Murray je po operaci kyčle. Návrat plánuje na červen

8. 1. 2018, 14:52
Aktuality 34
Trojnásobný grandslamový vítěz Andy Murray se přece jen rozhodl vyřešit problémy s kyčlí operací. Třicetiletý britský tenista podstoupil zákrok v Melbourne a věří, že do travnaté části sezony bude fit. Chce stihnout domácí grandslam Wimbledon, který dvakrát vyhrál.
Profily hráčů
Andy Murray

Bývalý první hráč světa chybí na turnajích půl roku. Právě loňský Wimbledon byl jeho posledním soutěžním vystoupením. Další zápas od července Murray nehrál, kyčel léčil konzervativně, ale léčba nezabrala.

Před deseti dny odehrál jeden exhibiční set v Abú Dhabí proti Bautistovi a následovalo rozhodnutí, že začátek sezony nestihne a musí uvažovat o operaci. Pro radikální zákrok se ozhodl teprve před pár dny, dnes ho má již za sebou.

"Dnes jsem podstoupil úspěšnou operaci pravé kyčle v nemocnici Sv. Vincenta v Melbourne," oznámil na svém facebookovém profilu. "Těším se, až se vrátím k zápasům během sezony na trávě," dodal tenista, který zakončil jako světová jednička předloňský rok. Kvůli nucené zdravotní pauze je nyní v žebříčku až devatenáctý.

První grandslam vyhrál Murray v roce 2012 na US Open pod vedením Ivana Lendla a rok nato ukončil po 77 letech čekání britských fanoušků na domácího vítěze mužské dvouhry ve Wimbledonu. V sezoně 2016 dobyl nejslavnější trofej znovu.

"S tenisem nekončím. Chci se znovu dostat na nejvyšší úroveň," vyhlásil cíl. Lehký trénink na kurtu by chtěl stihnout za sedm osm týdnů. "Určitě ale nebudu spěchat," dodal šampion Turnaje mistrů z roku 2016 a dvojnásobný olympijský vítěz.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

34
Přidat komentář
Nola
vysvetli mi niekto, o aky zakrok sa jedna? Andymu vymienali bedrovy klb?
Reagovat
turista
Nevím o co šlo, ale pochybuji, že o výměnu celého kloubu. S tím se sice tenis hrát dá, ale profesionálně asi už ne.
Reagovat
Holahej
V jeho domovině jsou o tom velké články, vyjadřují se k tomu experti i lékaři, bývalí hráči, Haas např., vůbec ti sportovci musí být v Anglii pod obrovským tlakem, tady třeba o T.Berdychovi se skoro nepíše, žádné rozhovory, rozebírání jeho zápasů, názory na jeho hru...,nic, může být v klidu, jen pod jedním komentářem Andyho z nemocnice je cca 8tis.příspěvků,jinak poranění je to prý těžko léčitelné, poničené labrum, předpokládají, že může kopírorovat kariéru L.Hewitta..., držím mu palce, ať se mu podaří, v co doufá...Murray, a three-time Grand Slam champion, believes if he can return to 95% of his best, that will be enough for him to compete again at the top level.
Reagovat
Nola
vdaka, aspon niekto priblizil zavaznost Andyho zranenia, verim, ze sa vrati na kurty, a hlavne konkurencieschopny, dnesna medicina dokaze divy, prajem rychlu rekonvalensenciu, mne osobne bude na AO chybat, vzdy bol pre fanusikov Noleho velkou vyzvou a konkurenciou
Reagovat
Holahej
No to je právě to, co fanoušci smutní a on si přeje aspoň těch 95 %, protože u tenisu jsou velké rotace, prudké změny směru, zastavení, skluzy, tedy pohyby náročné na kyčelní kloub...a tou operací se odstraní, opraví to poničené, píší labrální slzy, ale nedodá, neobnoví nové labrum...., také píší, že tyto typy ortodentických operací v kostech jsou náročné na provedení..., proto doufá..
Reagovat
steve79
Neni se cemu divit. Hrat takovym stylem celou karieru, tak je div ze jeste hraje.
Reagovat
FulnekUltras
teď to holt hodně dlouho místo předklonů budou jen dřepy
Reagovat
steve79
Preji brzke uzdraveni. Doufam, ze ve Wimbledonu bude v top formě.
Reagovat
FulnekUltras
asi jako šoukalka za šest neděl v koreji ;) ale příští rok by snad už mohlo být líp
Reagovat
steve79
Koukalova v Koreji startovat nebude. Na 90 procent konči karieru.
Reagovat
blixa
Startovat nebude, ale kariéru nekončí. Příští rok to zkusí, pokud zdraví dovolí.
Reagovat
FulnekUltras
tak uvidíme příští týden to její "provolání k masám" ;) není vyloučeno, že i na jejích lýtkách zezadu se hodně podepsal přechod před cca třemi lety na jiný styl běhu, i když podle jiných zdrojů by se opravdu mohlo jednat spíše o stehna zepředu ;)
Reagovat
turista
Ta může jít dělat politiku
Reagovat
blixa
Panáček ráčí být proruský troll ?
Reagovat
turista
Žádnej troll. Ale když se do sportu míchá politika je to blbý. V tom u nás vynikají biatlonisti Soukalová, Šlesinger a kajakář Hradílek. Kdyby se zabývali tím co umějí a nechali politiku na pokoji tak by ještě mohli něčeho dosáhnout. Jinak už jim zbývá jen ta pitomá politika. Nakonec i Babiš v politice získal docela hořkou zkušenost. Kellner a jiné velké ryby se do politiky necpou a mají klid.
Reagovat
Fandina
Takže podle tebe je OK, když si někdo pomáhá nedovolenými prostředky a nemá se o tom mluvit.
Reagovat
blixa
Hmmm, podivné věci tvrdíš. Takže co znamená to "michání se do politiky" či "míchání politiky do sportu" ? Že řeknou svůj názor na státem organizovaný a podporovaný dopink ? To je politika ? A není to spíše komentář k něčemu, co se jich bytostně týká ? Protože dostat medaili tam, kde ji mám dostat a nebo o 4 roky poději poštou, to je sakra rozdíl ! Nebo tím snad myslíš učast v nějakém vidospotu, abychom šli volit ? Tedy vyjádření občanského postoje ? Když se na to podíváme trochu obecněji, kdo se tedy vlastně smí "míchat do polotiky" ? Jen kariérní politici, kteří v životě nedělali nic jiného (jako byl třeba pan Gross) ? Těch je jen pár. Všicni ostatní měli nějakou profesi, a sportovec je taky profese, proč tedy lékař, podnikatel či ekonom ano a sportovec ne ? Není to divné ?
Co se Babiše týče, žádnou "hořkou" zkušenost neudělal. Babiš šel do politiky ze dvou důvodů. Navýšit zisky svého impéria (což se daří) a zachránit sebe a své blízké před vězením (což by jinak neměl šanci), a to se dost možná podaří taky. V tom nic hořkého nevidím. Hořké je to spíš pro všechny ostatní, co nejsou Babišovy ovce.
Tvůj komentář je tedy dost nesmyslným blábolem a proto svůj názor neměním. Proruský troll.
Reagovat
FulnekUltras
s rudovousem už zřejmě na víc nemají - hamza prodá kamión a bez prebend od čt bude hledat nový manažerský cirkus jinde, nejlépe opět už předpřipravený někým jiným - ovšem bude při tom asi muset opustit češtinu
Reagovat
Kozoroh
Jakub Janda jí může poradit.
Reagovat
Patik
Ak bude chcieť hrať na vysokej úrovni po operácii a dlhej pauze..bude musieť kompletne zmeniť svoju hru..inteligentný technický tenis a dlhé výmeny a prehadzovanie musí ísť stranou..som zvedavý..trávnatá časť sezóny a tvrdý povrch by mali mať teda už snáď plné obsadenie v plnej sile :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne, zo dna na den bude servismanom a bude hrat servis volej. Vy si to predstavujete ako hurvínek válku fakt..

Aj po pauze bude hrat to iste, je v tom uplna spicka, bol by hlupy ak by menil osvedcene know how..
Reagovat
Patik
Bežne sa to robí s tímom prehodnotia hru..prehodnotia počet turnajov ..nikto netvrdí že to bude servis volej..ale prejde na agresívnejší štýl..viac kratších výmen..viac víťazných úderov..Andy hral vždy dlhšie výmeny a veľa toho vybehal..to si už nebude môcť dovoliť..môj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Chápem...Respektujem ho. Ale pises o kompletnej zmene...Myslim, ze zmeny budu skor kozmetické..
Reagovat
Mayo
Je to škoda, top hrac bude chýbať.
Reagovat
Holahej
Operaci se chtěl vyhnout, důvod byl...The fact that other tennis players have never gotten back to the same level after surgery....
He was operated on by Dr John O'Donnell at the St Vincent Hospital in Melbourne on Monday.

Andy držím palce, aby to vyšlo..., protože po operaci kyčle se zatím žádnému tenistovi nepodařilo dostat zpátky na top úroveň...

Hewitt, who had arthroscopic hip surgeries in 2008 and 2010 after labral tears, a surgery which Jairaj specialises in and one which Murray may need. Hewitt never got back to the heights he had hit previously and enjoyed only limited success thereafter.

Murray, a three-time Grand Slam champion, believes if he can return to 95% of his best, that will be enough for him to compete again at the top level.
Reagovat
smazaný uživatel
Och. Kompletne vynechaných 12 mes...

Velka skoda takého hráca, nech sa rýchlo uzdraví..
Reagovat
dunphy
Tak snad to vše proběhlo dobře a plné uzdravení bude co nejrychlejší. Andy mi na okruhu už opravdu hodně chybí a bez něj a dalších to prostě není ono.
Reagovat
turista
Bez něj to není ono. To je pravda.
Reagovat
Marduch
Mluvi o navratu az na trave a zaroven o treninku do dvou mesicu? Zvlastni. Kazdopadne v poli chybi a chci ho videt co nejdriv zpatky. Namotivovanyho, myslim.
Reagovat
Holahej
...věty v článku zde jsou povytahovány z kontextu..a pak vše vyznívá jinak, možná by bylo lepší dát celý text např. z ESPN a jiných zpráv, kde jsou i lékařská vyjádření..
Reagovat
turista
Tohle ještě Andy dá když nejde o TEP kyčle. Na TEP kyčle ale nakonec skončí všichni špičkoví tenisoví profíci kolem padesáti let věku - Connors,Lendl,Šmíd,Pietrangeli a mraky dalších. Tak držme Andymu palce. Hola hola hej, nikdo nemeškej!
Reagovat
Fandina
V posledním odstavci článku se píše, lehký trénink na kurtu by chtěl stihnout za sedm osm týdnů. "Určitě ale nebudu spěchat".
Reagovat
Fandina
Přeji brzké uzdravení. Docela mě zaujalo, že operace byla v Austrálii.
Reagovat
smazaný uživatel
ze to dobre dopadne, hrozne mi chyba.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist