Murray potvrdil start v Queen's Clubu. Představí se i Berdych, Djokovič či Wawrinka

16. 6. 2018, 14:44
Aktuality 12
Britský tenista Andy Murray se po téměř roční přestávce vrátí na kurty příští týden na turnaji v londýnském Queen's Clubu. Bývalý první hráč světa nastoupil na dvorec naposledy loni ve Wimbledonu, kde ho ve čtvrtfinále vyřadil Američan Sam Querrey. V lednu se pak jednatřicetiletý Skot podrobil operaci kyčle.
Andy Murray

Andy Murray původně uvažoval o účasti na turnaji v Hertogenboschi v tomto týdnu, návrat ale ještě odložil. Dvojnásobný olympijský vítěz a trojnásobný grandslamový šampion touží především hrát v červenci ve Wimbledonu, kde triumfoval v letech 2013 a 2016.

Murray, který po operaci klesl v žebříčku na 157. místo, vyhrál turnaj na travnatých dvorcích v Queen's Clubu už pětkrát. Jako první ho prověří Australan Nick Kyrgios, s nímž ze šesti vzájemných soubojů prohrál jen na Hopman Cupu.

V pátek si Murray v Queen's Clubu zatrénoval a dnes organizátorům oznámil, že s ním mohou počítat. "Potvrdil, že bude hrát," napsali na twitteru.

ATP 500 QUEEN'S CLUB
los dvouhry X los čtyřhry

Pořadatelé travnatého podniku ATP 500 sice přišli o Rafala Nadala, který chce po jedenáctém triumfu na Roland Garros odpočívat, a Juana Martína Del Potra, jemuž start v Londýně nedoporučili lékaři, ale startovní pole je stále nabité.

Kromě Murrayho se představí Novak Djokovič, Marin Čilič, Grigor Dimitrov, Stan Wawrinka či Tomáš Berdych. Jediný český zástupce čeká na jednoho z kvalifikantů a papírovým favoritem by byl i v případném druhém kole proti Mannarinovi, nebo Evansovi.

Berdych si v Queensu zahraje i čtyřhru se Španělem Fernandem Verdaskem a společně odstartují proti další dvojici dvou singlistů Djokovičovi s Wawrinkou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
GaelM
To ani nemuselo být... na okruhu opravdu nechyběl.
Reagovat
HECIS
Zdravim kdo ma tv práva na queens nevite ?
Reagovat
Krisboy
Jakob Rothchild.
Reagovat
HECIS
?
Reagovat
Nola
Digi sport

https://www.digisport.sk/program/
Reagovat
HECIS
diky :)
Reagovat
Patik
Predsa len asi mal ísť do toho holandska..ten Queens mu asi nepomôže veľmi..ale tak ktovie ako natom bude s tenisom.
Reagovat
Davor1
Len pred pár dňami začal trénovať a do prvého kola schytá hneď Gyrosa. No super. Takže môže trénovať ďalej a dúfať, že na Wimbledone to nebude v prvom kole Federer/Raonič/Čilič či niekto podobný...
Reagovat
Krisboy
Jj, návraty jsou těžké. Spousta hráčů/hráček z poslední doby by o tom mohla vyprávět :)
Reagovat
Kozoroh
Tak zas přej Nickovi první výhru nad Andym po pěti porážkách :D
Reagovat
Pe3k
Můra a Šapo maj tezky los. Nole naopak.
Reagovat
turista
No bylo by fajn, kdyby vítěz v Queensu byl stejný jako loni v Eastbourne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist