Murray nepomůže Britům v klíčovém utkání Davis Cupu

17. 6. 2010, 18:01
Aktuality 3
Británii hrozí historická blamáž, její nejlepší hráč jí ale nepomůže. Andy Murray oznámil, že nebude hrát v červenci v daviscupové baráži proti Turecku. Pokud by Británie v tomto utkání neuspěla, sestoupila by poprvé v historii do nejnižší skupiny slavné týmové soutěže.
Profily hráčů
Andy Murray

Třiadvacetiletý Murray informoval o své neúčasti nového daviscupového kapitána Leona Smithe, svého bývalého trenéra z juniorského období. Smith nahradil v dubnu ve funkci Johna Lloyda, jenž rezignoval po prohře v Litvě, jež byla pro tým pátou porážkou za sebou.

"Miluju, když můžu hrát v Davis Cupu, moje výsledky by to potvrdily," řekl Murray v Londýně, kde se v exhibici připravuje na Wimbledon. "Je ale důležité zlepšovat se jako tým a jako národ. Myslím, že jsme na takové úrovni, že můžeme vyhrávat zápasy i beze mě," tvrdí britská jednička, podle které by jeho krajané měli zvítězit bez problémů.

"Je to zápas, který bychom vyhrát 5-0, aniž bych hrál. Je na čase dát šanci dalším hráčům vyhrávat zápasy. Je důležité, aby se zlepšovali jako tým a když budu hrát, nemusí to být ta nejlepší cesta."

Britům bude nicméně kvůli sporům s funkcionáři chybět i žebříčková dvojka Alex Bogdanovic.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Absolutne ho nechapu, furt keca jak rad hraje Davis Cup a pritom ve svych 23 letech nereprezentuje...kdyby mu bylo tricet tak to asi castecne pochopim , ale takhle...vubec mu nejde o too aby pomohl britskemu tenisu, jde mu jen o vlastni karieru, navic je nesympatickej, hraje dost nezazivnej tenis proste typickej Brit , doufam ze nikdy nevyhraje grandslam...nezaslouzi si to...je to jeden z nejnesympatictejsich hracu na okruhu
Reagovat
darek.vrana
Na druhou stranu chápu, že ho DC moc nemotivuje, když hrají o udržení ve druhé nejnižší skupině a nemá k sobě spoluhráče. Pro takového hráče to je asi opravdu jen nepříjemná povinnost. Stojí to hodně sil a nemůže tím vůbec nic získat.
Reagovat
darek.vrana
Že vyhrají 5:0? A bude hrát Ilhan? Jestli jo, může klidně udělat 2 body.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist