Murray odstartoval vítězně i v Miami a zahraje si s Medveděvem

25. 3. 2022, 07:04
Aktuality 32
ATP MIAMI - Andy Murray na Masters 1000 v Miami porazil Argentince Federica Delbonise a na sedmém turnaji po sobě vyhrál svůj úvodní zápas. Ve druhém kole, které naopak už šestkrát v řadě nezvládl, se utká se světovou dvojkou Daniilem Medveděvem.
Andy Murray (© AFP)

Andy Murray v Miami v letech 2006 až 2016 nasbíral jedenáct startů v řadě, čtyřikrát se dostal do finále a dvakrát triumfoval (2009 a 2013). Ale taky čtyřikrát vypadl hned po úvodním vystoupení. 

Letos se na turnaj Masters 1000 na slunné Floridě poprvé po šesti letech vrátil a vstup do soutěže zvládl. S Argentincem Federicem Delbonisem si poradil 7-6 6-1 a oplatil mu porážku z jediného předchozího střetnutí

34letý Brit v zápase nečelil brejkbolu, po servisu ztratil jen 11 bodů. Nastřílel celkem 24 winnerů a udělal jen 13 nevynucených chyb.

"Podmínky dnes byly pomalé a náročné, hlavně v prvním setu. Na začátku to bylo hodně vyrovnané," komentoval Murray. 

První zápas na turnaji Murray vyhrál posedmé v řadě, přidat pak druhou výhru ale už šestkrát po sobě nedokázal. V Miami se sérii pokusí zlomit proti světové dvojce Daniilu Medveděvovi (h2h 0-1).

"Bude to samozřejmě strašně těžký zápas. V posledních letech na hardu hraje skvěle a pro mě to bude velký test, jak na tom jsem a na čem potřebuju zapracovat. Takže se na to moc těším," uvedl Murray, který porazil hráče Top 5 naposledy na Turnaji mistrů 2016.

Sebastian Korda vykročil za obhajobou čtvrtfinále drtivou výhrou 6-1 6-1 nad Alejandrem Davidovichem. Ve druhém kole se 21letý Američan utká s dalším Španělem Albertem Ramosem (h2h 0-0).

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 9.554.920 dolarů
čtvrteční výsledky (24. 03. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Murray (Brit.) - Delbonis (Arg.) 7-6(4) 6-1
Korda (USA) - Davidovich (Šp.) 6-1 6-1
Thompson (Austr.) - Tsonga (Fr.) 6-7(1) 6-4 6-4
Harris (JAR) - Bagnis (Arg.) 6-3 6-3
Humbert (Fr.) - Bedene (Slovin.) 6-3 3-6 6-3
Popyrin (Austr.) - Musetti (It.) 7-5 7-6(5)
Majchrzak (Pol.) - Báez (Arg.) 6-4 6-3
Nišioka (Jap.) - Gómez (Ekv.) 6-2 6-7(2) 6-1
Martínez (Šp.) - Struff (Něm.) 6-3 2-0 skreč S.
Wolf (USA) - Altmaier (Něm.) 6-4 6-4
Brooksby (USA) - Coria (Arg.) 3-6 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
Krisboy
Nick! smile
Reagovat
soloo
To bude Murray hrat doživotne na Wild card?
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že on si to zaslouží, jako Wawrinka, DelPo a jiní šampióni. S tím nemám za sebe problém. Rozhodně lepší on v pavouku než nemastný kvalifikant. Navíc i tady ukázal, že do počtu ještě stále není.
Reagovat
soloo
vis ale to nemusi byt nutnost mu davat wc nech si to vybojuje poziciou v rankingu a na nizkych turnajoch . nepoviem keby sa dostal do finale ale furt konci v 1-2 kole smile
Reagovat
Rafaeoli25
No je jenže Murray patří na velké turnaje, je to pořád i prestiž pro tyhle turnaje. Má mraky fanoušků a ti tam jsou na něj. V tihle chvíli je to v Miami největší šampión, co je tam k dispozici, to je prostě fakt. Větší lákadlo tam teď nemají.
Reagovat
Pe3k
Jen důkaz toho, jak velké krizi je teď (mužský) tenis...smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak krize - pokud ale máš zraněného Nadala, vyloučeného Djokovice, regenerujícího Federera, Wawrinku, který se chce vrátit raději na challengeru, tak co s tím máš dělat. Je tam Medvedev, supertalent Alcaraz, ale samozřejmě, že Murraym v takové situaci nepohrdnou, když je k dispozici..
Reagovat
Pe3k
Dělat s tím nic nejde, o co jde, že ti to konečně docvaklo, po té co jsi raději napsal 1000 výmlouvačných komentářů, než aby si raději jednou uznal nepopíratelný FAKT...a přečti si konečně sz!
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já ale tady čistě mluvil o hvězdném renomé dotyčných. Dnes už asi takový Wawrinka nebude top hrozbou, ale jde o jeho jméno, které táhne diváky. Nemusí nic uhrát, ale lidi se rádi podívají na GS šampióna. O tom tu mluvím.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak četl jsem a odepsal. Díky. Nevšiml jsem si, že tam mám zprávu, naposledy někdo psal x let zpátky.
Reagovat
Pe3k
To buď rád, mi často někdo posílá "zprávy"...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak jestli je někdo takhle nechutně osobní a má potřebu psát druhému urážky i do SZ, tak je fakt ubožák. Nechápu, nikdy by mě nenapadlo něco takového udělat a to ani, kdyby mě někdo veřejně opravdu brutálně napadl a byl bych i v právu si to s dotyčným vyříkat i soukromě. Smutné, kam až jsou někteří schopni zajít smile
Reagovat
Rafaeoli25
Koukal jsem teď ještě do těch zpráv, spaniel mi také před lety poslal milou zprávu, podobnou té tvé, kde říkal, že ač se mnohdy neshodneme, tak že mě respektuje atd., to se samozřejmě hezky čte.
Reagovat
Pe3k
Spaniel jo? Tomu se těžko věří smile
Reagovat
Rafaeoli25
No mohu to sem i dát, ale nerad bych porušoval GDPR, i když takhle anonymní smile
Reagovat
Rafaeoli25
2.6.2014 15.44.38spaniel
[odpovědět] [odebrat]
jj, po této stránce jsi vpoho...a vlastně takoví jako ty, mně hodně usměrnili a taky už nepíšu do proher Rafy nic...kdysi jsem byl horší, ne jak Barney nebo Pe3k, ale i tak. Taky už raději jen GOAT diskuse.

--- Původní text ---

Tak ale já nikdy Rogovi nenadával, klidně si projdi celej loňskej rok, žádnou jeho porážku jsem posměšně nekomentoval, ani ty s Del Bonisem nebo Brandsem, jen před zápasy s Rafou jsem byl lehce ironickej když někteří tvrdili jak mu to Rog natře. To že tu polemizuju o tom kdo z nich dvou je lepší neznamená, že si Roga nevážim. Vážim a proto by mě nikdy nenapadlo se mu posmívat když se mu nedaří a furrt omílat jeho překvapivý prohry, takovej já nejsem jestli sis nevšim, hovada typu Barney a spol.se mi hnusí. Jinak já včera přál Rogerovi, Gulbisovi za to jakej je fakt fandit nemůžu..
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak tento text také dokazuje, že od začátku tu říkám to samé a chovám se stejně, teď jako před osmi lety smile
Reagovat
Pe3k
Tomu to usměrnění moc dlouho nevydrželo smile Barney to mi něco říká, ale už si ho nevybavuju. Jinak sz jsou sz, asi bys to neměl dávat veřejně.
Reagovat
Rafaeoli25
Váhal jsem, ale když to bylo veskrze pozitivní, tak tím snad nikoho nepoškozuju, to bych samozřejmě nerad.
Reagovat
Marduch
do usměrnění byl Rafa Dopal, Hekal či Běhal, po usměrnění už jen plešatásmile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak třeba už ho to přešlo. A kde vůbec je? Už ani nevím, kdy jsem tu od něj naposledy četl nějaký komentář..
Reagovat
smazaný uživatel
Spaniela usmernili skor vysledky Nadala a definitivne predbehnutie Federera :)

To, cloveku sa inak prispieva, ked v tej rivalite jeho hrac naplno figuruje, ako ked ju opusti.

Aj preto si myslim, ze je Rafa najlepsi, lebo ON tam vzdy bol. V TOP rivalite. Najprv s Federerom, potom s Djokovicom. Nikto sudny nemoze popriet, ze tieto dve dvojicky obsadia prve miesta, a je len na vkuse, ktora sa páči viac.
Reagovat
Patik
Murray zase nezapĺňal nejako tribúny ani počas najväčšej slávy..teraz už pomaly stráca alebo premňa už stratil svoju povesť šampióna..ešte chvílu bude takto pokračovať a nebude premňa väčším hráčom ako je ja neviem tresknem príklad Davidovich Fokina alebo Kudla a podobní..navyše niektoré jeho názory alebo aj neustále nadávanie na kurte keď sa mu nedarí..ako klesol v rankingu tak klesol aj jeho status osobnosti v mojích očiach..takže ak je toto lákadlo pre divákov..tak je mi strašne lúto čo sa deje v tenise..
Reagovat
Rafaeoli25
Pořád je to ale trojnásobný GS vítěz a vítěz více jak 10 Masters. I když se to někomu nemusí líbit, je to jeden z velkých hráčů historie tenisu, ne úplně nejvyšší kategorie, ale je. A zasluhuje úctu za to co dokázal.
Reagovat
soloo
áno ale čím viac hroti tenis a ktomu stale prehráva tak sa jeho povesť ruca
Reagovat
Rafaeoli25
Tak prostě nechce odejít a pořád doufá ve zvrat. Co na to říct.
Reagovat
Patik
Lendl je jeho posledná nádej.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že ne. Ono to není tak zjevně vidět, ale tělo už nestačí na velké soupeře. I Federerovi ještě věřím co se týče návratu, ale Murray je v decline.
Reagovat
Patik
Murray ale nema vyslovene zlý pohyb ze by to fyzicky nezvladal.. Skôr ten jeho štýl hry sa už nenosí..potrebuje pridať na agresivite..A hrať viac útočne.. Jeho údery sú chabé jeho hra dosť pasívna..
Reagovat
SwissMaestro
Sir lgbt covid maestro Andy Murray by Daniila mohl porazit. Djoker by byl jedničkou pravděpodobně až do FO :-)
Reagovat
Rafaeoli25
No bude to možná zajímavé. Možná..
Reagovat
gigin
má taky notýsek jako Můra.

https://www.instagram.com/p/CbgMlMShnOv/

Mimochodem střet s Rublem jak v singlu tak v kvartetu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist