Murray deklasoval Federera a má olympijské zlato

5. 8. 2012, 17:39
Aktuality 326
Britský tenista Andy Murray se stal olympijským šampionem. Ve finále dvouhry v Londýně deklasoval světovou jedničku Rogera Federera 6-2 6-1 a 6-4 a vrátil mu tak porážku z nedávného wimbledonského finále. Bronz získal Argentinec Juan Martín del Potro po výhře 7-5 a 6-4 nad Novakem Djokovičem.
Andy Murray

Sedminásobný wimbledonský šampion Federer nastupoval do finále jako favorit, ale duel o svou první zlatou olympijskou medaili ve dvouhře nezvládl. Murray v prvním setu vyhrál od stavu 2-2 čtyři gamy za sebou a získal sadu pro sebe.

V druhém dějství Federer rychle prohrával 0-2, ale pak měl velkou šanci třetího nasazeného hráče přibrzdit. Při Murrayho servisu však nevyužil ani jeden z šesti brejkbolů a jeho bezmoc vrcholila.

Vítěz rekordních 17 grandslamových turnajů se nemohl opřít o servis, nedařilo se mu na returnu a jeho pokusy o vítězné údery končily buď chybou, nebo na raketě výborně se pohybujícího soupeře. Pětadvacetiletý Skot v druhé sadě ztratil jen jednu hru.

"Andy vypadal, jako by o sobě nikdy nepochyboval. Měl jasný plán," řekl Federer, kterému se nedařily ani přechody na síť. Skotský tenista jeho dojem potvrdil. "Cítil jsem se tak uvolněně. Vůbec jsem nebyl nervózní, snad jen na úplném začátku zápasu."

V cestě za vítězstvím pokračoval i v třetím setu, v jehož páté hře znovu nedůraznému Federerovi sebral servis. Při vlastním podání pak nedal Švýcarovi sebemenší šanci a po výhře 6-4 se radoval ze životního úspěchu. Po čtyřech prohraných grandslamových finále získal olympijské zlato, zatímco na Federera zbylo jen stříbro.

"V kariéře jsem zažil mnoho těžkých porážek. Tohle byl nejlepší způsob, jak se vrátit po tom wimbledonském finále. Nikdy na to nezapomenu," svěřil se Murray, který pro Británii získal první zlatou medaili ve dvouhře od návratu tenisu na olympijskou scénu v roce 1988. Posledním Britem, který triumfoval pod pěti kruhy, byl v roce 1908 Josiah Ritchie. Tehdy se hrálo rovněž na dvorcích All England Clubu.

Federer před čtyřmi lety vyhrál po boku Stanislase Wawrinky čtyřhru, ale dnešní stříbro je pro něj první olympijskou medailí ve dvouhře. "Dnes byl mnohem lepší než já," složil poklonu soupeři. "Ale za stříbro jsem pořád velmi šťastný," dodal.

Rozjetý Murray krátce po finále nastoupil k boji o titul ve smíšené čtyřhře. V prvním setu společně se svou partnerkou zaskočil nejvýše nasazený pár a povolil mu jen dva gamy. Ženská světová jednička Azarenková a deblový specialista Mirnyj se však oklepali a druhou sadu získali 6:´-3. Zápas se rozhodoval v supertie-breaku, v němž udělala Robsonová dvě dvojchyby a Bělorusové měli za stavu 9-6 tři mečboly.

První dva promarnili, ale třetí proměnila Azarenková, která nastřelila na síti Robsonovou. Běloruská tenistka tak v Londýně k bronzu ze dvouhry přidala i nejcennější medaili. Její pětatřicetiletý krajan se po šesti grandslamových titulech v mužské a třech ve smíšené čtyřhře dočkal triumfu i pod pěti kruhy..

- OLYMPIJSKÉ HRY LONDÝN 2012 -
(Velká Británie / Wimbledon, tráva)
nedělní výsledky (05. 08. 2012)
Dvouhra - finále:
Murray (3-Brit.) - Federer (1-Švýc.) 6:2, 6:1, 6:4.

O 3. místo:
Del Potro (8-Arg.) - Djokovič (2-Srb.) 7:5, 6:4.

Smíšená čtyřhra - finále:
Azarenková, Mirnyj (1-Běl.) - Robsonová, A. Murray (Brit.) 2:6, 6:3, 10:8.
ČTK

Komentáře

326
Přidat komentář
smazaný uživatel
Teď už sem konečnš můžu dát tohle video.

http://www.youtube.com/watch?v=FCgad-Ekwkg
Reagovat
a.magerova
Už jsem myslela, že Andy takové video nemá a on jo !!!
Pěkné.
Takže pro Tebe a tomasinha
http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Andy+Murray+Olympics+Day+9+Tennis+I-Z6plris6ql.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Andy má tívc takových videí. A děkuji za pěknou fotku s delým týmem, akorát bez Kim. Aby nám Kim na mladičkou Lauru nezačala žárlit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky pěkná fotka.

tomasinho: To mě taky napadlo.
Reagovat
a.magerova
Tak ať vidíte, že nejsem lakomá :-))
http://www.zimbio.com/photos/Andy+Murray/browse
Reagovat
smazaný uživatel
Jé, ty jsi fakt zlato :D

Ale zatím to asi nehrozí, Laura je pískle oproti Kim, která dostala pěkný polibek.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=tfMfJMFLQXE&feature=related

Tohle video by se hodilo spíše před finále, ale taky pěkné. WT24 udělal hodně dobrých videí s Andym.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě si mi zajistila program na celé odpoledne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je taky pěkné, ne? :)

http://www.zimbio.com/pictures/-GmgyZhPj1e/Olympics+Day+9+Tennis/Victoria+Azarenka/browse
Reagovat
a.magerova
Taky moc pěkné, ráda a často na ty stránky chodím, nejraději mám tyto :-)))
http://www.zimbio.com/photos/Roger+Federer/browse

Mutademus: tak si TO užij :-))
tomasinho: dík :-))
Reagovat
freeteepek
A proč tady nikdo neřeší Robsonovou? Škoda těch dvou dvouchyb v tiebreaku, ale jinak před ní smekám. Na to, že je jí teprv osmnáct předvádí famozní výkony. Rýsuje se tady další hvězda a velká naděje pro britský tenis!
Reagovat
gigin
Protože se tu řeší kdo je nejlepší na světě, kdo je sympatický, kdo je všivák (hráči i diskutéři), kdo má kolik GS a jakých placek z OH a tak. Tvl hic jak sviňa a takové starosti !! :)) Hybaj všichni do práce a za chvílu do školy !!! :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby sis všmímal, tak já jsem ji řešil dost. Pro mě budoucí hráčka minimálně top 10, skvělý forhend, bekhend má taky lepší, než jak ho pamatuju, servis vypiluje, pohyb taky.
Reagovat
Pe3k
Já jdu až na noční, takže můžu vesele diskutovat :D Každopádně Robsnová mě zaujala, to děvče to dotáhne daleko. Až zkončí sestry Venuše a Serena bude špička o5 vyrovnaná.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, já jsem Lauru sledovala celý turnaj, i dříve mě zaujala, ale tady došla daleko s Andym, tak byla větší šance ji vidět. Moc jí do budoucna fandím, a Andy mě včera normálně rozbrečel, moc jsem mu to přála, myslím, že po tom prohraném Wimbledonu je to pro něj obrovský zadostiučinění. A může z toho už jen profitovat, co jiného by ho mělo správně nakopnout :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, snad máš pravdu a nakopne ho to. Taky jsem měl oborvskou radost. K tomu mám i jeho vyjádření, kde se o Andym pěkně vyjadřuje i Federer.

http://www.bbc.co.uk/sport/0/olympics/19143847
Reagovat
smazaný uživatel
Vlastně už jste to napsali za mě. :) Lauru znám poměrně dlouho a je mi sympatická. Už na antukovém turnaji v Palermu mě její výkony zaujaly a na olympiádě byla opravdu milým překvapením. Stříbro z mixu je pro ni naprostá fantazie a rozhodně spokojená může být i se svými výkony ve dvouhře, kterou původně ani neměla hrát. Laura uhrála 2. kolo a po velmi pěkném výkonu prohrála s Mashou, pozdější finalistkou. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, myslím, že jsi ji tu asi objevil :-)
Nevzpomínám si, že by tu o ní dříve někdo psal, ale je to možné.
Reagovat
smazaný uživatel
Začal o ní psát dříve skott během Hopman Cupu 2010, potom jsem ji viděl i já při 1. kole wimbledonu 2010 s Jankovič, kde mě uchvátila a psal jsem o ní už i já. A pak během Hopman Cupu 2011.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je nejlepši. Djokovic a Nadal sou svine vod pohledu Murray je mental z jedlickova ustavu.každej kdo řika,že Roger neni nejlepsi je hovado.A i kdyz Murray vyhral pořad zustane jen mentalem.Roger!!!
Reagovat
spaniel
Koukam ze uz jsi dostal asi 43x ban.
Reagovat
Roger_Federer
V Kromeřiži dneska mate volny přistup k internetu?
Reagovat
smazaný uživatel
Rogerovi jsem to nepřál, chtěl jsem ve finále Delpa, ale měl mizerný return... Ale co víc by chtěl? Nadal mu šel sám z cesty a on to tak promarnil... A pokud jde o to, kdo je nejlepším hráčem historie, tak nemyslím, že to je Roger... Ostatní výborní tenisti nevyhráli zlato, protože tam nebyli.. Fedex měl 4 šance a jenom stříbro.. Nic moc a na "nejlepšího" slabota.. V poslední době využívá respektu z dob slávy, hra stojí za houby, evidentně už po 2 delších utkáních nemůže.. Podání úctyhodné, ale ostatní údery fakt nic moc.. Divím se, že vůbec ten Wimbledon vyhrál, hraje čopy na lajny a to je tak jediný... Nepřipravená hra na síti-typická hra Rogera když prohrává-jasný důkaz, že zápas je v háji.. Na USO typuju čtvrtfinále, záleží na losu.. Myslím že brzy ho Rafa nebo možná Andy vystřídá na n.1.. Má jediný štěstí, že má Rafa chronický problém s koleny, přesto věřím, že dá aspoň 14-15 GS.. Je pro mě lepším hráčem, Rogerův utrápený ekorežim se mi vůbec nelíbí, dobře, že prohrál! A Rio - jasná záležitost antukového KRÁLE, i když se možná Roger ještě zúčastní :D
Reagovat
spaniel
To uz jsme tady od tebe cetli. Mas jen jeden prispevek, ktery vsude kopirujes? Nazor ti neberu, i kdyz druha pulka prispevku je totalni blbost. P.S. Jeste se nevi, na cem se bude hrat v Riu, je to 50/50 antuka vs HC.
Reagovat
Roger_Federer
Taky veřim že Rafa vyhraje ješte 2x nebo 3X antukove RG..a jeho zbyrka granslamu z jednoho turnaje bude 9-10 titulu..
Reagovat
tito
Ty já bych si i tipl, když vidím, jak se hráči prezentovali na OH, že Rafa může být horkým favoritem na letošní titul z USO. Samosebou vše záleží na tom, jaký bude jeho zdravotní stav.
Reagovat
Roger_Federer
Roger byl včera hrozny,tak nejnervozní tenis jsem za 12 let u neho nevidel, tolik chyb a pokaženych zakladnich uderu jako za semifinale a finale nedal nekdy za cely turnaj....Nedivil bych se ničemu...ale Rafa pokud vubec se da do kupy tak vzhledem k obrovske pauze a povrchu nevim..Muj tip že pokud by Del Potrovi vydržela forma..muže to byt on..
Reagovat
spaniel
Takhle otevrene USO uz dlouho nebylo, je nac se tesit.
Nadal-velka neznama. Vzdy aspirant na titul, ale vzhledem ke zraneni je forma neznama.
Nole-zda se v utlumu, chybi sebevedomi, ale prohraval jen s top hraci, mel BP a kdyz par veci zapadne do sebe, muze vyhrat.
Murray-zlato by ho mohlo nastartovat do nove fazy kariery, ale kdovi, moc tomu neverim.
Del Potro-je zpet, jediny GS, ktery vyhral, ma formu, urcite je kandidatem.
Federer-netusim, zda se stihne zregenerovat, hlavne po psychicke strance, do finale olympiady nastupoval uz napul porazeny. Ale jako petinasobny sampion je taky horkym kandidatem. Vzdyt posledni dve semi prohral z matchballu.

Jsem moc zvedavy.
Reagovat
tito
Na toho bych si myslel taky. Tak uvidíme. No a Roger si to včera fakt vybral. Nic se neděje, jedeme dále. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
mats wilander ?@mwilander

Andy Murray winning gold is the most emotional victory I've seen live since Yannick Noah winning the French Open in '83. Congrats to Ivan 2!

No to teda nevím, já bych viděl více emotivnějších vítězství, Federer na RG nebo jeho 15. grandslam možná. Rafova výhra ve Wimbledonu.
Reagovat
ladka
prečo RF dostal 360bodov nie 450 ,ako vraj malo byt za prehu?ani AM nedostal 750 v bodovani opympyady sa nevyznám doteraz som nevedel ako sa to boduje az tu od vas,tak len preto sa pýtam.
Reagovat
smazaný uživatel
to fakt nevím,koukám i na Murryaho,ten taky dostal méně Roger o 90b méně a Murray asi o 200b méně,snad to zpraví.
Reagovat
smazaný uživatel
To nevím, nehrál se loni v tuhle dobu už turnaj v Montrealu? Jwestli nejsou odčteny body, ale Andy má o 90 bodů méně. Roger vypadl loni kdy v Montrealu? Pokud ve 3. kole, tak má správně o 90 bodů méně. Andy má mít ale minus 45 a ne minus 90, jak má.
Reagovat
smazaný uživatel
to si nemyslím,protože Nadalovo konto zůstalo stejné,Djokovičovi se přičetlo správně 270b
Reagovat
rodo
olympijske hry nejsou pro tenis vrcholem tak jako jine sporty , grandslam je proste nejvic :) o jedno kolo navic a od zacatku na 3 sety ne jak na OH. tudiz jsem to murraovi pral at aspon neco trefi , ale porad zustava na urovni wozniacke hraci bez titulu z grandslamu a nemeni to nic na titulu z OH :)
Reagovat
smazaný uživatel
Wozniacká byla ve 4 finálech grandslamu? A má olympisjké hry? Byla v jednom roce v semifinále všech 4 grandslamů? Tohle je přehnané srovnání teda.
Reagovat
smazaný uživatel
A byl Andy světovou jedničkou? :) Ne, samozřejmě nic proti němu nemám... Asi se shodneme na tom, že tohle srovnání je trochu pokulhávající. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakonec jsem se přiklonil v zápase k Dolgopolovovi, i když vím, že Haas třeba už nikdy nedostane příležitost takovej turnaj vyhrát, ale srdci člověk neporučí. A teda výkon předved úchvatnej, nesložil ho smolně prohranej TB a ve zbytku zápasu dominoval. Jeho hra je nádherná a tohle vítězství napravuje dojem ze zatím silně podprůměrný sezony. Každopádně po tý gigatragédii, co jsem musel sledovat ve finále OH, to bylo vážně ideální na spravení nálady.
Reagovat
smazaný uživatel
A ten bekhend je vskutku nádhernej, rychlej švih hranej u země a brzo po odskoku. Asi ukrajinská škola, já v tom prostě vidím Davyděnka a Marchenko hraje velmi podobně. Pro něj je bekhend dokonce největší zbraní, ale bohužel to asi nikdy nikam nedotáhne, už nejezdí ani na GS.
Reagovat
smazaný uživatel
V kolik začali hrát? Já šel spát asi v jednu a to Gilbert psal na twitteru, že už to vypadá lépe, ale stále prší. Jinak škoda, jasně, že herně je Dolgo někde jinde, ale Tommymu jsem to přál. Ale tak třeba to nebude poslední titul.
Reagovat
dappe
Hlavně by se tady měl řešit Murray a jeho výborný výkon. Ačkoliv hrál Federer jeden z nejhorších zápasů kariery, tak Murray dokázal jednoznačně přehrát a porazit nejlepšího hráče všech dob a současnou světovou jedničku na jeho oblíbeném povrchu. A až na pár příspěvků se tady řeší všechno ostatní, jenom ne Murray. Bohužel jsem se zase do toho zapojil taky, i když si vždycky říkám, že na to reagovat nebudu......
Reagovat
ladka
ja uznávam,že murray hral dobre nehádž všetkých do jedného vreca prosím!!!Vyhral právom
Reagovat
UnrealTom
Roger Federer:4x Australian Open
1x French Open (Roland Garros)
7x Wimbledon
5x US Open
6x ATP World Tour Final (Turnaj mistrů)
OH - Silver medail single, Gold medail double
weeks at number one - 290

Rafael Nadal: 1x Australian Open
7x French Open (Roland Garros)
2x Wimbledon
1x US Open
OH - Gold medail single
weeks at number one 102

pro všechny pochybovače :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dakujeme..Proste si nas vyargumentoval :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě štěstí, že už oba ukončili kariéru a tak se nedá spekulovat o tom, co ještě můžou dokázat :)
Reagovat
Berny
nadal by prý chtěl atakovat nový rekord ... vyhrát nejvíce GS pravou a levou rukou, k tomuto prvenství mu chybí jediná výhra na GS v pravém držení
Reagovat
Berny
pote navzdy budou spekulace o nejl.hraci historie ukonceny :)
Reagovat
J.M.
No, ale já si vážně myslím, že v tomto může být budoucí vývoj v tenisové hře. Pokud se někdo už od mládí bude učit hrát forhend levou i pravou rukou, stejně (prostě jen zrcadlově obráceně) z obou stran, může to být velká zbraň. Zas tak nemožné na naučení to není. Jsem zvědavý, koho to konečně napadne.
Reagovat
VlS
To už tady kdysi bylo na přelomu 50tých a 60tých let, ale nemůžu si vzpomenout na jméno.
Reagovat
Stan_Borowitz
Viděl jsem tak u nás na kurtech hrát dva Francouze, otce se synem. Zezačátku jsem si toho nevšiml, ale pořá se mi zdálo ne jejich hře něco divnýho, až pak jsem si uvědomil, že hrají jen forhend, pravačkou i levačkou. Docela jsem zíral, jak jim to šlo.
Reagovat
spaniel
Tady je o tom clanek
http://blogs.tennis.com/tennisworld/2012/04/two-for-the.html

Je ta i video chlapika co tak hraje.
Reagovat
J.M.
Díky za odkaz. Ale ten to tam bere až moc radikálně - úplně eliminovat bekhend. To podle mě není dobrý nápad. Forhend z druhé strany by měl být jen jednou z variant. Bekhend se pořád hodí, když je potřeba rychlá reakce (return, obranný úder), různé varianty úhlů a rotací (zejména čop, který jde z bekhendu mnohem přirozeněji). Taky ta argumentace inside out forhendem mi přijde mimo - ten se hraje právě proto, aby si hráč oběhl bekhend, takže obíhat si forhend z jedné strany na forhend z druhé strany, to mi nepřijde ani trochu chytré (ani z hlediska úhlu nebo rotace ven z dvorce to není výhodnější).

Ale ten nadalovský forhend z obou stran na tom videu - v pořádném provedení by to bylo ono. Kdyby Nadal měl ten svůj ultratopspinový silový forhend z obou stran, bylo by z něj tenisové monstrum se 20 GS tituly.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem slušný a vulgárnostem se vyhýbám, tak ten Rogers cup má letos to nejzkurvenější nalosování, co mohl mít. Já se tady raduju, že tam chybí hvězdy a moji oblíbenci budou mít teoretickou šanci získat body. A oni se vystřílí navzájem, nebo chytnou těžko porazitelný hráče.

Tomic - 2. kolo Djokovic
Nišikori - 3. kolo Djokovic
Haas - 1. kolo Nalbandian
Nalbandian - 1. kolo Haas
Dolgopolov - 2. kolo Del Potro
Del Potro - QF Djokovic

Tohle všechno se mi musí naskládat v 1/4 pavouka. Ve zbytku pavouka mám už jen Raonice, Isnera, Cilice....

Do háje s tím :))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Nalbandian ma tradičný pech..Hrac s najhorším losom ever :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to z tveho pohledu alespon castecne ztrati podivana na atraktivite.
Ja osobne jsem hodne zvedavej na Berdycha. Odehral nejlepsi polovinu sezony v kariere, ale paradoxne vrcholy sezony totalne zazdil. Uvidime co hodla ukazat na betonu. Pokud bude hrat nejakej prumer, Benneteau, Gasquet, Fish i Monaco ho muzou v pohode sundat hned z kraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, Berďa je pro mě jeden z hráčů takový tý druhý vlny sympatií, takže když se mi nepotká s oblíbencema, tak mu budu fandit. Přál bych mu, aby celej turnaj vyhrál. Je to velká příležitost.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal se prý přihlásil do turnaje paralympiády, co je na tom pravdy? :-)
Reagovat
a.magerova
Nechte, prosím, Rafu v klidu relaxovat....
Je to Pan Tenista a BASTA !!!
Reagovat
Labi
trošku provokativní poznámka ale určitě pobavila :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
To by Rogerovi neurobil ;)
Reagovat
smazaný uživatel
:-D vskutku zlý humor
Reagovat
smazaný uživatel
Bez jakékoliv náklonnosti musím říct, že Roger Murraymu ten zápas vyhrál :). Bylo to asi nejbídnější finále které jsem kdy viděl. Roger na kurtu nebyl a Murray těžil z chyb. Nicméně výsledek je jaký je. Akorát nechápu urážení Rogera v komentářích níže. Je důležité si uvědomit, že tenis se hraje na turnaje, grand slamy a body žebříčku ATP. Roger drží rekord v počtu týdnu na postu světové jedničky, má nejvíce grand slamů v historii a je historicky nejlepším tenistou. Zlatá medaile nikoho nezajímá. :)
Reagovat
Bob
bylo by jednodušší napsat, že si prostě fandil Rogerovi a vzdát Andymu čest. Andyho vítězství rozhodně nebylo jenom tím, že by těžil z RF chyb. Dneska byl prostě lepší a s Rogereme vytřel kurt, stejně jako Serena se Šarapovovou.
Reagovat
Sonja
:-D!
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím hraji tenis 21 let a sleduji od té doby co běžel poprvé v televizi a myslím, že dokážu posoudit, kdy Murray vyhraje chybami Fedexe a kdy svým uměním. Djokoviče vyřadil Andy perfektním tenisem. Dneska si to Roger prohrál sám. Ale nic to nemění na tom, že Roger ma 17 grand slamu a Andy ani jeden :)
Reagovat
spaniel
"tenis sleduji od té doby co běžel poprvé v televizi"

:D mame tady highlandera
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Bob
vím, že je to tak trošku osobní otázka, ale kolik ti teda je? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mě třeba upřímně zajímá a fakt mě bude hodně dlouho mrzet, že ji Roger nemá. A bohužel si myslím, že on nebude s tou kariérou tak stoprocentně spokojenej, jako by byl, kdyby ju získal. Byl to velkej sen, byl mu nadosah a nedosáh. Na to není zvyklý.
Reagovat
spaniel
Souhlas, taky jsem to moc chtel a myslim, ze Roger taky. Ae nikdo neni dokonaly, asi moc chceme pospojovat vsechny body jeho kariery a mit kompletni dokonaly obraz. Ale nic neni dokonale.
Reagovat
ladka
tak určite,ze to mrzi,ale na dnešný vykon si zlato fakt nezaslužil...
Reagovat
hatatytla
musim souhlasit s Kamilem, nejzvláštnější velké finále co jsem asi kdy viděl. Murray hrál solidně, Roger spomalenej. Sice se povzbudil tolikrát jak ne za celou karieru, ale uhrál ´pár gamů.
Je až s podivem, jak se může změnit situace za necelej měsíc na stejném kurtu. Po utkání jsem čekal nějáké vysvětlení od Rogera, typu zranění nebo únava, ale Roger je gantleman.
Reagovat
smazaný uživatel
Gentleman to je, ale tohle bych jako důkaz neviděl. Ten výkon byl podobnej výkonům z minulejch kol, jen našel silnějšího soupeře a byl ještě svázanější důležitostí zápasu. Určitě je u něj velká únava, ale vymlouvat se na ní by bylo hloupé.
Reagovat
Nola
"Djokoviče vyřadil Andy perfektním tenisem. Dneska si to Roger prohrál sám."

dávno som sa tak nepobavila...
skóre z tých dvoch duelov hovorí o niečom inom, ak by hrali na dva víťazné sety, tak Roger ide domov z výsledkom 2:6 1:6, hral zle, ešte horšie ako Djokovič
Reagovat
smazaný uživatel
to je los z říše snů pro tomáše :-D doufám že toho využije.. že bude hrát lépe na betonu než na hlíně..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ani by som nepovedal..Gasquet ho moze porazit a Benneteau potrapit..
Reagovat
smazaný uživatel
gasquet je absolutně s formy a benetoou neni na antuce tak je slabý by berdych musel předvěst další hrůzů semi bude hrát s raoničem si myslím a druhá část tsonga-djoko a finále murray-djoko:)
Reagovat
smazaný uživatel
final berdych - djoko :-P
Reagovat
Tominoo
Olympijský vítěz ve čtyřhře z Pekingu by se mohl o zlato ze singlu pokusit ještě za čtyři roky v Riu de Janeiro. "Nedá se vyloučit, že bych v Riu hrál. Ale teď to vidím tak, že bych mohl mezitím skončit a pak se vrátit," smál se Federer.
"Nemyslím na to. Samozřejmě rád bych měl olympijské zlato, ale se stříbrem jsem taky spokojený. Uvidíme, jak to půjde," řekl ke své případné další olympijské účasti.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ať se teď ozvou ti, co říkali, že Roger je na trávě neporazitelný! Možná, že kdyby ta tráva byla modrá, skončilo by to jinak :) Wimbledon byl zásluhou vlhké trávy a ne Rogerova skvělého výkonu! Prostě když se na něčem nedá běhat tak tam Roger vyhraje.. Je nejlepší-v tom, jak se dokáže přizpůsobit-to je vše.. Až udělaj zase nějaký povrch na kterým se nebude dát běhat, tak si myslím, že tam má Roger šanci!(viz Madrid) Ještě že se hrálo pod otevřeným nebem, jinak nwm jak by to dopadlo.. Andy ve všem lepší, Fedex může být rád za finále :) Ať jde s tím svým úsporným režimem hry do háje-nikoho to nezajímá a ani to není hezký! Tak jak hrál dneska Andy, jsem si představoval Wimbleon, Švýcarský arogán by jel domů s talířem :) Dobrou Rogere :D
Reagovat
smazaný uživatel
Raduj se, že Roger prohrál a nevymýšlej nesmysly.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer by s timhle vykonem neporazil ani kvalifikanta....
Reagovat
ladka
to je fakt hral dnes dosť mizerne
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.rogerscup.com/men/english/singlesDraw.php
Reagovat
brixner
Mohu někoho požádat o nějaký použitelný link na sledování OH on-line?? Rád bych viděl závod na 100 metrů, ale jsem, bohužel, bez TV:-(( Děkuji. Brix
Reagovat
a.magerova
http://www.ceskatelevize.cz/loh/zive/
Reagovat
brixner
Moc Ti děkuji, nikdy nezklameš !! :-)) Nejsem kdoví jaký "netový znalec", takže...no, jsi velmi milá ! Nejsem ani veliký konzument TV, ale akce typu OH, MS+ME v kopané, samozřejmě TENIS sleduji velmi rád ! Takže ještě jednou děkuji, very much :-) Brix
Reagovat
kombajn
NEVIM JA SEM TEDA RADSI ZE FEDEX VYHRAL WIMBLEDON NEZ OLYMPIADU. OLYMPIADA JE SKVELA ALE TENIS MNE NEJAK NEZAJÍMÁ PODLE MNE TAM NEPATŘÍ TO SE RADGI PODÍVÁM NA MASTERS 1000
Reagovat
brixner
No, jistě...Přesto si myslím, že po zlatu z OH moc toužil! Otázkou zůstává, zda by jeden Wimbledon tzv. vyměnil za ono zlato, snad se ho na to někdo oficiálně zeptá! Olympijský turnaj zůstává stále ve stínu grandslamů, to je jisté, ale svou váhu asi má a vítěze si budou připomínat asi jako vítěze grandslamu. Např. Rosset-nikdy toho moc nevyhrál, ale zlato z OH má a tím je zapsán do historie, ať se to někomu líbí či ne!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, taky jsem radši, že Roger vyhrál před měsícem a ne naopak. Před měsícem šlo o hodně rekordů, bez bodů z něj by se teď Novakovi pořád díval v žebříčku na záda...
OH byla jen třešnička na dortu a pro Murrayho určitě dobrá náplast za to minulý finále. Jen škoda, že to s Robsnovou nedotáhli ještě v mixu...
Reagovat
Berny
Panove muze mi nekdo rict na zaklade ceho by mel byt nadal nejl.hrac ever ? Na zaklade 1 turnaje ? to ze ma OH a roger ne ? pac v nicem jinem neni pred nim. A to jsem obrovsky fanda nadala. Budu rad kdyz nekdy bude teoreticky mozna rict ze je nejl.tenista. Bohuzel dneska ma roger navrh v 3 vecech 1) vice GS 2) doma na 1.miste zebricku 3) 6 vyher na TM .. nevim v cem by rafa DNESKA mohl byt lepsi, nechci spekulovat kolik vyhraje nadal GS, az bude na mete 17 muzeme se bavit :)
Reagovat
steve79
Jsou to hezký slova. Já si myslím, že se v tom ale nikdy neshodneme. Každopádně Rafa je nejlepší antukář a patří mezi nejlepší hráče v historii. Rogera asi Rafa nepřekoná díky svému stylu hry, který je opravdu fyzicky náročný
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně normálně přemýšlející fanda Rafy.
Máš pravdu, ale jinak tvý kolegové z fans Nadala vytahují pořád a do kola jejich vzájemnou bilanci :-D
Reagovat
Berny
No nadal je nejlepsi antukar vsech dob, to je bez debat, ale roger bohuzel ma nejl.cisla na betonu i trave, kdyz rafa vyhraje este 5 wimbledonu a bude mit 16 GS tak uz se da debovat ze je nejl.kdyz teoreticky se bude dat rict ze je nejl. antukar i travar :) Jinak nemyslim ze nadal by ho nemohl prekonat kvuli fyzickemu stylu hry, roger proste spoustu problemu na trave a betonu vyresi genialnimu podani, rikam ze tenis je o 2 vecech: 1) jak hrajete od stavu 5:5 az do TB 2)vite kdy utocit a kdy ne, nadal zvlada oba cinnost skvele, federer taky + cely zapas si pomaha uzasnym servisem, to je to co dela rozdily dle me. Neni nahoda ze RF a RN jsou historicky 2 nejuspesnejsi hraci v TB :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rogerovi jsem dnešní vítězství přál..bohužel se tak nestalo :( absolutně nesouhlasím s Bernym.Rafa už nikdy nepotřebuje být na metě 17 GS.on a Agassi mají zlatý Grandslam toď VŠE....není o čem diskutovat to jsou fakta
Reagovat
Berny
chces mi teda i rict ze agassi je lepsi nez federer ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
já neříkám že Agassi nebo Nadal je lepší hráč než Roger.možná si nerozumíme ale já beru fakta a trofeje...HISTORII je úplně jedno jestli nějaký hráč vyhrál 8 krát Roland Garros nebo 7 krát Wimbledon...důležité je skompletovat vše!!!a to Agassi a Rafa mají...Roger ne!!!a asi mít už bohužel nikdy nebude.o Davis Cupu záměrně nepíšu protože to není individuální soutěž.Lendl i Sampras byli taky světoví hráči ale jeden nemá Wimbledon a gruhý Roland Garros a podle toho je historie soudí...to jsou fakta tak to je....
Reagovat
J.M.
Nesmysl. Historie (tedy seznamy nejlepších hráčů historie, které čas od času různě v světpcých médiích vycházejí) jednohlasně staví Samprase mnohem výš než Agassiho, a prakticky vždycky i o stupínek nebo dva výš než Nadala, bez ohledu na to, že Pete na rozdíl od nich nemá kompletní sbírku. Stejně tak je to s Rafou a Rogerem.
Reagovat
tito
Když historie, tak historie.
Už jsem to sem dával ale zajímavé stránky.
http://www.tennis.ukf.net/
Reagovat
spaniel
Rafa nema turnaj mistru.
Reagovat
smazaný uživatel
podívej...takových anket jsem už četl milióny!a pokaždé vyšel vítěz někdo jiný :D Samprasovi jsem vždy fandil a i já jako jeho bývalý fanoušek musím konstatovat že nikdy u mě nebude na úrovni Agassiho protože nevyhrál Roland Garros a nemá zlato!!!a je mi jedno že má 8 titulů z Wimbledonu chápeš :)Pete a Roger nemají vše! Andre a Rafa ano...to máš to samé jako bys byl horolezec...osmitisícovek je 14..pokud nevylezes na všechny tak to nikoho nezajíma!!!a můžeš argumentovat kolik chceš že jsi vylezl ma Annapurnu šestkrát!!!historii to nezajima
Reagovat
smazaný uživatel
turnaj mistrů se nepočítá do zlatého Grandslamu :D tak samo i Davis Cup :)
Reagovat
dappe
Ty jseš mimo tvl. Nejhorší je, že ti tyhle nesmysly asi nikdo nevymluví. Podle tvý logiky by měl Federer vyměnit 6 Wimbledonů za jednu zlatou z OH, je až neskutečný, co se tady objevuje za názory.
Reagovat
spaniel
Fanousek Samprase si mysli, ze ma 8 Wimbledonu...zajimave.
Olympiada se hraje od 84teho, treba Borg, Laver, McEnroe ji asi nemeli sanci vyhrat.
Olympiada je 750b turnaj, turnaj mistru je 1500b.
Olympiada je hodne specificka tim, ze mas jednu sanci za 4 roky, myslim, ze se jeste hodne krat stane, ze nej tenista sve doby ji nevyhraje.
Roger ma zlato z Pekingu.
Reagovat
smazaný uživatel
podívej já tady nebudu soudit kdo je mimo a kdo ne!svoje invektiva si nech prosím pro sebe!a už vůbec nevím kde jsi vyčetl že Roger má vyměnit svoje vítězstvi ve Wibledonu za zlato!!! :D je to jednoduché! Andre a Rafa maji zlaty Grandslam! Roger a Pete ne....co je na tom těžké pochopit...božéééé za co :D
Reagovat
smazaný uživatel
K tym rebrickom je nutné dodat,ze porovnavaju byvalych tenistov,tenistov na sklonku kariery a 26rocnych tenistov..Tolko k relevantnosti tychto prieskumov..
Reagovat
smazaný uživatel
no Roger má zlato z Pekingu :D ale škoda že pouze ze čtyřhry :D která se do zlatého Grandslamu nepočítá :D a jestli má Sampras titulů z Wimbledonu 7 nebo 8??? slovíčkaření ti jde to je fakt...má jich 7 :D
Reagovat
dappe
GS turnaj je v tenise nesrovnatelně víc než OH, všechno co si napsal, jsou nesmysly. Takže to, že jsi mimo, jsi odpouštět nemusím. Podle tebe by hráč, kterej vyhrál 4 GS(každý GS jednou) + OH byl historicky lepším, než hráč s 20 GS tituly.
Reagovat
spaniel
No, to ano, je ze 4hry, ale hadej co! Rafa z ni zlato nema! Bueee! :)

A jestli se mylis se Samprasem, muzes se myslit i jinde... Zamrazilo te? :-O
Reagovat
dappe
Otázka je, kdo je tím hráčem na sklonku kariery. Já v tom mám jasno a už za chvíli dostanu za pravdu :)
Reagovat
smazaný uživatel
spanieli a proč by mě mělo zamrazit :D já jsem udělal překlep že Sampras nemá 8 ale 7 Wimbledonu:)ty jsi udělal překlep že jsi napsal "myslit" místo mýlit.... :D ale nic se neděje :))))
Reagovat
J.M.
Ano, samozřejmě, porovnávají hráče s uzavřenou kariérou se současnými, kteří mohou ještě něco vyhrát. Proto to nejsou definitivní, ale průběžné žebříčky. Můžou se časem zrevidovat.

Jinak ta olympiáda má kromě toho, že je jednou za 4 roky (a tudíž pokud zrovna hráč není v té době ve formě nebo je zraněný, má smůlu, dalších šancí už moc není), je specifická i tím, že nemá žádnou tradici jako grandslamové turnaje. Roland Garros se hraje na antuce, Wimbledon na trávě, proto vítězství na obou u jednoho hráče má svoji velkou váhu. olympiáda se pokaždé hraje na něčem jiném, čili záleží, co zrovna tu kterou olympiádu chytnou a jak jim to sedne. I to znevažuje její význam. Stejně tak jako třeba u Agassiho to, že ji vyhrál v době, kdy tenis na olympiádě nebyl brán moc vážně.

Jinak obecně bych řekl, že vyhrávat konzistentně řadu let po sobě co se dá a sem tam něco prohrát je daleko větší kumšt než mít celou kariéru nevyrovnané výsledky a sem tam něco vyhrát. Proto je pro mě, a jak to tak čtu, i pro ty historické tabulky tak jak jsou ve většině případů prezentovány, daleko víc mnohonásobné vítězství na těch samých grandslamových turnajích (což značí letitou dominanci) než jeden zkompletovaný zlatý slam (který může znamenat roztroušených několik málo turnajových vítězství během mnoha let).
Reagovat
a.magerova
A přebíraly si je v gumácích - přišlo mi to vtipné :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Vtipné to možná je :-), ale mě se ty gumáky vůbec nelíbí..
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna jsem psal o trochu níž, že je to stejně úlet. :D Jsem rád, že jsem to viděl živě na netu. Ještě bych rád viděl ceremoniál mixu. :)
Reagovat
a.magerova
až bude jasný komu bronz :-))
http://www.ceskatelevize.cz/loh/zive/loh7/
Reagovat
smazaný uživatel
Právě tam jsem se koukal na ceremoniál čtyřhry. :) Jinak bronz v mixu přeju Sabine, ale hodně favorizuju americkou dvojici. Nakonec i Lise bych to docela přál, protože jí taky "hrozí" dvě čtvrtá místa...

Ještě k tomu ceremoniálu ženské čtyřhry: Venus byla se svými barevnými vlasy a namalovanou pusou taky dobrá. :D Jo a Makiri je teď úspěšnější než její přítel Alex, protože ten medaili z olympiády ještě nemá. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký bude zítra stav (počet bodů) na žebříčku ATP, nevíte?
Reagovat
J.M.
Jestli to dobře počítám, tak

Roger: 11525
Novak: 11270
Rafa: 8905
Andy: 9210

Na http://live-tennis.eu/ to mají úplně jinak, tak nevím, jestli to počítám špatně, nebo tam není zase nějaký týdenní posun oproti loňsku...
Reagovat
J.M.
(Andy má být 8210, samozřejmě)
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis na teto soutezi, obtiznosti nesnese kriteria grandu - prestižnosti snad ano

Finale nezmenilo nic na faktu, ze Roger Federer zustava olym. sampionem....Peking.

Dulezitym faktorem uspechu skota, bylo samozrejme konecne venkovni prostredi - nikoliv hala. On Muraj byl pouze na 51% prvniho servisu, svycar 65% a daleko vice es. Zkratka hralo se vice "tenisu - nez před měsicem v poslednich dvou setech.

Novak: je kazdopadne poznamenan z krute porazky v Paris ( nezavrseni kompletniho grand slamu ) a take trava neni jeho domenou. Jeste chvili bude jaksi tapat a pote to rozbali snad jeste ve vetsi sile nez kdykoliv předtím.

Je opravdu nepředstavitelne, aby tenis pokracoval i nadale bez svycarskeho tenisty
Reagovat
dappe
Jsi trochu vedle, při Wimbledonu se hrálo daleko víc výměn, tam měl Federer za 4 sety jenom 25 přímých bodů ze servisu. Dneska byl problem v tom, že jeden hráč den neměl a druhý ano. Což se ve sportu stává dost často.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak neújspěšnější olympijonici mezi tenisty.

1. Serena - 2 zlata
2. Andy - zlato + stříbro
3. Vicky - bronz + zlato
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už je to oficiální, že je Vika druhou nejúspěšnější tenistkou olympiády. :)

Jinak v ženské čtyřhře získaly bronz Makiri a Nadia, to jsem taky rád. Makiri jsem to přál, aby nebyla dvakrát čtvrtá... Zrovna teď po finále mixu byl medailový ceremoniál čtyřhry žen. Andrejka s Luckou tam byly v gumákách, to je stejně úlet! :D
Reagovat
smazaný uživatel
A další se dvěma medailemi je Mike Bryan, který stejně jako Vicky uzmul jedno zlato a jeden bronz.
Reagovat
smazaný uživatel
Ou, tak druhé zlato nevyšlo, jak Andy podržel vždy Lauru a byl nejlepším hráčem na dvorci, tak dnes jeho chyby rozhodly o vítězství Bělorusů. Za prvé v super tiebreaku za stavu 6:6 druhý servis na forhend Mirného, který Lauru vytloukl. A hned další míč poslal return na 2. servis Vicky do sítě. Pak už to nedohnali. Ale i tak poklona a hlavně pro Lauru neskutečná vzpruha.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě teď jsem z toho celej hotovej! :D Je mi líto britského páru, byli oba dva super. Jsem ale strašně šťastný, že je Vika olympijskou vítězkou! :) Ten super tie-break byl nakonec hodně těsný, i když v něm běloruský pár ani jednou neprohrával. Andyho nepovedený return na druhé podání Viky byl asi klíčový moment, bylo to za stavu 7:6. Taky je ale potřeba říct, že Vika dala dobrý druhý servis na tělo. :) V konečném skóre byly rozhodující taky dvě dvojchyby Laury, které v super tie-breaku dala, ale těžko se jí dá něco vyčítat... Pro Lauru by bylo zlato úžasné, ale stříbro je taky super. Je mi trochu líto i Andyho, kterému Vika s Maxem "pokazili" jeho velký den, ale mít zlato a stříbro je paráda. Ze dvou medailí pro Viku jsem naprosto nadšený a musím poděkovat Maxovi, který jí hodně pomohl. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, pro Lauru už tak neuvěřitelný úspěch a velká zkušenost, která ji snad pomůže i v singlu. Talentu má na rozdávání.
Reagovat
smazaný uživatel
Od: Stan_Borowitz Gentlemanské gesto
Podle mne Federer dobře ví, že zlato získá za čtyři roky v Riu, tak to Andymu pustil, aby konečně taky vyhrál něco velkého a získal potřebné sebevědomí. Navíc si byl dobře vědom toho, že Andyho čeká ještě finále mixu, proto se ho snažil jen rozehrát, ale přitom neunavit. Prostě tenisový gentleman každým coulem. Nebo ho včera večer navštívil Ivan Hrozný a udělal mu nabídku, kterou nemohl odmítnout...
----------------------------Tak už jsem v životě slyšel hodně hovadin,ale tohle je opravdu unikum.
Reagovat
spaniel
Bez na www.obchod-se-vsim.com

Klikni vpravo na hore na

a pak klikni dole (hned pod zdravym rozumem) na

nezapomen zadat dorucovaci adresu, jinak zas vyjdes naprazdno.
Reagovat
smazaný uživatel
Micheli, člověk tvého vzdělání by měl pochopit, že se jedná o ironii. Jinak, když už jsi zde, mohl by ses pokusit nám říci, jak vidíš USO.
Reagovat
spaniel
Bez na www.obchod-se-vsim.com

Klikni vpravo na hore na "schopnosti"

a pak klikni dole (hned pod zdravym rozumem) na "smysl pro humor"

nezapomen zadat dorucovaci adresu, jinak zas vyjdes naprazdno.
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky? :-////
Reagovat
spaniel
Neee :)
To jen oprava, jsem to dal zavorek a nezobrazilo se to.
Reagovat
smazaný uživatel
+1 s hvězdičkou, zasmála jsem se :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Kde jsi? Utápíš se ve skotské whisky?
Reagovat
Stan_Borowitz
V této souvislosti mne napadlo, že po dnešku určitě prudce stoupnou tržby, a tedy i akcie producentů skotské whisky. Ještě by se do 22 hod. něco dalo nakoupit na NYSE nebo Nasdaqu a zbohatnout...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za tip, pokud to vyjde, něco ti z toho kápne, Stane.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevydržel jsem, otevřel jsem láhev, láhev skotské Glenfiddich a jenom se směju a s nikým se nebavím, ani telefony neberu...
Reagovat
Vojtiik
Stane nechcu ti do toho kecat ale v neděli (cely vikend) jsou Wall Street a vsechny ostatni burzy sveta zavreny:)) ale sranda musi byt :D
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, máš pravdu, já jsem ještě časově vykolejený z dovolené... tak z toho zase nic nebude.
Reagovat
ladka
boby do rebričku ziska aj porazeny či len vitaz?
Reagovat
J.M.
Všichni, kdo se turnaje zúčastnili (za první kolo je 5 bodů, až k 750 bodům za první místo).
Reagovat
ladka
dakujem za odpoved,inak škoda,že Roger hral dnes tak zle,ale aj striebro poteši
Reagovat
Stan_Borowitz
To je nějaká slavnostní večeře?
Reagovat
smazaný uživatel
Krásná práce Andy. Dneska Federera doslova zlikvidoval. Je teda pravda, že Federer moc horších zápasů v životě neodehrál, ale Andy hrál výborně a to i bez servisu. Teď už by to chtělo konečně nějaký GS. Andy ukázal, že labilita je minulost a má na to vyhrávat velké zápasy. Moc mu gratuluju.

Gigin: Díky moc, jak jsem říkal Novak si to určitě vynahradí.

Vojtiik: Si trochu zaspal dobu. Takový už nejsem. Je pravda, že dřív sem se tu choval jak naprostej ubožák, ale to už je pryč. Na RG to byl takovej poslední dozvuk. Dodatečně se omlouvám.
Reagovat
smazaný uživatel
to nemohu říct...
Reagovat
a.magerova
Jj luxusní...
Reagovat
smazaný uživatel
Ani ne...
Reagovat
a.magerova
Njn já jak slyším slova Cimrmana tak vždy zjihnu...
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, ale byla to jen póza, věř mi, že takový opravdu nejsem. Prostě sem se předváděl.
Reagovat
Stan_Borowitz
Týjo, tomu tedy říkám coming-out...
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel Roger dneska neměl svůj den, byl asi fakt moc přemotivovanej. Výsledek vypadá hodně krutě, ale je to trochu zkreslující, celkem podobný letošnímu zápasu proti Djokovičovi na RG. Hodně napověděl už ten začátek, kdy mohl Roger hned získat brejk, místo toho pak zbytečně přišel o servis. Tenis je hold o využívání šancí a tam byl dneska největší rozdíl. Jinak bych řek, že Murray rozhodně nehrál líp než při Wimbledonu, hlavně servis byl dneska celkem slabej, ale zahrál několik dobrejch výměn a měl i potřebný štěstí.
Každopádně se herně hodně zvednul, už dokáže zahrát i agresivně a dá se na to aspoň koukat. To je pozitivní.
Reagovat
Vojtiik
zaspal dobu, za nama:)) pri RG jsi se projevil dost jasně:))
Reagovat
smazaný uživatel
Abych ti řekl pravdu. Tak na tomto portálu jsi asi ten poslední jehož názor mě zajímá. Takže si mysli co chceš.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak bych se ještě vyjádřil ke spolupráci Andyho s Ivanem, která zde bývala kritizována. Já nevím, ale já tam posun vidím. Ať už je to v agresivnějším pojetí hry nebo zvládání těžších okamžiků. Šlo to poznat s Ferrerem ve Wimbledonu, pak i s Tsongou, kdy ho začínal přehrávat a také během tohodle turnaje. Dřívější Andy by s Djokovičem prohrál při tolika brejkbolech, v pravou chvíli ví, kdy zaútočit, na brejkbolech je o poznání agresivnější ještě. Podle mě teda zatím ta spolupráce určitý posun přinesla a měla by pokračovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhlášení na čt 2 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Oh, krásný moment, jak centrální dvorec zpívá hymnu, i Andy nakonec pár větiček zazpíval. A jak se usmíval, pro mnohé nesympaťák.
Reagovat
Stan_Borowitz
To ten mix už dohráli, nebo si Andy odskočil pro medaili a pak se to vrátí dohrát?
Reagovat
smazaný uživatel
To byl záznam, ceremoniál byl do půlhodiny po zápase. Mix stále hrajou, 1. set vyhráli 6:2.
Reagovat
spaniel
To je ze zaznamu :)
Reagovat
a.magerova
Stane Ty jsi dnes nedostižný :-)))
No sice jsem viděla live, ale záznam taky potěší, nejvíc se mi líbil ten frajer v tom bílo-červeném :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Proč neměl Roger vlajku?
Reagovat
smazaný uživatel
Sebralas mi to z klávesnice. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
dík...to víš, týden jsem teď pojídal vtipnou kaši z všemožných i nemožných těstovin v zemi jim zaslíbené. Tak jsem rád, že to ocení i někdo jiný než moje domácí váha, která má ze mne očividně radost, jinak by mi přece neudělovala tolik bodů, když se na ni postavím...
Reagovat
a.magerova
Domácí váha to je kapitola sama pro sebe...
Horší než třídní nepřítel, mám doma taky jednu takovou :-/
Jen jsem nevěděla, že to je z vtipné kaše, jsem teda zcela zbytečně upozadila čokoládu :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni ode dneška povinně minimálně jednou denně vtipnou kaši, at´ to tady za diskuzích za něco stojí.
Reagovat
Stan_Borowitz
Podle mne Federer dobře ví, že zlato získá za čtyři roky v Riu, tak to Andymu pustil, aby konečně taky vyhrál něco velkého a získal potřebné sebevědomí. Navíc si byl dobře vědom toho, že Andyho čeká ještě finále mixu, proto se ho snažil jen rozehrát, ale přitom neunavit. Prostě tenisový gentleman každým coulem. Nebo ho včera večer navštívil Ivan Hrozný a udělal mu nabídku, kterou nemohl odmítnout...
Reagovat
smazaný uživatel
Dle mého názoru bude neustále nedostižné olympijské zlato motivovat Federera až do roku 2016 ke špičkovým výkonům. Bude chtít hrát na maximum, aby se na turnaj kvalifikoval a získal zlato. Proto nás ještě čekají minimálně čtyři roky Rogerova skvělého tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Vtipné :)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Možná i toto mohlo v Rogerově rozhodování o tom, zda to Andymu pustit, hrát svou roli. Bál se, že by mohl ztratit motivaci, když by vyhrál, už úplně všechno. A on chce ještě hrát. Máš pravdu, ale sugestivní pohled Ivana bych také nepodceňoval...
Reagovat
a.magerova
Jj taky mě to napadlo :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Toto máte z vlsatních hlav? Nebo už nedokážete ani trochu normálně přemýšlet.Styďte se.
Reagovat
Stan_Borowitz
jasně, dnes jsem měl vlsatní hlavy k obědu, tak se nediv...
Reagovat
smazaný uživatel
Blbe ty jsi nikdy neudělal překlep.aaaaaaaaaaaaaaaaajseš omezenec a na tom už nikdo nic nezmění.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, máš naprostou pravdu, jsem blb a omezenec a ty jsi chytrák s rozhledem. Fakt mě hrozně mrzí, že nikdy nebudu jako ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mu titul přeji. Navíc hrál skvěle, zato Roger pravý opak. Jsem však v klidu, Roger je pořád první a nic se neděje. Nemusíme to hrotit, lidi. Roger si nyní odpočine a pak hurá do USA. Hlavně s dneškem už nic nenaděláme, prostě se nezadařilo. Užívejme pohodové neděle, i když prohra mrzí. Zítra začíná nový týden a příjdou nové výzvy pro nás všechny.
Reagovat
ladka
neviem,ale mám takého zleho tušaka,že sa Roger odhlasi aj zo Cincineti,no a potom už 1.asi nebude žial
Reagovat
brixner
...Rogerovi nevyšlo...Zápas jsem, bohužel, neviděl, ale dle výsledku, to vypadá vážně na debakl, Roger mnoho utkání na trávě 0:3 neprohrál ! Ale podle Vašich komentářů si lze domyslet tak nějak jediné-Andy hrál výborně, Roger špatně, takže zlato je v pravých rukou! Mě osobně by více mrzela prohra např.s Novakem, Andyho mám rád, už pro ten jeho "nováčkovský" nápřah při forhendu:-) je v pořádku, že olympijské zlato z londýnské trávy zůstalo v Británii! A další olympijská motivace pro Rogera?No, čas zastavit nelze, ač hraje Roger nanejvýš úsporně, i jeho tělo se pomalu opotřebovává...Tím nechci tvrdit, že věk cca 35 let, je pro tenistu jeho formátu jakkoli tragický(viz.Rosewall nebo nověji Agassi), přesto mám jaksi předjímavý pocit, že na dalších OH Rogera v singlu neuvidíme. A pokud přece-nejspíš na zlato už nedosáhne, vyrůstá nová generace hráčů, budou a již jsou velice kvalitní a rychlí a i za čtyři roky si budou po vítězství nad Rogerem říkat..."tak, mám skalp největší tenisové legendy!" Rogere, blahopřeji ke stříbru, Tobě Andy ke zlatu ! A už se těším a US OPEN ! Brix
Reagovat
spaniel
0:3 prohral na trave jen 2x, a to v 2000 a 2002.
Reagovat
brixner
Díky za info, zase tak obrovský přehled nemám! 2000-2002-začátek kariéry, což je ze sportovního hlediska už dávno:-)) Roger je fenomenální "trávař", srovnávat se s ním může snad jen Pete, Boris a Stefan! Zlato by Rogerovi jistě slušelo, jen by mě, čistě hypoteticky, zajímalo, jakou že by měl ještě motivaci, pokud by v Londýně vyhrál...Možná ještě jeden Roland Garros a tam ve finále porazit Rafu:-) Ale i toto se může přihodit, takže uvidíme, jak se bude další kariéra tohoto tenisového giganta, vyvíjet. Ale mám ho rád-pro ten jeho skvělý styl tedy určitě ! Brix
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Andymu a jeho fanouškům!
Dneska byl ve všem lepší, šel si za svým a je to naprosto zasloužený výsledek.
Roger prostě odešel, byl hrozně svázaný. Jsem rád, že mu alespoň vyšel ten Wimbledon.
Reagovat
a.magerova
na kurt na mix...
Reagovat
smazaný uživatel
Wohou, hned 3:0 se 2 brejky.
Reagovat
J.M.
Teď po výhře se mu hraje mnohem snáz, to už je v podstatě sranda...
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, to jo, ale sešli se oba zase, i Laura. Ale Andymu to tam padá, teď vítězný return.
Reagovat
smazaný uživatel
Laura si zase vybrala svou chvilku nepozornosti. Ale tak co, chcou asi i napočvrté vyhrát přes super tiebreak.
Reagovat
Alois_Mlok
si Roger myslel, že se Skot zase porazí sám, tak se škaredě přepočítal. Tohle byl docela debakl... Až se zase povedou polemiky o tom, kdo je nejlepší hráč historie, tak chybějící zlato ze singlu z olympiády bude pro Federera další mínus (vedle porážek od Nadala). A že těch příležitostí měl...
Reagovat
smazaný uživatel
a kdo by to podle tebe měl jiný být?u Nadala se zase může povídat o tom že nikdy nevyhrál Turnaj mistrů a u Djokoviče Rolland Garros.Pro Federera bude hovořit nejvíce GS
Reagovat
smazaný uživatel
Polemiky vedou jenom ti, kteří nechtějí Rožéra jako nejlepšího hráče historie uznat a vymýšlejí si nesmysly. Rožer je nejlepší hráč všech dob, protože nikdo nikdy nevyhrál víc jak on. Hotovo, vyřízeno. Jedno zlato z olympidády se rychle zapomene. 17 GS si budou pamatovat všichni. O dalších nej trofejích ani nemluvě...
Reagovat
J.M.
Ony se tedy ty polemiky už léta prakticky nevedou. To, že je Roger číslo jedna v historii, je něco, co tvrdí snad všichni tenisoví komentátoři, novináři, experti, bývalí i současní nejlepší hráči (namátkou - Rod Laver, kterého dodnes někteří považují za č. 1, John McEnroe, Rafael Nadal..), vycházely i články s žebříčky nejlepších hráčů historie, kde byl Roger číslo jedna. Jistě má každý právo si myslet cokoli, ale myslím, že mezi odbornou veřejností je jasno už léta, jiný názor je okrajový a vzácný. Spíš už teď vychází články na téma "je Federer nejlepším sportovcem světa?" To je otázka, která se řeší.
Reagovat
Alois_Mlok
Polemiky se povedou pořád, protože neexistují žádná pevná kritéria, podle čeho to posuzovat. Počet GS titulů může sice takovým kritériem být, ale zdaleka ne jediným (nechce se mi zacházet do detailů). Nehledě na to, že Nadal i Djokovič můžou teoreticky ještě Federera dohnat, i když to považuju za nepravděpodobný. Tohle není nic proti Rogerovi, já sám ho řadím mezi čtyři nejlepší (Sampras, Borg, Nadal a on).
Reagovat
Alois_Mlok
J.M.: Tak je pravda, že spousta odborníků ho na tuto pozici pasuje. Nedávno jsem ale někde četl, že zrovna J. McEnroe prohlásil, že podle něj je to Nadal...
Reagovat
J.M.
McEnroe před dvěma lety řekl, že nejlepším hráčem všech dob je Federer. Později řekl, že by se jím mohl stát i Nadal, a že Federerova pozice není jistá, i vzhledem k jejich vzájemné bilanci. Nevím, co říká tento měsíc, ale sledoval jsem wimbledonské finále, které spolukomentoval, a byl zase plný údivu a obdivu.

Jinak to, že je Federer nejlepší v historii, ale že šanci má i Rafa, pokud zůstane zdravýřekl i Borg... Jistě, šanci má. To se teprve uvidí.
Reagovat
Stan_Borowitz
To jsi četl tady na diskusi a tento nesmysl vypustil do světa nick marty28 nebo tak nějak. Pokud jsem nějaký jeho výrok nepřehlédl, pak John McEnroe nikdy neřekl, že je podle něj Nadal lepší tenista, ale že je lepší atlet. Což je něco poněkud jiného a je to samozřejmě pravda.
Reagovat
J.M.
Jinak u toho Nadala mi ještě přijde zajímavé, s jakou vehementností v rozhovorech odmítá úvahy, že by on mohl vůbec na tento post pomýšlet... Skoro až dotyčného novináře sjede za to, jak by to vůbec mohlo přicházet v úvahu, že by on mohl někdy Rogera překonat.
Reagovat
smazaný uživatel
Je úplně jedno, co kdo říká. Hovoří pouze výsledky. A ty má nejlepší Rožér. Kdyby nedejbože McEnroe řekl, že nejlepší hráč historie je Berdych, tak tomu přece nikdo nebude věřit :-)
Reagovat
Alois_Mlok
Stan_Borowitz: No je možný, že jsem to četl na diskusi. Ostatně mně je to celkem fuk. Pro mě osobně je kromě počtu titulů hodně důležitý i styl hry a způsob, jakým hráč soupeře poráží, a v tom je podle mě Federer bezkonkurenční...
Reagovat
spaniel
No on je tim Rafa ale znamy. On kdyby nastupoval na RG proti hraci, ktery 856ty v zebricku, tak by tekl, ze se neciti byt favoritem. A dobre dela. Potoze kdyz rekne Federer pred svym zapasem, ze je favoritem, tak je arogantni.
Reagovat
smazaný uživatel
Komentatori,novinari,experti :)
Reagovat
J.M.
Ano, komentátoři, novináři, experti. Je to doložitelné. A pokud někdo neuznává komentátory, novináře ani experty, pak vyjádření hráčů bývalých i současných (z nichž mnozí taky patří mezi nejlepší v historii) je snad dostatečně významné. Připomeňme si jen malou číst z nich (na všechny tu zdaleka není místo):

"Pro mě je Roger nejlepší hráč, který kdy hrál tenis." - Bjorn Borg

"To, co dokázal, se nikomu nepovedlo, a asi už nikdy nepovede. Je nejlepší hráč všech dob." - Pete Sampras

"Vyrovnání Samprasova rekordu a zkompletování kariérního grand slamu z něj dělá nejlepšího hráče všech dob."- Billie Jean King

"Roger je nejlepší hráč všech dob. Je to nejtalentovanější hráč, jakého jsem kdy viděl. Má nejkrásnější projev všech dob." - John McEnroe

"Federer je nejlepší hráč historie" - Rafael Nadal

atd. atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Zabudol si napisat datumy.

Ale to je jedno,ja debaty typu best ever povazujem za absurdné..Nedá sa to zmerat, jednoznacny vitaz neexistuje a som si istý,ze to vedia aj komentatori..Na druhu stranu ti rozumiem, je potrebné zahojiť dnešné boľačky,len som prekvapeny,ze veris tymto diplomatickym bachorkám..
Reagovat
J.M.
To nejsou diplomatické báchorky, a to, že Roger dnes prohrál, nemá s tím, že to dnes píšu, vůbec nic společného.
Reagovat
Berny
nadal v roce 2006 tusim ,,kdo si mysli ze jsem lepsi nez roger, tak o tenisu nic nevi" .. borec rafa
Reagovat
smazaný uživatel
V kontexte nasej minulej diskusie v ramci best match ever stojí celá tvoja argumentacia na vode..Teraz nazor podpurujes vseobecnými tvrdeniami a citaciami a v pripade best match ever si ich negoval..Stale sú to rovnakí experti,novinári,komentátori...A Wimby08 za zapas cislo jedna povazuju títo ludia kvoli kvalite tenisu..Kvalite..Lahko dohladatelné ;)..Takze ako to je s tymi expertami?
Reagovat
J.M.
Asi nechápu. Stále opakuji totéž. Pokud třeba John McEnroe řekl "byl to nejlepší zápas, jaký jsem kdy viděl", tak jsem s ním souhlasil (i když od té doby to podle mě překonala některá finále Djokovič-Nadal). Ano, byl to úžasný zápas. Ale o kvalitě tenisu jsem tam nic nezaregistroval, aspoň ne ze serióznější odbornější stránky (nepočítám nějaké fanouškovské výkřiky nebo bulvární články). Stejně tak když si teď prohlížím dobové články ze světa, kde citují b různých variantách totéž: "the greatest tennis match ever played."

O tom, jak tam speciálně Roger hrál skvěle, jsem nikdy nic nečetl, respektive ne od někoho, jehož názor by mi připadal významný. Všichni světoví glosátoři se tam rozplývají nad tím, jak měli hráči pevné nervy a jak bojovali, o jejich vnitřní síle, jaké to bylo drama, co bylo v sázce, jaké to mělo historické pozadí a význam, jaké to mělo vyvrcholení, jak se to stihlo dohrát v poslední možné chvíli a tak. To byly skutečné kvality toho zápasu.
Reagovat
J.M.
No pozor, on v podstatě stále totéž tvrdí i v roce 2012.
Reagovat
smazaný uživatel
Brad Gilbert ?@bgtennisnation

It has been 9 years since we have had 4diff winners of a major will it happen at the USopen this year

Zajímavý názor Gilberta, tak snad mu to vyjde.
Reagovat
J.M.
To není názor, ale otázka.
Reagovat
smazaný uživatel
On píše, že se to stane, takže to je není otázka.
Reagovat
spaniel
tomasinho, J.M. ma pravdu. Pta se
Reagovat
J.M.
nepíše, že se to stane. Věta "will it happen" neznamená "stane se to", nýbrž "stane se to?" To, že tam není otazník, je jen tím, že tam na Twitteru moc nepoužívá iterpunkci (ani tečky za oznamovacími větami) ani velká písmena na začátku vět, nicméně "will it happen" je věta tázací, to je základní anglická gramatika z první lekce.
Reagovat
J.M.
(interpunkci)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, omluva, on píše will it, já četl it will.
Reagovat
smazaný uživatel
A jak poznamenal Chazy, tak je tu další zajímavost (snad nevadí, že ti to ukradnu).

1. grandslam vyhrála světová jednička
2. grandslam světová dvojka
3. grandslam světová trojka
4. grandslam...? že by?
Reagovat
J.M.
Že by Nadal? :-)

(On by snad Andy mohl do US Open Rafu odsunout na č. 4.)
Reagovat
J.M.
(pardon za to špatně napsané jméno)
Reagovat
smazaný uživatel
No, k tomu by potřeboval asi vyhrát Toronto, kde loni skončil v 2. kole a obhájit Cincinnati.
Reagovat
spaniel
Prohra s Andym boli nejmin. Z top4 jsem ho mel po Rogerovi vzdy nejradeji a po finale Wimblasu jsem mu pral velky uspech. I kdyz radeji bych teda USO :)

Dneska ukazal, jak umi, otazka je, zda to neni zase jen nejaky zablesk. Pamatuji si po Tokiu, kde dal Rafovi kanara, jsem si rikal, ze uz na to dosel a ...samozrejme nic. Toto by mohl byt zlom, jsem zvedavy. Treba mu bude 2013 patrit. Dneska to ale daval neskutecne.

Roger na druhou stranu bida, dobehla ho unava a nervozita. V semi si jeste pomohl servisem, ten se dnes bohuzel nedostavil. Bojim se, co s nim rozplynuti olympijskeho snu udela, snad se zregeneruje a vrati se plny elanu a sil.
Reagovat
Pe3k
Po semifinále, které vejde do historie jsem Del Povi moc na Novaka nevěřil. Naštěstí Novak není v ideální formě a bronz z olympiády už má...Vyhrál Andy, pak legenda Roger Federer a třetí Juan Martin Del Potro dokázal svou hrou, že jej nemůže nikdo podceNovat a pude v žebříčku nahoru. Stejně jako Murray.
Reagovat
Bolomsson
Prosím Vás, jsou za OH body do žebříčku ATP?...mám zato, že vítěz bere 750 bodů, pletu se nebo je to tak?
Reagovat
Denis92
je to tak
Reagovat
Berny
Murraymu jsem roky nemohl prijit na chut, ale cim vic tenis sleduju tim vidim vice kvalit v jeho hre. Prvni servis cely turnaj famozni, mimo dnesku, return neuveritelny. Nevim co presne znamena vyraz ,,čte dobre servis" ? Respektiva jak to murray ci djokovic delaji. Otazku pokladam lehce nadnesene, ale prijde mi neuveritelne jak murray trefuje strany kam roger podava, vsechno do kurtu dostane, z 2.servisu agresivni. Backhand dneska famozni, technicke vymeny zvlada dokonale uz roky, ale nejvetsi sila mi dneska prisla v tom ze murray poznal kdy zautocit, kdy dat volny uder, kazdou vymenu vedel co chce a kam zahrat. Je skoda ze tak famozni hrac se musi potykat s tak spatnym forhandem :( v TOP 30 ma horsi snad jen troicki, stepanek, simon a gasquet. Predevsim nerozumim tomu ze na returnu ma forhand famozni, prohozy ma famozni ale prumerny balon letici na kriz ci k baseline ma problemy zabit, hrozne se na to nadre, neverim ze to v 25 letech muze zmenit, ale on mit forhand na urovni zbytku top 20 tak toho vyhraje jeste vice.
Reagovat
Stan_Borowitz
to je něco, co se nedá moc naučit, s tím se člověk narodí (nebo nenarodí).
Reagovat
Stan_Borowitz
tedy čtení servisu a return jako takový, abych byl přesný. Dá se to natrénovat, ale jen do hranice vrozené minimální reakční doby.
Reagovat
Pe3k
Gratulace Andymu! Bez debat jeho největší životní úspěch. Hrál velice kvalitní tenis a Roger mu svýma chybama šel ideálně do noty :)

Roger jen potvrdil současnou nadvládu nad světovým tenisem a hlavně získal ještě další velkou motivaci pro následující 4 roky tenisu. Zlato bylo snové, se stříbrem jsem mile spokojen. Roger vyhrál grandiozní semifinále a ve finále už neměl šťávu. Díky Rogi :) za 4 roky si můžes zpravit chuť.
Reagovat
a.magerova
Alespoň nebudou novináři otravovat otázkami o konci kariéry :-)))
No oni budou, ale nebude to mít tu logiku !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Cim presne Roger potvrdil nadvladu nad tenisovym svetom?..To pises po dnesnom vysledku?..
Reagovat
spaniel
Tim, ze si stribrem upevnil pozici svetove jednicky?
Reagovat
smazaný uživatel
Takze vyrok: potvrdil nadvladu nad svetovym tenisom povazujes po dnesnej prehre za spravne zvolený,ano?
Reagovat
spaniel
Tak me by to nenapadlo, ale kdyz se nad tim zamyslis, je to fakticky spravne. Mohl vypadnout v 1.kole. Mohl skoncit v semi jako Nole. Tim ze to dotahl do finale, zvysil naskok ma cele zebricku, zakze si defakto upevnil pozici nej hrace tohto roku - svetovou nadvladu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska Federera porazila jeho vlastni premotivanost:( Andy hral bezchybne, ale to co predved Roger, nad tim mi zustaval rozum stat... Spatnej pohyb, zadna sebeduvera, uplne jsem nepochopil nepripraveny prechody na sit, neuveritelne laxne zahrany voleje. Return v podstate zadnej, i kdyz Andymu neslo prvni podani. Servis na jeho pomery neskutecne spatnej. Misto lehkosti, ktera je ozdobou jeho hry, byla jen krec a bezmoc. Opravdu by me zajimalo co se mu honilo hlavou...

Ja jen doufam, ze ten zapas hodi za hlavu a na USO to bude zase nas starej dobrej Roger kteryho vsichni zname:)

To nic nemeni na tom, ze Andy hral skvele celej turnaj a vyhrat si zaslouzil. Gratulace Andymu i fanouskum
Reagovat
smazaný uživatel
Bude mně zajímat zítřejší bodový stav, nevíte náhodou?
Reagovat
smazaný uživatel
Bude mně zajímat zítřejší bodový stav, nevíte náhodou?
Reagovat
spaniel
Tak to netusim, zda te to bude zajimat:D
Reagovat
smazaný uživatel
Nic tragického se neděje. Federer hrál otřesně to asi víme všichni. Ale tenis na olympiádě prostě nestojí. Nedokázali ji vyhrát jiní velcí hráči, kteří by si to i zasloužili. A na druhou stranu jsou tu hráči, kteří byli pod pěti kruhy úspěšní a nikdy nevyhráli GS turnaj (Mečíř, Rosset, Massú, Murray...).
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace oběma! Jak známo, mužský tenis moc nesleduju, ale na finále jsem se jedním okem podíval. :) Roger si dneska vybral špatný den, který asi moc často nemívá. Andymu tam naopak všechno padalo a ještě k tomu měl obrovskou podporu publika, které vytvořilo doslova elektrizující atmosféru. Možná by si někteří fanoušci obou hráčů přáli, aby to bylo obráceně. Aby Wimbledon vyhrál Andy a olympiádu Roger. Možná i mě by se to líbilo víc, ale ve sportu se nedá nic naplánovat. Prostě to tak asi mělo být. Andy bude mít na Wimbledonu ještě spoustu šancí a Roger to třeba zkusí v Riu. Oba teď mají za sebou skvělou část sezony na trávě. Dostat se do finále Wimbledonu i OH a jedno z toho vyhrát, to je prostě super... Teď už jen doufám, že to Andyho tolik nenakopne do mixu, ale to asi zůstane u toho doufání. :D
Reagovat
smazaný uživatel
A este si neodpustím drobnú poznámku k Novakovi..Zmeň handry chlape,odkedy mas Uniqlo,celé tvoje čaro uniklo :)
Reagovat
steve79
To jsi řekl krásně. Bravo!:D
Reagovat
smazaný uživatel
Koment dňa :)))
Reagovat
Sonja
:-D:-(((
Reagovat
gigin
OP Prostějov by bylo asi fakt možná lepší :)))
Reagovat
a.magerova
Říkám už léta - bederní rouška :-))
Navrhnu mu ji i zadarmo...
Reagovat
smazaný uživatel
ale musime uznat, ze legenda Takíny byla tragedie
Reagovat
Denis92
pred Wimbledonom som si hovoril ze by som Rogerovi radsej doprial dalsi GS a post svetovej jednotky cim prekonal Samprasov rekord,ale po tychto OH som si uvedomil ze Roger chcel radsej zlato z OH..bolo to vidiet cely tyzden ako velmi to prezival a strasne chcel a aj pravepreto to dnes voec nezvladol
Reagovat
J.M.
Nevím, mně nepřišlo, že by to Roger až tak prožíval... Každopádně mě jako Rogerova fanouška to po wimbledonském titulu ani tak nemrzí, Andymu tu odvetu před domácím publikem přeju, a ani Roger, když mu gratuloval, nevypadal tak nepříjemně jako po jiných velkých prohrách. Pro mě tedy ten Wimbledon a návrat na post č. 1 byla větší věc.
Reagovat
Denis92
prezival to podla mna viacej ako Wimbledon..hned v prvom kole proti Fallovi a takisto 4hry boli velmi emotivne.take oslavne gesta ake robil vo 4hre som u nho uz dlho nevidel.takisto SF proti DelPotrovi velmi prezival.Najma ked zapas vyhral tak bolo vidiet velke emocie,takmer pustil slzu a to "len" postupil do finale
Reagovat
spaniel
Prozival to hodne. Nejlip to bylo videt na Mirce, na GS jen hledi do mobili nebo na nehty, tak nervozne sledovala kazdou vymenu.
Reagovat
J.M.
Já jsem si zase všímal, jak po prohře celkem v pohodě a v rámci možností i s úsměvem u sítě prohodil s Andym pár slov. Nevypadal zdrceně jako jindy když prohraje. I Mirka a všichni ostatní v jeho boxu mi přišli úplně v pohodě. Andyho vítali a pomáhali mu, jak se tam k nim sápal, tleskali mu, toho kluka, co se s ním objímal, hladili po vlasech... Prostě mi přijde, že jsou si všichni včetně Rogera vědomi, že osud k nim byl v posledních měsících tak milostivý, že už si nemůžou stěžovat.
Reagovat
Denis92
tak zobrali to sportovo,pretoze Roger bol dnes uplne marny a bez sance a nebol dovod nepogratulovat Murraymu k zasluzenej vyhre.Urcite vsetci vcetne Rogera tuzili po zlate
Reagovat
J.M.
No to ano, určitě toužil, to je jasné. Ale nemyslím si, že ho to nějak zlomí. Řekl bych, že zažil už horší prohry.
Reagovat
smazaný uživatel
Do mrtvych sa nekope a preto nie je miesto na provokacie....Gratulujem Andymu,nikdy by som si nemyslel,ze moze uspiet bez prveho servisu..Roger dnes predviedol celkom mdlý výkon,posobil nervozne,herne stracal šokujúcim rozdielom..

Vsetkym slusnym fanusikom Rogera,hlavu hore chlapci..Tenisovy svet aj tak na olympijskom turnaji nestojí..Tomashinovi dlžím omluvu za nedoveru jeho milacikovi..Stalo ma to aj celkom značný finančný obnos,ktorý som dnes stavil na favorita..V urcitom slove zmysla ma teda Roger opat nasr.l, to ale nie je v našom vztahu nic nové ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Omluvu přijímám a vím, že grandslam je v tenise pořád více.
Reagovat
steve79
Je hrozný co ti jedinci melou za srač..... Místo aby to byla diskuze na úrovni, tak je to hrůza. Andy ted získá sebevědomí, ale Grandslam se pořád hraje na tři vítězné sety.
Reagovat
smazaný uživatel
A dneska se hrálo na kolik?
Reagovat
smazaný uživatel
Murray dostal už tolkokrát vo veľkom finále "po pysku", že tento zápas vyhrať proste musel :) Neprekvapuje ma, že vyhral, prekvapuje ma zlý výkon Federera, ale na tom už teraz nezáleží. Treba sa pozerať dopredu a striebro je predsa len krásny úspech v dlhodobom meradle :)
Páčilo sa mi aj podanie ruky od Federera, nedosiahol na svoj cieľ no aj tak s úsmevom gratuloval Murraymu - tam máte aroganta v plnej forme :)

Dúfam, že sa Fed oklepe na amerických betónoch, stále však radím tohtoročné víťazstvo vo Wimbledone oveľa vyššie ako OH - a dúfam, že na ceste bude aj 18.GS :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je to tady a můžu za to i já:
Federer nemohl vyhrát zlatou na OH, protože si jí za svůj pravý charakter, který nikdo nechce vidět a snad se později vše ukáže, ale já ho viděla v Praze na DC!!! a dnes přála jeho soupeři
- stejně tak, jako Lendl nemohl nikdy vyhrát Wimbledon = za svá slova, že jeho domov je tam, kde má svůj ranč a své psy a své děti nebude učit česky. Už věřím že vždy zasáhlo to na co jsem ukazovala tam někam nahoru ....
Reagovat
smazaný uživatel
wtf? tohle nemá ani hlavu ani patu
Reagovat
J.M.
Tak i já jsem při čtení toho textu měl podobné myšlenky...:-) Taky jsem, jak psala autorka, měl nutkání ukazovat někam nahoru, tedy směrem k čelu, a významně si na něj poklepat.
Reagovat
spaniel
Aha, takze proto, ze he Federer spatny clovek tak ho Buh ztrestal a nedovolil mu ziskat zlato z OH...na druhou stranu mu dal obri talent, zlato z debla a stribro v singlu, 17GS, spousty dalsich titulu, miliony fanousku a dolaru. No, Buh zjevne vi co dela.
Reagovat
J.M.
Už Wimbledon to naznačil, a na olympiádě k tomu došlo - Andy je nejlepší trávový tenista současnosti. Nikdo se neuměl vyrovnat s téměř nehratelným brambořištěm v závěru turnaje tak jako on. I to svědčí o jeho talentu a citu v ruce. Ty bekhendy, které vyškrábne ze země...

Naproti tomu Roger celou olympiádu působil hrozně unaveně. Nestíhá pohyb doprava do forhendu, skoro pokaždé to z té pozice dá do sítě (případně vedle, když hraje po lajně), protože tam není včas. Spousta zkažených úderů mi přišla způsobená únavou a pomalým pohybem. Na americkou sezónu bude potřebovat pořádnou regeneraci.
Reagovat
hatatytla
Murray je stále 3.-4. trávař s Djokovičem za Rafou s Federerem. Jedna poněkud necharakteristiká výhra ve finále nad Federerem to nezmění.
Reagovat
J.M.
Historicky jistě, aktuálně nikoli. Momentálně prostě hraje na trávě nejlíp.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray je lepší travař než Nadal bezesporu. Akorát Nadal je prostě celkově pořád lepší tenista a rozený vítěz. Bez toho by Wimbledon nevyhrál, Andy na něj na trávě vždycky měl, prohrál ale hlavou, ne schopnostma.
Reagovat
hatatytla
A jak se to projevovalo ta hlava Murray-Nadal Wimbledon 2008, 2010 jednoznačný výhry hlava nehlava. V roce 2011 ho porazit mohl, to je pravda. Pro mě je Andy stejně trochu promarněnej talent, jako spousty jiných tenistů. Ale nevím jestli za to může čistě hlava. Alespon že dneska konečně vyhrál něco velkého.
Reagovat
smazaný uživatel
2008 byl ještě na konci první desítky nebo na začátku druhé, hrál poprvé čtvrtfinále Wimbledonu po dlouhém pětiseťáku s Gasquetem, který ho stáhl hodně fyzických a psychických sil.

2010 byl v každém setu o brjek napřed, ale chybělo mu poslední mčí vždycky. 2011 ho stála zápas jediná chyba, mhol vést o set a brejk, posral to a šel dolů.
Reagovat
smazaný uživatel
Prehral to hlavou a nie schopnostami?..Nie je nahodou regulacia psychiky jednou zo zakladnych tenisovych schopnosti?..Kto nevie pouzivat v tenise hlavu,ten si vybral zlý sport..

Vyhovarat sa na psychicky kolaps,komplex,whatever je len obrovský alibizmus,ktorym si ludia ospravedlnujú prehru svojho favorita...Nadal prehral minulý rok 7 finale a ja som nikdy nič podobné nenapísal..Prislo by mi to dokonca ako jeho zhodenie..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, prohrál prostě hlavou, jelikžo herně na na Nadala má a vždycky měl. A máš pravdu, že psychická odolnost je základní vybavení šampiona. A u Andyho to bylo prostě jenom o té hlavě a třeba na US Open o tom, že strašně moc chtěl útočit, až dělal chyby a strašně moc to cpal do bekhendu Nadala. A proč? Protože se bál, byl poražený už v době, kdy šel na kurt.
Reagovat
smazaný uživatel
A komplex není žádný alibismus, to bývá často hoýl fakt.
Reagovat
spaniel
Nechapu, ze forehand tomu nerozumi. Nejjasnejsi pripad jsou slovensti hokejiste :/
Reagovat
smazaný uživatel
Takze slovensk hokejisti su vlastne lepší,len majú komplex..Aha :)

Tome,ja si myslím,ze herne na Rafu mal vtedy,ked ho porazil,v poslednych GS zapasoch nebol ani len blizko vyhry..Nadal predvadzal lepší tenis, súper teda na neho herne nemal..A ze to rozhodla hlava?..Hlava uraduje najma v koncovkach a vypatych stavoch..tie zapasy sa vsak vyvijali od pociatku celkom jasne..
Reagovat
smazaný uživatel
No, nevyvíjali. Wimbledon - 7:5, 2:1 30:15 při podání Nadala nahraný míč na brejkbol, buch aut a pak až do konce třetího setu nebyl Andy na kurtu. Samozřejmě Rafu to nakoplo. A hlava neúřaduej nek v koncovkách, se podívej na loňské semifinále US Open, tam kolikrát Murray Nadala přehrával, ale nedokázal zahrát poslední míč, bál se jeho forhendu, to je psychika. Ten zápas prohrál sám už v šatně, když se celý set vztekal, nadával do své lóže atd. Nebyl prostě mentálně připraven porazit takového hráče, jakým je Nadal.

Jak Nadal herně na Nadala má, ukázal v plné nahotě zápas v Tokiu. Nebyl to grandslam, nebyl tam tlak a ejhle, Murray si z Nadala udělal dobrý den. To je to o čem mluvím, on v sobě vždycky měl tu schopnost porážet velké hráče, ale jenom na dva sety, na tři sety nedokázal udržet koncentraci tak dlouho. V tom SF US Open vyhrál 3. set, byl lepší a lup, zase odpadl po jedné dvou chybách. Nadal potreswtal jeho nejistotu, šikovně mu čopoval do bekhend, odkuď pak Andy musel hrát po lajně a chyboval. Přehrál ho zase hlavou, nejenom umem, i když tím samozřejmě taky.

A neznamená, že musí mít komplex lepší z horšího a proto s ním prohrávat.
Reagovat
smazaný uživatel
V poslednom SF vo Wimby vyhral Andy prvy set len velmi tesne, prave v koncovke 7:5 ak sa nemylim..Ak by aj spomenutý smeč v druhom sete zabil do kurtu,stale by nevyhral gem a už vobec sa neda uvažovat,že by vyhral cely zapas..Bol k tomu este strasne daleko..Preto hovorím,ze sa vyhre zatial nepriblizil a tak riesit jeden konkretny fiftín zrejme nemá cenu..Rovnako to nemalo cenu v prípade Rafu s Nolem v Australii a to bol fiftín koncovky piateho setu..

Co sa tyka Tokia..Nevidel som ten match, tá Ázia sa hra vzdy v takych nesikovnych casoch..Ale 500ky s GS moc porovnavat nemozes..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale můžeš to porovnat v tom, že tam porstě Andy hrál bez stresu a naprosto ho zničil. To dokazujue, že na něj herně má a ukazoval to třeba i na turnaji mistrů 2010, tam byl k výhře blízko, když vedl v tiebreaku 3. setu 4:1. Ve výměnách ho dokáže přehrávat, ale v tě velkých zápasech prostě nedokázal vvšechno i kvůli nervům prodat. To jsem myslel.

A ten míč míč můžu brát za směrodatný, možná by nevyhrál, ale bez něj by pak dva sety nebyl úplně mimo, však po něm prohrál pět gaml v řadě snad. A třetí set pak zase 6:2, úplně ho to položilo.
Reagovat
gigin
Velká gratulka !! Užívejte .. Pro mne to byl "sviňa turnaj" :)
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju mockrát, škoda, že nevyšel ten bronz, co tam Nole prováděl? Ale tak co, třeba do vyjde v Riu.
Reagovat
Sonja
Připojuju se:-)
A co se týče nás dvou, gigine, my bychom měli bejt někdě zahrabaný a nevylejzat:-(:-D(((
Reagovat
gigin
Naprostá frustrace, kterou dával teatrálním způsobem najevo :(( To je fuk, hážu to za hlavu. Jako neustále tam plakalo dítě, tak srandoval, ukazoval, ať mu ho donesou, že ho pochová. To byl jeho jediný světlý moment :)
Reagovat
Sonja
Ale ne...nevidím to jako žádnou ostudu, jen bylo prostě strašný koukat na frustrovanýho, nesoustředěnýho Noleho, kterej v sobě očividně sváděl velkej boj, aby to DelPovi rovnou nepustil...několikrát se podíval k nebi, jako by byl přesvědčen, že dneska je za tou jeho "smůlou" nějaká vyšší síla a on ji prostě nepřekoná, ať se bude snažit sebevíc. Je to pro mě obrovské zklamání, ale prohrál se dvěma hráči, kteří prostě hráli na OH skvěle a zasloužili si medaili.
Teď už to jen hodit za hlavu, nemyslet na to a jedeme dál...:-(:-)
Reagovat
gigin
Jj, dáme si chvilku pauzičku :) Kde budeš zahrabaná ? Ať tě pak najdu :D
Reagovat
Sonja
Jj, miminko k tomu zápasu patřilo...:-X:-)
Nebudeš mě hledat, taky se zakopeš:-(:-D
Reagovat
gigin
:))) Akorát se obávám, že nás tu nikdo nebude hledat a už vůbec ne vyhrabávat :)))))))
Reagovat
a.magerova
On se vždycky nějaký blbeček najde, kterému budete chybět, za sebe taky neručím :-)))
Jo ale vyhrabávat - to teda ne, to bych si zničila nehty ...
Reagovat
Denis92
preboha,to co sa tu zjavuje za individua?!
Reagovat
smazaný uživatel
pravda vas nebavi poslouchat, elegosove. Jedinej kdo mi tu chybi, tak je 99.9 nebo Barney nebo treba pan Mgr. Lancik, jedini normalni clenove zdejsich diskusi, kteri nejsou zaslepeni tim smradem ze Switzerland.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak konečně článek. Pořádně si zařvu come on!!!!!!!!!

Je to prostě nekustečné, neuvěřitelné, monstrózní, a tak bych mohl v superlativech pokračovat dále. Před 4 týdny jsem byl tak dole, že jsem ani nedoufal, že bych něco takového s Andym mohl zažít. Je to vůbec první finále vyhrané na sety, proti nejlepšímu hráči všech dob, géniovi, který ve Wimbledonu prostě velké zápasy neprohrává. (čert vem Nadala). Je to získané olympijské zlato, na domácí půdě, před fanoušky, kteří ho tak skvěle celý týden podporovali.

Musím říct, že i kdyby Andy do smrti nevyhrál grandslam, tak pro mě už bude stejěn king za tohle. Za celý turnaj si vybral slabší chviluk jen v 1. setu s Baghdatisem, který prohrál jako jediný. Byl jednoznačně nejlepším hráčem na turnaji, vypořádal se v semifinále s Djokovičem díky skvělému servisu, který během turnaje ztratil jen 2x (!!!) a to v obou případech právě v tom 1. setu s Marcosem.

Hrál neskutečný tenis, dneska byl dva sety bez 1. podání, v 2. setu měl 51% 1. servisu v kurtu, a přesto vyhrál 6:1, klíčový byl ten game, kdy odvrátil 7 brejkbolů. A dovolím si tvrdit, že tohle nebylo maximum, které Andy umí předvádět, tradičně výborný return a bekhend (ten psal neskutečně) a pod Lendlem zlepšený forhend taky dobrý.

Doufám, že tohle bude ten impuls k získání grandslamu, dokázal si, že umí porazit na 3 sety světového hráče, i když ten dneska předvedl mizerný výkon a upřímně mi ho bylo až líto, že dostává takovou dardu. Vydrž Rogere do Ria a tam na antuce porazíš Rafu ve finále v 5. setu. Zpět k Andymu, necelých 700 bodů na Rafu a neobhajování žádných bodů v Kanadě, do US Open půjde s velkým očekáváním.

Dneska ještě jedna šance na zlato, tak snad si radost zdvojnásobí. Děkuju za krásný okamžik Andy!
Reagovat
smazaný uživatel
Nečtu, ale tobě to přeju :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-( Měl bys, je tam i přání Rogerovi. A já četl taky včera to tvoje a to bylo 3x delší :D

Ale děkuju :-)
Reagovat
a.magerova
Gratuluji, ale mohli jste počkat až na to US Open :-/
Reagovat
smazaný uživatel
:-D Možná později.
Reagovat
smazaný uživatel
To už bylo teď nebo nikdy, další porážka by měla možná smrtící efekt. Takhle je Andy v sedmém nebi a bude si více věřit. Uvidíme, co US Open, třeba dojde na další naše finále, každopádně to zase vidím na trojici Andy, Roger, Nole v SF a jeden z nich vítěz.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulácia veľká sa praje ! Murrayho fanúšikova si už tiež zaslúžili takýto úspech. Pre mňa je teraz US Open otvorené úplne :
Federer - bude ho chcieť vyhrať, ak budú kurty rýchle, môže mu to pomôcť, no uvidíme ako sa vyškriabe z tejto prehry
Djokovič - očividne nemal na antuke/tráve dobrú formu, uvidíme či ju získa naspäť na harde alebo ho Murray porazí aj tam (ako napr. v Dubaji)
Murray - bude mega namotivovaný (konečne právom !), mínusom môže byť únava
Nadal - uvidíme ako sa vráti po zranení, plusom bude oddýchnutosť, mínusom bude nerozohratosť a hlavne tvrdý povrch, ktorý mu nesedí (teda pokiaľ to nie je pomalý hard)
Del Potro - pre mňa čierny kôň US Open, najlepší hráč mimo top 4, bronz mu dodá sily a povrch (hard) mu sedí

Každopádne, sa veľmi teším na US Series.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím a taky se moc těším.
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby to četl Rafa, tak ti dá ránu raketou aby jses probral, co to pises za slinty..
Reagovat
Denis92
Som sklamany z toho co Roger predviedol.Nerozumiem ako to mohol tak nezvladnut.Avsak Murray hral skvele a zasluzene zvitazil.
Reagovat
steve79
Fedexovi se holt moc rozleželo v hlavně moc chtěl. To zlato holt nezíská. Bůh ví, co bude za 4 roky a to se bude hrát na antuce.
Reagovat
Denis92
zo zlatom som sa uz rozlucil..ak by aj o 4roky hral tak je to bez sance..zvlastn na antuke
Reagovat
smazaný uživatel
znami elegofans psychopati? Ted neprijdou mentalove, z ostudy maji kabat! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Z ostudy máš kabát leda ty, vyje*anče.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhral ten lepsi. Oba jsou skveli sportovci, ale ty jsi zrejme psychicky naruseny, natoz sportovec...
Reagovat
smazaný uživatel
A odkud jsi přišel ty, chytráku?
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to příjde až moc, co tady píšeš.. Rogerovi jsem to nepřál, chtěl jsem ve finále Delpa, ale měl mizerný return... Ale co víc by chtěl? Nadal mu šel sám z cesty a on to tak promarnil... A pokud jde o to, kdo je nejlepším hráčem historie, tak nemyslím, že to je Roger... Ostatní výborní tenisti nevyhráli zlato, protože tam nebyli.. Fedex měl 4 šance a jenom stříbro.. Nic moc a na "nejlepšího" slabota.. V poslední době využívá respektu z dob slávy, hra stojí za houby, evidentně už po 2 delších utkáních nemůže.. Podání úctyhodné, ale ostatní údery fakt nic moc.. Divím se, že vůbec ten Wimbledon vyhrál, hraje čopy na lajny a to je tak jediný... Nepřipravená hra na síti-typická hra Rogera když prohrává-jasný důkaz, že zápas je v háji.. Na USO typuju čtvrtfinále, záleží na losu.. Myslím že brzy ho Rafa nebo možná Andy vystřídá na n.1.. Má jediný štěstí, že má Rafa chronický problém s koleny, přesto věřím, že dá aspoň 14-15 GS.. Je pro mě lepším hráčem, Rogerův utrápený ekorežim se mi vůbec nelíbí, dobře, že prohrál! A Rio - jasná záležitost antukového KRÁLE, i když se možná Roger ještě zúčastní :D
Reagovat
Vojtiik
Slava vitezum, cest porazenym
kratke shrnuti: Federer dneska velmi svazany vykon, krecovity.. Murray hral uzasne a k tomu mel navic i vagon stesti, prasatka, lajny trefovane na brejkboly a tak.. ale to k tomu samozrejme patri.. Uzasne dokazal returnovat Federeruv servis, ve vymenach jisty, dokazal spravne mixovat udery, vytloukat Rogimu BH a prekvapovat ho do forhandu, agresivnejsi a aktivnejsi nez Federer dnes.. jeste jednou gratulace a tesim se na kanálníky Nadalovce, ke kterym se ted prida i Mutademus treba a zacnou Federera posilat do pejči:)) Amen!
Reagovat
Vojtiik
jinak mnohem lepsi dostat takovou nalož, nez prohrat tesne.. kdy ma byt ceremonial?:)
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
a.magerova
Závidíš ?!!!
Reagovat
gigin
To snad není ani možné, jak jsi populární !! Ale od borečka to moc vtipné teda nebylo, no. Znám lepší srandy :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
gigin
Však RF prohrál, co tak blázníš ?? Se ti zpřeházely šuplíčky v hlavě, nebo co ??
Reagovat
smazaný uživatel
Zaslouzene, jednoznacne. Skoda ze Federer nedal ani jeden ze sedmi breakballu ve 2. setu. Mohlo to skoncit i jinak. Ale oba hrali skvele a Andy byl dneska neuveritelny.
Reagovat
Sonja
Moc jsem mu to přála a jsem za něj fakt ráda...dnes to byly?/budou slzy štěstí:-)
A také velká gratulace Delpovi. Zajímalo by mě, jak by vypadalo finále mezi ním a Andym, oba podávali na OH super výkony.
Reagovat
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty toho Fedexe asi hodne nenavidis co? Ale predevsim by ses mel lecit, pripadne zajit pro prasky a tak..
Reagovat
UnrealTom
lol ty si mentálek než Nadal je lepší asi tak 10 hráčů v historii mam je vyjmenovat ??? Federer, Sampras, Borg, Connors, a můžu pokračovat dál:D a že nevyhraje zlato ?? spoustu slavných hráčů jí nemá buď kůli tomu že si jí nevybojovali a nebo kůli tomu že nemohli na OH hrát pač se nějakých 50 let na OH tenis nehrál takže OH rozhodně neni žádný grandslam
Reagovat
UnrealTom
dneska byl Roger svázanej tím zlatem, chtěl tak až tak moc že mu to vůbec nešlo a musim uznat ač nerad že zaslouženě prohrál, i tak bere stříbro takže celkem spokojenost je to první medaile z dvouhry sice neni zlatá ale i stříbro se počítá, come on Roger!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nj, bylo to naprosto zasloužený, Roger hrál během celejch OH dost nevýrazně a dnešek byl opravdu vrchol, to byla gigatragédie na entou. Ani nedokážu bejt tolik zklamanej, když neměl žádnou šanci. Pokud teda nepočítám prvních 15 minut. Andy byl fenomenální, lepší ve všech herních činnostech a klidně to mohl mít i s kanárem.

Gratulace Andymu, konečně zaznamenal velkej úspěch. Tohle může nastartovat jeho kariéru, vyhrál finále na tři sety a nevidím důvod, proč by neměl vyhrát USO.

Gratulace i Rožérovi, zlato to není a nikdy nebude, ale stříbro snad může považovat za dostatečnej olympijskej úspěch. Gratulace samozřejme i DelPovi, snad to i jemu pomůže k návratu tam, kam patří. Což samozřejmě neznamená jen před Janka, ale do top 5.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky vyjádřený příspěvek a hlavně pravdivý.Celé LOH mi přišlo, že vždy zvítězil hodně se štěstím a dnes se mu bohužel otočilo zády. Gratulace Andymu!
Reagovat
steve79
Murray byl lepší, zasloužil si vyhrát. Rogera jsem dneska nepoznával. Jeho výkon nebyl ani poloviční oproti Wimbledonu. Hlavně na returnu měl šancí dost. Murrayho podání bylo horší dneska než ve Wibledonu bych řekl. Aspon, že Federer neodchází s prázdnou. Stříbro taky není špatný. Federer letos určitě ještě nějaký velký titul získá.
Reagovat
a.magerova
Stejně Rogera nepřestanu milovat :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
...připojuji se.
Reagovat
tito
O tom nikdo nepochybuje. :-) Nelam si s tím hlavu...
Reagovat
smazaný uživatel
To bys ani nebyla ty. Tak jsem si ty úspěchy prohodili, já bych radši byl za opačný scénář, ale i tak pěkné. Gratulace ke stříbru a uvidíme se na US Open lásko :-)
Reagovat
a.magerova
tito: nelámu, tak stříbro taky fajn :-))
tomasinho: se i červenám, takhle veřejně :-))
Reagovat
ladka
pripajam sa ani naša rodina ho niky neprestane milovať,ale za svoj dnesný vykon si zlato naozaj nezasluzil Am vyhral pravom aj ked v našej rodine nie je prave oblubený gratulujeme skôr ma prekvapuje prehra Novaka u Rogera sa to dalo čakat cely turnaj bol nesvoj kedy sa odovzdavaju medajle?
Reagovat
smazaný uživatel
Já nerad skrývám svém pocity a city :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist