Murray po debaklu dohrál, Nadal soupeře zadupal

14. 4. 2010, 19:58
Aktuality 17
ATP MONTE CARLO - Brit Andy Murray zahájil antukovou sezonu debaklem, který mu uštědřil Němec Kohlschreiber. Naopak za šestým titulem v řadě v Monte Carlu rázně vykročil Rafael Nadal, který zametl s Holanďanem De Bakkerem.
Andy Murray

Britskému tenistovi Andymu Murraymu se nadále nedaří. Již potřetí z posledních čtyř turnajů se mu stalo, že vypadl už v 2. kole. Po Dubaji a Miami dohrál předčasně také na Masters v Monte Carlu, kde byl nad jeho síly Němec Philipp Kohlschreiber. Murray prohrál hladce 2-6 1-6, a jelikož neobhájí loňskou účast v semifinále, znovu si pohorší v žebříčku ATP, kde mu aktuálně patří čtvrtá pozice.

Murray si po finálové účasti na Australian Open dal zhruba měsíční pauzu, během které přišel o formu. Následně v Dubaji vypadl v 2. kole se Srbem Jankem Tipsarevičem. Pak sice na Masters v Indian Wells prošel až do čtvrtfinále, kde podlehl Robinu Söderlingovi, ovšem na dalším Masters v Miami prohrál znovu v 2. kole s Američanem Mardym Fishem. A nyní skončil i v Monte Carlu.

Šestadvacetiletý Kohlschreiber, kterému v žebříčku patří 33. příčka, svého úspěšnějšího soupeře od začátku drtil přesným servisem a téměř bezchybnou hrou. Naopak Murraymu téměř nic nevycházelo a za celý zápas se nedostal k jedinému brejkbolu. Kohlschreiber tak první vzájemný zápas vyhrál za hodinu a tři minuty a poprvé v sezoně postoupil na Masters mezi nejlepší šestnáctku.

"Dnes jsem hrál opravdu špatně. Je to poprvé za poslední roky, co mi přišel kurt hrozně malý. Prostě jsem se nedokázal trefit do dvorce. Pak je těžké hrát," podotkl Murray. "Snažil jsem se zkoušet skoro všechno, chodil jsem na voleje, hrál vysoké míče, ale nic nefungovalo," dodal.

Murray se podle zdroje z blízkosti britského tenisty vrací k bývalé přítelkyni Kim Searsové. Tenista se ještě ve Spojených státech nechal slyšet, že 'mimo kurt je šťastný, ale ne na něm'.

Na rozdíl od Murrayho dál prošel třetí hráč světa Rafael Nadal. Španěl dnes zahájil svou cestu za obhajobou titulu snadným vítězstvím 6-1 6-0 nad Nizozemcem Thiemem de Bakkerem. V dalším kole ho čeká Němec Michael Berrer, jenž nečekaně zaskočil Argentince Monaka.

"Čekal jsem to těžší. Ale hrál jsem dobře a nedělal chyby. Ukázalo se, proč je tento turnaj jeden z mých nejoblíbenějších," prohlásil Nadal, jenž v Monte Carlu prohrál naposledy s Guillermem Coriou v roce 2003, kdy v Monaku nastoupil poprvé na doporučení bývalého českého rozhodčího Štěrby do kvalifikace. Od té doby zde získal pět titulů a jednou se turnaje kvůli zranění nezúčastnil.

Podobně snadno dál prošel i nejvýše nasazený Srb Novak Djokovič, který Francouze Florenta Serru přehrál 6-2 6-3. Djokovič se především v prvním setu proti neškodnému soupeři připravil o rychlejší konec. Ve druhém už Serra vzdoroval více, do ouzkých však loňského finalistu nedostal.

Nyní nejvýše nasazený Djokovič narazí na třináctého nasazeného Švýcara Stanislase Wawrinku, kterého loni porazil v semifinále. Švýcar se před rokem postaral o vyřazení krajana Federera, letos do Monte Carla přiletěl rozjetý z turnaje v Casablance a ve dvou zápasech zatím neztratil ani set.

- ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO (Monaco, antuka, 2.543.750 eur) -
středeční výsledky (14. 04. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Serra (Fr.) 6-2 6-3
Nadal (2-Šp.) - De Bakker (Niz.) 6-1 6-0
Kohlschreiber (Něm.) - Murray (3-Brit.) 6-2 6-1
Ferrero (9-Šp.) - Becker (Něm.) 6-3 6-4
Ferrer (11-Šp.) - Golubjov (Kaz.) 6-3 6-2
Robredo (12-Šp.) - Troicki (Srb.) 6-4 6-3
Wawrinka (13-Švýc.) - Gulbis (Lot.) 6-1 6-4
Petzschner (Něm.) - Melzer (Rak.) 7-6(4) 6-2
Montaňés (Šp.) - Seppi (It.) 7-6(1) 3-6 6-0
Ljubičič (8-Chorv.) - Llodra (Fr.) 6-3 7-6(3)
Berrer (Něm.) - Monaco (14-Arg.) 6-4 6-4
Nalbandian (Arg.) - Južnyj (7-Rus.) 4-6 6-3 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zubatá už si pro ryšavého Skota brzy přijde !!! ty žes měl být jednička ? leda tak na mrazáku v Antarktidě u Tučňáku , tam můžeš hrát ten svůj profi tenis s pánem Božským ty péro z gauče !
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tenhle Andy nemá v Top10 co dělat, nechť vypadne co možná nejdříve...GL!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Moravská ryba by nám mohla prozradit, v jakém slovníku našla slovo looser.
Tahle hláška o Márym a Top 10 je stejně trapná a zbytečná jako ta od jednoho vyšinutého fanouška, že Šafářová patří do Top 5. Rád bych věděl, které čtyři tedy hodnotí líp než tenisovou "star" Šafářovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa ide na titul ako som si myslel. Wawrinka zajtra vyradi Djokovica, Ferrero a Ferrer by mali zvladnut Tsongu s Ljubicicom, Cilic moze kludne vypadnut nepredvadza nic, Berdych- Verdasco 50/50, Robredo zatial hraje dobre ale Nalbandian je bojovnik mal by postupit, Kohl. snad postupi hraje dobre.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, jak hrál ten Nadal, hrál dobře nebo byl soupeř nepoužitelnej?
Reagovat
dabelsobul
Souper nepouzitelnej - jak rekl komentator, slusnej treninkovej sparingpartner ... :) Nadal ani nemusel prilis zapnout, aby ho smetl. Ale pusobil jiste.
Reagovat
smazaný uživatel
Soupeř byl k ničemu, Rafa ani triko nezpotil. Ale působil na kurtu jistě a takřka nechyboval :)
Btw kam se podělo "l" z Tvého nicku? Nebo Ty nejsi olfess?
Reagovat
smazaný uživatel
To už tam není dlouho, od tý doby co za mě psal někdo příspěvky.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, takže vypvídající hodnotu ten zápas až tolik neměl, uvidíme dál.
Reagovat
smazaný uživatel
A já si toho všimla až teď, mám fakt dobrý postřeh... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak první kolo většinou nemá velkou vypovídající hodnotu, ale na druhou stranu si vezmi, že na tom nešťastném loňském RG se Rafa herně trápil už od prvního kola a dělali mu problémy hráči jako Marcos Daniel nebo Gabašvili...takže zle na tom Rafa asi nebude :))
Reagovat
smazaný uživatel
No super Andy, len tak ďalej...
Reagovat
smazaný uživatel
No krasavec, ještě by mohl Wawroch vyřadit Djokera a je to úplná paráda.
Reagovat
a.magerova
Tak tato věta nemá chybu: Murray si po finálové účasti na Australian Open dal zhruba měsíční pauzu, během které přišel o formu.

Módní okénko: Rafovi ten modrý outfit slušel, k výhře gratuluji.
Reagovat
smazaný uživatel
Slusel a moooc. Ja sa este v ramci modneho okenka vratim k Venus: nemozem si pomoct, ale v tom poslednom outfiticku vyzerala ako bordelmamaaa (z New Orleans)
Reagovat
a.magerova
No bylo třeba přebít ty jakože "bezkalhotkové" žluto-hnědé šaty něčím míň šokujícím?! Tady kalhotky bezesporu měla !!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Murray si po finálové účasti na Australian Open dal zhruba měsíční pauzu, během které přišel o formu...

:DDDDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist