Murray hattrick na Rogers Cupu nezíská, Štěpánka přibrzdil déšť

9. 8. 2011, 21:39
Aktuality 23
ATP MONTREAL - Rogers Cup přišel hned ve svém úvodu o dvojnásobného obhájce titulu Andyho Murrayho. Světová čtyřka vypadla po matném výkonu proti Kevinu Andersonovi, proti kterému Brit uhrál pouze čtyři gamy.
Andy Murray

Andy Murray dnes předvedl zřejmě nejhorší výkon za posledních pět měsíců. Během nich totiž na pěti ze šesti turnajů postoupil minimálně do semifinále, včetně French Open a Wimbledonu, a na trávě Queensu navíc získal titul.

Ve svém prvním zápase v Montrealu ale nechal vzpomenout na trpké období po finálové porážce na Australian Open, po kterém vypadl třikrát v řadě v úvodním kole. Zatímco loni Kevina Andersona během úvodního grandslamu sezony v Melbourne deklasoval, dnes se v Kanadě nezmohl na jediný brejk a za pouhých 69 minut prohrál 3-6 1-6. 

Andy Murray Čtyřiadvacetiletý Brit působil bezradným dojmem a celé utkání se trápil. Nakonec zahrál dvacet nevynucených chyb, což byl dvojnásobek vítězných úderů. Naopak Anderson zaznamenal plných 27 'winnerů' a jen 15 chyb.

Britský tenista se prý během dvoutýdenní přípravy v zámoří cítil dobře, něco se ale muselo zlomit. "Mohla se stát chyba v přípravě, ale podobně jsem postupoval i v minulých letech. Měl jsem prostě špatný den. Cítil jsem se velmi pomalý, nešlo mi vůbec nic," přiznal Murray.  

Současná světová čtyřka tak na Rogers Cupu nezopakuje loňský triumf z Toronta a předloňský právě z Montrealu. Mohl se stát teprve druhým tenistou v historii turnaje, jenž turnaj vyhrál tři roky po sobě. V minulosti to dokázal v letech 1987 až 1989 Ivan Lendl. 

Murraymu se letos na severoamerických betonech nedaří už od začátku sezony, úvodní zápas prohrál i na jarních turnajích v Miami a Indian Wells. 

V žebříčku Murray v pondělí ztratí 1000 bodů. Čtvrté místo sice udrží, ale ztráta na třetího Federera naroste.  

Vítězný Anderson si připsal už 29. vítězný zápas v sezoně, čímž už zdvojnásobil svůj nejlepší zápis, jímž bylo 14 výher z loňského roku. Ve třetím kole se Jihoafričan utká s vítězem duelu Wawrinka - Russell.  

V prvním kole se se soutěží rozloučil už i devátý nasazený Gilles Simon. Francouzský tenista, který hrál první zápas po červencovém triumfu na antuce v Hamburku, podlehl ve dvou setech německému kvalifikantovi Philippu Petzschnerovi.

Nečekaně skončil také zápas jednadvacetiletého Kanaďana Vaska Pospisila, který ve svém prvním zápase na turnaji ATP dosáhl na cenné vítězství. 155. hráč světa startující na domácím prestižním podniku ATP Masters 1000 v Montrealu na divokou kartu zdolal 4-6 6-3 6-4 světovou dvaadvacítku Juana Ignacia Chelu.

Pospisil, syn přistěhovalců z Československa, přitom ve třetím setu prohrával 2-4 a měl problémy se stehenním svalem. V závěru ještě přidal v již tak agresivním stylu hry a favorita zaskočil. Kanadský mladík sice zahrál o 39 nevynucených chyb více (62-23), na vítězné údery ale nad argentinským antukářem zvítězil jednoznačně 50-5.

Za svůj bojovný výkon bude Pospisil nálěžitě odměněn, ve druhém kole si totiž zahraje se švýcarským fenoménem Rogerem Federerem.

Štěpánkův obrat přibrzdil déšť
Radek Štěpánek dva dny po triumfu ve Washingtonu zahájil turnaj Masters v Montrealu, kde se v jubilejním 10. vzájemném duelu snaží už podeváté porazit Feliciana Lópeze. Zápas se zatím nedohrál, za stavu 4-6 6-4 3-2 z pohledu českého tenisty ho přerušil déšť. Ve třetím setu bude na podání pokračovat Španěl.

Tomáše Berdycha v Montrealu první zápas teprve čeká, ve čtyřhře už ale stihl postoupit do čtvrtfinále. Společně s Němcem Florianem Mayerem si po Nadalovi poradili i s třetím nasazeným indickým duem Bhúpathí/Paes, které porazili 6-1 7-6.

Berdych s Mayerem vzkřísili spolupráci po šesti letech. V roce 2005 spolu odehráli Wimbledon a US Open a teď drtí zvučné soupeře. Indičtí veteráni se k sobě vrátili loni, společně vyhráli 25 turnajů včetně tří grandslamů, ale na česko-německý pár nestačili. 

Naopak deblový specialista Lukáš Dlouhý dnes ve čtyřhře prohrál čtvrté z posledních pěti utkání. Z krize se nedostal ani v Montrealu po boku Španěla Almagra, česko-španělský pár prohrál 3-6 2-6 s duem Hanley/Soares. Právě s Australanem Hanleym Dlouhý vyhrál v úvodu sezony dva turnaje, pak už ale nepostoupil ani jednou do semifinále.

- ATP MASTERS 1000 MONTREAL (Kanada, tv. povrch, 2.430.000 dolarů) -
úterní výsledky (09. 08. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Petzschner (Něm.) - Simon (9-Fr.) 7-5 6-2
Gasquet (10-Fr.) - Mayer (Něm.) 6-3 6-2
Troicki (12-Srb.) - Yani (USA) 2-6 6-3 6-1
Stachovskij (Ukr.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-2 7-5
Russell (USA) - Montaňés (Šp.) 7-5 6-2
Tipsarevič (Srb.) - Falla (Kol.) 7-5 6-1
Llodra (Fr.) - Južnyj (11-Rus.) 3-6 6-3 7-6(4)
Pospisil (Kan.) - Chela (Arg.) 4-6 6-3 6-4

Dvouhra - 2. kolo:
Anderson (JAR) - A. Murray (4-Brit.) 6-3 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Hanley/Soares (Austr./Braz.) - Dlouhý/Almagro (ČR/Šp.) 6-3 6-2

Čtyřhra - 2. kolo:
Berdych/Mayer (ČR/Něm.) - Bhúpathí, Paes (3-Indie) 6-1 7-6(9)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
frufru77
Kevin měl svůj den, Andy neměl.... není o čem diskutovat, Anderson se neustále zlepšuje a Andy, pokud se mu "v jeho stylu" nevede, nemohl mít sebemenší nárok, proto takový výprask... navíc Kevin je rozehraný, Andy od Wimbledonu hrál jen Davis Cup...
Reagovat
smazaný uživatel
Teda tohle je zase "diskuse", fakt výborný ... :-(((((
Reagovat
misoSK
Pozeram ze dnes samy hnoj tie prispevky k clanku, same urazky na Djokovica ci Murrayho a ziadne pochvalne slova na adresu Andersona, holt ludia su uz taki...Ja sa tesim, ze Kevin dokazal zdolat takeho hraca ako je Andy, i ked samozrejme je to vyrazne ovplyvnene matnou hrou Skota a venovat sa tu Djokovicovi? To snad nie, ako nahle je z neho hrac c.1 hned je nenavideny, ked bol jednotka Federer tak najviac urazok slo na jeho adresu, to iste plati o obdobi ked bol jednotkou Nadal, ludia, skuste si svoje komplexy riesit inac ako ubohym urazanim hracov, ktori su maximalne ferovymi sportovcami...
Reagovat
smazaný uživatel
Za všechny nadávky Federerovi jsem se na FO omluvil (jestli chceš najdu ti ten příspěvek) a Djokoviče nemám rád už od roku 2008. Takže to není prpto že je no.1
Reagovat
smazaný uživatel
Mišo,naprostý souhlas.Vyjádřil jsi to,jak jsi nejlépe mohl.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikolaji Nemá tě rády, ale prosím poraž toho jugoše než mi znechutí tenis úplně
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl Andy...... co mi to děláš? Prosím Rafo a Rogere snažte se co nejvíc to jde ať to zas nevyhraje ten za*raný ču*ák Djokovič. Z tohi jeh¨go řevu a mlácení se do prsou už do slova zvracím.

P.s.: Omlouvám se všem za chyby v textu a sprostá slova jsem lechce pod vlivem alkoholu, takže se moc nexkontroluju....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle bylo docela trapný,Mutademe...,klidně chlastej,ale nepiš bludy.Djoker umí a že své emoce dává najevo tímto způsobem?Proč ne,taky ho nemusím,ale vidím že umí.Hraje tenis,na který se dá koukat.
Reagovat
misoSK
Ja mam Djokera rad a celkom ma bavi, ze na nom znat emocie...Nemusim Rafu, ale holt, je to pan tenista tiez a s tym nic nenarobim, myslim ze trochu uznania by nezaskodilo
Reagovat
smazaný uživatel
Jo přehnal jsem to uznávám, zejtra toho budu litovat. Ale co... Alespoň jsem řek co sem si už dlouho myslel.
MisoSK: Proti tobě v životě křivý slovo neřeknu, protože fandíš Marcosovi 'aspoň myslim)
Reagovat
misoSK
To mas pravdu, a dufam ze Marcos otoci suboj s Isnerom, a taktiez som proti tebe nic nemal, len nechapem preco taka prehnana nenavist k Djokovicovi
Reagovat
frufru77
já doufám, že neotočí... Marcos hraje letos velmi špatně... a kdyby dotáhl 2. set do TB, stejně ho pro...sere, protože tiebreaky hrát prostě neumí.
Reagovat
misoSK
Ano hra zle, ale zato mu neprestanem fandit...a problem jeho tiebreakov spociva v tom, ze nedokaze triafat 1. servis, na to doplaca v tiebreakoch
Reagovat
frufru77
nic proti, mně se Marcos vloni "líbil", právě v americké sérii, bohužel letos překvapuje spíše nemile... snad se ještě "spraví".
Reagovat
smazaný uživatel
Andy nemá v poslední době zrovna super formu,prostě mu to dnes nesedlo.Parádní zápas však sehrál Vašek Pospíšil,tento mladý kluk hrál vůbec první zápas na turnaji ATP a porazil nasazeného argentince Chelu.Vaška ve třetím setu patrně chytly křeče,přesto bojovností dokázal zápas vyhrát.Hodně mě připomínal hru Radka Štěpánka.Skvělé a úspěšné přechody k síti,chytrost a dobrý forhend.Má obrovský potenciál a jeví se sympaticky.Škoda jen,že tohle české jméno reprezentuje Kanadu.
Reagovat
smazaný uživatel
for romca: souhlasim, vasek odehral skvely match ale musim rict, ze me spis pripominal svoji hrou Berdu, no nevim...
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře mu tak labilovi! Stejně si tenhle antistyl nezaslouží vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Jdi do 3,14či ty rozumbrado. Další fanoušek jugoše co?
Je zajímavý, že když nehrál nic tak mu nikdo nefandil a nejadnou má miliony fanoušky. Jde do ha**lu vy rádoby fanouškové!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jděte do ha**lu
Reagovat
misoSK
Parada Kevin, a to nie preto, ze by som mal nieco proti Andymu, ale fandim kevinovi(ano som jeden z mala, ale ked by sa Kevin stal hracom top10 tak hned je tu kopa fanusikov)
Reagovat
smazaný uživatel
Buď v klidu šmoulo, Djokerovi fakt nefandim i když se nedá říct že ho nesnášim. Když tě to tak bere tak fandim Roddickovi a D.Ferrerovi :) Takže si dej sprchu a nadechni se ;)
Reagovat
Pe3k
Už po prvním setu jsem věděl jak to dopadne. Ostuda pro čtvrtého nejlepšího hráče světa. Jinak co se týče pavouku tan Djokovic narazí brzy na Del Potra a oproti tomu Nadal nenarazí na nikoho. Extrémně lehký los.
Reagovat
smazaný uživatel
abys samou zlobou nepukl Pe3ku...ale vždyť pro pana nejlepšího tenistu na planetě i ve vesmíru i nevím kde ještě by žádny del Potro neměl být problém přecy tak co se tak cukáš??no co, jednou schytal i někoho silnějšího a už je zle že jo...btw. doufám že brzy vydne Albánec...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist