Murray klopýtl, teď čeká na zaváhání Djokoviče. Štěpánek zvládl dva duely

29. 4. 2009, 20:17
Aktuality 17
ATP ŘÍM - Britský tenista Andy Murray si v Římě mohl zajistit premiérový posun na třetí místo světového žebříčku. Místo potřebné účasti v semifinále však prohrál už v úvodním kole s Monakem. Druhé kolo naopak zvládli další favorité Nadal, Federer i Djokovič. Během pár hodin vyhrál dva zápasy Štěpánek.
Andy Murray

Andy Murray v uplynulých sezonách na antuce nezářil, ale světová čtyřka se chce v žebříčku dostat ještě výš a tak musí sbírat úspěchy i na oranžové drti. I proto jednadvacetiletý Brit již druhým rokem spolupracuje s dvojnásobným finalistou Roland Garros Alexem Corretjou. Před čtrnácti dny si na pomalém povrchu vytvořil své maximum, když v Monte Carlu vypadl až v semifinále.

Nyní se snažil prolomit prokletí v Římě, kde ze čtyř zápasů vyhrál jediný, a to ještě díky zranění soupeře. Ale ani letos se přes druhé kolo nedostal, když podlehl 58. hráči světa Juanu Monakovi.

Murray přitom v prvním setu dominoval a vyhrál 6-1. V druhé sadě však začal chybovat, naopak soupeř si začal více věřit a vyrovnal. Ve třetím dějství se Argentinec třikrát dostal do dvougamového vedení, ale světová čtyřka pokaždé srovnala. V jedenácté hře si však Murray pošesté prohrál podání a Monaco už set dotáhl k výhře 7-5.

Takhle brzo v úvodu turnaje vypadl jednadvacetiletý Murray poprvé od loňského olympijského turnaje v Pekingu. Navíc si zkomplikoval posun na třetí místo světového žebříčku, ve kterém se tlačí na záda Djokoviče. Pokud však srbský tenista v Římě neobhájí titul, 11. května po téměř dvou letech přijde o post světové trojky. Djokovič zahájil podnik v italské metropoli již včera a Montanese porazil 7-6 6-0.

Rafael Nadal loni v Římě vypadl překvapivě už v úvodním kole a připravil se o možnost čtvrtého triumfu v řadě. Letos však chce své zaváhání napravit a získat třetí titul během tří týdnů. Dnes zahájil snadnou výhrou 6-2 6-3 nad domácm Andreasem Seppim.

V Římě ještě nikdy netriumfoval Roger Federer. Švýcarský tenista by to rád napravil a a za prvním titulem od loňského podzimu vykročil výhrou dvakrát 6-4 nad Chorvatem Karlovičem.

Štěpánek dnes zvládl dva zápasy a může se těšit na Federera
Ve třetím kole se druhý hráč světa utká s Radkem Štěpánkem, s nímž před rokem na stejném místě prohrál ve dvou tie-breacích.  16. nasazený český tenista dnes musel zvládnout dva duely. Štěpánek zahájil zápas 1. kola se Serrou už v úterý, ale kvůli skluzu způsobenému deštěm se jejich duel do tmy nedohrál. Dnes tak tenisté nastoupili k utkání za stavu 6-5 a 15-0 pro Francouze při Štěpánkově podání.

Třicetiletý Štěpánek první sadu nakonec vyhrál v tie-breaku a po ztrátě druhého setu rozhodl o vítězství v třetím dějství a po setech 7-6 4-6 7-5 porazil Serru i ve třetím vzájemném zápase.

Rodáka z Karviné dnes čekalo ještě utkání druhého kola proti Felicianu Lopezovi ze Španělska a Štěpánek ho zvládl s bravurou. Odvrátil všech pět brejkbolů a vyhrál hladce 6-2 6-1. Lopezovi oplatil loňskou porážku z Toronta, jinak ale vyhrál už osmý z devíti vzájemných soubojů.

Úspěch z Barcelony nezopakuje finalista David Ferrer. Španělský tenista v Itálii dohrál už v prvním kole, když nestačil na Francouze Mathieua. Po prohře s Melzerem vypadl i Rus Davyděnko.

- ATP MASTERS 1000 ŘÍM (Itálie, antuka, 2.750.000 eur) -
středeční výsledky (29. 04. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (16-ČR) - Serra (Fr.) 7-6(1) 4-6 7-5
Gasquet (Fr.) - Tsonga (9-Fr.) 7-6(2) 6-4
Mathieu (Fr.) - Ferrer (11-Šp.) 6-3 2-6 6-2

Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (16-ČR) - F. Lopez (Šp.) 6-2 6-1
Nadal (1-Šp.) - Seppi (It.) 6-2 6-3
Federer (2-Švýc.) - Karlovič (Chorv.) 6-4 6-4
Monaco (Arg.) - A. Murray (4-Brit.) 1-6 6-3 7-5
Verdasco (6-Šp.) - Fish (USA) 6-4 5-7 6-3
Melzer (Rak.) - Davyděnko (7-Rus.) 7-5 7-6(5)
Wawrinka (10-Švýc.) - Južnyj (Rus.) 6-3 7-6(5)
Gonzalez (12-Chile) - Tipsarevič (Srb.) 6-4 6-4
Robredo (13-Šp.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-2 7-6(5)
Čilič (15-Chorv.) - Ch. Rochus (Belg. ) 6-0 5-7 6-2
Söderling (Švéd.) - Crivoi (Rum.) 6-1 7-6(2) 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
a.magerova
majkl: souhlas, mohl by to být pěkný zápas, ale při těchto zápasech jaksi nejsem vlastenec, tak aspoň teď fandím našim proti Finům.
Reagovat
smazaný uživatel
no jasne,já to chápu co už s váma:-D aspon že v tom hokeji:-D:-D
Reagovat
a.magerova
No prý tam snad sedí v hledišti Kimi Raikkonen. Ten by spíše měl trénovat, to se pak těžko fandí Ferrari s takovými výsledky, to je snad ještě horší než Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D:-D jj je :-D aspon je to zajímavější když konečně vyhrávají jiní než ty bohaté tymy:-)
Reagovat
a.magerova
Svým způsobem máš pravdu, ale mě ta nuda s Michaelem Schumacherem taky bavila. Hele první ať je Ferrari a Federer, a o další místa ať je klidně napínavý boj.
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
tak schumacher byl jiná liga uměl kolem sebe udělat tým, což se o tech dvou šloušcích moc říct nedá ,pořád mají nějaký problém:-Dale letos to ferrari asi fakt nevyhraje,což je škoda tomu massovi sem to loni přál:-/místo toho vyhrál ten debilek
Reagovat
a.magerova
Jo jo Massovi jsem to taky přála a plakala jsem s ním stejně jako s Federerem po AO.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, s trojkou novakem to vypadá bledě. a bohužel mam strach i rogera v zápase s tim šaškem štěpánkem:)...
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpa je fajn, ale měl by to přenechat Fedexovi :o)
Reagovat
smazaný uživatel
proč by to měl přenechat to nechápu?!! štěpánek to bud totálně projede nebo to bude velká bitva jinak hrát neumí:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Poprvé jsem dnes viděl záblesky Nadalovi hry,velice solidní výkon.Jinak Muuray venku což mě ani tak nepřekvapuje jako vyřazeni Nikolaje kterej se začínal dostávat do dobré formy.Federer se mi moc nepozdával,ale tragickej výkon to nebyl navíc hrál s esařem.Vypadá to na velice zajímavej turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
no nevím s tím nadalovým výkonem,mi spíš přišlojako by se občas bál zaútočit:-/,jinak proti lonsku se mi taky zdá,že mnohem víc používá backhand i když asi se mi to nezdá:-D,federera těžkou soudít,když dneska karlovič kromě servisu předváděl úplný antitenis:-)
Reagovat
smazaný uživatel
"Pokud však srbský tenista v Římě neobhájí titul, 11. května po téměř dvou letech přijde o post světové trojky." Čo je málo pravdepodobné, pretože je tam král antuky a ďalší. Musí predsa existovať ešte iné riešenie!
Reagovat
a.magerova
Ľuto je mi ľuto. Asi mají pravdu. Novak pokud neobhájí titul, tak přijde o dost bodů. Andymu ta prohra nijak s body nehne. No a pokud Rafa loni vypadl tak brzy, tak to vypadá na další připsané body. Daleko bude jednička od dvojky da-le-ko. Ach jo.
Reagovat
smazaný uživatel
to ci bude dvojka od jednotky (fedex-rafa) daleko alebo nie mna osobne ani tak netrapi. hlavne nech sa dostavi stara dobra fedexova forma/hra...ak bude to dostavia sa aj body atd...
Reagovat
a.magerova
Máš pravdu. Hlavně ta stará-dobrá forma/hra. A krásné finálové bitvy.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist