Murray se přiblížil dalšímu titulu, smetl Lacka

3. 10. 2012, 15:24
Aktuality 7
Před rokem v Tokiu vyhrál a po roce si jde v japonské metropoli znovu pro titul. Britský tenista Andy Murray dnes ve svém druhém zápase porazil Lukáše Lacka ze Slovenska hladce 6-1 6-2 a postoupil do čtvrtfinále. V něm ho čeká Švýcar Wawrinka.
Andy Murray

Zatímco v úvodním kole Andyho Murrayho prověřil Chorvat Karlovič, který měl proti světové trojce v první sadě dokonce setbol, Lukáš Lacko dnes favorita příliš nepotrápil. Vítěz letošního US Open se proti slovenskému tenistovi dostal do vedení 5-0 a jeho soupeř až v závěru setu uhrál alespoň game. Ani ve druhé sadě Lacko Murrayho při jeho podání neohrozil a po necelé hodině se s turnajem rozloučil porážkou 1-6 2-6.

"Zápas jsem odstartoval skoro perfektně. V prvních čtyřech nebo pěti gamech jsem ztratil jen pár bodů, to bylo důležité. A jak jsem mu ve druhém sebral servis, začal jsem znovu hrát líp," komentoval svůj výkon Murray.

Jeho čtvrtfinálovým soupeřem bude sedmý nasazený Stanislas Wawrinka, který měl dnes výrazně víc práce s Francouzem Jeremym Chardym. Už v prvním setu musel Wawrinka dohánět ztrátu, aby sadu vyhrál ve zkrácené hře. Ve druhém setu už si oba tenisté podání hlídali, a tak přišel na řadu znovu tie-break, v němž tentokrát uspěl Chardy. Třetí zkrácenou hru už diváci neviděli: těsně před ní Wawrinka podruhé v utkání sebral soupeři servis a zvítězil 7-6 6-7 a 7-5.

"Hraje teď hodně slušně. Odehrál dobře US Open a dařilo se mu i v Cincinnati, došel do semifinále," řekl na adresu příštího soupeře Murray. "Tvrdý povrch mu vyhovuje. V minulých letech jsme především na hardu odehráli hodně těžkých zápasů, a to samé čekám i v pátek," dodal, a poklonu čtvrtfinálovému protivníkovi složil i Wawrinka: "Hraje skvěle, vyhrál olympiádu, vyhrál US Open a tady hraje pokaždé výborně. Určitě to bude těžké, to je vždycky, když hrajete proti čtyřem nebo pěti nejlepším hráčům."

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 1.280.565 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Tipsarevič (3-Srb.) - Simon (Fr.) 4:6, 6:3, 6:1, Mónaco (4-Arg.) - Dimitrov (Bulh.) 6:2, 6:1.

Dvouhra - 2. kolo:
Murray (1-Brit.) - Lacko (SR) 6:1, 6:2, Wawrinka (7-Švýc.) - Chardy (Fr.) 7:6 (7:1), 6:7 (6:8), 7:5.

 

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jinak samozřejmě gratulace Andymu, zítra snad s Jamiem vyhrajou a v pátek by měl Stana dát.
Reagovat
smazaný uživatel
Lacko podle očekávání snadná kořist. Uvidíme jak s Wawrinkou. Ten se tu zatím docela trápí, Andy by ho měl zvládnout bez větších problémů.
Reagovat
gigin
Ještě hraje zítra deblíka se starším bratrem. Jsem nevěděl, že vyhrál Wimblík 2007 v mixu. Víš s kým?? S Dámou!! :-OOOO
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem taky nevěděl. :D
Reagovat
smazaný uživatel
A já to věděl :P
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to hoši zvládli. Teď je ale čekaj Paes/Štěpánek to je asi konečná.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, to asi jo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist