Murray: K prvnímu místu není daleko

19. 8. 2009, 14:01
Aktuality 40
V žebříčku ATP je dělí 1.790 bodů, víc, než má na svém kontě 21. hráč světa Tommy Haas. Podle Andy Murrayho ale jeho ztráta na Rogera Federera není příliš velká. "Je to jen záležitost pár zápasů," tvrdí světová dvojka.
Profily hráčů
Andy Murray

"Není ode mě tak vzdálený. Je to věcí jen pár zápasů. Kdybych si vedl o něco líp na Australian Open nebo kdybych těsně neprohrál s Roddickem v semifinále Wimbledonu, kdo ví," prohlásil Murray v Cincinnati. "Vím, že od prohry v semifinále k titulu je daleko, ale to by byl už pořádný rozdíl. Kdybych ty dva zápasy od semifinále zvládl, byl bych hodně těsně za Rogerem. To je jediný rozdíl mezi světovou jedničkou a dvojkou, vyhrát na grandslamu, protože na ostatních turnajích jsme si vedli hodně podobně."

Poslední letošní šanci na zisk grandslamového titulu bude mít Brit na přelomu srpna a září, až v New Yorku vykročí za obhajobou loňského finále na US Open. Před rokem prohrál právě s Federerem, který už má na svém kontě 15 grandslamových triumfů.

"Jestli se nepletu, Federer vyhrál svůj první grandslam při své sedmnácté účasti na některém z nich. Já jich zatím odehrál jen 15," upozorňuje Murray. "A Roger je nejspíš nejlepší hráč všech dob. Řekl bych, že ve 22 jsem pořád docela mladý. Víte, moc rád bych vyhrál grandslam, samozřejmě je to jedním z mých největších cílů. Ale říct, že jsem zklamaný, protože jsem zatím žádný nevyhrál, by vzhledem k vyrovnanosti hráčů bylo neuctivé. Právě teď totiž hrají jedni z nejlepších hráčů historie."

Druhý hráč světového žebříčku se na US Open připravuje, stejně jako ostatní hráči, v Cincinnati. Na rozdíl od ostatních ale do Ohia nepřiletěl - ale přijel. Rovnou z Montrealu, kde v nedělním finále zvítězil nad Juanem Martinem del Potrem.

"Prostě jsem chtěl jet autem," komentoval tenista svou třináctihodinovou cestu, kterou absolvoval se svým kondičním trenérem. "Ovšem nemůžete jet autem z Kanady do Států a prostě ho tu nechat, tak jsme jeli do Buffala a odsud jeli sem. Ale bylo to fajn. Párkrát jsme zastavili, dokonce mě poznali na hranicích, když jsme přijížděli do Států, to bylo milé. Jinak je to ale docela snadná cesta."

Pro Murrayho to byla první možnost takto cestovat, protože dřív si vzhledem ke svému věku nemohl auto půjčit. I proto si cestu do další zastávky okruhu ATP pořádně užil.

"Neznám moc lidí, kteří by toho nalétali tolik, co tenisté. Dřív nebo později už toho máte plné zuby. Je fajn, být na jednom místě pár měsíců, nebo aspoň měsíc v kuse," tvrdí Murray. "Proto když mám možnost řídit, je to docela příjemné, protože většinu času strávíme na letištích."

Komentáře

40
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
bolo by len dobre aby sa stretli teraz na turnaji v SF.
Roger mu ma co odplacat.
Nic to nemeni na tom ze Roger je BoSS.
Reagovat
smazaný uživatel
ale utnu tu debatu Murray bude světová jednička ad se vám to líbí nebo ne!!!a věřím že vyhraje US open a už vůbec nechápu jak někdo může tvrdit že Del Potro je lepší hráč jak Murray,Del Potro také chyby co dělal v zápase z Murrayem tak to byla hrůza nato že to je 5 hráč světa.Del Potro nesahá Andymu ani po kotníky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
a.magerova
5. hráč světa je Andy Roddick :-))

1 Federer, Roger (SUI) 11,040
2 Murray, Andy (GBR) 9,250
3 Nadal, Rafael (ESP) 8,665
4 Djokovic, Novak (SRB) 7,150
5 Roddick, Andy (USA) 5,800
6 Del Potro, Juan Martin (ARG) 5,405
Reagovat
smazaný uživatel
DELPO sa v zápase zranil. To bolo príčinou jeho chýb. Neviem, či si videl celý zápas. A či si ho videl v iných zápasoch, kde hral senzačne. Kto je lepší hráč je vec názoru. Len začínajú, uvídíme kto dokáže viac. Ja držím DELPOVI, z tých začínajúcich, ak bude zdravý, má veľkú perspektívu.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě letošní (2009) US Open vyhraje Del Potro, v 5 setech ve finále porazí Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
Je tady asi nějaký bug, nevím, proč mi to píše k příspěvku rok 2015, když je 2009. Snad to admin opraví.
Reagovat
smazaný uživatel
"Párkrát jsme zastavili,.."
Mno,a někteří lidé tu nadávali,že píšou o Federerovi,že jel do Montrealu s celou rodinkou.Hlavně že teď tu píšou tuto větu.Takže nepíšou "nedůležité věci" jen o Federerovi :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, neviem iste, ale marí sa mi, že o Federerových osobných záležitostiach tam bol celý článok :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jasný,ale že takový věci píšou aj u Murrayho,tak at se pak ostatní nerozčilují že je to jen u Federera:)
Reagovat
smazaný uživatel
No ale zase ti hovorím, že tu bola len jedna veta, ako si napísala ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Chlapec je velmi sebevědomý, ale to je v pořádku. Ten, kdo nemá velké cíle, zpravidla mnoho nedokáže. Myslím si, že od loňska udělal velký pokrok a docela mu fandím. Samozřejmě ta jeho "kdyby" jsou k pousmání, ale je mlád, tak mu to odpusťme.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě přijdou nějteré připomínky od některých z vás opravdu dost trapné. TAK: 1. Murray má chvíli řidičák, tudíž je logické, že se rád projede, nevím, jestli ho někdo tady z vás má (dle vaší inteligence pochybuji), ale pro mě bylo vždy velké potěšení se projet,krátce po obdržení řidičáku!!! Jen říká své pocity a na tom není nic špatného ani ne-inteligentního, každý je rád, když může poprvé vyrazit auťákem a poznávat nepoznané, je to fajn, taky si to pamatuji!!! 2. Proč by nemohl být světovou jedničkou? No snad jen proto, že není někomu sympatickej, to je snad špatnej vtip, né? 3. Myslím, že by spoustě z vás neškodilo mít trochu úcty a slušnosti a umět ohodnotit i sportovce, který něco dokázal a umí, i když mu zrovna nefandíte! 4. Myslím, že by se každý měl zamyslet nad svou inteligencí!
Reagovat
smazaný uživatel
No... je vážne na neuverenie, že s takou inteligenciou akú máme my, diskutujúci, nás ešte nezavreli do blázinca...
Reagovat
smazaný uživatel
Inteligence s tím nemá nic společného... to pouze a jenom - nesympatie :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Murray a světová jednička.No, nedovedu si to zkratka představit. Snad si to Roger uhlídá a taky doufam, že Rafa v příští sezoně se zas dostane před Murrayho,přestože jsem rafana nikdy nemusela, je rozhodně sympatičtější než právě Murray a taky toho dokázal stokrát víc.
Reagovat
smazaný uživatel
A máme tady druhú Serenu....
Reagovat
smazaný uživatel
jj, skoda ze nesiel pesi, aspon by bol aj na US od neho pokoj.
"Jinak je to ale docela snadná cesta." To je fakt vyrok, v Kanade a v USA trafi kazdy kdekolvek, je to tam znacene skutocne pre blbcov. Chvalit sa tym, ze v Amerike niekam trafil, to moze len skutocny inteligent.
Reagovat
smazaný uživatel
:D hahah tak to fakt mal ísť radšej pešo :)) to prehnané sebavedomie mu určite leje do hlavy jeho skvostná mamá.
Reagovat
a.magerova
Podle Andy Murrayho ale jeho ztráta na Rogera Federera není příliš velká. "Je to jen záležitost pár zápasů," tvrdí světová dvojka.

Rafovi "těch pár zápasů" trvalo 3 roky.
No jestli to fakt tak řekl, jak to tu píší, tak fakt co slovo to perla co věta to perlový náhrdelník !!!
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ma pravdu v tom ze teraz naozaj hra viacero z najlepsich hracov historie. Pre mna je Roger 1 vsetkych cias neda sa to spochybnit ci uz poctom predbehol Samprasa ci aj uplnostou ze vyhral vsetky 4 a kto bude trepat o Laverovi tak si musi uvedomit aky tenis sa hra dnes a kolko ludi ho hra cize Roger je 1 bezkonkurencne. Ale chcem povedat ze tenis sa vyvija a hraci ako Nadal Murray ci Roddick by mali ovela viac GS nebyt Federera. Proste napr. v 90rokoch ked Sampras bol najlepsi tak nikdy nevyhral viac ako 2 GS za rok lebo bolo vela dobrych hracov ktori ho dokazali na ostatnych GS porazit. To iste plati aj dneska ti hraci su fakt skveli len Roger na GS je famozny a nedovoli aby dakto iny ako Nadal ho porazil. Som si isty ze taky Roddick Murray, Del Potro, Djokovic v ich najlepsej forme by v 90tych ci 80rokoch vyhrali viacero GS. Co sa taky Nadala tak ten by vtedy vyhral asi vsetko lebo vtedy nebolo tak fyzicky narocny tenis ako dnes a vtedajsi superi by nestihali.
Reagovat
smazaný uživatel
no pokad vyhraješ US OPEN a Federer se nedostane dál jak do čtvrfinále tak ta úvaha pro Andyho není nereálná!!!!!!!
Reagovat
a.magerova
"Kdybych si vedl o něco líp na Australian Open nebo kdybych těsně neprohrál s Roddickem v semifinále Wimbledonu, kdo ví,"

No to máte (Ty i Andy) pravdu, ale... to může říkat i Rafa, kdyby si o něco lépe vedl na FO, nebo Roger kdyby si o něco lépe vedl na AO, kdokoli kdyby si o něco lépe vedl by byl jinde než je :-))
Reagovat
smazaný uživatel
neskutečné, co si tahle Loch-nesska dovoluje po pár vyhraných zápasech. On a jednička? NIKDY! Ani tu dvojku nepřekousnu, je daleko více lepších hráčů:
Nadal, Roddick, Del Potro, Davydenko, Hewitt...
Reagovat
Bartys
S tím Hewittem to myslíš vážně, nebo jsi se dočista zbláznil? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rečí má teda, na neuvěřeníííí ! Išli autom a párkrát aj zastavili, to je prekvapenie. Ešte ho aj poznali na hraniciach. Hm, ten chlapec je v siedmom nebi.
Reagovat
smazaný uživatel
Hewitta myslím naprosto vážně, je daleko komplexnější. Kdyby si to spolu dali na všech možných površích, vyhraje Murray jen na betoně. A to mi někteří hráči ještě utekli, jako třeba Djokovič, Haas...
Reagovat
Bartys
No pane jo. I v době největší slávy měl Hewitt v podstatě jedinou zbraň - trpělivost. Tu má Murray už teď skoro stejnou a navíc umí zahrát i razantně. A samozřejmě má teď mnohem lepší fyzičku.

Třeba s Davyděnkem nebo Haasem má "horší" Murray kladný bilance, s Djokovičem zápornou jen proto, že v prvních zápasech ještě nebyl mezi elitou. Poslední tři zápasy vyhrál.
Reagovat
Bartys
A abych nezapomněl: Murray - Federer 7:2 :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hewitt, Haas i Davydenko umějí zahrát na čemkoliv. Když pustíš Murraye na antuku, začnu zase znovu trénovat, abych ti ukázal, kde má základní nedostatky. Na to na něj ani nemusím zvát Hewitta či jiné...
Reagovat
smazaný uživatel
Hewitt je dobrý hráč. Potvrdil to aj vo Wimbledone, napriek tomu, že jeho hra je založená na pohybe a hre na základnej čiare. A tu je problém. Náročné fyzické zápasy odoberajúce sily. Hrá tak už od 17rokov. Ukazálo sa, že s takou hrou sa dá vydržať 3- max.4 roky. Odpadol zdravotne aj fyzicky, zhasol predčasne. Ktovie, môže sa mu niečo podariť vyhrať. Moc tomu neverím, sú tu už hráči, na ktorých nestačí.
Reagovat
smazaný uživatel
Štatistika medzi hráčmi je len štatistika. Poviem Ti opačný príklad. Tomas Muster, bývalý antukový kráľ a svetová č.1 nikdy neporazil Lendla.
Reagovat
smazaný uživatel
K těm zbraním Hewitta určitě přidat return..ale ten má Murray taky skvělý.
Reagovat
smazaný uživatel
naprosto přesné!
Reagovat
smazaný uživatel
Správne aj return má vynikajúci. Mimochodom, je víťazom Wimbledonu, ak sa nemýlim 2002? Vyhral aj USO, rok si nepamätám. Ako hráč bol protivný ako čert, ale tenis hral ako o život. Pripomína mi Nadala, alebo opačne?
Reagovat
smazaný uživatel
možná spíše Santora, umí taky nádherně měnit hru, pro všechny hráče jsou nepříjemní a já je i nejen proto mám rád
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel som skôr na fyzickú stránku. Koľko dáva do hry fyzickej námahy.
Reagovat
smazaný uživatel
oki
Reagovat
smazaný uživatel
no pokad vyhraješ US OPEN a Federer se nedostane dál jak do čtvrfinále tak ta úvaha pro Andyho není nereálná!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist