Murray má třetí titul z Queensu, ve finále zdolal obhájce Čiliče

16. 6. 2013, 19:10
Aktuality 56
ATP QUEENS - Andy Murray si týden před startem Wimbledonu zvedl sebevědomí triumfem na tradičním turnaji v londýnském Queens Clubu. Britský tenista ve finále zdolal chorvatského obhájce titulu Marina Čiliče a navázal na své triumfy z let 2009 a 2011.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray na jaře na neoblíbeníé antuce vyhrál jen 3 ze 6 zápasů a kvůli zranění zad vynechal French Open. Rozhodl se plně soustředit na krátkou část sezony na trávě, na které se mu daří a na které by rád ukončil dlouhé čekání na britského šampiona Wimbledonu.

Generálku v londýnském Queens Clubu má už úspěšně za sebou, neboť turnaj dokázal stejně jako v letech 2009 a 2011 vyhrát. Po včerejším obratu se světovou sedmičkou Tsongou si šestadvacetiletý Brit poradil v dnešním finále i s loňským šampionem Marinem Čiličem, kterého zdolal 5-7 7-5 6-3.

Andy MurrayMurray začal utkání ziskem úvodních tří gamů, o náskok však přišel a v osmém gamu vystrašil své fanoušky. Těm zatrnulo, když svěřenec Ivana Lendla uklouzl a s bolestivou grimasou chvíli ležel na zádech na zemi. Nic vážného se ale naštěstí nestalo a britský tenista pokračoval. První set sice ztratil, od druhé sady ale nabíral na obrátkách a rozhodující dějství už měl plně pod kontrolou.

"Kurty byly tenhle týden extrémně vlhké. Trochu mě to tahá v tříslech, ale naštěstí to není nic hrozného," vrátil se k pádu Brit, jenž letos
získal třetí titul po Brisbane a Miami. Dnes měl v Queen's Clubu ještě sehrát charitativní exhibici ve čtyřhře s Timem Henmanem proti Tomáši Berdychovi a svému trenérovi Lendlovi.

Loni dvanáctý hráč světového žebříčku Čilič, který v letošním čtvrtfinále vyřadil Berdycha, ovládl londýnský turnaj po diskvalifikaci Davida Nalbandiana, který zlostí nakopl reklamní panel a zranil čárového rozhodčího. Dnes však podlehl Murraymu podeváté v desátém vzájemném zápase. 

"Patří k nejlepším hráčům na trávě na světě. Známe se už od juniorů, hráli jsme spolu mockrát. Na konci druhého setu hrál výborně a mně pomohla i trocha štěstí," řekl Murray, jenž se opět bude ve Wimbledonu snažit ukončit britské čekání na prvního domácího vítěze od roku 1936.

- ATP 250 QUEENS CLUB -
(Velká Británie - Londýn, tráva, 779.665 eur)
nedělní výsledky (16. 06. 2013)

Dvouhra - finále:
A. Murray (1-Brit.) - Čilič (5-Chorv.) 5-7 7-5 6-3

Čtyřhra - finále:

B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Peya/Soares (4-Rak./Braz.) 4-6 7-5 10-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

56
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://www.bbc.co.uk/sport/0/tennis/22929787

Nový blog Andyho. Rafy se nebojí a klidně ho bere do čtvrtfinále :D
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/photo.php?v=10152871594775618&set=vb.16814976965&type=2&theater

Dobrá věta na konec :D
Reagovat
smazaný uživatel
Murray said: "If I'm playing well enough to hit Ivan Lendl with a forehand for the first time ever, I reckon I'm in pretty good shape for Wimbledon.

"I hit it so cleanly - it was the best shot I played all week - and I already know that Ivan will try to get me back when we practise together this week".

:D
Reagovat
smazaný uživatel
Z komentářů: "Čilič can only thank he's born in Međugorje for the miracle he's having this tourney."
Reagovat
smazaný uživatel
Andy Murray
Thanks to everyone that supported Rally Against Cancer. Can't say I'm looking forward to training tomorrow though after hitting Ivan!
Reagovat
smazaný uživatel
We're delighted to confirm @andy_murray has indeed donated his #aegonchampionships prize money (?86300) to #RallyAgainstCancer @RoyalMarsden

Pááánes :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ross Hutchins ?@RoscoHutchins 48m

One of the most amazing days of my life, one i will never forget..thank you to all who have been involved and helped make today so special
Reagovat
smazaný uživatel
Čítal som že na exhíbu bol pozrieť aj Jonathan "Wossy" Ross, aj to je pánes:)) Riadna akcia, btw gratulácia k titulu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky. Jojo, po odchodu Berdycha s Henmanem tam pak byla spousta bavičů a hráli taky. Tihle všichni.

immy Carr, Jonathan Ross, Michael McIntyre, Boris Johnson, Eddie Redmayne and Sir Richard Branson.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdycha s Lendlem, Andy s Timem hráli dál.
Reagovat
Sonja
Nole letos poprvé na trávě:
https://www.facebook.com/media/set/?set=np.64046986.100002637325727&type=1
Reagovat
smazaný uživatel
kde se dá sledovat ta exhibice , jestli ještě neskončila ? :D
Reagovat
carolyn
zkončila
Reagovat
smazaný uživatel
I think has his own soft spot :-D Judy pobavila, stejně jako Andyho radost při trefení Ivana. Ivan to pořád nezapomněl a je fakt vtipnej, s Andym se starají o srandu, angličtí komentátoři jsou z nich na měkko.
A Michael Mcintyre dorazil, jupí.
Reagovat
smazaný uživatel
I think Ivan has a very big own spot himself, abych ji nekomolil.
Reagovat
smazaný uživatel
Parádní to bylo, Berdych tam chudák mezi nima byl jak do počtu, nepromluvil, herně krom toho jednoho returnu nci neukázal. Andy s Ivanem ale neskutečně bavili, i v rozhovoru pak, jak Ivan říkal, že se Adny za to nastřelení nedožuje Wimbledonu nebo, že jak ho zná, určitě by vyměnil zlatou medaili za to, že může Ivana trefit. A po trefení Ivan cosi měl na Judy, fakt sranda. Ivan to má ale pořád v ruce, nebylo znát, že je o 14 let mladší než Henman třeba, cit v ruce mají oba, jde vidět, že v jejich době se prostě hrál jinačí tenis a uměli voleje. Podle očekávání ale kvůli věku a rozehranosti působil herně nejlépe Andy. O to ale nešlo, hlavně, že se Ross pobavil. A Andy že ukázal taky jinou tvář, kterou spoista jeho haterů ani nezná.
Reagovat
Fandina
Tomáš na rozdíl od ostatních nešaškoval. A tak to má být!
Reagovat
smazaný uživatel
ASi nechápeš, co obnáší exhibice :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
Fandina
Exibice je nesoutěžní zápas, ne zábava za každou cenu.
Reagovat
smazaný uživatel
Omyl, exhibice většinou zábava je, proto na ni ti lidi chodí. A nucená vážně nebyla, všichni si to užili, hlavně Andy s Ivanem.
Reagovat
Fandina
tomasinho už si byl někdy na exibici?
Reagovat
smazaný uživatel
Nikam chodit nemusím, v tvojem podání ji mám každý den v pohodlí domova :-))

A ano, byl. Je exhibice a exhbicie. Jasně, že turnajový systém jako v Abu Dhabi není pravá exhibice, i když je tak nazývána. Normální exhibice ale probíhá většinou takhle, zvláště, když má pobavit diváky a vybrat peníze. Rally for relief nemá být seriózní setkání na kurtu. O tom svědčí i další průběh téhle exhibice, kdy pak dorazila další vlna lidí, bavičů, starosta Londýna a kdo všechno. Já Toma chápu, moc ani neměl co říkat, všechno to bylo holt o Ivanovi s Andym, Henman se jako domácí přidal. Nebyla to k němu výtka, spíše menší politování, protože fakt vypadal, že tam byl navíc a vůbec si to neužil.
Reagovat
Fandina
tomasinho ty poznámky o mě si nech pro někoho jiného nestojím ti o to. Samozřejmě, že si Tomáš exibici užíval ze všech nejvíc, jen ty jsi slepý, že si si toho nevšiml.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDDDDDDD

Jojo, Tomáš su ji užil stejně tak, jako asi fandové dobrého tenisu otřesné mužské finále RG. Možná si to užil, ale rozhodně ne nejvíce, což viděl právě i ten slepý.
Reagovat
Fandina
Tomáš si to užil nejvíc, protože se tvářil pohodově, nešaškoval a viděl to i slepý.
Reagovat
smazaný uživatel
Právěžě si to neužil, když hrál čtyřhru se třemi lepšími hráči na síti a na volejích. Tvářil se, jak kdyby mu ulítly včely, to není užívání si. To tvoje šaškování k exhibicím totiž patří, ono se tomu říká humor, jenže ten asi tvůj milovaný, dokonalý Tomášek, který je krásný, úspěšný, příjemný, pohodový a ještě si užívá i exhibice, kde je jak páté kolo u vozu, nezná. Stačilo by si sundat ty růžové brýle a kouknout se na realitu zcela objektivně. Ale to bych po tobě chtěl fakt moc. A ano, osobní věci si můžu nechat pro sebe, ale proč bych to dělal? Jsem zde dobrovolně jako ty, takže si můžu psát, co chci. To jsou +- tvoej slova. Takže zdar a nezapomeň políbit před spaním fotešky miláška Tomáška.
Reagovat
Fandina
tomasinho ... to je dobře, že cituješ má slova, tak ještě jednou, Tomáš se tvářil super, evidentně byl v pohodě a jako vždy vypadal na kurtu ze všech nejlíp, přirozeně a nehrál si na nic, tvářil se příjemně. Evidentně si to nejvíc užíval a byl v pohodě. Nejpřirozenější a nejlepší výraz. Je super.
Reagovat
smazaný uživatel
Trolling, level 589. To be continue :-)))
Reagovat
gigin
http://www.q3.cz/images/57deb.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
Fandina
tomasinho ... pravda bolí
Reagovat
Fandina
gigin ... máš hezkou fotku
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulejeme! Dosáhla jste levelu 590, nového rekordu!
Reagovat
Fandina
tomasinho ... nevím co počítáš, ale je to jedno, stejně jde o kravinu, jako vždy.
Reagovat
smazaný uživatel
Krávy většinou prodokují kraviny.
Reagovat
Fandina
tomasinho jestli se nepletu, tak počítáš, produkuješ ty, možná, že se z tvé strany spíš jedná o volovinu.
Reagovat
smazaný uživatel
Když už, tak pořádnou bejkárnu :-))
Reagovat
Fandina
tomasinho jak myslíš, ale já to tvoje počítání vidím na volovinu.
Reagovat
smazaný uživatel
To protože kráva volovinám nerozumí :-))
Reagovat
Fandina
tomasinho tvoje počítání je volovina, protože se to líp k tobě hodí.
Reagovat
Mayo
hentá zase perlí :D Tomáš tam bol taký fackovací panák...niečo ako ty na tejto diskusii
Reagovat
Fandina
Mayo všimla jsem si, že i ty rád se k fackování přidáváš.
Reagovat
smazaný uživatel
Come on!!!

Zasloužené vítězství, troufám si tvrdit. Dneska byl od druhého setu mírně lepším hráčem, ve třetím teda už docela jasně, na své poměry hrál agresivně a ke konci už bez chyb. Podobně jako s Tsongou se rozehrával pomaleji a když se srovna na 1:1, tak se pak rozjel. Pár skvělých míčů, rozhodně pozitivní zpráva před Wimbledonem. Hlavně to, že po třech ne až tak silných soupeřích si poradil s dvěma výbornými, hlavně na trávě, navíc 2x dokázal otočit.

Hlavně ale důležité z hlediska sebedůvěry, po antukové sezoně, kde nevyhrál nikdy víc než 2 zápasy v řadě a taky zranění, je tohle hodně povedený návrat na trávu, otestoval si záda a snad etda drží (ťuk ťuk). Ono ta pauza mu fakt mohla jedině prospět. Na závěr pěkný rozhovor s tím arogantním, suchým Skoťáke. Snad si teď užije Exhibici, potěší Rosse a třeba i napálí Ivana na síti jak sliboval :D
Reagovat
Pe3k
Gratulace. Tak nějak sem čekal, že to dopadne. Pro mě je Marián Čadič taky sympaťák, ale připadá mi, že nebojuje, tak jak by měl.
Reagovat
a.magerova
Gratuluji Andymu i jeho fanouškům a doufám, že jeden z nich už je na cestě k nám :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Už se řítím, nesu s sebou i prá dobrůtek na chuť a k pití. Dvojitá oslava, to musí být ve velkém stylu. A bez kolečka kolem domu, nemůžu tě nechat tak dlouho čekat, už Andy to prodlužoval až moc.
Reagovat
carolyn
5 koleček běhu na stadionu - já ti dám lenochu :-P jenom by to jedlo, spalo víno pilo!!!!! :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
Dumky, žalky, a co jáááá ...
Reagovat
carolyn
Ty budeš běhat taky!!! :-P
Reagovat
a.magerova
Samozřejmě, na Tebe si moc ráda udělám čas od zítřka kdykoli se Ti to bude hodit :-))
Dnes jsme TO s tomasinhem pojali (oproti minule) komorněji, chápej :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-))

Klíd carolyn, trenéra nepotřebuju a bachařku už taky ne :-)))
Reagovat
carolyn
Tome já ti říkala že tě dám do cajku a že budu přísná!!! Takže vyděržaj pijaněr :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, já se dávám do cajku sám.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě Čilič velkej sympaťák..:)
Reagovat
Mayo
cg...Pánes (:
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist