Murray po obratu vyhrál šlágr s vracejícím se Berrettinim, na vítěznou sérii čeká od srpna

20. 3., 23:33
Aktuality 0
Andy Murray (36) zvládl v prvním kole na Masters v Miami středeční šlágr s Matteem Berrettinim (27), který se před pár dny vrátil na kurty po další zdravotní pauze. Bývalý lídr žebříčku a dvojnásobný šampion floridské tisícovky zdolal někdejší světovou šestku po obratu 4:6, 6:3, 6:4. O první vítěznou sérii od srpnového osmifinále v Torontu se utká s Tomásem Martínem Etcheverrym (24).
Profily hráčů
Murray po obratu vyhrál šlágr s Berrettinim (© Profimedia)

Murray – Berrettini 4:6, 6:3, 6:4

Andy Murray v minulosti pouze dvakrát ztroskotal v prvním kole na Masters v Miami, a to při debutu v roce 2006 po těsné porážce se Stanem Wawrinkou a loni na Dušanovi Lajovičovi. Letos bývalý lídr světového pořadí a trojnásobný grandslamový šampion stejný scénář nepřipustil a vzájemnou bilanci s Matteem Berrettinim srovnal na 3:3. Všechny souboje se uskutečnily poté, co Murray podstoupil obě operace problémové kyčle.

Ve šlágru středečního programu využil slabší fyzické kondice a zápasového manka soupeře. S někdejším šestým hráčem světa, který se přesně před týdnem vrátil po další zdravotní pauze, prohrál kvůli ztrátě servisu hned v úvodním gamu první set. Ve druhé sadě však protivníkovi nenabídl ani jednu brejkbolovou šanci a v šesté hře poprvé prorazil servis italského dlouhána.

Největší drama nabídlo rozhodující dějství, které trvalo přes hodinu a před nímž měl Berrettini kvůli vysoké teplotě a vlhkosti zdravotní potíže. Murray v úvodní hře zahodil tři brejkboly v řadě, nicméně v maratonském gamu se nakonec dostal ke čtvrté příležitosti a tu už využil. Náskok si uhájil až do konce zápasu, ačkoli musel v šestém gamu sám likvidovat sérii tří brejkbolových hrozeb.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Murray absolvuje svůj již 14. start na Miami Open. Zatímco na druhém březnovém Masters v Indian Wells nikdy netriumfoval, na Floridě zvedl nad hlavu trofej pro šampiona dvakrát (2009 a 2013) a ještě dvakrát si zahrál finále.

Do letošní sezony vstoupil čtyřmi porážkami v řadě, ovšem na posledních čtyřech turnajích včetně momentálního vystoupení v Miami jednu výhru ukořistil. Na vítěznou sérii čeká od srpnového osmifinále na Masters v Torontu. Poslední tři prohry zaznamenal proti pozdějšímu finalistovi Jakubovi Menšíkovi v Dauhá, pozdějšímu šampionovi Ugovi Humbertovi v Dubaji a světové pětce Andrejovi Rubljovovi v Indian Wells.

Jeho dalším protivníkem bude nasazený Argentinec Tomás Martín Etcheverry. Nasazenému Argentinci má co vracet, jelikož s ním prohrál poslední dvě střetnutí. V tom posledním na letošním Australian Open uhrál jen osm gamů.

Berrettini se v posledních letech trápí zdravotně a nyní je až na 142. příčce žebříčku. Loni odehrál jen 26 zápasů a sezonu ukončil po skreči na US Open, kde si zranil kotník. Na kurty se vrátil až před týdnem na challengeru ve Phoenixu a ve finále podlehl obhájci titulu Nunovi Borgesovi. V Miami se představil počtvrté a ani tentokrát nezaregistroval výhru.

Nasazená dvaatřicítka má v úvodním kole Masters v Miami volno. Největšími favority jsou nejvýše nasazení Carlos Alcaraz a loňský finalista Jannik Sinner. Titul obhajuje Daniil Medveděv a z TOP 30 chybí pouze světová jednička Novak Djokovič.


Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Indian Wells

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist