Murray se po odstoupení Wawrinky dostal do hlavní soutěže US Open

9. 8. 2021, 19:57
Aktuality 2
Vítěz US Open z roku 2016 Stan Wawrinka se po operaci nohy nezúčastní ani posledního grandslamu sezony a pomohl do hlavní soutěže jinému bývalému šampionovi Andymu Murraymu. Britský tenista triumfoval ve Flushing Meadows čtyři roky před Švýcarem. Tehdy Murray získal první ze tří grandslamových titulů.
Profily hráčů
Andy Murray (© AFP)

O Wawrinkově absenci informovali dnes pořadatelé. Šestatřicetiletý tenista nehraje od března a po operaci nohy přišel letos už o French Open i Wimbledon. Ve světovém žebříčku mu patří 31. místo a měl šanci dostat se na US Open mezi nasazené hráče.

Bývalá světová jednička Murray má za sebou opakovaně operace kyčlí a před necelými dvěma týdny hrál olympijský turnaj ve čtyřhře. S Joem Salisburym vypadli ve čtvrtfinále. Na třetí olympijské zlato ve dvouhře čtyřiatřicetiletý Skot na doporučení lékařů neútočil. V žebříčku ATP je nyní na 105. místě.

US Open začne 30. srpna.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Sérova hvězda stoupá vzhůrusmile
Reagovat
smazaný uživatel
Prva dobrá správa pre Noleho zreb :)

Takto nenapadko sa to zacalo formovat aj na Wimbledone.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist