdo se nedívá kam bude hráč dávat míč?
Reagovat
Frantz
Ne, mohl ho klidne hodit jemu primo do ruky, ale proc by to polobuh prece delal...
Reagovat
peRFect
co to řešíš za kraviny?
Reagovat
spaniel
Těžko, když ho podavač nesleduje. Ale to takový tupoň jak ty nepochopí.
Reagovat
Jiri
Neni divu, ze se Roger tesi ve svete takove oblibe. S jeho odchodem tenis jednoznacne ztrati. Jinak dneska super, ale bude to jeste slozita cesta do dalsiho kola.
Reagovat
Frantz
Tj, ztrati jedno velky arogantni prase..
Reagovat
Jiri
Az tak? tomu rikam nenavist...
Reagovat
smazaný uživatel
C´MOOON!! ROGER... no ono se to může zdát ale rozhodně bych Keie neodepisoval podle mě to bude dlouhá bitva
Reagovat
pockerface
Tak jsem se mýlil, vypadá to, že Roger mu nenechá ani ten 1.set. Chtělo by to dotáhnout hned v dalším gamu. Nepřipouštět TB. Roger se dostává do laufu, chytil svůj rytmus.
Reagovat
Herbert_Hoover
Majster otočka jako za starých časů :) Zatím to sice nasvědčuje celkovým průběhem old school vyvrcholení turnaje...ale :)
Reagovat
Mayo
Federer uz zosmiešňuje supera
Reagovat
panzer.dragon
maestro
Reagovat
bIbec
pojď Federer
Reagovat
Mayo
Omg to je labilny tenista ten Nisikori, ako ženy.
Reagovat
dadaft
Niši, ty kokos!
Reagovat
smazaný uživatel
A kei domachroval je to jen o Rogerovi bude hrát jak s Tomášem a teď? Vyhraje to celé
Reagovat
spaniel
Zapl jsem to za stavu 0-3, zdá se, že jsem mu přinesl štěstí.
Reagovat
Roger_Federer
A jeto..
Reagovat
smazaný uživatel
Ten pocit, ked viete ze desiaty gem prveho setu rozhodol o celom zápase.
Reagovat
panzer.dragon
jj
Reagovat
peRFect
odkaz na live stream?
Reagovat
smazaný uživatel
otočíme to maestro
Reagovat
smazaný uživatel
A Roger se rozjíždí a kei si teď připadá jako Tomáš!
Reagovat
panzer.dragon
fedal finála
Reagovat
panzer.dragon
fedex ožil, super
Reagovat
smazaný uživatel
Kei začína blbnúť a labilačiť...Úspech mu prináša aktívna hra od zakladnej čiary a on panikári a behá tam na sito jak splašený zajac..
Reagovat
spaniel
Roger ho tam začne tahat jak Roddicka.
Reagovat
smazaný uživatel
Skor začína Nishi bránit vysledok a prestal hrat to svoje...

A teraz zas dva vyhodené FH za stavu 5:4.

Proste vzdy ked pozerám zápas Verdasca mam pocit, ze je najvacsim labilom na okruhu. Az dokým nevidim zapas Nishiho.
Reagovat
spaniel
Stejně jako Alex Zverev.
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev okrem prvého gemu nezobral súperovi servis a aj tak viedol 2:1 na sety. Herne to bolo vyrovnané, Nishi mal doublebreak a prehrat set si už mohol len sám. On to vsak dokáže s prehladom.
Reagovat
spaniel
Začal kazit co v prvních setech nekazil. Nesmíš se dívat jen na skóre.
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev zacal odchádzat fyzicky, Nadal sa zlepšil na returne, herne...

Jedno s druhým.
Reagovat
smazaný uživatel
A to nisikori má absolutně nejslabší servis s top 20
Reagovat
Mayo
Murray tiež riadnu biedu
Reagovat
smazaný uživatel
Roger slabý return s Berdychem to tam valil jako u verdenu
Reagovat
stefankelner
Keď mu nejde, tak sa ukáže, či je R?žer stále šampión...
Reagovat
deLaFere
Kei returnuje Rogerovo první podání prakticky ze základní čáry, má jistotu na servisu, ani jedno z toho Tomáš nemá. Najednou je pod tlakem Roger, protože přesně tohle mu nevyhovuje. Není to o tom, že by hrál hůř než s Tomášem, prostě Kei je někde jinde. Roger už ve svém věku rychlou hru nemusí.
Reagovat
spaniel
Vždyť dál už tunu forehandů do sítě. Jistě, Kei hraje jinak a nepříjemně, ale Roger zatím hraje hůř.
Reagovat
deLaFere
Právě to je způsobeno tím tlakem, který na něj Kei vytváří, prostě se necítí tak komfortně jako proti Tomášovi, který se pere sám se sebou.
Reagovat
spaniel
Chápeš rozdíl mezi vynucenou a nevynucenou chybou? Zdá se, že ne.
Reagovat
smazaný uživatel
verim Rogerovi. Par uvodnich gemu zapas nedela. Roger si ho natahne do systemu...a to nejak pude.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo Berdych byl 10 nasazený ale lze ho považovat stále za špičku nebýt slepaku je minimálně 7
Reagovat
svetova.dvojka
Teď ještě Berdychovi spadnou body, protože neobhájil čtvrtfinále...
Reagovat
Torn
No, body spadnou nejen jemu. :D
Reagovat
pockerface
Roger mu nechá 1.set, aby japončíka ukolébal a od 2.setu to rozjede a bude to zase ten Roger ze zápasu s Tomášem :-).
Reagovat
stopan
unfors errors federer nishikori 10-1 federer jasne vedie :D
Reagovat
smazaný uživatel
3gamy a Roger pomalu 10 chyb on musí Berdycha hodně nenávidět když se na něm tak vybicuje.
Reagovat
mahycek
To jsem celkem čekal, že jestli bude hrát Nischi rychle a také dlouhé údery k Rogerově základní čáry, a brzo po odskoku, tak to bude mít těžké. A také 1 servis jestli mu nepůjde, Roger nevyhraje.
Reagovat
Herbert_Hoover
Snad se nedívá Tomáš..to s ním sekne, jak moc zaostává za pátým hráčem světa. :)
Reagovat
Lunej..
Asi proto jsou Nishi a Tom tam kde jsou. Proc by si mel rvat vlasy?
Reagovat
Pe3k
Kdo to tady vcera podcenoval Nisikoriho? Trolhand Dominik a dalsi...Kei ma zivotku.
Reagovat
Mayo
Aj ja.
Reagovat
smazaný uživatel
Rybár Petrik už začína chytať nerv a hrozí nám tou svojou malou pästičkou :)

Ja som Nishiho nepodcenoval, prognozoval som otvorený zápas...
Reagovat
smazaný uživatel
Od: Pe3k
Zverev dostane nalozeno, Evans sanci ma, ale malou.
Reagovat
Roger_Federer
Nepanikar..
4:5...Roger uz se rozehrava..
Reagovat
smazaný uživatel
Klasika Roger hraje prd potom se nedivím že Tomáš nevyhraje když ti nejlepší proti němu podávají špičkové výkony.tri gemy a Roger pomalu 10 že to by ho i i BERDYCH POVODIL!!!!!!
Reagovat
svetova.dvojka
Berdych ale není hráč absolutní světové špičky, na turnaji byl až 10.nasazený a to mohl být rád..., je to hráč až té druhé vlny.
Reagovat
smazaný uživatel
Ludia preboha. Výkon hráča je vždy závislý od výkonu protihráča...Logika, "ked bude hrat Federer ako proti Berdychovi, vsetko vyhrá" je krátkozraká a plytká. Videl si ako Roger servoval v prvých dvoch gemoch?..S Berdychom by vyhral mozno so stratou fiftínu, Nishikori ale returnuje, dostáva od zakladnej ciary Rogera pod tlak, Federer to vníma, odráža sa to v jeho sebavedomí a to sa odráža v počte jeho UE..Vsetko so vsetkým súvisí..
Reagovat
deLaFere
Naprosto přesně
Reagovat
svetova.dvojka
0:3 tak ten trénink s Berdychem, Rogerovi asi moc neprospěl, je sice hezké, že mu Berďa dělal sparing parnera, ale ...
Reagovat
panzer.dragon
co se to děje :(
Reagovat
stopan
federer strasne kazi z forhandu
Reagovat
stopan
a ked sa pridaju este chyby z backhandu tak je to katastrofa, ale nishikori je jasne lepsi zatial
Reagovat
Mayo
Nisikori beast mode. Obe strany skvele, return fajn, pohyb. Snáď iba servis je slabina a hlavne zdravie no.
Reagovat
Vojtiik
Nishiho pohyb a rychlost hry je jinde nez u berdycha... na druhou stranu se fedex nepohybuje zdaleka tak lehce jak v minulem kole, nema ani ani jistotu v uderech, nedostane se do tlaku... jeslti se neco nezmeni, tak to bude asi jednoznacne
Reagovat
Mayo
Nisikori s jeho intergalaktickým BH bude zrejme oriešok. Roger neni v top forme.
Reagovat
stopan
nuz ked tak bude kazit ako doteraz tak sancu nema
Reagovat
Mayo
No
Reagovat
deLaFere
Nishikori hraje hodně rychle, je hodně v kurtu a to Rogerovi vůbec nevoní.
Reagovat
smazaný uživatel
Nishiho return, to je šmak :)

A hra od základnej čiary, jedna báseň.
Reagovat
EllNino
nuda
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzial, aj Rogerov servis je šmak :/

Ved on snad vsetky body uhral skrz prvy servis.
Reagovat
deLaFere
Nishikori je v současnosti úplně jiná liga než Tomáš. Rafa je zatím stále jen stínem toho famózního tenisty. Výborně zatím hraje Grigor, musí se počítat s Milošem, ale tohle je turnaj přesně pro Stana.
Reagovat
Mayo
Toto je turnaj pre Stana? Skôr keby ma v pavúku svojho fackovacieho panáka Nojeho.
Reagovat
svetova.dvojka
Kližan vlastně tedy svými nepochopitelnými chybami dotáhl Wawrinku už do 1/4finále...
Reagovat
svetova.dvojka
Nakonec to celé vyhraje největší haluzák v dějinách tenisu Stanislav ošklivý Wawrinka...
Reagovat
turista
Wawrinka není haluzák. Proměnit 11x finále za sebou v titul to už nemůže být haluz.
Reagovat
smazaný uživatel
N?hikori ukazal za prvy gem viac, nez Berdych za cely zapas :)
Reagovat
Lunej..
Nech Toma zit, taky Roger nemel tak super prvni servis.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol..Servis?..Ved s Nishim uhral asi 4 priame body..To je málo za jeden gem?
Reagovat
Lunej..
S Tomasem mel dost cistych gemu. Nevim, proc porad Toma zesmesnujes,jako kdyby prohral s nejakym nymandem. Roger hral skvele a Nishi je jiny typ hrace.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, to nebol úmysel. Skor som chcel vyzdvihnut Nishiho, on urobil nenormálny progres, radost sa pozerat..A aha, doublebreak:..
Reagovat
Lunej..
Ja jen, ze se tady Tomasovi dost lidi posmiva, prijde mi to hloupe, kdyz Roger hral tak skvele.
Nkshi zatim hraje dobre, aktivne, na saku je docela casto, ale s Rogerem to jinak nejde. Zatim pekny match.
Reagovat
Herbert_Hoover
Sorry ale co brání top hráči změnit taktiku? Aha, vlastně Berdych. Ten si prostě většinou jede to svoje a když to nefunguje, tak si to jede dál. Docela mě štve ten přístup, kdy kolem něj potichu všichni našlapují, když dostane od top hráče. Berdych není školkáček, aby ho fanoušci vodili za ruku, když se něco nepodaří. Nishi je jiný typ hráče, ale je skvěle připravený i takticky.
Reagovat
Lunej..
Ja zase nechapu, proc se srovnavaji hraci, kdyz je kazdy jiny? Navic Roger je utocny hrac se skvelym podanim a porazet ho neni zadna hracka. Prohravaji s nim i jini hraci, ale z Tomase se tady dela totalni neschopak. Ale co se divim, ta hul na psa se vzdy hodi, ze? Nic, koncim.
Reagovat
Mayo
Sa čudujem, ze sa tu vôbec bavíte o takom slabom tenistovi ako je Berdych
Reagovat
Herbert_Hoover
Tomáš porazil Rogera na jeho nejoblíbenějších turnajích, nejoblíbenějších površích...a to ani tehdy nehrál Roger úplně špatně. Proč si nepřiznat, že by se ten tok zápasu mohl odvíjet i od jeho výkonu a ne prostě jen čistě se krýt tím, že Roger hrál nadpozemsky. Ano, hrál super, ale na zápas jsou vždy dva. Tak jako na spoustu jiných, světských záležitostí. :D Tomáš je super hráč, čest jeho vytrvání po dlouhou dobu v top ten a podávání konstantních výkonů nejen na malých turnajích ale i na grandslamech, ale...je tam to ale prostě :) Někdy mohl pro svá vítězství udělat víc, kdyby se nedržel sveřepě svého primárního herního plánu.
Reagovat
spaniel
Letos je povrch na AO rychlejší. To Tomášovi nesedí. Plus není v dobré formě.
Reagovat
Lunej..
Tomas chodi vice na sit a neni uz takovy pinkac. Ale ma sve limity, jako kazdy. Roger je jina liga,talent, byvala svetova jednicka, ma stale formu. Ja Tomase neomlouvam, ale nejsem naivni, aby ve 30 letech najednou porazel kdekoho.
Reagovat
Herbert_Hoover
Když jsem si pustil včera ten odkaz, kdy vyhrál Tom svůj jediný Masters, tam se mi hodně zamlouval herně. :)
Reagovat
Lunej..
Uvidim na konci sezony, co Tomas letos predvede. Vis jiste sam, ze nektery hrac sedi druhemu lip a nektery hur. A kdyz vidim,s kym prohral Andy a Djok, tak je na tom Tomas relativne dobre:) jen nadsazka.
Reagovat
Herbert_Hoover
No, Tom porazil Rogera šestkrát + nějaké další velmi těsné zápasy, to není málo v mých očích na to, abych ho zařadil do kategorie hráčů, kteří Tomovi nesedí. I když je pravdou, že ho už poměrně dlouho neporazil. :) Co se týče letošního AO, tak má spaniel pravdu, že je rychlejší a to vyloženě neznevýhodňuje Toma, ale přidává to Rogerovi na síle. Ale tenhle můj dojem z Toma se netýká jen přímo duelu s Rogerem, spíš jde o dlouhodobější trend proti top hráčům.
Reagovat
spaniel
To je tak,když čekáš až legendy zestárnou s klesne jim výkonnost, a pak zjistíš, že tobě klesla víc :)
Reagovat
Lunej..
To je ale bohuzel znamy fakt. Holt Andyho a Djoka umi porazet hraci, od kterych se to neceka. Tak aspon nejaka zmena:) Ja toho popravde od Toma uz moc necekam, takze jsem v klidu.
Reagovat
Vojtiik
fedex je murraymu hned v patach :D
Reagovat
a.magerova
Frajere japonskej neblbni !!!
Reagovat
Lunej..
v prvnim gemu predvadi krasne prohozy.
Reagovat
a.magerova
O důvod víc, dnes a teď Rogere, zabrat !!!
Reagovat
Kozoroh
Překvapení jak hrom! Že ani jeden z finalistů posledních dvou ročníků (a celkově čtyř) nedojde do čtvrtfinále, na to by nikdo z nás nevsadil zlámanou grešli, všichni víme, jak moc No1emu a Andymu AO sedí.
Ač pro mě fanouška Djokera byla prohra s Istominem tvrdá, pro Andyho fandy je tato prohra ještě horší. No1e doma opatruje šest kopií poháru Normana Brookese, zatímco Andy o zisk australské trofeje marně usiloval. Po vyřazení Djokera se mu otevřela cesta za kýženým titulem, ale nedokázal ji využít. Holt AO je pro Můru prokletým grandslamem. O to víc si vážím faktu, že podobné prokletí na FO loni Serbinátor zlomil!
Reagovat
Mayo
Pinkaci su out, užívajme si ofenzívne divadlo (: Kto vyhra turnaj Kozorohu?
Reagovat
Frantz
Kdo je No1e? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Asi nějaký hambejz v Teplicích
Reagovat
svetova.dvojka
Kdy zase uvidíme Novaka v akci... ? Prý má hrát až v Indian Wells , to jako bude skoro 3 měsíce bez tenisu..., ten tvůj idol už to má docela na háku ne...
Reagovat
Grigor_Murray
Přesně tak, tohle bolí, a bolí to moc, když se hráč takového formátu, jakym Andy bezpochyby je, nedostane do druhého týdne. Doufám, že mě aspoň Dimi nezklame. :(
Reagovat
Mayo
Na tento zapas som sa veľmi tešil, očakávam velkolepe divadlo, tak snáď nesklame.

Tip: 3-1 RF
Reagovat
Lunej..
Cumim, doslova. Mischa skvele. Skoda, ze Radek neni mladsi, mozna by topky svym stylem hry dost trapil, viz Andyho vloni:) tak ted preju Nishimu.
Reagovat
Herbert_Hoover
Když Novak došel do finále, Andy vyhrál stříbrný tác...když Novak vypadne daleko před finále, Andy nevyhraje nic. No není Andy lepší, když tam ten Novak je? Necítíš se jistěji? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Naposledy ked obaja vypadli pred finále, bolo finále Wawrinka/Nadal...To by bolo fajn..
Reagovat
svetova.dvojka
Murray zahrál 71 winnerů , to nepamatuju... a jen 28 nevynucených chyb, přesto prohrál, to je frustrující, ale takhle se to hraje proti takovým borcům, pamatuju v Paříži jak Santoro a Llodra zametli s Djokovičem... tedy v hale v hale Bercy.
Reagovat
tito
Tady je přesně vidět, jak jsou statistiky zavádějící. Nereflektují big pointy, důležité gemy, schopnost returnovat slabší podání, vývoj zápasu. Podle toho by se dalo říci, že Andy nehrál špatně, ale Miša výborně... Ale kdo se díval, musel vidět jalovou potenci Andyho.
Reagovat
svetova.dvojka
BREAK POINTS WON Andy Murray 5/13 38% to zase není tak špatné..., Murray podle mě hrál dokonce bych řekl nadprůměrně, sypal tam jeden winner za druhým, ale bohužel Zverev vždy našel nějakou odpověď...
Reagovat
svetova.dvojka
úspěšnost prvního podání u Murrayho 66% to také není málo...
Reagovat
tito
12 možností brejku měl Saša v půlce druhého setu... Úspěšnost už neřeknu.Saša podával první tak kolem 180. Hele nechci se přít, pusť si to odpoledne. Andy rozhodně dnes nepředváděl to, na co jsme u něj zvyklí.
Reagovat
svetova.dvojka
BREAK POINTS WON Zverev 8/17 47% , takže skoro každý druhý, to se Andymu nepovedlo... to ano
Reagovat
smazaný uživatel
Konecne tenis nebude jen o Hvezdach
Reagovat
Jiri
Prijemny šok! Jen tak dal. Za poslednich 10 let tech prekvapivych vitezu GS moc nebylo, tak treba letos to bude jinak. Ale jeste hraji Rafa a Fedex, tak uvidime....
Reagovat
Vojtiik
forma! tomasinhovi nejspis praskne hlaava :D
Reagovat
Nola
ak to prezil Kozoroh, prezije to aj tomasinho....
Reagovat
Kozoroh
Snad major opět nevyžere Stan, to už by tomasinho nerozdýchal :-D
Reagovat
gigin
Tomasinho je v klidu. Zaspal, probudil se ve čtvrtém, viděl tři gemy a hotovo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist