Murray odletěl do New Yorku. Nad jeho účastí na US Open ale stále visí otazník

21. 8. 2017, 12:14
Aktuality 2
Andy Murray by se mohl příští týden vrátit k soutěžním zápasům. Nejlepší britský tenista současnosti odletěl do New Yorku, kde v pondělí začíná závěrečný grandslam sezony US Open. Jeho start ve Flushing Meadows je však stále nejistý. Murray totiž v posledních týdnech bojuje s bolestmi kyčle, kvůli kterým od Wimbledonu nehrál. Konečný verdikt padne v průběhu tohoto týdne.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray loni prožil pohádkovou sezonu. Ta letošní je ovšem pravým opakem. Třicetiletý Brit letos získal pouze jeden titul, když nenašel přemožitele na akci ATP 500 v Dubaji. Na grandslamech dosáhl nejlepšího výsledku na French Open, kde uhrál semifinále.

V posledních týdnech britská jednička laborovala se zraněním kyčle a ve Wimbledonu skončila v roli obhájce titulu již ve čtvrtfinále. To bylo naposledy, kdy se Murray divákům představil. Následovala nucená pauza, během níž Brit postupně vynechal turnaje Masters v Montréalu a Cincinnati. I kvůli absenci v posledních týdnech dnes ztratil post světové jedničky. Na tenisovém trůnu ho vystřídal Rafael Nadal.

Dlouho a stále visí otazník nad jeho účastí na závěrečném grandslamovém podniku sezony US Open. Murray sice do New Yorku odletěl a již trénuje na dvorci Arthura Ashe, nicméně jeho start ve Flushing Meadows dosud nebyl potvrzen. Konečné rozhodnutí padne v průběhu tohoto týdne.

Zranění kyčle se ale podle nejnovějších zpráv zlepšuje, bolesti odeznívají a Murray doufá, že poslední akci velké čtyřky, kde loni skončil ve čtvrtfinále a v roce 2012 vybojoval svůj premiérový grandslamový vavřín, stihne. "Dělám vše pro to, abych US Open stihl," řekl Murray po odhlášení se z Cincinnati.

Murrayho účast na US Open by byla rozhodně dobrou zprávou pro pořadatele. Organizátoři amerického grandslamu totiž nemohou počítat s účastí loňského šampiona Stana Wawrinky, Novaka Djokoviče a Keie Nišikoriho, kteří předčasně ukončili sezonu.

V ohrožení je start Milose Raonice, jehož trápí zápěstí. Zraněný je také Marin Čilič, vítěz ročníku 2014. Fit není ani Roger Federer, který kvůli bolestem zad vynechal Masters v Cincinnati.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

2
Přidat komentář
hatatytla
Cilic je oficiálně out? Nikde jsem to nečetl.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Díky, že jste to sem napsal. Prošel jsem více zdrojů a ten, ze kterého jsem čerpal, měl chybnou informaci. Čilič se zatím oficiálně z USO neodhlásil. V článku opraveno. Ještě jednou díky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist